Audio-Technica ATH-SR5BT review

Audioliefhebbers gebruiken over het algemeen geen draadloze koptelefoons vanwege de slechte geluidskwaliteit. Bluetooth audio is de laatste jaren echter flink verbeterd. Er zijn nu voldoende bluetooth koptelefoons die zelfs de muziek enthousiastelingen tevreden kunnen stellen nu Hi-Res Audio steeds meer ondersteund wordt. Mocht je niet bekend zijn met deze term, dan zullen we kort aangeven wat het betekent als je een Hi-Res Audio label op de doos ziet staan. Dit label houdt in dat de koptelefoon aan bepaalde criteria moet voldoen om een muziekkwaliteit te bieden die beter dan cd kwaliteit is. Dat betekent dat een koptelefoon muziek moet kunnen decoderen en afspelen dat 24 bit/96 kHz en daarboven is. Dat is een stukje hoger dan cd’s, welke opgenomen worden met 16 bit/44,1 kHz. In de Audio-Technica ATH-SR5BT review van vandaag zullen we kijken of deze over-ear koptelefoon aan deze eisen voldoet en wat hij zoal te bieden heeft.

Op papier is de Audio-Technica ATH-SR5BT een indrukwekkende draadloze koptelefoon met een frequentie reactie van 5-40.000 Hz, wat betekent dat zo’n beetje geen enkele klank verloren gaat. Hij houdt het ook een indrukwekkende 38 uur uit, dus je kan dagen of zelfs weken genieten voordat je hem weer op moet laden.

Na de ATH-SR5BT een tijdje gebruikt te hebben, kunnen we zeggen dat de koptelefoon al deze beweringen waar maakt. Hij biedt een gebalanceerd geluid, geweldig design en onthuld details in onze muziek die we niet verwacht hadden bij een koptelefoon die €189 kost.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Audio-Technica ATH-SR5BT review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Uitstekende batterijduur
  • Gebalanceerd geluid
  • Bedrade modus klinkt zelfs nog beter

Negatief

  • Highs kunnen te energiek zijn
  • Geen noise-cancelling

 

Audio-Technica ATH-SR5BT review:

Design

Het design van de Audio-Technica ATH-SR5BT is redelijk simpel met een zwarte afwerking en een aantal zilveren accenten, maar er is ook een wit op zilver versie als je meer houdt van een schone sci-fi look. De koptelefoon heeft metalen oorschelpen met zachte leren oorkussens en hoofdband, welke erg comfortabel zijn. Het is echter een over-ear design, maar de kussens verrichten aardig goed werk om passief geluid te blokkeren.

Goedkope Audio-Technica ATH-SR5BT Review

De ATH-SR5BT zit erg comfortabel op je hoofd, wat grotendeels komt door zijn lichte gewicht. De oorkussens zijn gemaakt van zacht traagschuim en voelen geweldig aan, zelfs na lang luisteren. Er wordt weinig druk uitgeoefend om de koptelefoon vast te klemmen aan je hoofd, wat geweldig is voor lange luistersessies, maar als je met hem wilt trainen, dan zit hij mogelijk iets te losjes.

Alle besturingen vind je terug op de achterkant van elke oorschelp. De rechter oorschelp heeft een aan/uit schakelaar, terwijl de linker de afspeel besturingen, de microUSB oplaadpoort en de 3,5mm aansluiting voor bedraad gebruik heeft.

Binnenin de oorschelpen zitten 45mm drivers die in staat zijn om een ongelofelijke frequentie reactie van 5-40.000 Hz te bieden. De koptelefoon heeft een 45 ohm impedantie, wat betekent dat je niet een versterker nodig hebt om hem goed aan te kunnen drijven.

In de doos wordt een microUSB oplaadkabel, een 1,2m bedrade koptelefoon kabel en een zachte carrying case meegeleverd. De bedrade koptelefoon kabel heeft een microfoon en een afstandsbediening met een knop voor mediabesturing en het beantwoorden van gesprekken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Features Audio-Technica ATH-SR5BT

De ATH-SR5BT koppelen met onze smartphone was erg eenvoudig door de toevoeging van NFC. Je hoeft alleen maar de achterkant van je NFC telefoon tegen de linkerkant van de hoofdband te tikken en de koptelefoon wordt vervolgens snel gekoppeld met je apparaat.

Alhoewel Audio-Technica opschept dat de koptelefoon maximaal acht apparaten kan onthouden, moet je wel verbindingen met apparaten verbreken en maken in je Bluetooth instellingen, aangezien de koptelefoon niet met meerdere apparaten tegelijkertijd kan verbinden. Er zijn koptelefoons die het verbinden van meerdere apparaten ondersteunen, zoals de Plantronics Backbeat Pro en het zou geweldig zijn als Audio-Technica dit in de toekomst toevoegt, aangezien het vervelend is om in de instellingen naar apparaten te zoeken.

