Beste bluetooth headset kopen? Vergelijk en lees reviews.

Het tijdperk van de traditionele Bluetooth headset begint langzaam ten einde te komen. Als je bij elke grote webshop kijkt, dan zal je zien dat de headsets die je in één oor doet geëvolueerd zijn naar stereo Bluetooth koptelefoons. Bijna alle van deze hebben een microfoon of microfoons om telefoongesprekken mee te voeren. Alhoewel er nog steeds mono-headsets beschikbaar zijn, hebben de meeste een lage kwaliteit, zijn onbekend of verscheidene jaren oude, waardoor ze gebruik maken van verouderde technologie.

beste bluetooth headset kopenDe juiste draadloze headset uitkiezen lijkt eenvoudig, maar er is een uitdaging die geldt voor alle hoofdtelefoons en alles wat je in oren moet plaatsen. Het is lastig (en niet bepaald hygiënisch) om producten eerst uit te proberen voordat je er geld voor neerlegt. Een groot onderdeel van het succes van een headset hangt echter af van de pasvorm en het gevoel; en dat verschilt een hoop per persoon en zelfs per oor. Andere belangrijke factoren om te overwegen zijn geluidskwaliteit, ontwerp, stijl, accuduur en extra functies. We bespreken onder onze TOP 5 alle features die je moet overwegen wanneer je op zoek gaat naar de Beste Bluetooth Headset voor kristalheldere gesprekken, Superbe geluidsreductie en HD Audioprestaties

Onze Bluetooth headset TOP 5:

RangBluetooth headset
1Plantronics Voyager 5200 UC
2Plantronics Voyager Legend
3Jabra Talk 45
4Plantronics M70
5Plantronics Explorer 500
6» bekijk hier de best verkochte headsets

Direct naar:

Voordelen van een Bluetooth / wireless headset

Headsets die Bluetooth ondersteunen kunnen draadloos worden verbonden met ieder apparaat met Bluetoothtechnologie, zoals bijvoorbeeld je telefoon of computer. Ze worden vaak gebruikt door zakenmannen en -vrouwen, in callcenters, en door iedereen die liever draadloos communiceert. Dit zijn een paar redenen waarom je een Bluetooth headset kunt zoeken:

 • Je hebt het druk. Je zou liever je tijd besteden aan dingen die je graag doet, en niet aan verwarrende kabeltjes. Bluetooth wireless headsets zijn praktischer in gebruik dan hun normale tegenhangers; je kunt ze snel indoen en overal naartoe dragen. Je kunt er ook efficiënt mee multitasken.
 • Je geniet van vrijheid. Zit je liever niet vastgeketend aan je computer of telefoon, dan zorgt een headset met Bluetooth voor een bevrijdend gevoel van verlichting. Je kunt rondbewegen, lopen, of zelfs rennen zoals je wilt.
 • Je geeft nog steeds om kwaliteit. Met een kleine investering in het beste dat de headsetmarkt te bieden heeft kun je genieten van geweldige stem-, audio-, en bouwkwaliteit. Wij helpen je op zoek naar de beste draadloze headset met Bluetooth.

LEES OOK: Beste Bluetooth koptelefoon kopen TOP 10
LEES OOK: Draadloze bluetooth oordopjes TOP 10

 

Welk type van headset heb je nodig?

Je beslissing komt neer op of je een bedrade of draadloze headset wilt. Of je nu een headset koopt om te gebruiken met een kantoortelefoon, draadloze telefoon, pc of mobiel, met de informatie hieronder zal je de voor- en nadelen van elk kunnen bepalen.

#1 Bedrade headsets

Bedrade headsetsBedrade soorten headsets zijn over het algemeen goedkoper dan hun draadloze tegenhangers. Ze werken zodra je ze verbonden hebt met het apparaat waar je de headset mee wilt gebruiken. Je hoeft ze niet op te laden, aangezien er geen accu nodig is om hem aan te drijven. Deze modellen zijn dus erg makkelijk om in te stellen en gebruiken en zijn een betrouwbare keuze wanneer je ze uren achter elkaar gebruikt. Het overgrote deel van de bedrade headsets heeft zogenaamde in-line besturingen om het volume van je microfoon aan te passen of te dempen en bieden een uitstekende helderheid.

