Beste noise-cancelling bluetooth koptelefoon TOP 5

Wil jij je dagelijkse situaties vol herrie kunnen vermijden? Zoals bijvoorbeeld luid verkeer of motorgeluid op je werk?

Als je behoefte hebt aan rust en kalmte hebben wij de goede koptelefoon voor je. Verwijder op “magische” wijze al je omgevingsgeluid, zelfs als je in een drukke rij in Starbucks staat te wachten op je ochtendkoffie.

Onze Noise-cancelling bluetooth koptelefoon TOP 5:

RangHoofdtelefoonsGewichtSpeelduurPrijs
1Bose QuietComfort 45240 gr24u€€€€
2Sony WH-1000XM5225 gr30u€€€€
3Sony WH-1000XM4250 gr20u€€€€
4Sennheiser PXC 550-II230 gr+30u€€€
5» Bekijk hier de best verkochte koptelefoons
Legende: Prijs = < €100, €€ = €100 tot €200, €€€ = €200 tot €300, €€€€ = > €300

 

Hoe kan een koptelefoon omgevingsgeluid onderdrukken?

Zogenaamde ruisonderdrukkingstechnologie bestaat al sinds de jaren ’50. In die tijd werd het voor het eerst gebruikt door piloten van gevechtsvliegtuigen. Pas in de jaren ’70 werd de technologie beschikbaar gesteld voor publiek gebruik door Dr. Amar Bose (de oprichter van audiobedrijf Bose). De technologie is toegepast in ruisonderdrukkende koptelefoons voor vermaaksdoeleinden, en wordt nog steeds gebruikt.

 

Welke technologie wordt gebruikt voor Noise Cancellation?

isolationNoise cancellation bestaat in twee vormen: passieve ruisonderdrukking en actieve ruisonderdrukking. Passieve ruisonderdrukking wordt verkregen met behulp van dik schuim of andere geluidsisolerende materialen in de koptelefoon, maar kan hooguit 15 tot 20 decibels buitensluiten.

Een vliegtuig kan een geluidsniveau van 75 tot 80 dB produceren in het passagierscompartiment. Voor zulke gevallen is actieve ruisonderdrukking dus veel geschikter.

Hcancellationet actieve ruisonderdrukkingsproces bestaat uit twee stappen: Als eerste ontvangt de koptelefoon, met behulp van een microfoon, omgevingsgeluid op. Als tweede genereert de koptelefoon geluidsgolven met een algemene vorm en richting die tegenovergesteld zijn aan het geluid uit de omgeving. Dit heeft een bijna magisch effect op de luisteraar, en zorgt voor een enorme toename in geluidskwaliteit uit de koptelefoon.

Nu dat we begrijpen wat ruisonderdrukking is kunnen een kijkje nemen naar de bestverkopende noise-cancelling Bluetooth koptelefoons op de markt.

Hier moet je op letten bij het kopen van een koptelefoon met ruisonderdrukking:

 • Hoe stevig hij is
 • Hoe hij is ontworpen
 • Hoe comfortabel hij zit na uren gebruik
 • De totaalprijs (we hebben allemaal een budget)

 

Wat zijn de beoordelingscriteria?

Het merendeel van beoordelingen van koptelefoons met noise-cancellation is niet consistent op vlak van gebruikte criteria. Daarom gebruiken wij enkele criteria voor onze reviews, zodat we een goede vergelijking kunnen maken. Dit zijn de criteria waar we naar kijken:

 • Prestaties: Welk nut heeft het om de mooiste koptelefoon te kopen als je voor €15 een koptelefoon van dezelfde kwaliteit kan kopen in de winkel om de hoek? Batterijduur, draadloos bereik, geluidskwaliteit – dit zijn dingen die belangrijk zijn voor dit soort koptelefoons.
 • Eigenschappen: Kan je de muziek beheren vanaf de koptelefoon zelf? Is hij compatibel met een smartphone? Wij weten exact waar elke koptelefoon toe in staat is.
 • Looks: Dit is misschien niet zo belangrijk als de prestaties, maar iedereen wil toch de mooiste koptelefoon? We plaatsen plooibaarheid (plooit hij op zodat je hem makkelijk kan opbergen?) ook in deze categorie.

 

Enkele noise-cancelling Bluetooth koptelefoons review

1: Beats Studio Wireless

[lees hier onze Beats Studio Wireless review]

Beats Studio Wireless zijkant noise-cancelling bluetooth koptelefoonDe Beats Studio Wireless is een koptelefoon met geweldige ruisonderdrukkende eigenschappen, perfect voor frequente vliegers. Deze koptelefoon beschermt je zelfs tegen de vliegtuigmotoren als je hem draagt.

Hij wordt geleverd met een harde beschermtas die de koptelefoon gegarandeerd zal beschermen bij dagelijks gebruik, ook al is hij een beetje klein. Er is, frustrerend genoeg, geen ruimte voor kabels of andere accessoires. Stel je voor dat je de koptelefoon bij je draagt, om er vervolgens achter te komen dat je de lege batterij niet kunt opladen.

