Bluetooth koptelefoon met microfoon TOP 5

Het is duidelijk te merken: goede Bluetooth koptelefoons met microfoon worden steeds maar populairder. Maar hoe komt dat? Het feit dat je dit onderwerp hebt opgezocht betekent dat je de reden waarschijnlijk al kent.

Om te beginnen wordt de wet steeds strenger in de gaten gehouden met betrekking tot telefoongebruik in de auto. Daarnaast zorgt de toenemende populariteit van smartphones ook dat steeds meer mensen dit soort accessoire kunnen gebruiken. Als je je telefoon regelmatig gebruikt terwijl je onderweg bent zul je een bluetooth koptelefoon met microfoon niet kunnen missen.

Bluetooth koptelefoon met microfoon topNaast hun populariteit lijken ook de kwaliteit, het uiterlijk, en de functies van deze headsets toe te nemen. Er zijn nu hypermoderne ontwerpen op de markt, die ook nog eens zijn voorzien van goede prestaties op het gebied van accuduur, geluidskwaliteit, en comfort.

Het enige probleem is het aantal producten op de markt: het is niet makkelijk om je eigen favoriet uit te kiezen. Daarnaast heb je vaak niet eens de kans om de koptelefoon uit te proberen voordat je je zuurverdiende centen uitgeeft. Daarom zou het dus standaardpraktijk moeten zijn om reviews te lezen en zoveel mogelijk informatie te verzamelen voordat je een keuze maakt.

Ik heb, met grote nadruk op de aanwezigheid van een microfoon, uitgebreid onderzoek en tests uitgevoerd om te zorgen dat je de beste keuze maakt.

Hieronder vind je de 5 beste headsets als je een beperkt budget hebt, naast een tweede top 5 voor diegenen die wat meer te besteden hebben.

Bluetooth koptelefoons:
Sony WH-1000XM5Sony WH-1000XM5

Beste Koop - allround koptelefoon
Bekijk aanbod

» lees review
Bose 700Bose QuietComfort 45

Beste Noise-Cancelling
Bekijk aanbod

» lees review
Sony WF-1000XM3Sony WF-1000XM5

Beste oordopjes (in-ear)
Bekijk aanbod

» lees review
Jabra Elite 7 active in-ear sportkoptelefoonJabra Elite 7 Active

Beste voor sporten, fitness & lopen
Bekijk aanbod

» lees review
Apple AirPods ProApple AirPods Pro 2

Beste voor te bellen
Bekijk aanbod

» lees review
SteelSeries Arctis Pro WirelessSteelSeries Arctis Nova Pro Wireless X

Beste voor gaming
Bekijk aanbod

» lees review
Sennheiser HD 4.40 BTSennheiser HD 350BT

Beste goedkope koptelefoon
Bekijk aanbod

» lees review

 

Bluetooth koptelefoon met microfoon

1. Sony MDR-10RBT

Sony MDR-10RBT koptelefoon met microfoon

De Sony MDR-10RBT was de beste koptelefoon met bluetooth in deze top 5. Dit is te danken aan een aantal factoren, waaronder comfort, functies en budget. Het is een directe concurrent van de Beats Studio Wireless, maar wint de race net dankzij de lagere prijs.

Op gebruiksgebied heeft de koptelefoon prima comfort en een ingebouwde microfoon, waarvan het geluid goed helder is. Het enige nadeel zit hem volgens mij in het negatieve effect dat de ruisonderdrukkingsfunctie heeft op het geluid over de microfoon: hierdoor is het mogelijk dat je je eigen stem niet kan horen, maar dit kan makkelijk worden verholpen door simpelweg één van de speakers van je oor te halen.
»» lees hier de uitgebreide review en vergelijk prijzen

 

2. Beats Studio Wireless

Beats Studio Wireless zijkantUit mijn onderzoek blijkt dat de Beats Studio Wireless de meest populaire koptelefoon met microfoon is. De bouwkwaliteit is sterk, en het merk trekt alle aandacht die je je in het openbaar maar kunt wensen.

De Beats Studio Wireless klinkt echter niet geweldig, en er zijn absoluut betere alternatieven te krijgen. Aan de andere kant is hij wel érg comfortabel, en levert de ingebouwde microfoon perfect helder geluid.