Het grootste minpunt is dat je met een bedrade headset vastzit aan het verbonden apparaat: pc, mobiel, telefoon. Daarom zijn deze modellen beter geschikt voor gebruik in callcenters, achter een bureau of voor het gamen, waarvoor je niet zo veel hoeft te bewegen. Kabels kunnen echter in de knoop raken en je kan er over struikelen, waardoor de headset of de verbindingen beschadigd raken.

 

#2 Wireless / Draadloze headsets

draadloze headset kopenEr zijn drie draadloze soorten headsets: DECT-headsets voor gebruik met de pc of kantoortelefoons, DECT/GAP-headsets voor gebruik met draadloze telefoons en Bluetooth headsets. Het duidelijkste voordeel van draadloze headsets, is dat je de vrijheid hebt om te bewegen. DECT-headsets bieden tot wel 150 meter bereik en sommige van de nieuwste Bluetooth headsets bieden een bereik van 20 meter of meer. Een hoop draadloze headsets bieden een compatibiliteit voor meerdere apparaten, wat inhoudt dat je ze met meer dan één apparaat tegelijkertijd kan gebruiken (bijv. pc en mobiel). De accuduur kan een nadeel zijn van draadloze headsets. Iedereen die vele uren achter elkaar werkt en de telefoon veel gebruikt, zal de accu snel leegraken. Vervolgens moet de headset weer opgeladen worden voordat je hem weer kan gebruiken. Sommige draadloze headsets hebben ook extra accessoires nodig, zodat je gesprekken op afstand kan voeren en aannemen.

 

Compatibiliteit en connectiviteit

Zoals we al eerder aangaven, worden de meeste headsets gebruikt met de telefoon, mobiel, pc en laptops en voor gaming. Het apparaat waar je de headset mee zal gebruiken, zal je helpen om te bepalen wat de juiste headset voor je is.

#1 Draadloze DECT telefoon headsets

DECT headsetEr zijn drie soorten headsets die je kan gebruiken met draadloze telefoons. De eerste is een bedrade headset die meestal een 3,5mm aansluiting heeft, welke je aan kan sluiten met de telefoon. Bedrade headsets zijn ideaal wanneer je een hoop uitgaande gesprekken moet voeren met je draadloze telefoon en dus handsfree moet zijn. Ze zijn ook goedkoper dan draadloze headsets voor draadloze telefoons.

Niet alle draadloze telefoons hebben echter een aansluiting voor een headset. In dat geval heb je de keuze uit optie 2: de DECT/GAP draadloze headset. Deze werken als een extra handset en worden geregistreerd met de base van de telefoon. Je krijgt een uitstekend bereik, maar je kan geen uitgaande gesprekken voeren zonder het nummer in te voeren op je telefoon en deze vervolgens naar de headset te sturen, wat na verloop van tijd vervelend kan worden. Deze soorten headsets zijn beter geschikt voor personen die een hoop gesprekken aan moeten nemen, aangezien je dit zonder problemen met de headset kan doen.

De laatste optie is voor draadloze telefoons die Bluetooth ondersteunen, wat je de mogelijkheid geeft om een Bluetooth headset te gebruiken. Alhoewel het bereik van de headsets bij lange na niet in de buurt komt van draadloze GAP-headsets, krijg je nog steeds een bereik van 10 meter bij de base vandaan. Daarnaast geven ze ook de mogelijkheid om het nummer in te voeren op de handset, waarna het gesprek automatisch verbonden wordt met de headset.

 

#2 Bedrijfstelefoon headsets

headset voor telefoonEen telefoon headset voor een bedrijfstelefoon is een ideale tool voor personen die achter een bureau werken. Je kan hiermee namelijk je handen vrijhouden en nog steeds de telefoon gebruiken, wat je productiviteit kan verbeteren. De meeste bedrade headsets voor bureautelefoons hebben een adapter of onderkant nodig waarmee je ze kan verbinden met je telefoon. De meeste bureautelefoons zijn ook compatibel met draadloze headsets, voor iedereen die de flexibiliteit nodig heeft om rond het huis of kantoor te bewegen tijdens een gesprek. Je kan ook voor een headset kiezen die compatibel is met Unified Communication (UC), zodat je hem tegelijkertijd kan gebruiken met je bureautelefoon, mobiel en pc.

 

#3 Mobiele headsets

bluetooth headset voor mobiele telefoonEr zowel bedrade als draadloze soorten headsets die compatibel zijn met mobiele telefoons en smartphones. Draadloze opties zijn gelimiteerd tot Bluetooth, maar je kan kiezen voor een model met twee oordopjes, zodat je in stereo kan luisteren naar muziek en andere media. Sommige Bluetooth headsets voor mobiele telefoons hebben de microfoon en volumebesturingen op de kabel, terwijl andere een kleine accessoire hiervoor hebben. Elk type heeft zo zijn voor- en nadelen.

 

#4 Headsets voor de pc

Draadloze headset voor PC top 5Of je nu draadloze of bedrade modellen gebruikt, pc-headsets maken meestal gebruik van USB, alhoewel sommige nog steeds de meer ouderwetse 3,5mm aansluiting gebruiken (een voor de microfoon en een voor het oordopje) en langer gebruikt kunnen worden, omdat ze geen accu nodig hebben. Draadloze headsets voor de pc hebben meestal een base die je met je pc verbindt en audio naar het draadloze headset verstuurt. Ze worden meestal gebruikt voor gaming, als softphone (or internetbellen, zoals Skype) en kunnen ook fungeren als hoofdtelefoon voor het luisteren naar muziek en andere mediabestanden.
LEES OOK: Meer over draadloze headsets voor PC »

 

#5 Gaming headsets

Goedkoopste Soorten Headsets

Gaming wordt steeds populairder en daardoor de gaming headsets ook. Net zoals headsets voor de pc, zijn er bedrade en draadloze opties die gebruik maken van een 3,5mm of USB-aansluiting. Ze hebben vaak een robuuster ontwerp en de kabels van de bedrade headsets zijn vaak veel langer.

LEES OOK: Meer over wireless gaming headsets »

 

Hoe de beste bluetooth headset kopen?

Het geheim van het kopen van de beste wireless headset, is dat er geen perfecte headset is. Zoals bij de meeste elektronica geldt dat iedereen andere wensen en behoeften heeft, maar de verkoper zal je dat waarschijnlijk niet vertellen.

Beste Bluetooth Headset Moto HintHet trucje om de beste Bluetooth headset te kopen die bij je wensen en behoeften past, is eerst begrijpen wat deze zijn. Dat is lastiger dan je denkt, want je eerste reactie zal waarschijnlijk zijn, “ik ben een gemiddelde gebruiker met gemiddelde behoeften”. Een simpele spreadsheet is alles wat je nodig hebt om dit uit te vogelen. Voordat je de beste draadloze headset gaat kopen, dien je eerst je dagelijkse belpatroon gedurende een week te analyseren.

Ga aan het einde van de dag (of een paar keer per dag, als dat makkelijker te onthouden is) door je belgeschiedenis en noteer wanneer je de gesprekken hebt aangenomen of gevoerd, hoe lang het gesprek was, waar je was en wat je op dat moment deed. Aan het einde van de week zal je een patroon beginnen te zien, zoals dat je de meeste gesprekken achter je bureau op het kantoor voert of tijdens het wandelen.

Het zal er uiteindelijk ongeveer zo uit komen te zien:

Tijd Tijdsduur (in min) Locatie Activiteit
7:27 2:56 Park Hardlopen
8:22 4:31 Thuis Wandelen
9:12 7:43 OV Zitten
9:38 2:20 OV Staan
10:09 22:18 Kantoor Zitten
11:44 0:45 Kantoor IJsberen
11:46 0:23 Kantoor IJsberen
12:38 3:13 Restaurant Zitten
12:44 0:51 Restaurant Zitten

Stel jezelf nu deze vier simpele vragen nu je deze gegevens hebt, om te ontdekken wat de beste draadloze headset voor jou is.

 

#1 Waar ga je de headset gebruiken?

