Wireless Gaming Headset kopen TOP 10

Goed nieuws, gamers – we hebben de 10 beste wireless gaming headsets op de markt bekeken, en gesorteerd op basis van prijs, kwaliteit, en algemene prestaties om het antwoord te geven waar je op hebt gewacht: Waar kan ik de beste wireless gaming headset kopen?

Draadloze headsets hebben duidelijke voordelen; je bent vrij om te bewegen zoals je wilt. Een rondje WoW, FIFA, of CoD kan behoorlijk intens worden – dan zit je liever niet vastgeketend aan een metalen doos. Soms moet je gewoon even rondspringen van vreugde of rondstampen van woede. Dan snappen we. Het probleem zit erin dat bekabelde headset een stuk makkelijker te krijgen zijn dan hun draadloze tegenhangers. Sommige wireless headsets laten zeker wat te wensen over als het gaat om accuduur en vertraging, maar wij zijn er eindelijk om al je vragen te beantwoorden.

Onze TOP 10:

RangHeadset
1Steelseries Siberia 800
2Turtle Beach Ear Force Elite 800 DTS
3Logitech G933 Artemis Spectrum Wireless
4Astro A50
5Turtle Beach Ear Force Stealth 400
6Sony PlayStation Wireless Headset 2.0
7Logitech G930
8Corsair H2100
9Tritton Kunai Wireless
10Plantronics GameCom 818
[

 

Moet je een wireless gaming headset kopen?

Naast de duidelijke voordelen van ieder draadloos apparaat zijn er drie belangrijke factoren om te overwegen als je nadenkt over een wireless gaming headset: accuduur/laadtijd, vertraging, en prijs.

  • Accuduur/laadtijd. De accuduur en bijbehorende laadtijd van een draadloze headset zijn voor veel mensen het grootste bezwaar tegen een wireless headset. Niet iedereen wil acculadingen bijhouden in het midden van een spannende ronde, of (nog erger) uit een spel worden gehaald omdat de stroom op is. Het ergste geval? Je hebt je tegenstander in het vizier, headshot helemaal uitgelijnd, je hoeft alleen nog de trekker over te halen… en je koptelefoon valt uit. Goed, je kunt misschien nog het schot lossen en winnen, maar veel van de lol is er al af als je dat niet kunt vieren met je team.
    Het is ook belangrijk om na te denken over de tijd die je nodig hebt om de headset op te laden. Niemand heeft zin om de hele dag te wachten tot je headset is opgeladen. Zodra je eenmaal je mooie nieuwe koptelefoon te pakken hebt wil je hem natuurlijk helemaal niet meer wegleggen. Het is belangrijk om een keuze te maken waarmee je die situatie kunt vermijden.
  • Vertraging. Als het gaat om vertraging, of latency, komt het allemaal neer op een kwestie van waarneming. Wireless headsets hebben, misschien onterecht, een reputatie van korte vertragingen. De audio kan niet snel genoeg worden geleverd om de actie bij te houden. Dit kan absoluut waar zijn voor de goedkoopste draadloze apparaten, maar dat geldt voor zo ongeveer alle goedkopere elektronica. Het is zoals met alles – je krijgt waar je voor betaalt.
    Er zijn echter veel wireless gaming headsets die tijdige en consistente audio voor elkaar krijgen. De vertraging kan variëren tussen vervelend en gewoon ondoenbaar. Hoe dan ook zijn lage snelheden, stotteringen, en pauzes allemaal factoren waarvoor je moet uitkijken.
  • Prijs. Alles dat nieuwer of beter is dan de norm zal wat extra kosten, en gameheadsets zijn in dat opzicht niet anders. Fabrikanten weten dat mensen extra willen betalen voor draadloze producten, dus alleen al op basis van vraag en aanbod zal de prijs omhoog schieten. Aan de andere kant zijn onderdelen zoals de ontvanger en accu ook niet goedkoop, dus de kosten gaan noodzakelijkerwijs ook omhoog.Als je deze mogelijke nadelen begrijpt, en een headset vindt die deze trends omzeilt, dan kan draadloos gamen een fantastische vrije ervaring zijn. Hardcoregamers die bereid zijn wat extra te betalen zullen kunnen genieten van de fantastische, zorgeloze audio-ervaring die hen te wachten staat. Lees verder voor gedetailleerde reviews van de vijf beste headsets voor gamers.

LEES OOK: Bluetooth koptelefoon kopen tips + TOP 10

 

Reviews van enkele Wireless Gaming Headsets

1. Ausdom M05

Ausdom M05 wireless gaming headsetDe Ausdom M05 biedt de meeste waar voor je geld. Dankzij de Bluetooth 4.0-technologie kun je als gamer genieten van een betrouwbare en stabiele draadloze verbinding met audio van hoge kwaliteit. Van al onze reviews geloven we dat dit één van de betere wireless gaming headset is

De ingebouwde microfoon van de M05 geeft de headset een compact en strak uiterlijk. Je hoeft er niet meer uit te zien als een telemarketeer terwijl je zombies neermaait. De audioknoppen zijn ook makkelijk te bereiken en gebruiken. De microfoon was erg gevoelig, en gaf heldere audio-doorgave. We merkten in onze tests ook niets van vertraging.