Goedkoopste Audio-Technica ATH-SR5BT Review

Er is ondersteuning voor aptX en AAC codecs, wat betekent dat draadloze audio via Bluetooth 4.1 geweldig zal klinken op je Android of iOS telefoon. Het is belangrijk om op te merken dat je in Bluetooth modus een frequentiereactie van 20-20.000 Hz krijgt, terwijl de bedrade modus de volledige 5-40.000 Hz frequentiereactie voor Hi-Res Audio biedt.

De muziek aansturen is relatief eenvoudig, maar het duurt wel even voordat je hier aan gewend bent. Het is namelijk zowel een schakelaar als een knop. Met omhoog en omlaag schakelen pas je het volume aan, maar je kan omhoog ingedrukt houden om een nummer over te slaan en naar beneden om een nummer terug te gaan. Op de knop drukken zal muziek afspelen/pauzeren of inkomende gesprekken aannemen/weigeren.

Nu we het over telefoongesprekken hebben, kunnen we melden dat bellers onze stem duidelijk konden horen en gaven aan dat we beter te horen waren dan met de standaard microfoon van onze telefoon.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties

Nu wordt het tijd om te kijken hoe de ATH-SR5BT klinkt. Nou, fenomenaal. Het geluid is goed gebalanceerd over het hele frequentiebereik, alhoewel er een lichte treble en mid-bas boost is. Dit betekent dat de hogere frequenties een beetje vermoeiend zullen klinken voor personen die gevoelig zijn voor treble. We houden wel van een beetje treble en we vonden dat de koptelefoon net op het randje zat van iets te energiek.

Al die hoge frequentie energie betekent dat de koptelefoon een geweldige resolutie heeft voor goed opgenomen muziek. Je zal muzikanten horen ademen en tikken met hun voeten, iets wat andere draadloze koptelefoons niet konden bieden. Het klankbereik wordt goed verwerkt, al had het wel iets wijder mogen zijn.

Beste Audio-Technica ATH-SR5BT Review

De bas heeft een goede impact, maar als je van een zwaardere bas houdt, dan moet je mogelijk voor een koptelefoon kiezen die nog dieper kan gaan. De Marshall Major II Bluetooth is bijvoorbeeld erg geschikt voor personen die van bas houden, maar verwacht wel een meer doffe bas en veel minder resolutie.

Alhoewel de meeste personen deze koptelefoon in de draadloze modus zullen gebruiken, is het het waard om de kabel een keer te verbinden en de Hi-Res Audio te ervaren. Toen wij dit deden waren we aangenaam verrast hoe beter alles klonk. De bas had veel meer impact, vooral wanneer je deze met een versterker gebruikt. We waren dagenlang verslaafd aan de bedrade modus.

De bewering van Audio-Technica dat de koptelefoon het 38 uur uithoudt klopt precies. We hadden moeite om hem binnen een week leeg te krijgen. Het uithoudingsvermogen is geweldig. Het duurt echter wel aardig lang om hem weer volledig op te laden (vijf uur), dus het is een goed idee om hem in de nacht op te laden.

 

Wat we fijn vonden

De Audio-Technica ATH-SR5BT biedt de beste bedrade en draadloze geluidskwaliteit voor een koptelefoon die minder dan €200 kost. Hij kan alle muziekgenres goed aan en biedt een bijna vlakke reactieboog aan. Hij is extreem comfortabel voor lange luistersessies en goed gebouwd. De batterijduur is daarnaast ook indrukwekkend met bijna 40 uur.

 

Wat we niet fijn vonden

Alhoewel de koptelefoon goed werk verricht om omgevingsgeluid tegen te houden, was actieve noise-cancelling fijn geweest, alhoewel we gezien de prijs kunnen begrijpen dat dit niet aanwezig is. Sommige personen zullen vinden dat de koptelefoon iets te helder en vermoeiend klinkt. Tot slot was het fijn geweest als je meerdere apparaten tegelijkertijd met de koptelefoon kon verbinden.

 

Conclusie van deze Audio-Technica ATH-SR5BT review

De Audio-Technica ATH-SR5BT zorgt voor een geweldige balans tussen draagbaarheid en serieus luisteren. Geluid via Bluetooth is geweldig voor forensen of wanneer je minder geïnteresseerd bent in een absoluut waarheidsgetrouw geluid. Wanneer je vervolgens thuis in een rustige omgeving bent, dan is het erg makkelijk om over te schakelen naar de bedrade modus om te genieten van het Hi-Res Audio geluid.

Met een prijs van €189 biedt de ATH-SR5BR een geweldige waarde voor audioliefhebbers die het gemak van draadloos willen hebben. Ja hij mist de features van duurdere draadloze koptelefoons, zoals actieve noise-cancelling en de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd te koppelen, maar dit zijn opofferingen die het waard zijn om te maken voor een fenomenaal geluid.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo