Bose QuietComfort Earbuds II review
Echte draadloze In-Ears met effectieve Noise Cancelling en zeer goed geluid
Bose belooft de beste Noise Cancelling, individueel geluid en de beste pasvorm met de QuietComfort Earbuds II. Ontdek in onze test of ze deze beloften kunnen waarmaken en wat ze nog meer te bieden hebben.
Slechts een paar dagen na de nieuwe AirPods van Apple volgt ook Bose dit voorbeeld. De Bose QuietComfort Earbuds II beloven een aantal verbeteringen en vooral de beste Active Noise Cancelling. Wij kregen de kans om goed te luisteren en je te vertellen of ze het kopen waard zijn.
Vergelijk nu prijzen bij:
In dit artikel:
Eerste indruk van de Bose QuietComfort Earbuds II
Als je het kleine doosje opent waarin de Earbuds II bij je thuiskomen, word je meteen begroet door een kleine QR-code. Deze biedt snel toegang tot de relevante app store zodat je de Bose Music app kunt downloaden op je smartphone – maar daarover later meer. Als je de case uit de verpakking haalt, merk je al snel dat hij groter is dan die van de concurrentie. Het oppervlak is ruw en mat, terwijl het plastic binnenin glanst. Deze designtaal wordt ook gebruikt voor de hoofdtelefoon zelf.
Met ongeveer 6,2 gram zijn de Bose QuietComfort Earbuds II iets zwaarder dan andere concurrenten, maar niet zo zwaar als bijvoorbeeld de Sony WF-1000XM4. Het profiel is afgevlakt ten opzichte van de voorganger, de Bose QuietComfort Earbuds, wat ook de pasvorm en het comfort ten goede komt. De materialen zijn van hoge kwaliteit, maar het glanzende plastic is een kwestie van smaak.
Ben je op zoek naar een in-ear hoofdtelefoon met Noise Cancelling die zo onopvallend mogelijk is? We hebben er een paar getest:
In gebruik
De kleine koptelefoon koppelen met je smartphone is geen probleem. De Bose QuietComfort Earbuds II app leidt je door het proces, of je kunt op de knop aan de achterkant van het oplaadetui drukken om de Earbuds in de koppelstand te zetten. Er is echter geen automatische koppelaanvraag.
Gelukkig wordt er automatisch een firmware-update gedownload. Dankzij Bluetooth 5.3 is de verbinding absoluut foutloos en stabiel tijdens het proces en ook in de praktijk. Het enige jammere is dat alleen SBC en AAC worden ondersteund als codecs. Gezien de prijs van de Bose QuietComfort Earbuds II hadden we graag aptX of meer gezien – maar volgens Bose zijn ze in een samenwerking met Qualcomm, wat ons hoop geeft voor toekomstige producten. Maar hoe dan ook, je kunt heerlijk van muziek genieten met de standaarden. Voor het beste geluid en isolatie kun je het beste eerst de pasvorm van je in-ears controleren via de app.
Zo klinken de Bose QuietComfort Earbuds II
Na het doorlopen van dit korte proces, waarbij de weerkaatsing van een geluid in de gehoorgang het best mogelijke geluid bepaalt, zijn we begonnen met de testbeluistering. Omdat we nog vol Dune-koorts zitten van het testen van de Devialet Dione Soundbar, beginnen we aan een muzikale reis in The Dune Sketchbook Soundtrack. Het stuk Dune: Grains of Sand bouwt onheilspellend op, we kunnen de fluisterende stemmen en instrumenten goed lokaliseren, de opkomende synthbas wordt prachtig gedetailleerd weergegeven.
De Bose QuietComfort Earbuds II zijn echter een beetje te gul met de hoge tonen. Lady Gaga’s prachtig uitgevoerde Joanne overdrijft een beetje tijdens de climaxen. Maar dit is alleen merkbaar als je het volume echt opendraait. De kleine In Ears kunnen hard spelen. Over het algemeen is het geluid echter goed gebalanceerd en erg leuk door de mooi afgebroken bas. De equalizer in de app kan een beetje helpen, maar veranderingen in de regelaars voor de lage, midden en hoge tonen hebben niet al te veel invloed op het algehele geluid. Dus als het geluid erg belangrijk voor je is, kun je beter voor de Grell TWS/1 of de Sennheiser Momentum True Wireless 3 gaan.
