Philips SHB3075 review

De SHB3075 budgetkoptelefoon van Philips biedt volgens het bedrijf een extra krachtige bass met ‘Bass+’ en heeft ook een bluetooth verbinding. Dit alles krijg je voor een erg redelijke prijs, maar er is meer dan alleen een mooie prijs nodig om ons te overtuigen. In deze Philips SHB3075 review lees je of dit een koopje is of dat je er met een wijde boog omheen moet lopen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Draadloos
  • Redelijk comfortabel

Negatief

  • Teleurstellend geluid

De Philips SHB3075 biedt draadloos gemak zonder erg duur te zijn, maar hij mist een belangrijk ingrediënt: het geluid. We vonden het echt niet fijn om naar muziek te luisteren met dit model en raden eerder een goedkoop model van JBL aan.

Wat is de Philips SHB3075?

Een draadloze on-ear hoofdtelefoon die extra bas biedt. Net als nagenoeg alle draadloze hoofdtelefoon modellen kan je telefoongesprekken voeren en je muziek aansturen met de knoppen op de oorschelpen. Je kan hem ook in elkaar vouwen, zodat je hem makkelijker met je mee kan nemen.

Geluidskwaliteit

Helemaal niet goed. Muziek klinkt dof en ver weg met deze koptelefoon, niet alsof het in dezelfde kamer is. Een hoop detail dat aanwezig is in het origineel gaat verloren. De stemmen in je favoriete liedjes zullen klinken alsof ze van achter een gordijn vandaan komen. Philips liegt niet over de hoeveelheid bas die je krijgt, daar is er genoeg van. Hierdoor klinkt alles echter onnatuurlijk. In plaats van een rijk, diep geluid, is bas simpelweg bonkend.

Het gebruik

Het comfortniveau is redelijk. De oorschelpen zijn met schuim gevuld, maar ze klemmen vrij strak om je oren, wat kan leiden tot een opeenhoping van warmte. Voor een draadloos model is hij echter erg lichtgewicht.

We waren onder de indruk van hoe weinig geluid uit deze hoofdtelefoon lekt. Als je in de trein zit, kun je je muziek hardop afspelen zonder de persoon naast je te storen. Dat is maar goed ook, gezien de diepe tonen die deze hoofdtelefoon kan produceren.

De geclaimde accuduur is 12 uur, wat niet veel is voor een on-ear model. Tijdens onze testen behaalde we deze geclaimde accuduur wel.

Waar moet je op letten?

In tegenstelling tot sommige draadloze hoofdtelefoons, kan je deze niet als een bedraad model gebruiken wanneer de accu leeg is. De accuduur zou genoeg moeten zijn om de zwaarste gebruiksdagen door te komen, maar als je hem een keer vergeet op te laden, dan ben je gezien.

Beste Philips SHB3075 Review

Conclusie van deze Philips SHB3075 review

Is hij het overwegen waard? Nee. Laat je niet verleiden door de zeer lage prijs. Deze hoofdtelefoon is niet erg goed. Je hoeft geen slecht geluid te accepteren, want voor een paar tientjes meer kan je al modellen vinden die veel beter presteren.

Vergelijk prijzen nu bij:

Philips SHB3075 - Draadloze On-Ear Koptelefoon - Wit

39,95
Laatste update was op: 16/06/2024 09:28

On-ear | Draadloos | Met microfoon | Batterijduur: 12 uur | Geschikt voor: Dagelijks gebruik

BluetoothKoptelefoon.com
Logo