JBL Tune 510BT review

JBL Tune 510BT on-ear koptelefoon
8.3

€35,86

Beste deal op: bol.combol.com
JBL Tune 510BT review
JBL Tune 510BT review
€35,86
Prijs / kwaliteit
Goed, basgedreven geluid
Ontwerp en verwerking
Ondersteunt multipoint verbindingen met twee apparaten
Microfoon

Lichtgewicht Bluetooth on-ears met basgeluid

De handige Tune 500BT draadloze on-ears van JBL zijn comfortabel om te dragen, bieden een batterijlevensduur tot 16 uur met snel opladen en een geweldig klinkende, basrijke afstemming. Een afstandsbediening met 3 knoppen en geïntegreerde microfoon voor het bedienen van Android- en iOS-apparaten is ook inbegrepen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 12/04/2024 11:19
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Het ontwerp van de Bluetooth on-ears is hetzelfde als de bedrade versie en heeft een flexibele ophanging met kantelbare, draaibare en intrekbare hoofdtelefooncups. Dit betekent dat de hoofdtelefoon kan worden opgevouwen om ruimte te besparen, gemakkelijk te vervoeren is en goed aansluit op de vorm van het hoofd. De zachte voering op de oorschelpen en cups zorgt voor een goede pasvorm met een stevige grip die zelfs bij langdurig dragen geen drukklachten veroorzaakt. De on-ears, die voornamelijk van kunststof gemaakt zijn, zien er over het algemeen goed gemaakt uit en details zoals een met metaal versterkt vouwmechanisme stralen robuustheid uit.

JBL Tune 510BT review

De stroom wordt geleverd door een snel oplaadbare lithium-ion batterij met een capaciteit van 300 mAh, die tot 16 uur gebruik garandeert. De batterijstatus in verbinding met iOS-apparaten wordt aangegeven door een display naast het Bluetooth-symbool. Als de batterij leeg is, zorgt de snellaadfunctie ervoor dat je het apparaat na slechts vijf minuten opladen een uur kunt gebruiken, zodat niets een spontaan gebruik in de weg staat. Een volledig oplaadproces via de meegeleverde USB-kabel duurt daarentegen maximaal twee uur. De hoofdtelefoon heeft echter geen bedrade verbinding, omdat hij geen audio-ingang heeft. Naar mijn mening zou dit wenselijk zijn geweest, ondanks de snellaadfunctie, om een stroomonafhankelijk alternatief te hebben.

Apparaatbediening

De on-ears ondersteunen de Bluetooth standaard 4.1 en boden een stabiel bereik van ongeveer tien meter in de praktijktest met verschillende Android en iOS apparaten. Een respectabel resultaat, vooral omdat het koppelen gebruiksvriendelijk is. Door de aan/uit-knop ingedrukt te houden, wordt het systeem ingeschakeld en direct in de koppelmodus gezet. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, wordt de centrale knop op de rechterkoptelefoon gebruikt om de start/stop-functie te bedienen en om telefoongesprekken aan te nemen en te beëindigen. Inkomende gesprekken kunnen ook worden geweigerd door de knop ingedrukt te houden. Er zijn aparte plus- en min-knoppen voor volumeregeling, die ook kunnen worden gebruikt voor tracknavigatie. Houd de plustoets ingedrukt om vooruit te spoelen en de mintoets om terug te spoelen.

JBL Tune 510BT koptelefoon bediening

Een praktische functie is dat de hoofdtelefoon is uitgerust met een multipoint verbindingsfunctie en met twee apparaten tegelijk kan worden gekoppeld. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat gesprekken op de mobiele telefoon worden gemist terwijl een tablet wordt gebruikt, omdat het afspelen automatisch wordt onderbroken en hervat na het telefoongesprek. De spraakverstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken is aan beide kanten goed.

Geluid

De Bluetooth versie van de Tune 500 heeft ook een hoge output die basrijk luisterplezier biedt, zelfs bij lage volumes. Het krachtige, rijke basfundament strekt zich uit tot zowel de lage bas als het fundamentele bereik, maar verdoezelt de midden- en hoge tonen niet, zodat het geluid zeker niet eendimensionaal is. Ondanks de aanwezigheid in de lagere frequenties is het geluid helder en hebben de on-ears een goed gestructureerd stereobeeld, waardoor ze op verschillende manieren gebruikt kunnen worden als de afstemming past bij je luistergewoonten. Tegelijkertijd komen basgedreven muziekstijlen zoals hiphop, R’n’B en electro bijzonder goed over en profiteren ze van een goede geluidskwaliteit, waardoor het luisteren naar muziek leuk wordt.

Conclusie: Moet je de JBL Tune 510BT kopen?

8.3Expert Score
Betaalbare en compacte on-ear koptelefoon met een stevige bass

De lichtgewicht, opvouwbare Bluetooth on-ears spelen krachtig met bas en bieden een overtuigende geluidskwaliteit en een comfortabele pasvorm. JBL’s Tune 500BT scoort ook punten met een snel oplaadbare batterij en een multipoint verbindingsfunctie waarmee twee apparaten gekoppeld kunnen worden. De hoofdtelefoon biedt echter geen extra audio-ingang voor bedraad gebruik.

Geluid
8.2
Bediening
8.2
Prijs/Kwaliteit
8.8
Functies
7.9
Positief
  • Prijs / kwaliteit
  • Goed, basgedreven geluid
  • Ontwerp en verwerking
  • Ondersteunt multipoint verbindingen met twee apparaten
  • Microfoon
Minpunten
  • Geen bekabeld gebruik mogelijk
  • Niet waterdicht

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 12/04/2024 11:19
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

BluetoothKoptelefoon.com
Logo