Het is een vrij comfortabel model, maar het hoge gewicht kan voor sommige mensen onprettig zijn. Aan de andere kant zorgt dat gewicht wel dat het echt aanvoelt alsof je een luxe koptelefoon draagt.

En dat is het ook: 100% premium. De koptelefoon is strak ontworpen, met slim verborgen knoppen die nog steeds makkelijk te gebruiken zijn. Hij ziet er ook goed uit als je hem niet gebruikt, maar gewoon om je nek laat hangen – zoals je zou verwachten van een merk dat recentelijk is overgenomen door Apple.

Hij zorgt over ieder bereik voor prima geluid, en de bas is niet zo sterk dat je je zorgen hoeft te maken over je oren. De koptelefoon is te krijgen in het zwart, matzwart, rood, blauw, titanium, wit, goud, en metallic blauw.

De kosten liggen rond de €340, al zijn sommige kleuren gek genoeg iets duurder. Je zou verwachten dat je voor deze prijs op zijn minst de kleur kan kiezen? Blijkbaar niet.

Voordelen:

 • Kwaliteitsgeluid in Beats-stijl
 • Makkelijke verbinding
 • Cool ontwerp
 • Beats by Dre, iemand?

Nadelen:

 • Prijzig
 • Aan de zware kant (kan een voordeel zijn)

Vergelijk prijzen bij:

 

2. Sennheiser MM 450-X

[klik hier voor onze Sennheiser MM 450-X review]

Sennheiser MM 550-X bluetooth koptelefoon closeHier hebben we nog een geweldige koptelefoon van Sennheiser, een bekend Duits merk. De Sennheiser MM 450-x weet aardig wat omgevingsgeluid buiten te sluiten, maar je kunt nog steeds genoeg verkeer horen om er veilig mee over straat te lopen.

Qua kleur heb je weinig voor het zeggen: ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar, zolang het maar zwart is. Met een prijs van ongeveer €300 lijkt Sennheiser zich te richten op regelmatige reizigers.

Het model is in ingeklapte toestand erg compact – hij past dan zelfs in flinke zakken. Met een gewicht van 105 gram is hij vrij licht voor een koptelefoon van dit formaat.

Inbegrepen vind je ook een beklede draagtas voor bescherming, en verschillende adapters die geschikt zijn voor ieder land waar je naar toe zou kunnen willen. Best handig dus voor mensen die ermee willen reizen.

De zachte kussens op de hoofdband en speakers maken het apparaat erg comfortabel. Ingebouwd vind je ook een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken – die is van redelijke kwaliteit, en zorgt dat je helder kunt communiceren met de ontvanger.

Het kost slechts vijf seconden om te synchroniseren met je apparaat, en dat gebeurt vervolgens automatisch als je de koptelefoon aanzet. De accu is vervangbaar, wat wel zo handig is als je huidige exemplaar het begeeft. Helaas kan het mechanisme dat de accu op zijn plek houdt beschadigen, waardoor de accu eruit blijft vallen. Als je echter goed zorg draagt voor je koptelefoon zou dat geen probleem moeten zijn.

Deze ruisonderdrukkende koptelefoon is een prima keuze van een bekend Duits merk, en zal zorgen voor geluid van hoge kwaliteit en heerlijk comfort voor een redelijke prijs.

Voordelen:

 • Kwaliteitsaudio die je zou verwachten van een bekabelde koptelefoon voor audiofielen
 • Gemaakt door het legendarische Sennheiser uit Duitsland
 • Simpele synchronisatie met alle geschikte Bluetooth-apparaten
 • Ruisonderdrukking blijft werken over een kabel

Nadelen:

 • Accu lijkt problemen te veroorzaken

Vergelijk prijzen bij:

 

3. Plantronics BackBeat Pro

[lees hier onze Plantronics BackBeat Pro review]

Plantronics BackBeat ProDe Plantronics BackBeat Pro kan beschikken over een prima werkende ruisonderdrukking in alle situaties. Sommige mensen hebben echter laten weten dat de functie alleen goed werkt in combinatie met muziek, en niet tijdens telefoongesprekken of audioboeken.

Er is een ingebouwde LED-indicator voor het laadniveau van een accu die het tot 24 uur kan volhouden. Dat is een hele hoop muziek op een enkele acculading. De kleur (alleen zwart) en simpele stijl zorgen voor een tijdloos ontwerp dat niet opvalt, en dat voor alle situaties geschikt is.

De koppeling gaat makkelijk met behulp van de NFC-technologie, waarmee het pairen een kwestie van een tikje is.

Met betrekking tot geluidskwaliteit zien we goed gedefinieerde lage tonen, terwijl het middelhoge bereik een beetje beperkt overkomt. Dit is misschien teleurstellend voor gebruikers die houden van muziek in dit bereik, maar voor een dagelijkse gebruiker is het geen probleem.