Beste Bluetooth Headset Jabra SteelDe kolom ‘locatie’ zal je helpen om te ontdekken waar je je headset zeer waarschijnlijk zal gebruiken. Aangezien we vaak een routine hebben in het leven van vandaag de dag, is de kans groot dat je meer op sommige locaties bent dan andere. Dus bekijk die kolom om te zien waar je meeste gesprekken plaatsvinden. Tel dan de totale tijd van je drie toplocaties op.

Als je meeste gesprekken buiten plaatsvinden (reizen met openbaar vervoer, hardlopen, motorrijden, etc.), dan heb je een Bluetooth headset met actieve noise-cancelling (ruisonderdrukking) nodig. Headsets met ruisonderdrukking maken gebruik van twee of meer microfoons. Een microfoon vangt je stem op en de andere elimineert omgevingsgeluid.

Je kan ook naar een headset zoeken die een botgeleidingstechnologie heeft. Deze technologie beweert dat het omgevingsgeluid elimineert door microfoons volledig te elimineren. In plaats daarvan vangen ze je stem op door de vibraties in je schedel terwijl je praat.

 

#2 Wat ga je met de headset meetal doen?

Beste Bluetooth Headset Plantronics Explorer 50

Bluetooth headsets zijn er in verschillende vormen en afmetingen. De kolom ‘activiteit’ geeft aan wat je zeer waarschijnlijk doet terwijl je een gesprek voert. En dat kan je helpen om te ontdekken welke het beste bij je past.

Als je vaak beweegt, zoek dan naar een in-ear headset met een haakje of iets met silicone rubberen tips. Deze blijven beter in je oor zitten dan andere. Je kan sommige zelfs gebruiken tijdens het hardlopen.

Als je meestal niet beweegt tijdens het telefoneren, dan kan je op zoek gaan naar modellen die alleen maar een haakje hebben of die voornamelijk focussen op stijl.

Als je hem meestal niet in je oor hebt en hem snel in en uit je oor moet kunnen halen, dan werkt een in-ear headset die je makkelijk in en uit je oor kan halen waarschijnlijk het beste.

 

#3 Hoe lang zal een gesprek duren?

Goedkope Bluetooth Headset KopenEen vuistregel is dat accuduur en de afmetingen van je Bluetooth headset direct met elkaar verbonden zijn. Hoe groter het apparaat, hoe langer hij het uit zal houden. De grotere modellen zien er echter niet zo goed uit. Veel personen overschatten echter vaak hoeveel ze de telefoon op een dag gebruiken en kopen een grotere headset dan ze nodig hebben.

Dit is waar de kolom ‘tijdsduur’ van pas zal komen. Tel voor elke dag de hoeveel tijd die je de telefoon gebruikt op. Zodra je dat getal hebt, zal het kopen van een Bluetooth headset veel makkelijker worden.

 

#4 Ga je naar muziek luisteren met de headset?

draadloze headset wireless voor muziekDe meeste Bluetooth headsets draag je in één oor. Maar als je er ook muziek mee wilt luisteren, dan heb je een headset nodig die je in beide oren doet en een ‘A2DP’ (Advanced Audio Distribution Profile [geavanceerd audio distributieprofiel]) heeft, om audio in stereogeluid te versturen. Zorg er ook voor dat je telefoon dit ondersteunt, maar de meeste moderne smartphones doen dit wel.

Dit associëren met de eerdere regels is een goed idee. Hoe groter en zwaarder het apparaat, hoe langer de accuduur. En in-ear headsets met haakjes zullen steviger in je oor blijven zitten dan hoofdband of nekband headsets met een supra-aural of circumaural ontwerp.

Zorg er ook voor dat je headset afspeelbesturingen heeft.