Topklasse Noise Cancelling
Of je nu op zoek bent naar Over-Ears of meer draagbare in-ears zoals de Bose QuietComfort Earbuds II, Noise Cancelling wordt steeds belangrijker. Maar het is ook handig om je met één druk op de knop af te kunnen sluiten van de buitenwereld. Zo kun je rustig je werk doen of onderweg van films genieten. We waren daarom benieuwd of de Earbuds II een kaarsje kon vasthouden aan de nieuwe Apple AirPods Pro 2e generatie.
Om een lang verhaal kort te maken: ze kunnen het – en presteren zelfs beter. Active Noise Cancelling in kleine hoofdtelefoons is altijd een uitdaging, vooral vergeleken met de grote oorschelpen van de beste Over-Ears zoals de Sony WH-1000XM5. De Bose QuietComfort Earbuds II slagen erin om geluid van buitenaf effectief te elimineren. De hoge frequenties zijn nog steeds een probleem, stemmen verdwijnen niet helemaal in de test. Ventilatoren, straatgeluiden en zelfs het gekletter van toetsenborden zijn echter bijna niet waarneembaar, zelfs niet als de muziek uitstaat. Zodra je de eerste noten van je favoriete band hoort, zou je helemaal alleen moeten zijn. De Sony WF-1000XM4 kan je echter niet van de Active Noise Cancelling troon stoten.
Noise Cancelling kan niet volledig worden uitgeschakeld; je kunt alleen schakelen tussen Active Noise Cancelling en transparantie. Er zijn echter verschillende modi die dienen als profielen waarin je de intensiteit van de ruisonderdrukking kunt aanpassen via een schuifregelaar. Je kunt ook overschakelen naar de transparantie- of waarneembare modus, waarin stemmen en geluiden om je heen heel natuurlijk worden weergegeven. Hier heb je ook de optie om ActiveSense in te schakelen om te harde geluiden van buitenaf te dempen.
De Bose QuietComfort Earbuds II in gebruik
Tijdens het lezen zul je gemerkt hebben dat de app een aantal opties biedt. Naast de eerder genoemde profielen en een nogal beperkte equalizer, kun je via de app schakelen tussen Bluetooth-bronnen. Echt multipoint, d.w.z. het parallel en gelijktijdig verbinden van twee of meer apparaten, is niet mogelijk – daarvoor moet je overstappen op modellen zoals de JBL Tour Pro 2. De schakelaar werkt echter soepel en betrouwbaar. In de andere instellingen kun je ook functies regelen zoals automatisch afspelen of pauzeren bij het plaatsen of verwijderen van de Bose QuietComfort Earbuds II.
In het gedeelte met producttips kun je hulp krijgen als je een optie niet begrijpt. Waarschijnlijk heb je die echter niet nodig, want de bediening is logisch en eenvoudig. De In Ears zelf hebben zeer grote aanraakoppervlakken aan beide zijden. Je kunt het afspelen pauzeren of hervatten met een tik, dubbel en driedubbel tikken om nummers vooruit of achteruit te spoelen. Je kunt het volume aanpassen door over de oppervlakken te vegen – dankzij de grote oppervlakken is dit uiterst comfortabel. In de test werkten deze gebaren probleemloos in combinatie met een Android smartphone, maar niet elke aanraking werd herkend in combinatie met een iPad.
Daarnaast kun je aanpassen wat er gebeurt als je een van de zijkanten ingedrukt houdt. De linkerhelft kan bijvoorbeeld overschakelen naar Active Noise Cancelling, terwijl de rechterhelft de spraakassistent oproept. De Bose QuietComfort Earbuds II kunnen ook tegen je praten. Dit betekent dat verbonden apparaten of het batterijniveau worden aangekondigd als je hem opstart. Je kunt de taal aanpassen, maar de vrouwelijke Duitse stem klinkt een beetje gegenereerd. Dit is een functie die we al kennen van de Bose QuietComfort 45.
Matige batterijduur
De batterij-indicator is praktisch, want de Bose QuietComfort Earbuds II gaan bij dagelijks gebruik ongeveer zes uur mee. Je weet dus op tijd wanneer het tijd is om even op te laden. Omdat Active Noise Cancelling niet uitgeschakeld kan worden, is er ook geen manier om de looptijd te beïnvloeden, de looptijd geldt immers voor alle standen. In ongeveer een uur zijn ze weer vol, en een lunchpauze van 20 minuten in de koffer geeft je nog eens twee uur afspeeltijd.