Simpel gezegd zorgt het prijskaartje van €280 dat dit model een behoorlijk twijfelgeval is. Is hij zijn prijs waard? Naar mijn mening zijn er veel betere opties verkrijgbaar, en staan de kosten niet in verhouding tot de koptelefoon die je ervoor krijgt.

Als je echter op zoek bent naar een koptelefoon waarmee je de aandacht vangt, dan ben je op het goede adres.
»» lees hier de uitgebreide review en vergelijk prijzen

 

3. Bose AE2w

Bose AE2w reviewDe Bose AE2w is de eerste koptelefoon die door Bose is voorzien van Bluetoothfunctionaliteit. Desondanks is het één van de lichtste en meest comfortabele koptelefoons die verkrijgbaar zijn. Je krijgt geweldig geluid en een heldere microfoon voor je geld.

Je zult er bijlange na niet zo mee opvallen als met de Beats Studio Wireless, maar als het ontwerp voor jou niet van belang is kun je beter gaan voor het comfort van de AE2w.

Let wel op dat de prijs nog steeds behoorlijk is – Bose heeft, net zoals Beats, de neiging om zich meer te richten op stijl dan op de daadwerkelijke geluidskwaliteit.
»» lees hier de uitgebreide review en vergelijk prijzen

 

4. Sol Republic Tracks Air Wireless

Dit product is niet precies goedkoop, maar in vergelijking met zijn luxueuze concurrenten is de prijs erg redelijk. Daarnaast lijkt dit één van de beste koptelefoons met dubbele microfoon te zijn, dus als je op zoek bent naar die functie in combinatie met geluidskwaliteit en comfort is dit je beste keuze.

Wat mij betreft is een groot nadeel van dit product het feit dat hij niet inklapbaar is, en dat hij dus minder compact is dan wenselijk zou zijn.
»» lees hier de uitgebreide review en vergelijk prijzen

 

5. Parrot Zik

Parrot Zik review bluetooth koptelefoonDe Parrot Zik is, op basis van zijn algemene uiterlijk en ongelofelijke geluidskwaliteit, makkelijk een luxeproduct te noemen. Helaas vind je deze luxe ook terug in de kostprijs.

Met een prijs van €375 bevindt hij zich op hetzelfde niveau als de Beats Studio Wireless, en ik vind dat je dan beter kunt gaan voor zijn stijlvollere, opvallendere concurrent.

De microfoon zorgt voor prima geluid, en je hebt het gevoel dat je een echt goede headset draagt. De ruisonderdrukkingsfunctie is echter een beetje teleurstellend als je een telefoongesprek aan het voeren bent.

Naar mijn mening is dit product een middelmatig, maar desondanks duur product, dat alleen geschikt is voor mensen die zich richten op kwaliteitsgeluid voor muziek.
»» lees hier de uitgebreide review en vergelijk prijzen

 

Beste goedkope draadloze koptelefoon met microfoon

1. MEElectronics Air Fi Runaway

 MEElectronics Air-Fi Runaway

Dit product is erg voordelig geprijsd, en zorgt voor alles dat je kunt eisen van een simpele headset met Bluetooth. De accu houdt het niet alleen 12 uur vol, maar zowel het comfort als de geluids- en stemkwaliteit is behoorlijk goed. Hij ziet er ook behoorlijk cool uit.

Een groot nadeel is de plastic constructie, die zorgt dat hij gevoelig kan zijn voor schade. Het feit dat hij geen €300 kost maakt dit echter tot de beste keuze als je een beperkt budget hebt – niet alleen omdat hij goedkoop is, en beschikt over de bovenstaande functies, maar ook omdat je hem kunt inklappen en kunt krijgen in verschillende kleuren.

 

2. Photive BTH3

Deze koptelefoon ziet er waarschijnlijk het coolste uit in vergelijking met andere vergelijkbaar geprijsde producten. De strakke vormgeving zorgt voor een luxueus uiterlijk. Dit model, dat voorzien is van zowel een harde draagtas als een erg schappelijke prijs, is met al zijn functies een koopje.