LEES OOK: Beste Bluetooth koptelefoon kopen TOP 10

 

Vier dingen om te onthouden

 • De meeste Bluetooth / Draadloze headsets hebben ongeveer hetzelfde bereik, dus maak dat de laatste beslissingsfactor.
 • Zoek wanneer mogelijk naar een headset met een standaard microUSB-poort. Dit maakt het mogelijk om de oplader van je telefoon of tablet te gebruiken voor je headset, zodat je niet nog een extra kabel mee hoeft te nemen. Zelfs als je telefoon geen gebruik maakt van een microUSB-kabel (zoals de iPhone), dan is de kans groot dat je er heel makkelijk een kan vinden.
 • Zoek uit of je Bluetooth headset met een of meerdere apparaten verbonden moet zijn. Als het laatste het geval is, kies dan een headset uit met multipoint connectiviteit, zodat je hem met twee apparaten tegelijkertijd kan verbinden.
 • Sommige Bluetooth headsets maken gebruik van spraakcommando’s, zodat je een gesprek kan voeren of aan kan nemen met een spraakcommando. Het is een leuke extra om te hebben en geeft je echt een handsfree ervaring. Als je iemand bent die altijd druk is met de handen of deze altijd vies heeft, zoals een chef of artiest, dan is deze functie een logische keuze.

 

Enkele van de belangrijkste merken

Plantronics

Plantronics maakt al tientallen jaren headsets en NASA gebruikte een van hen voor de maanlanding. De headsets van dit bedrijf representeren een uitstekende bouw- en geluidskwaliteit, en zijn een betrouwbare keuze, ongeacht of je een headset nodig hebt voor thuis, op het kantoor, draadloos of bedraad.

Jabra

Jabra is nog een Amerikaanse fabrikant en in de bedrijfswereld bekend vanwege hun uitstekende headsets. Ze bieden een stijl, gebruiksgemak en kwaliteit waar je op kan bouwen en je kan er zeker van zijn dat je in goede handen bent wanneer je kiest voor een headset van Jabra.

Sennheiser

Sennheiser is een bekend merk in de wereld van koptelefoons en is een van de populairste keuzes voor professionals wanneer het aankomt op het kiezen van een headset. Hun stijlvolle serie van draadloze en bedrade headsets levert een superieure geluidskwaliteit en gebruiksgemak.

 

Enkele van de beste wireless bluetooth headset reviews

Plantronics Voyager Legend

Plantronics Voyager Legend headset

 • Ondersteunt spraakcommando’s
 • Noise-cancelling microfoon
 • Waterbestendig
 • 8 uur accuduur

Voor wie is hij: Personen die meerdere uren gesprekken moeten voeren met een heldere audio aan beide kanten, maar hier niet een flinke hoeveelheid aan willen spenderen.

Wat maakt hem speciaal: De Plantronics Voyager Legend heeft een redelijke prijs, biedt de meeste functies die de duurdere headsets hebben en doet zijn werk zonder gedoe.

Hij is aardig oud nu, maar laat dat je niet afschrikken. Hij heeft een fantastische geluidskwaliteit en de noise-cancelling microfoon is een van de beste die je kan vinden. Alleen de Voyager 5200 van hetzelfde bedrijf biedt meer kwaliteit.

Omdat hij al zo lang beschikbaar is, zijn er een hoop Voyager Legend fans. We kennen zelfs fanatieke headset gebruikers die een tweede headset kochten toen hun eerste er uiteindelijk mee ophield.

Wat is er mis mee: Het enige minpunt van de Legend, is dat hij gebruik maakt van Bluetooth 3.0, wat iets meer van je accu neemt dan de nieuwe Bluetooth 4.x. Probeer hem een tijdje uit en als je hem fijn vindt, overweeg dan om te investeren in de reiscase van de Voyager Legend voor meer accuduur.

Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikerreviews.

 

Plantronics Voyager Edge wireless headset kopenPlantronics Voyager Edge

 • Ondersteunt spraakcommando’s
 • Noise-cancelling microfoon
 • 6 uur accuduur

Voor wie is hij: Personen die de oude Voyager Legend niet willen en ook een oplaadcase willen.

Wat maakt hem speciaal: De Plantronics Voyager Edge is de moderne versie van de Voyager Legend, met Bluetooth 4.0 en alle toeters en bellen. Uiteraard blinkt hij uit bij zijn hoofdtaak, wat telefoongesprekken voeren is.

Onze favoriete functie van de Voyager Edge, is de ‘Find My Headset (vind mijn headset)’ functie. Hierbij maak je gebruik van de Plantronics app op je telefoon om de Edge te laten piepen. Je zal je nooit meer afvragen waar je headset is.

