Bluetooth oordopjes kopen tips

Het is de 21e eeuw, en iedereen is mobieler dan ooit tevoren. We luisteren naar muziek tijdens wandelingen, houden conferentiegesprekken vanaf een hoekbankje in een restaurant, en kijken naar films tijdens lange vluchten. Vandaag de dag moeten je spullen kunnen functioneren waar je ook bent. En dat is precies het voordeel van bluetooth oordopjes. Geen gerommel met kabeltjes meer.

We hebben een lijst verzameld van waar we de beste Bluetooth oordopjes kopen. Wij hebben al het onderzoek voor je gedaan; je hoeft alleen maar te kiezen welke het beste voor jou is, zodat je kunt genieten van je draadloze vrijheid.

Bluetooth oordopjes TOP 10

 

Makkelijker Luisteren met Draadloze Oortjes

  • Transport. Oortjes met Bluetooth zijn makkelijk te vervoeren. Er zijn geen kabels die op magische wijze in de knoop raken terwijl ze in je rug- of handtas zitten. Goed, je moet misschien batterijen verwisselen of een accu opladen, maar dat kun je bijna overal doen. Je hoeft geen stapel spullen mee te sjouwen om ze optimaal te kunnen gebruiken.
  • Flexibiliteit. In een druk leven kun je niet altijd precies weten wat je gaat meemaken of welke spullen je bij je zult hebben. Gelukkig kun je Bluetooth makkelijk koppelen aan allerlei apparaten, dus je hoeft niet overal een hoop adapters mee naar toe te nemen.
  • Compact. Het is niet de bedoeling dat je spullen in de weg zitten. Er zijn geen lichtere, kleinere koptelefoons te krijgen dan bluetooth oordopjes. Ze zitten niet in de weg als je op pad bent, en ze nemen niet veel ruimte in.

 

Functies van de Beste Bluetooth oordopjes

  • Geluidshelderheid. Er is weliswaar geen vaste verbinding tussen de koptelefoon en de geluidsbron, maar dat betekent niet dat je audiokwaliteit een tweederangs eigenschap wordt. De beste draadloze oortjes klinken even goed als een exemplaar met een kabel. Er zou geen vertraging te merken moeten zijn tussen de oortjes en de audiobron – net zoals je geen storing hoort te ondervinden van andere elektronica, of ruis.
  • bluetooth oordopjes kopenBereik en accuduur. Tijdens het kiezen van een paar oortjes is het belangrijk om te controleren dat het bereik en de accuduur passen bij je leefstijl. Niets is zo frustrerend als een verbinding die halverwege een project of nummer wegvalt.
  • Comfort. Het kan lastig zijn om een oortelefoon te vinden, omdat er zoveel meer verschillende stijlen zijn dan bij traditionele koptelefoons. Maar dit is de samengevatte versie: Boomvormig zit het diepst en isoleert het best. Paddestoelvormig is breder, en gaat minder diep. Vlakke oortjes zitten net buiten het gehoorkanaal, en isoleren het minst.

 

Lees enkele Bluetooth Oordopjes reviews:

1. Jaybird Bluebuds X Sport

Draadloze Bluetooth oortelefoon voor sport.

De BlueBuds X staan aan de top van iedere ranglijst die je kunt vinden. En deze schoonheden zijn voor ons ook nog speciaal; ze verschijnen regelmatig op ons hoofdkantoor. Ze scoren hoge beoordelingen van gebruikers binnen de sport- en fitnesswereld; twee soorten consumenten die erom bekend staan dat ze hun spullen erg kritisch beoordelen.

Maar JayBird’s Bluebuds X is niet alleen aantrekkelijk voor die paar marktsegmenten – daarom zijn ze zo populair. Ze zijn zo goed gemaakt, flexibelt, en universeel aantrekkelijk dat ze makkelijk te bestempelen zijn als de beste algemene oortjes met Bluetooth.