Met een accuduur van 20 uur, en een laadtijd van minder dan 3, doet de M05 het goed op dit gebied. Zo lang je de headset draagt komt het geluid kristalhelder en krachtig door. De bas in het bijzonder is erg diep. Ook de superzachte oorkussens maken van de gameplay een genot. Je kunt deze koptelefoon de volledige twintig uur aan accuduur achter elkaar dragen, en het voelt niet oncomfortabel. De oorkappen kunnen ook draaien, zodat hij makkelijk op te bergen is.

Samen zorgen het strakke ontwerp, de gevoelige ingebouwde microfoon, geweldige geluidskwaliteit, en comfortabele oorkappen dat de Ausdom M05 een fantastische draadloze gaming headset is. Als je dan ook nagaat dat hij goedkoper is dan de meeste concurrenten, dan wordt dit makkelijk de beste keuze.

 

2. Wireless Stereo Headset – Playstation 4

playstation 4 wireless gaming headset

Het flinke ontwerp van deze Sony stereoheadset geeft een prettige eerste indruk af. Je kunt het niet anders zeggen – hij ziet er cool uit. De koptelefoon is weliswaar officieel ontworpen voor de PS3, maar hij doet het net zo goed op PC’s en Macs.

Om hem nog cooler te maken zit er knoploze volumebesturing op. Als de actie een beetje te intens wordt veeg je gewoon met een vinger over de achterkant van de headset om het volume te bepalen.

De uitschuifbare microfoon is klein genoeg om er goed uit te zien in combinatie met het algemene ontwerp, maar krachtig genoeg om kristalheldere teamgesprekken mogelijk te maken. De audio is goed genoeg voor games, maar minder indrukwekkend als je luistert naar muziek met veel bas. Het lage bereik kan een beetje dunnetjes klinken.

De unieke functies van de Sony PS3 headset maken dit een geweldige keuze, en misschien wel de beste voor degenen met een PS3.

 

3. SteelSeries

steelseries wireless gaming headset

Veel online reviews bestempelen de SteelSeries als hun favoriete draadloze gaming headset. We zijn het er weliswaar mee eens dat het een geweldige koptelefoon is, maar er is geen specifieke eigenschap waarmee hij genoeg boven de andere modellen uitsteekt om de hogere prijs te verantwoorden. Vandaar dat we hem hebben teruggeschroefd naar de derde plaats op onze lijst.

Deze headset is echter geen grapje. Hij heeft alles wat je je kunt wensen – comfort, surround sound, en geweldige audioprestaties. Als er iets is dat de SteelSeries doet uitblinken, dan zijn dat de twee verwisselbare lithium-ionaccu’s die je bij de headset krijgt. Dit helpt absoluut om het spel aan de gang te houden, maar als de concurrentie 20 uur aan accuduur biedt worden twee accu’s minder belangrijk. Toch blijft het een coole toevoeging.

De SteelSeries, die overweg kan met alle systemen, heeft een inschuifbare externe microfoon zonder vertraging. Veel draadloze headsets veranderen hun frequentiekanalen zodra ze ruis ontdekken, maar de H Wireless is continu op zoek naar de beste optie.

Je zult er een aardig zakcentje voor moeten neerleggen, maar de SteelSeries geeft er uitstekende audio, vertragingsvrije communicatie, en een enorm strak ontwerp voor terug.

 

4. Turtle Beach i60

turtle beach wireless gaming headset

De Turtle Beach i60 is nog een geweldige optie voor gamers. De witte afwerking is weer eens wat anders dan de standaard grijze/antraciete/zwarte modellen in deze lijst, dus als je dat wat vindt is de i60 misschien voor jou.

De geluidskwaliteit van deze koptelefoon is geweldig. Alles is goed uitgebalanceerd, en de bas verdringt geen andere geluiden (zoals voetstaprichtingen en teamcommunicatie). De microfoon pikt geluid goed op, en vertoont geen merkbare vertraging.

Het grootste pijnpunt van deze koptelefoon is de accuduur van 10 uur. De meeste mensen zullen geen 10 uur achter elkaar spelen, maar een accu die het twee keer minder lang volhoudt dan die van de concurrentie is natuurlijk best een nadeel.

Over het algemeen is het echt een goede koptelefoon, maar er zijn betere keuzes voor een lagere prijs.

 

5. Photive BTH3

De Photive BTH3 is goedkoop, simpel, en functioneel.

De Photive BTH3 is nog zo’n geweldige optie, maar hij haalt het net niet tot de bovenste plank. Voor zijn prijs kun je er echter weinig tegen inbrengen. De accuduur van 12 uur is goed, maar niet fantastisch. De koptelefoon lekt ook een beetje geluid – hoe weinig dat ook mag zijn.

Hoe dan ook is deze headset, ondanks al die factoren, erg goed gebouwd en aantrekkelijk. Hij voelt goed op je oren, en de ingebouwde microfoon presteert sterk. De knoppen werken soepel en zijn makkelijk te bereiken.

Het geluid is helder en gebalanceerd. Eén van de grootste voordelen van deze koptelefoon is het ongelofelijke bereik: je kunt 12 meter van je console weglopen zonder de verbinding te verliezen. Ben je op zoek naar een goedkope gaming headset, dan zou dit een sterke keuze kunnen zijn.

BluetoothKoptelefoon.com
Logo