Wat is er mis mee: Die meegeleverde case wordt heel belangrijk bij de Voyager Edge, aangezien hij nipt aan de beweerde zes uur voor continue gesprekken behaalt. En dat is een groot probleem als je zes uur per dag gesprekken voert, wat je al uitgerekend hebt met de bovenstaande tabel.

Klik hier voor meer informatie, prijzen & gebruikersreviews.

 

Sennheiser Presence draadloze headsetSennheiser Presence UC/Basic

 • Ondersteunt spraakcommando’s
 • Noise-cancelling microfoon
 • Waterbestendig
 • 11 uur accuduur

Voor wie is hij: Als je de beste Bluetooth headset die je vandaag de dag op de markt kunt vinden wilt hebben, koop dan de Sennheiser Presence.

Wat maakt hem speciaal: De vraag dient te zijn “wat maakt de Sennheiser Presence niet speciaal”. Hij heeft de beste geluidskwaliteit, de beste microfoon, een uitstekende pasvorm en een hoop pasvorm opties en de langste accuduur. Hij is simpelweg geweldig.

De Presence heeft ook een USB-aansluiting, om hem aan je computer te koppelen, zodat je ook Skype en andere VOIP-telefoongesprekken kan voeren. Hij schakelt naadloos en slim tussen Bluetooth en computer, dus je zal een geweldige ervaring hebben.

Wat is er mis mee: Het enige echte probleem van de Sennheiser Presence is het prijskaartje, vooral wanneer je de alternatieven bekijkt. In andere woorden, hij is niet twee keer zo goed als de Voyager Legend, ook is hij wel twee keer zo duur.

 

Plantronics Explorer 50 bluetooth wireless headsetPlantronics Explorer 50

 • Ondersteunt geen spraakcommando’s
 • Geen noise-cancelling microfoon
 • 11 uur accuduur

Voor wie is hij: Voor personen die voor de eerste keer een headset gebruiken of de goedkoopste willen hebben voor hun behoeften.

Wat maakt hem speciaal: Een groot merk zoals Plantronics voor een lage prijs krijgen is al een goede deal. Maar het krijgen van de Explorer 50, de opvolger van de zeer populaire M50, is geweldig.

De Plantronics M50 was de Nokia 3310 van de headsets. Hij kon alles aan wat je zijn kant op gooide, hij werkte altijd perfect en iedereen vond hem geweldig. De Explorer 50 is een beetje zoals de Nokia 3315; een opvolger die bijna net zo goed is.

Je krijgt geen extra functies, zoals twee apparaten tegelijkertijd verbinden, noise-cancelling, waterbestendigheid of dat soort mooie dingen. De Explorer 50 neem gesprekken goed aan en is comfortabel om urenlang te dragen. Wat wil je nog meer voor zo’n lage prijs?

Wat is er mis mee: Voor een basis headset met een laag prijskaartje voelt het oneerlijk aan om kritiek te uiten op deze gadget. Maar ook deze heeft Bluetooth 3.0 en geen 4.0, dus hij zal meer nemen van de accu van je telefoon dan de modernere headsets.

 

Jabra Steel draadloze bluetooth headsetJabra Steel

 • Ondersteunt spraakcommando’s en Google Now/Siri
 • Noise-cancelling microfoon
 • Water-, stof- en valbestendig
 • 6 uur accuduur

Voor wie is hij: Voor personen die op bouwplaatsen werken en andere vergelijkbare ruige omgevingen, of personen die houden van activiteiten buiten of sport.

Wat maakt hem speciaal: De Jabra Steel is een headset die extreme omstandigheden aan kan waar normale kantoormedewerkers niet mee te maken krijgen. Als je gesprekken moet voeren terwijl er wind, stof, regen en andere omgevingsfactoren zijn, dan is de Steel voor jou gemaakt.

De met rubber bedekte gadget is op militairniveau getest voor vallen en stof- en waterbestendigheid. De Jabra Steel heeft extra grote knoppen, zodat je hem kan gebruiken met je handschoenen.

Wat is er mis mee: Tijdens het stevig maken is Jabra een aantal basis dingen vergeten. De accuduur is niet geweldig en zodra deze leeg begint te raken, zal het volume hetzelfde doen. Zorg er dus voor dat je hem volledig opgeladen hebt voordat je naar je werk gaat.

 

Moto Hint wireless bluetooth headset kopenMoto Hint+

 • Ondersteunt spraakcommando’s en Google Now/Siri
 • Noise-cancelling microfoon
 • Water-, stof- en valbestendig
 • 4 uur accuduur (plus nog eens acht uur met de case)

Voor wie is hij: Voor personen die de Apple AirPods versie van enkele oor Bluetooth headsets willen hebben.

Wat maakt hem speciaal: De stijlvolle Apple Airpods hebben ervoor gezorgd dat iedereen discrete oordopjes wil hebben. Maar wist je dat Motorola al zoiets had voor een Bluetooth headset? Maak kennis met de Moto Hint+.

Dit kleine oordopje zit stevig in je oor. Zodra je hem in doet gaat hij automatisch aan. En zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, zal hij ook automatisch uitschakelen wanneer je hem uit je oor haalt. Het is ongelofelijk hoe perfect dit allemaal werkt.

De Hint+ heeft geen fysieke knoppen en werkt volledig met spraakcommando’s. Het gaat allemaal om er mooi uitzien en compact zijn, en hij voert die twee onderdelen perfect uit. Maar er zijn een aantal compromissen tijdens dit proces.

Wat is er mis mee: Alhoewel de Moto Hint+ er geweldig uitziet, biedt hij geen goede geluidskwaliteit. Hij heeft ook geen geweldig accuduur, dus je moet hem vaak in de meegeleverde oplaadcase doen. Het is niet iets waar een professional die veel onderweg is naar op zoek is, maar het kan prima zijn voor iemand die achter een bureau werkt.

 

Features om rekening mee te houden

#1 Mono vs. stereo Bluetooth headset

Stereo headsets zijn niet gemaakt voor het luisteren naar muziek. Je kan er vaak ook goed telefoongesprekken mee voeren. Dus als je nadenkt om een draadloze hoofdtelefoon te kopen, dan hoef je misschien niet meer een mono Bluetooth headset te kopen. Stereo headsets zijn echter meestal wel groter en zwaarder dan mono headsets. Daarnaast zijn over-ear hoofdtelefoons misschien perfect voor het luisteren naar telefoongesprekken, maar de uitgaande noise-cancelling (ruisonderdrukking) mogelijkheden van hun microfoons kunnen het zware geluid op straat misschien niet aan.

Beste Bluetooth Headset Plantronics Voyager Edge

#2 Gesprekskwaliteit

Gesprekskwaliteit is een probleem dat geldt voor beide richtingen. Een headset kan bijvoorbeeld vol en helder klinken in je oor, maar vervolgens een dun en computerachtig geluid van je stem naar de persoon aan de andere kant van de lijn sturen.

#3 Noise-cancelling

Hoe goed je gehoord kan worden wanneer je op de snelweg rijdt met je raam open of midden in een luidruchtige conferentieruimte, kan snel de goede headsets van de slechte onderscheiden. Headsets met twee of drie microfoons presteren meestal het beste, aangezien er tenminste één microfoon volledig op het omgevingsgeluid gefocust is. Dit kan de headset vervolgens blokkeren door gebruik te maken van adaptieve digitale signaalverwerkingsalgoritmes.

#4 Accuduur

Een vuistregel voor mono headsets is: wil je niet opladen, kies dan voor groot. Grotere headsets betekent meer ruimte voor grotere accu’s. De nieuwe trend van volledig draadloze headsets is niet erg goed voor de accuduur geweest, waarbij modellen zoals de Apple Airpods en de Bragi Dash allemaal maar drie uur bieden. Er beginnen langzaamaan echter modellen op de markt te verschijnen die een meer acceptabele accuduur bieden.

#5 Comfort

Dit is een persoonlijke keuze. De beste in-ear headsets hebben verscheidene pasvormen, zoals bijvoorbeeld verschillende tips of een optie voor een haak achter je oren, om te voorkomen dat de headset uit je oren valt.