De BlueBuds X zijn erop gebouwd om al het misbruik te overleven dat je er tegenaan kunt gooien. Ten eerste zijn ze zweetbestendig. Dat is natuurlijk geweldig voor sporters, maar wij gewone stervelingen hebben er ook iets aan: ze zullen niet aan diggelen gaan door een beetje regen of een spetter water.

Ten tweede zijn de oortjes verbonden via een rubberen band. Die is licht en flexibel, maar stevig genoeg om niet direct uit elkaar te vallen. Je kunt de kabel onder je kin of achter je nek door laten lopen. Daarnaast kun je hem boven of onder je oor dragen.

Je kunt de BlueBuds X dan ook altijd wel perfect passen, wat je ook draagt en hoe je haar ook zit. Hij valt prima om kraagjes, hoeden, paardenstaarten, en capuchons. De perfecte pasvorm is belangrijk; zo blijft het geluid gelijk in ieder oor.

De BlueBuds X doen het absoluut het best op het gebied van geluid. Er is niets te merken van elektronische artefacten of vertraging die je vaak aantreft bij draadloze verbindingen. Ieder genre klinkt helder en krachtig, zonder vervorming bij hogere volumes.

De verbinding met verschillende mobiele apparaten en desktopcomputers is makkelijk te maken. Met een indrukwekkende accuduur van acht uur zullen de JayBirds je niet snel in de kou laten staan – ook al ben je per ongeluk vergeten op te laden.

De JayBird BlueBuds X is een voorbeeld van een product dat zijn hype naleeft. De populariteit van de BlueBuds X is dan ook welverdiend. Met deze jongens kun je nog wel even vooruit.

 

2. Plantronics BackBeat Fit

Nog een goede Bluetooth sporthoofdtelefoon; dit keer met een solide ontwerp.

De Plantronics BackBeat Fit is, net zoals de BlueBuds, een apparaat dat we altijd aan de bovenkant van de verkooplijsten zien staan en dat populair is onder athleten.

Maar het apparaat had natuurlijk nooit zo hoog kunnen eindigen zonder het beste van het beste te geven. Plantronics heeft gezorgd voor serieus goede functies en geluid.

De BackBeat bestaat uit één flexibel deel. Je hoeft je geen zorgen te maken over losschietende oortjes, omdat ze ingebouwd zijn in de lus die om je oren krult. We waren prettig verrast toen we erachter kwamen hoe comfortabel dat was.

De lus weet de oordopjes op hun plaats te houden zonder in de weg te zitten. Daarnaast is het solide ontwerp ook niet vervelend; het vormt makkelijk mee als je achterover leunt in een stoel. Hoe we ook gingen zitten, de pasvorm bleef altijd prima.

De knoppen van de BackBeat zijn handig geplaatst op iedere speaker. Ze zijn ingebouwd in het systeem en vrij klein, dus geduld is belangrijk als je ze begint te gebruiken. Toch bleken ze vrij intuïtief en bruikbaar.

Je kunt er zo’n zes tot acht uur mee luisteren, en de verbinding is sterk. We konden comfortabel bewegen over zo’n vijf meter zonder onderbreking.

BackBeat maakt het makkelijk om erachter te komen hoeveel lading je over hebt. Het apparaat geeft een accumeter weer, die je op het scherm waarschuwt wanneer de accu bijna leeg of juist helemaal volgeladen is.

Dankzij de Bluetooth-verbinding kan hij draadloos worden geüpdated met de gratis app. Je hoeft niet de extra moeite te doen om verbinding te maken met een desktopcomputer.

Het geluid van de BackBeat Fit is ongelofelijk rijk. Het algemene gevoel is warm en aantrekkelijk, zonder blikkerige elementen. Er is geen vervorming bij hogere volumes, al zouden we ze zelf niet zo hard laten klinken.

De Plantronics BackBeat Fit is makkelijk één van de beste sets Bluetooth oordoppen als je op zoek bent naar goed geluid en extra functies. En het kan ook geen kwaad dat ze er behoorlijk strak uitzien.

 

3. Powerbeats 2 Wireless

Producten met de merknaam van Beats kunnen meestal op behoorlijk wat kritiek rekenen, maar de Powerbeats 2 is een heel ander verhaal. Deze set is goed gebouwd, niet overdreven, en biedt gebalanceerd geluid.

Zodra je de doos open doet vallen alle extra’s als eerste op. Je krijgt van Beats een verlengkabel, kabelclip, en een harde beschermhoes. Dit is allemaal geweldig voor beter comfort en betere bruikbaarheid van de oortjes.

Je zult al snel ontdekken dat het makkelijk is om de Powerbeats te koppelen. We waren even bang dat er problemen zouden optreden bij het verbinden met non-Apple producten, nadat het merk Dr. Dre door Apple was gekocht is 2014, maar dat is gelukkig niet het geval.

De Powerbeats 2 werkt makkelijk samen met computers, laptops, en Android-apparaten die Bluetooth ondersteunen. We hoefden geen extra programma’s van Apple te draaien om de koptelefoon op ieder apparaat te kunnen gebruiken.

Zonder obstakels was de verbinding tot zo’n 10 meter afstand sterk. Natuurlijk wordt de verbinding beïnvloed door muren en grote elektronische apparaten, maar de oortjes zijn zonder problemen te gebruiken in een sportzaal, kantoor, of buiten de deur.

Dankzij de accuduur van zes uur hoef je niet langer je muziek op te geven op de meest frustrerende momenten. Als je ze echter snel op moet laden is dat ook geen probleem – met een snelle laadsessie van 15 minuten kun je er vandoor. Deze functie werkt echt goed en is behoorlijk nuttig.

Beats heeft gezorgd dat deze oortjes de wereld aankunnen, en heeft zelfs de moeite genomen om een IP-rating te bemachtigen. Dit certificaat betekent dat de fabrikant zijn product heeft getest om te bevestigen dat het écht waterbestendig is. En inderdaad, de Powerbeats doen het goed als ze met water worden besprenkeld. Zweet is geen enkel probleem.

Ze zijn extreem licht. De flexibele oorhaak blijft bij iedereen veilig zitten. De extra bevestiging houdt de oordoppen goed op hun plaats. De kabel tussen de oordoppen is ook licht en plat, en zit absoluut niet in de weg.

Een fijne extra is de anti-sliplaag op de ingebouwde afstandsbediening. Daardoor is het supermakkelijk om te wisselen van volume, nummers door te spoelen, en hands-free te bellen.

Van het geluid worden we oprecht gelukkig. Beats heeft de suggesties van klanten serieus genomen, en heeft de kwaliteit flink opgevoerd.

Dit model klinkt luider, voller, en meer gebalanceerd dan de eerdere exemplaren. De strakke bas doet denken aan de Bose QuietComfort; iets minder nadrukkelijk dan de Bluebuds. De hoge- en middelhoge tonen zijn sterk. Niets wordt verdreven door de bas.

Onze telefoongesprekken waren kristalhelder. Er was een korte vertraging, maar dat was geen spelbreker. De microfoon deed zijn werk ook prima voor andere stemapplicaties zoals Siri en spraakinvoer.

Kort gezegd heeft Beats zichzelf echt overtroffen. Powerbeats 2 is absoluut van hetzelfde kaliber als de BlueBuds X en BackBeat Fit.

 

4. LG Electronics TONE INFINIM

Een draadloze headset voor de zakenklasse.

De bouwkwaliteit en functionaliteit van de TONE INFINIM van LG Electronics zijn van business-klasse. De oortelefoons zijn meer dan geschikt voor de reizende professional of student.

De TONE INFINIM is anders gebouwd dan de bovenstaande oortelefoons met Bluetooth. In tegenstelling tot die modellen hangen hieromheen geen kabeltjes; in plaats daarvan bevinden de oortjes zich in een solide deel dat om je nek rust. Het ontwerp staat goed bij kleding, vooral hemden met een kraag.

De oortjes zelf kunnen uit dat nekdeel worden getrokken. Je haalt ze eruit en stopt ze in je oren wanneer je ze nodig hebt. Ze bewegen soepel, en je hoeft niet hard aan het mechanisme te sjorren. Je hoeft zelfs niet allebei je oortjes tegelijk te gebruiken. Denk er alleen aan om voorzichtig te doen bij het loshalen, om de kabels te besparen.