Het hoesje zelf weegt 18 uur extra, dus de In Ears met Active Noise Cancelling kan drie keer worden opgeladen. De Samsung Galaxy Buds2 Pro levert vergelijkbare waarden. Daarna moet hij in het stopcontact, een kabel is onvermijdelijk en opladen kan alleen via USB-C.
Bose QuietComfort Earbuds II accessoires in één oogopslag
In de doos vind je een korte, bijpassende kabel voor de voeding. Ook vind je verschillende opzetstukjes voor de True Wireless hoofdtelefoon. De QuietComfort Earbuds II van Bose worden niet alleen geleverd met drie siliconen oorstukjes van verschillende grootte, maar ook met drie stabiliserende bandjes die voor meer ondersteuning moeten zorgen. Om dit mogelijk te maken steken deze bandjes over de bovenkant van de koptelefoon heen om in het oor te haken.
Na een beetje experimenteren zou je een perfecte pasvorm moeten hebben. Omdat de hoofdtelefoon zweet- en waterbestendig is volgens de IPX4-normen, staat niets je volgende workout in de weg – behalve misschien je innerlijke varken.
Bose QuietComfort Earbuds II vs. Apple AirPods Pro 2
Het duel tussen Bose QuietComfort Earbuds II en Apple AirPods Pro 2 is bijzonder spannend. Beide kosten rond de 300 euro, beloven verbeterde Noise Cancelling en geluid dat individueel aan jou is aangepast. En de race om de overwinning is close. Qua geluid zijn de Apple AirPods Pro 2 iets overtuigender: iets evenwichtiger en zonder opvallende features zijn ze gewoon een genot om in het dagelijks leven te dragen. Daarbij komen nog het zeer slanke, lichtgewicht ontwerp en de gepersonaliseerde Spatial Audio.
Het scala aan functies is vergelijkbaar en beide hebben hun sterke en zwakke punten als het gaat om de bediening. Zowel de Bose QuietComfort Earbuds II als de Apple AirPods Pro 2 kunnen ongeveer zes uur afspelen voordat ze weer in het doosje moeten, terwijl de Apple In Ears weer via het doosje kunnen worden opgeladen.
De spannendste vergelijking is echter de Active Noise Cancelling. En hoewel de Apple AirPods Pro 2 echt veel geluid kunnen wegfilteren, kunnen de Bose QuietComfort Earbuds II nog meer. Het felle geklets van je collega’s op de toetsenborden merk je niet eens op, en zodra er muziek wordt afgespeeld zijn stemmen geen probleem meer.
Conclusie: Moet je de Bose QuietComfort Earbuds II kopen?
De Bose QuietComfort Earbuds II claimen tot de beste Active Noise Cancelling in-ears op de markt te behoren. En ze hebben hun doel bereikt – enkel de huidige Sony In Ears kunnen ze verslaan. De Noise Cancelling filtert alles weg waardoor sommige Over-Ears er oud uitzien. Het ontwerp is ook verbeterd en de wat uit de kluiten gewassen behuizing van de voorganger is verminderd. Qua geluid moet je echter een paar concessies doen. Sony, Sennheiser en zelfs de Apple AirPods Pro 2 klinken gewoon wat ronder en prettiger.
Omdat de bediening en de app op een goed niveau zijn, zijn de Bose QuietComfort Earbuds II de moeite waard als metgezel in het dagelijks leven, in de trein, op kantoor of gewoon thuis, vanwege de echt goede Noise Cancelling.
Vergelijk nu prijzen bij:
Technische gegevens
Technische gegevens | |
Bluetooth-standaard | 5.3 |
Levensduur batterij | 6 uur met ANC aan, laadkoffer tot 24 uur |
Snellaadfunctie | 20 minuten opladen voor 2 uur afspelen |
Ruisonderdrukking | Ja |
Codecs | AAC, SGC |
Tegen water beschermd | IPX4 |
Aansluitingen van de laadkoffer | USB-C |
Gewicht | Oordopjes: 6,2 gram | Oplaadetui: 59,8 gram |
Afmetingen | Oordopjes: 17,2 x 30,5 x 22,4 mm | Etui: 59,4 x 66,3 x 26,7 mm |
Prijs | 299,95 euro |