#6 Bereik

De meeste Bluetooth headsets bieden een goed bereik van 10 meter voordat het signaal slechter begint te worden. Grotere headsets, met grotere headsets kunnen zelfs nog meer bereik bieden.

#7 Prijs

Over het algemeen betaal je zo’n €100 voor een mono Bluetooth headset en met een beetje geluk kan je dat soort modellen ook met een tijdelijke korting vinden. Een goede stereo headset kost meestal tussen de €100 en €200. Je kan nog steeds een redelijke headset voor minder dan €50 vinden en soms kan je zelfs een hele goede vinden, aangezien headset vaak nog lange tijd beschikbaar zijn, ook al worden ze niet meer geproduceerd. Vaak moet je echter genoegen nemen met een groter model, die een noise-cancelling heeft die niet zo goed is als die van de duurdere modellen.

 

Info over de meest voorkomende technologieën bij een wireless headset

 • Bluetooth Headset kopenAdvanced Audio Distribution Profile (A2DP): Ook wel bekend als het stereo Bluetooth headset profiel, A2DP maakt een dual-channel audio stream door een stereo headset mogelijk. A2DP is vooral een populair concept met MP3 en muziektelefoons, omdat de luisteraar draadloos naar muziek kan luisteren. Het kan ook gebruikt worden om gesprekken te voeren en gebruikers kunnen schakelen tussen muziek en gesprekken met de druk op een knop.
 • Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP): AVRCP biedt een standaard interface om televisies, hi-fi apparatuur etc te besturen. Dit profiel wordt gebruikt om met een enkele afstandsbediening (of ander apparaat) alle AV apparatuur te besturen waar het apparaat toegang toe heeft. AVRCP definieert hoe je de karakteristieken van streaming media bestuurt. Zoals pauzeren, stoppen en een video beginnen en volume controle en ook andere afstandsbedieningen besturingen.
 • Dial-up Networking Profile (DUN): DUN maakt toegang tot het internet en andere dial-up diensten mogelijk via draadloze Bluetooth technologie. Het meest gebruikelijk scenario is surfen op het web met een laptop nadat je draadloos verbinding met het internet hebt gemaakt via een mobiele telefoon.
 • Hands-Free Profile (HFP): HFP laat je een gateway apparaat gebruiken om gesprekken te voeren en ontvangen voor een hands-free apparaat. Een typische configuratie is een automobiel die een mobiele telefoon gebruikt als een gateway apparaat. In de auto wordt de stereo gebruikt voor de audio van de telefoon en een microfoon wordt in de auto geïnstalleerd om de uitgaande audio van het gesprek te versturen. HFP wordt ook gebruikt als een persoonlijke computer om te fungeren als een speakerfoon voor een mobiele telefoon in een huis of kantooromgeving.
 • Synchronization Profile (SYNC): Het SYNC profiel wordt in samenwerking met GOEP (Generic Object Exchange Profile) gebruikt, om synchronisatie van kalender en adresinformatie tussen Bluetooth apparaten mogelijk te maken. Een veelgebruikte applicatie van dit profiel is het uitwisselen van informatie tussen een PDA en computer.
 • Object Exchange (OBEX) Protocol: OBEX is een transfer protocol die data objecten en een communicatieprofiel definieert, die twee apparaten kunnen gebruiken om die objecten uit te wisselen. Voor Bluetooth apparaten wordt alleen maar connectie georiënteerde OBEX ondersteunt.
 • SIM Access Profile (SAP): SAP maakt het mogelijk voor apparaten zoals autotelefoons met ingebouwde GSM ontvangers om met een SIM kaart in een telefoon die Bluetooth ingeschakeld heeft te verbinden. Daarom heeft de autotelefoon niet een aparte SIM kaart nodig.

 

Conclusie beste bluetooth headset koopgids

We hopen dat deze gids je zal helpen om een headset uit te kiezen die het beste bij je wensen en behoeften past. Neem ook zeker een kijkje naar onze andere artikelen over headsets. Heb je al ervaringen met een headset, deel dan zeker je mening hieronder, zodat andere lezers hier ook van kunnen profiteren.

 

>>> klik hier voor onze Bluetooth Koptelefoon TOP 10 >>>

BluetoothKoptelefoon.com
Logo