Deze behoorlijk flinke en niet-inklapbare koptelefoon is misschien niet zo geschikt voor op reis. Wat echter opvalt is het indrukwekkende Bluetooth-bereik, dat ongeveer 100m kan bedragen. Je kunt vrijelijk door je huis bewegen zonder je apparaat mee te nemen.

Daarnaast heeft hij ook een unieke nieuwe functie. Er is een ingebouwde sensor die zorgt dat de muziek pauzeert wanneer je de koptelefoon afzet, en hervat zodra je hem weer opzet. Dit is geweldig in situaties waarin je hem steeds weer op en af zet. Gewoon een leuk extraatje ten opzichte van de rest.

Je zult niet gemakkelijk een koptelefoon met een prijs van €200 aantreffen die vergelijkbare prestaties weet te combineren met ruisonderdrukking en Bluetooth.

Voordelen:

 • Erg goede Bluetooth-verbinding
 • Prima geluid voor een draadloze koptelefoon
 • Betaalbaar in vergelijking met alternatieven

Nadelen:

 • Niet inklapbaar
 • Geen groot volumebereik

Vergelijk prijzen bij:

 

4. Bose SoundLink Around-Ear

Bose SoundLink Around-Ear beste noise-cancelling bluetooth koptelefoonDe Bose Soundlink Around-Ear Bluetooth-koptelefoon is ideaal voor op reis, met een gewicht van slechts 150 gram en de mogelijkheid om in zijn vrij stevige draagkoffertje te worden ingeklapt. Je kunt alleen kiezen voor zwart.

Het apparaat is vooral bedoeld voor iPads en iPhones, en er zijn compatibiliteitsproblemen voorgekomen met Windows en Android.

De accu neemt 3 uur de tijd om 7 uur te kunnen afspelen. Dat is niet veel, maar zal voor de meeste mensen genoeg zijn. De koptelefoon heeft LED-indicators voor de accuduur en Bluetooth-functionaliteit. De verbinding werkt tot op een afstand van 10m.

Het ontwerp is dan misschien niet opvallend, maar vanwege de comfortabele en zekere pasvorm is deze koptelefoon bij uitstek geschikt voor gebruik tijdens het sporten.

De knoppen zijn makkelijk in gebruik, en je kunt de instellingen zelfs met handschoenen aanklikken en veranderen.

Het is een leuke toevoeging dat de koptelefoon met twee apparaten tegelijk verbonden kan zijn. De prijs zit rond de €250, waarvoor je een noise-cancelling Bluetooth koptelefoon van kwaliteit krijgt die perfect is voor dagelijks gebruik.

Voordelen:

 • Erg goed geluid, vergelijkbaar met koptelefoons voor audiopuristen
 • Lichtgewicht en comfortabel

Nadelen:

 • Enige compatibiliteitsproblemen met Windows/Android

Vergelijk prijzen bij:

 

5. August EP650 Bluetooth Wireless Stereo NFC Koptelefoon

De woorden “uitzonderlijk comfortabel” worden vaak gebruikt om de August EP650 te beschrijven. Dit comfort wordt bereikt met behulp van het gewicht van slechts 120 gram. De koptelefoon is voorzien van erg zachte en dikke kussens op je verstelbare oorkappen en prettige hoofdband. Deze zijn zo comfortabel dat je hem volgens veel mensen zonder het te merken de hele dag kunt dragen.

De koptelefoon beschikt alleen over passieve ruisonderdrukking, maar zelfs die functionaliteit weet vliegtuig- en busgeluiden behoorlijk goed buiten te sluiten. Het geluid is over het algemeen goed: bas is sterk, maar de middelhoge tonen zijn niet even duidelijk te horen. Een echte audiopurist zou er waarschijnlijk een beetje over van streek raken.

De accu houdt het bij de meeste mensen tussen de 10 en 12 uur vol. Dat is behoorlijk redelijk, en zorgt dat je het meer dan één sessie volhoudt.

Zodra de verbinding met je apparaat is gemaakt zorgt de koptelefoon automatisch voor een verbinding zodra je hem aanzet. Het Bluetooth-signaal reikt slechts zo’n 3 meter. Dat is minder dan de andere modellen, maar in de meeste gevallen afdoende.

De verkrijgbare kleuren zijn zwart, blauw, rood, zilver, wit, en goud – wat er ook bij je kleding past. Je kunt hem laten opvallen of camoufleren.

Volgens velen is dit de beste deal voor een ruisonderdrukkende koptelefoon met Bluetooth, omdat hij zich voor een prijs van slechts €50 kan meten met veel duurdere modellen. Als je er goed voor zorgt kun je lange tijd genieten voor bar weinig geld.

Voordelen:

 • Erg comfortabel en licht
 • Kwaliteitsaudio, één van de beste koptelefoons met Bluetooth
 • Inklapbaar en compact
 • Snelladende accu

Nadelen:

 • Beperkt Bluetooth-bereik

Twijfel je nog?

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo