Bluetooth headset motor koopgids

Niets geeft je zoveel gevoel van vrijheid als wanneer je op een motor zit. Motorrijden heeft echter ook zo zijn minpunten, vooral op het gebied van contact houden met je vrienden. In een auto kan je makkelijk praten en naar muziek luisteren. Maar wanneer je op een motor zit, dan is het bijna onmogelijk om iets te horen boven het geluid van de wind uit. Daarnaast moet je je helm ophouden voor je veiligheid en omdat het uiteraard verplicht is. Er is echter een oplossing en dat is een Bluetooth headset motor kopen. Hieronder zullen we meer vertellen over deze soort headsets en waar je zoal op moet letten wanneer je eentje wilt kopen.

Ontdek de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Wat is een motor bluetooth headset?

Een Bluetooth headset motor is een intercom systeem dat je kan gebruiken terwijl je aan het rijden bent. Hiermee kan je communiceren met andere motorrijders in je groep, zelfs in luide, winderige omstandigheden en allemaal zonder je helm te hoeven verwijderen.

 

Hoe werkt een Bluetooth headset motor?

Bluetooth headsets voor de motor werken door gebruik te maken van een draadloze network technologie met een kort bereik. De kans is groot dat je al een beetje bekend bent met Bluetooth technologie, aangezien het waarschijnlijk al geïnstalleerd is op je desktop computer, laptop of mobiel apparaat.

 

Vragen die je jezelf moet stellen wanneer je een Bluetooth headset motor kopen gaat

  • Hoeveel rijders zullen in je groep zijn? Dit is een van de meest belangrijke vragen die je jezelf op dit moment kan vragen. Er zijn twee redenen waarom je dit moet overwegen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een headset uitkiest die met zoveel mogelijk units die je in de groep nodig hebt kan verbinden. Ten tweede is het belangrijk, omdat je moet weten hoe groot je groep zal zijn, zodat je kan bepalen hoe groot het bereik minimaal moet zijn. Voor kleinere groepen is 500 meter over het algemeen voldoende. Maar voor grotere groepen is misschien minimaal 1.000 meter nodig.
  • Waar zal je rijden? Dit is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste heeft dit weer te maken met het bereik dat je nodig hebt. Als je regelmatig in open omgevingen rijdt waar de kans klein is dat een persoon in de groep lang moet wachten op andere voertuigen, dan heb je lang niet zoveel bereik nodig als wanneer je in een stad rijdt. Ten tweede kan het in Nederland erg veel regenen, dus een apparaat dat waterbestendig is, is geen overbodige luxe. Je wilt zeker niet dat je headset er mee ophoudt vanwege een paar druppels regen.
  • Hoe wil je je headset graag installeren? Er zijn twee verschillende methodes voor het installeren van Bluetooth motor headsets die het vaakst gebruikt worden. De eerste is 3M dubbelzijdige tape gebruiken om het apparaat aan je helm vast te plakken. De tweede is om de intercom vast te klemmen. De meeste mensen geven de voorkeur aan de laatste methode en deze wordt ook het vaakst gebruikt.

Ontdek de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

Bluetooth Headset Motor kopen

 

Features en accessoires waar je op moet letten wanneer je een motor Bluetooth headset kopen gaat

Bereik

Zoals we eerder al aangegeven hebben is bereik erg belangrijk en dit zou waarschijnlijk je eerste overweging moeten zijn. Vandaag de dag zal je ontdekken dat zelfs headsets met een redelijk groot bereik niet erg duur zijn. Dus dit is waarschijnlijk een gebied waar besparen niet heel veel zin heeft.

 

Ondersteuning voor meerdere rijders

Er was een tijd (welke je mogelijk herinnert) dat je maar twee motor Bluetooth headsets met elkaar kon verbinden. Gelukkig is de technologie nu zoveel geavanceerder dat je kan verbinden met een grote groep rijders. Alle systemen hebben echter zo hun limieten, dus je zou ervoor moeten zorgen dat het intercom systeem dat je uitkiest iedereen in je groep zal ondersteunen.

 

Spraak prompts

Spraak prompts maken het mogelijk om je headset hands-free te gebruiken. Dit is een belangrijk gemak en veiligheidsfeature. Je kan op de weg focussen en beide handen aan het stuur houden.

 

Muziek delen

Dit is een feature die het niet alleen mogelijk maakt om naar muziek te luisteren terwijl je onderweg bent, maar je muziek ook te delen met andere rijders in je groep.

Ontdek de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Camera

Een geavanceerde feature waar je naar kan kijken als je een Bluetooth headset motor gaat kopen, is een camera. Je zal hier extra voor betalen, maar als je graag je avonturen op de weg op wilt nemen, dan kan een camera een geweldige feature zijn. Sommige systemen maken het zelfs mogelijk om time lapse opnames te maken of muziek en gesproken tekst toe te voegen. Dit bespaart je niet alleen tijd op een later moment, maar je kan het moment ook meer authentiek vastleggen. Met een camera kan je daarnaast ook mogelijke ongelukken vastleggen, aangezien het vaak genoeg voorkomt dat motorrijders over het hoofd worden gezien door andere bestuurders.

 

GPS

GPS is een van de meest handige features die je op een motor Bluetooth headset terug kan vinden. Dit zal niet alleen voorkomen dat je verdwaalt raakt, maar je kan het gebruiken voor onderweg om te communiceren met je vrienden. Dit zal voorkomen dat je elke keer naar de kant van de weg moet gaan om de route te bespreken.

 

Geluidskwaliteit

Dit is een van de meest belangrijke feature die je moet overwegen wanneer je een intercom systeem voor je motor avonturen gaat kopen. Er is een uitstekende geluidskwaliteit en noise cancelling nodig om alle geluiden in je omgeving te dempen (wind, regen, verkeer etc). Net zo belangrijk als een kristalheldere output is geluid dat luid genoeg is. Dus controleer ook of het volume adequaat zal zijn voor je behoeften.

 

Connectiviteit voor mobiele telefoons

Nog een geweldige feature om naar te zoeken is mobiele telefoon connectiviteit. Dit geeft je toegang tot de features van je telefoon terwijl je onderweg bent. Deze feature kan je het beste combineren met hands-free gebruik.

Beste Bluetooth Headset Motor

 

Conclusie Bluetooth headset motor gids

Nu weet je wat de meest belangrijke features zijn wanneer je een Bluetooth headset motor kopen gaat. De technologie is echt flink gevorderd sinds de dagen dat je maar een paar headsets met elkaar kon verbinden. Je kan nu contact houden met een grote of kleine groep en je andere apparaten ongehinderd gebruiken zonder dat je veiligheid op de weg hierdoor beïnvloedt wordt.

Ontdek de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo