Draadloze headset voor PC top 5

Draadloze koptelefoons voor computers kunnen gebruikt worden op veel verschillende manieren. Veel gebruikers zijn op zoek naar een koptelefoon om mee te gamen. Vaak vergeten we echter hoeveel uren we doorbrengen met andere bezigheden – je luistert misschien vaak naar muziek tijdens het werken, of streamt misschien vaak films of series. Daarnaast is er tegenwoordig ook steeds meer interesse voor audioboeken.

Dit zijn echter niet de enige activiteiten die we doen op onze computers. Let bijvoorbeeld maar eens op hoe vaak je (video)belt met je familie en vrienden. Wat je ook wilt doen met je computer, het is bijna zeker weten de moeite waard om op zoek te gaan naar de beste draadloze headset voor PC om te voldoen aan je wensen (lees verder onder onze TOP 5).

Onze TOP 5:

RangBluetooth headset
1Plantronics Voyager 5200 UC
2Plantronics Voyager Legend
3Jabra Talk 45
4Plantronics M70
5Plantronics Explorer 500
6» bekijk hier de best verkochte headsets

 

Je kunt natuurlijk kiezen voor een set met kabel, met zijn eigen bijbehorende voordelen. Als je echter ook maar enigszins om mij lijkt zal je studeerkamer vaak een bende zijn. Waarom zou je die rommel willen verergeren met kabels die makkelijk in de knoop raken?

Met een draadloze koptelefoon voor je computer valt dit verwarrende probleem weg. Zo kun je minder tijd verspillen, en zonder vertraging beginnen met je werk.

 

De Beste Draadloze Headset voor PC kiezen?

Als je zeker bent dat je op zoek gaat naar de beste Bluetoothset voor dit platform, zul je tegen een aantal problemen aanlopen. Die problemen hebben meestal van doen met de keuzes die je moet maken; er zijn veel koptelefoons op de markt, die allemaal de beste beloven te zijn. De bouwkwaliteit, functies, en kosten moeten ook allemaal meegeteld worden. Door al deze modellen goed te bestuderen kun je zeker weten dat je de beste headset voor pc kiest – maar niemand kan natuurlijk iedere headset op de markt uitproberen.

Gelukkig hebben wij genoeg middelen om je te helpen bij het maken van de best mogelijke keuze. We hebben consumentenreviews bekeken van een enorme lijst producten. Uit deze lijst heeft het team op basis van onze tests 5 van de beste draadloze headsets voor PC uitgekozen die in 2015 op de markt zijn. Om iedereen te kunnen voorzien zullen de producten vallen in verschillende prijscategorieën.

 

Enkele van de Beste Draadloze Koptelefoons voor PC reviews:

1. Jabra REVO (4,2/5)

Het is te begrijpen als je de Jabra REVO, met zijn prijs van €148,99, overslaat. Het is echter nog steeds één van de beste sets binnen dit prijsbereik.

Jabra REVO Wireless Draadloze headset voor PC

Het strakke aluminium frame en ontwerp dragen zeker bij aan het moderne uiterlijk van de REVO. Daarnaast kan het hele product worden opgevouwen, zodat je deze koptelefoon op lange reizen makkelijk mee kunt nemen.

Met betrekking tot bouwkwaliteit zien we een rubberachtig materiaal dat aan de hoofdband is bevestigd. Dit past zich goed aan aan de vorm van je hoofd, en zorgt voor prima draagcomfort. De over-ear speakers zijn gemaakt van een mix van traagschuim en leer, om het comfort verder te vergroten.

Zoals je zou verwachten van een draadloze set is er wat verlies van geluidskwaliteit in vergelijk met een koptelefoon met draad. Onafhankelijk van je favoriete muziekgenre zorgt de REVO echter toch voor prima geluid. Zelfs de kwaliteit van telefoongesprekken is prima, gevoerd over een microfoon die geen enkele klacht oplevert. Het ontwerp van de oorkappen zorgt voor een prima sluiting, waardoor omgevingsgeluid goed wordt buitengesloten.

Naast deze functies zijn de knoppen enorm handig ingedeeld. Je vindt hieronder volumeknoppen en knoppen om telefoongesprekken op te nemen of hangen, om het laatste nummer opnieuw te bellen, en om bellers af te wijzen. De Jabra REVO weet zich goed te kwalificeren als één van de beste draadloze koptelefoons voor de PC.

Vergelijk prijzen bij:

 

2. Plantronics 995 (4/5)

Plantronics 995 Draadloze headset voor PC

De Plantronics 995 is een draadloze koptelefoon met over-ear ontwerp en een ingebouwde ruisonderdrukkende microfoon. Het ontwerp zelf ziet er geweldig uit, met een zilverachtige kleur die toevoegt aan het strakke uiterlijk. Tijdens de test viel mij echter op dat de algemene bouwkwaliteit aan de matige kant was. Dit kan hebben gelegen aan het plastic dat gebruikt is voor de constructie.

De oorkappen zijn weliswaar gemaakt om over het oor te vallen, maar de complete set is vrij klein. Als je oren groter dan gemiddeld zijn kan het dus lastig zijn om deze koptelefoon te laten passen. Als echter blijkt dat je hem goed passend krijgt kan dit model een paar uur lang behoorlijk comfortabel zijn.

Het installeren is enorm makkelijk, en het Bluetooth-bereik is met ongeveer 10 meter vrij indrukwekkend. Daarnaast is de geluidskwaliteit prima als het gaat over het kijken naar films of voeren van telefoongesprekken. En dit alles tegen een erg redelijke €57,99.

Hierboven staan de voordelen die ik heb gezien aan de 995. Net zoals alle vergelijkbare producten is er echter een aantal nadelen om te bespreken.

Het grootste probleem met dit product is het feit dat je hem niet met een kabel kunt gebruiken. De accu van een draadloos product houdt het vaak niet lang vol, dus we zien graag de mogelijkheid om terug te vallen op een verbinding met kabel. De Plantronics kan hiermee echter niet overweg, en je kunt de headset zelfs niet gebruiken tijdens het laden.

Dit is een groot nadeel, maar de accu is ook nog eens onvervangbaar. Als de accu dus begint weg te slijten kun je de Plantronics geen nieuw leven inblazen.

Vergelijk prijzen bij:

 

3. Logitech H800 (3,8/5)

Logitech H800 Draadloze headset voor PC

Deze draadloze koptelefoon van Logitech hoort perfect te zijn voor een breed scala aan platformen. In feite is deze draadloze headset zelfs specifiek ontworpen voor gebruik met computers, smartphones, en tablets.

Het algemene uiterlijk en ontwerp ziet er behoorlijk goed uit, terwijl het complete bouwwerk toch erg lichtgewicht bleek. Het bereik van 12 meter is ook niet slecht, en de inklapbaarheid is erg handig.

Ook de knoppen op de on-ear speakers zijn handig geplaatst. Daarnaast kan de ruisonderdrukkende microfoon weggevouwen worden als je hem niet gebruikt. Hij kan vervolgens weer makkelijk worden uitgeklapt, en lijkt niet makkelijk los te komen zitten.

Ik heb weliswaar gemerkt dat de kwaliteit van de microfoon uitstekend was, maar de algemene geluidskwaliteit is niet meer dan goed. Daarnaast zorgt het on-ear ontwerp dat de ruisonderdrukking minder indrukwekkend is dan je zou verwachten.

Ik heb ook gemerkt dat de structuur over het algemeen vrij plasticachtig aanvoelt. Naar mijn mening heeft dit een enorm negatief effect op de bouwkwaliteit. Het ontwerp kan, omdat het op de oren rust, veel sneller oncomfortabel worden dan andere over-ear modellen.

Vergelijk prijzen bij:

 

4. Logitech Wireless Headset H600 (3,6/5)

Logitech H600 Draadloze headset voor PC

Deze H600, het kleine broertje van de H800, is specifiek ontworpen om te worden gebruikt met een computer. Deze headset voor pc heeft een aantal van de voordelen van zijn duurdere versie overgenomen. Daaronder vind je de verdraaibare microfoon en het on-ear ontwerp. Net zoals de H800 kan dit model worden ingeklapt tot een compacte structuur, die erg handig op te slaan is.

Het bereik en de ontvanger van deze set zijn geweldig, maar er zijn ook een paar opvallende comfortproblemen. Ten eerste is dit, net zoals de H800, een on-ear koptelefoon. In het begin zal de koptelefoon prima zitten, maar het discomfort kan (afhankelijk van de vorm en het formaat van je oren) al snel beginnen. Daarnaast is de hoofdband weliswaar afstelbaar, maar niet genoeg bekleed om even comfortabel te zijn als we zouden verwachten van een koptelefoon. Aan de andere kant is de H600 goedkoop genoeg om er niet teveel van te verwachten.

Afgezien van het comfortaspect is dit model behoorlijk goed. Het instellingsproces is simpel, en het geluid dat de microfoon en speakers neerzetten is erg vergelijkbaar met dat van de duurdere H800. Wel moet gezegd worden dat er behoorlijk wat geluid kan uitlekken, iets dat vooral opvalt als er mensen om je heen staan.

Vergelijk prijzen bij:

 

5. SoundBot SB270 HD (3,5/5)

SoundBot SB270 HD Draadloze headset voor PC

De SoundBot SB270 is een relatief onbekende koptelefoon voor PC’s. Het is eigenlijk een verrassing dat deze headset überhaupt kan beschikken over een draadloze verbinding, als je nagaat dat hij slechts €23,99 kost. Voor die prijs ziet dit model er fantastisch uit, kan hij worden ingeklapt, en is hij zelfs voorziet van knoppen op de oorkap.

Ongeacht die voordelen blijft hij vooral opvallen vanwege de prijs, en ik verwacht dat dit voor veel mensen de doorslaggevende factor zal zijn.

Zoals ik al verwachtte voor deze prijs is de koptelefoon ontworpen als on-ear, en is er niet veel bekleding gebruikt om de hoofdband te verzachten. De oorkappen kunnen weliswaar draaien, maar dat is niet genoeg om het comfort te verbeteren. De SB270 is dan ook geen model dat je koopt voor het prettige gevoel. Toch zullen sommige mensen dit goed genoeg vinden.

Het geluid van deze SoundBot is niet slecht, maar natuurlijk niet bijzonder – dat kun je gewoon niet verwachten van een koptelefoon die 24 dollar kost. Het valt op dat bepaalde details van je muziek missen, al zal een terloopse luisteraar hiervan weinig merken.

Er zijn weliswaar een paar nadelen, maar deze set kan worden gebruikt met of zonder draad. Dat is een flinke verrassing, gezien het feit dat ook duurdere modellen deze functie vaak ontberen. Ook de kwaliteit van de Bluetoothfunctie was voor mij een aangename verrassing.

Als je op zoek bent naar een goedkope koptelefoon met Bluetooth is dit je beste optie.

 

Conclusie: De Beste Draadloze Headset voor PC

Nadat we een enorm aantal producten hebben getest, was aan ons de lastige taak op een top 5 te selecteren. Zoals je hebt kunnen zien verschillen de prijskaartjes, met de bedoeling om klanten met verschillende budgetten allemaal een keuze te geven. We hebben in deze review ook de duurste sets vermeden – voor een PC of laptop ben je waarschijnlijk niet op zoek naar een koptelefoon waarvan de prijs lijkt op die van de computer.

Als je kijkt naar bovenstaande koptelefoons zijn comfort en geluid voor mij de belangrijkste factoren – naast natuurlijk, in dit geval, de draadloze prestaties. Ik moet dan ook zeggen dat de Jabra REVO mijn favoriet is. Ik heb het gevoel dat dit apparaat de beste kwaliteit biedt op de gebieden die wij het liefst zien.

Desondanks snap ik dat de prijs van die headset ontmoedigend kan werken. De enige andere betaalbare set die in de buurt komt is dan de Plantronics Audio 995. We hebben weliswaar een paar problemen van dit product besproken, maar de kwaliteit is geweldig op de gebieden die ertoe doen!

BluetoothKoptelefoon.com
Logo