TONE INFINIM heeft, met afstand, de beste gesprekskwaliteit die we hebben gehoord. Hij klinkt even helder als iedere headset, ook al is de microfoon niet duidelijk te zien. Bellers merkten meestal niet dat we een draadloos apparaat gebruikten.

De telefoongesprekken zijn niet alleen vloeiend, maar de stemmen van podcasts zijn dat ook – de TONE INFINIM werkt uitzonderlijk goed voor het beluisteren van lezingen, boeken, en films.

En muziek klinkt even helder, met een geschikte hoeveelheid bas. We merkten wel dat een goed sluitend oordopje van enorm belang is voor rijk, vol geluid.

De TONE INFINIM heeft drie ingebouwde geluidsprofielen, en een downloadbare equalizer-applicatie. De ingebouwde presets waren vooral nuttig bij verschillende muziekgenres. Met de app is het makkelijk om te wisselen van rapmuziek naar klassiek – het geluid verandert met een tik van je vinger.

Met de equalizer-applicatie kun je de geluidsniveaus van je telefoon aanpassen – een fijne toevoeging voor audiofielen in de dop. Je kunt hem natuurlijk niet gebruiken om een album af te werken, maar het intuïtieve ontwerp is makkelijk genoeg om door beginners te worden gebruikt.

LG’s TONE INFINIM is zonder twijfel de ideale keuze voor je mobiele kantoor of klaslokaal. Hij scoort ook extra punten vanwege zijn vermogen om makkelijk te veranderen in een vrijetijdsapparaat. Waar je ook naartoe gaat, deze LG kan met je mee.

 

5. Mpow SwiftDe Mpow Swift - een goedkope Bluetooth koptelefoon.

Je kunt je beter niet laten beperken tot grote, populaire merken. Het is wel zo eerlijk om iedere fabrikant een kans te geven. En dat is precies hoe wij struikelden over een nieuwe speler, Mpow, en diens Swift Bluetooth-oortjes.

Mpow heeft de Swift voorzien van dezelfde functies en extra’s als andere merken. Het simpele ontwerp bestaat uit een lichtgewicht kabel tussen de twee oortjes. Net zoals zijn duurdere tegenhangers bevat hij ook ingebouwde volumeknoppen en een microfoon.

De Swift is, dankzij de oorhaken van verschillend formaat en zachte oordoppen, makkelijk te passen. Hij zit erg stevig, en verschoof en viel niet toen we ermee rondbewogen. De Swift is ook superlicht – je zult al snel vergeten dat je hem draagt.

Hij is met gemak op te laden en te koppelen met een veelvoud aan apparaten. De Bluetooth-verbinding was sterk en had een acceptabel bereik. Het is ook cool dat hij enorm snel opnieuw verbindt. We konden zonder problemen luisteren naar een apparaat dat aan de andere kant van de kamer lag.

Volgens de handleiding zou een enkele lading vijf uur mee moeten gaan. Wij konden er bij matig gebruik inderdaad een paar dagen mee doen. De acculading wordt handig genoeg weergegeven op je telefoon, vooral voordelig voor diegenen onder ons die dit snel vergeten.

De gesprek- en geluidskwaliteit waren van fatsoenlijke helderheid. Omgevingsgeluid dringt niet binnen in de gesprekken, en de digitale ruisonderdrukking van Mpow weet lawaai goed buiten te houden.

Het algemene geluidsbeeld is beter dan we zouden verwachten voor deze prijs. Hoge tonen zijn luid en helder; bas is niet overdreven. De algemene luisterervaring was vrij prettig, en helemaal niet blikkerig.

Mpow heeft een flinke binnenkomer neergezet met dit apparaat. De Swift laat zien dat een relatief onbekende een goed product kan ontwikkelen. Dit zijn de beste bluetooth oordopjes voor iedereen die een betaalbare keuze zoekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here