De Photive BTH3 staat garant voor ongeveer 12 uur accuduur, terwijl je ook prachtig helder geluid krijgt. Voor de prijs is de kwaliteit van de microfoon ook indrukwekkend.

Alles bij elkaar krijg je met deze koptelefoon een indrukwekkend aantal functies. Helaas lekt deze koptelefoon, net zoals sommige andere koptelefoons, vrij veel geluid. Als je dus van plan bent om muziek te laten knallen in een stille plek kan de rest dat waarschijnlijk horen.

 

3. Creative WP-450

De Creative WP-450 is nog een lichtgewicht product dat voorzien is van een draagtas en dat voor zijn prijs zorgt voor enorm comfort. Hij is ook inklapbaar, wat handig is voor op reis, terwijl het geluid fantastisch is met heldere bas. Hij is zelfs op te laden tijdens gebruik, wat voor sommigen onder ons een voordeel kan zijn.

Helaas lever je bij budgetkoptelefoons altijd in op kwaliteit, en dat is net zo goed waar voor dit exemplaar. Ik heb gemerkt dat hij bij lang gebruik erg oncomfortabel kan worden, en dat je hem uiteindelijk zult willen afzetten.

Al met al is de Creative WP-450 een prima deal, en heeft hij alle basisfuncties die een gemiddelde gebruiker zal verlangen. Hij is waarschijnlijk niet geschikt voor audiopuristen.

 

4. Sony DRB-TN200/BLK

De Sony DRB-TN200 is zo licht dat je hem nauwelijks zult voelen terwijl je hem gebruikt. Mij vielen bij dit product vooral de magnifieke accuduur en het gebruiksgemak op, vooral als je hem gebruikt als hands-free. Het is ook nog een stijlvol product, dat beschikt over sterke ruisonderdrukking.

Ondanks alle voordelen is het bij dit product enigszins problematisch dat het formaat vrij klein is, waardoor de pasvorm afhankelijk van de vorm van je hoofd beter of minder goed zal zijn. De kans op discomfort bij langdurig gebruik is dan ook vrij groot.

Samengevat biedt deze koptelefoon veel waar voor je geld, maar kan hij oncomfortabel zijn en is de pasvorm volledig afhankelijk van de vorm van je hoofd.

 

5. SoundBot SB240

De SoundBot SB240 is de meest betaalbare headset op mijn lijst. Dit leidt waarschijnlijk tot meer na- dan voordelen.

De helderheid van het geluid door de microfoon is niet geweldig, en de persoon waarmee je spreekt zal vaak moeite hebben om je te verstaan. Desondanks is dit nog steeds een fatsoenlijk product, dat redelijk comfortabel is en geluid goed buitensluit. Dit zorgt, samen met het goede gebruiksgemak, dat je behoorlijk wat koptelefoon voor je geld krijgt.

Dit model is niet spectaculair, maar rekening houdend met de lage prijs is dit misschien wel de goede keuze voor je – vooral als je een strak budget hebt.

 

Conclusie Bluetooth koptelefoon met microfoon

Tijdens mijn zoektocht naar de beste draadloze koptelefoons met microfoon lette ik op veel aspecten, waarbij de kosten het belangrijkst waren. Voor zulke producten zou ik zelf aanraden om iets meer uit te geven aan een beter product – al is het maar omdat we apparaten zoals koptelefoons niet zo vaak kopen.

Als ik op zoek ben naar zoiets zou ik verwachten dat ik het een paar jaar kan gebruiken. Ik geef dan ook liever een paar honderd euro uit aan een apparaat dat erg comfortabel is, en dat zowel geweldige functies als een luxegevoel heeft. Denk er maar eens over na: waarom zou je minder dan €100,- uitgeven als je kunt verwachten dat dit het hooguit een paar maanden volhoudt, en dat je tijdens die paar maanden moeten lijden onder discomfort?

Ik zou zelf dan ook gaan voor de Sony MDR-10RBT. Alles aan deze koptelefoon, de microfoon incluis, is goed uitgewerkt – en dat voor een redelijke prijs. Als je echter écht iets goedkopers moet hebben zijn de MEElectronics Air Fi Runaway en Photive BtH3 de best mogelijke keuzes.

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo