Beats Powerbeats 2 Wireless review: één van de beste sportkoptelefoons

Geen koopje, maar wel een van de beste sportkoptelefoons

De voordelen

Beats Powerbeats 2 Wireless reviewVoor een in-ear draadloze koptelefoon biedt de zweetbestendige Powerbeats2 Wireless sterk geluid en een comfortabele, goed sluitende pasvorm, waarmee het een goede keuze is voor sportsessies.

De nadelen

Sluit niet automatisch af als de verbinding wordt verbroken; vrij duur; accuduur had beter kunnen zijn.

De Conclusie

Hij mag dan iets te duur zijn, maar de Beats Powerbeats2 Wireless is een van de beste draadloze oortelefoons op de markt.

Vergelijk prijzen bij:

LEES OOK:

Beats Powerbeats 2 Wireless review

Vlak na de uitgave van de Solo 2, de opvolger van het extreem populaire on-ear model, heeft Beats de Powerbeats2 Wireless ingevoerd: een Bluetooth-variant van hun Powerbeats-oortelefoons voor sporters.

De eerste bekabelde Powerbeats is al even op de markt, maar heeft in de laatste jaren een stroomversnelling meegemaakt dankzij de steun van een sterspeler in het basketbal, LeBron James, in een historische Amerikaanse advertentie. Volgens Beats is het nieuwe model geïnspireerd op James, en ze schrijven hem dan ook de titel “co-creator” toe.

Voor €200 krijg je met de Powerbeats 2 Wireless een behoorlijk prijzige koptelefoon. Maar als je op zoek bent naar een comfortabele, lichtgewicht sportkoptelefoon met Bluetooth en goede prestaties is dat misschien niet zo’n probleem.

Powerbeats 2 Wireless close

 

Ontwerp

De koptelefoon is zweetbestendig – maar niet waterbestendig – en is leverbaar in wit, rood, en het zwart dat je hier ziet. In veel opzichten doen ze denken aan de oudere, besnoerde Powerbeats, met dezelfde oorhaken om hem op zijn plek te houden.

Deze nieuwe haken kun je een beetje buigen, en je kunt dus de vorm aanpassen om beter over je oor te passen. Het kostte wat gepriegel (om de haken te buigen), maar ik kreeg de koptelefoon aardig goed gevormd. Al met al was de pasvorm prettig, en de kabellengte is aan te passen.

De koptelefoon wordt geleverd met een aantal formaten siliconen oordoppen. Beatsvertegenwoordigers hebben mij verteld dat je, afhankelijk van je dopkeuze, een strakkere sluiting kunt kiezen, of wat ruimte over kunt laten om het omgevingsgeluid voor de veiligheid binnen te laten. Tijdens het fietsen of hardlopen willen veel mensen auto’s kunnen horen aankomen. (Volgens het marketingmateriaal van Beats zijn “Powerbeats speciaal ontworpen om heldere bas te maken op ieder volume en tegelijkertijd omgevingsgeluid binnen te laten, zodat atleten veilig zijn tijdens hun training,” dus het lijkt erop dat ze niet bedoeld zijn om in je oren te persen, zoals veel in-ear modellen).

Zelf kon ik geen goede afsluiting krijgen met welke oordop dan ook, dus ik had altijd een nogal open ervaring. In dat geval krijg je iets minder bas, maar het enige moment dat ik de lossere oortjes echt een probleem vond was in lawaaiige omgevingen – bijvoorbeeld in de metro van Amsterdam.

Beats Powerbeats 2 Wireless

Zoals valt te verwachten dient de hoofdtelefoon ook als headset. Een afstandsbediening met drie knoppen en een microfoon zijn ingebouwd in de kabel om hands-free te kunnen bellen. Met een iOS-apparaat, zoals een iPhone of iPad, kun je nummers door- en terugspoelen en het volume aanpassen. Als je echter een telefoon hebt met Windows of Android kun je alleen het volume aanpassen en met de middelste knop telefoontjes opnemen en afsluiten. (In andere woorden: dit is een “Made for iPhone”-koptelefoon.)

Deze koptelefoon is voorzien van Bluetooth 4.0, heeft software die kan worden geüpdatet, en kan worden opgeladen via Micro-USB. Per lading krijg je ongeveer zes uur muziek – dat is niet geweldig, maar zoiets kun je ook ongeveer verwachten van concurrenten zoals de Plantronics Backbeat Fit. Volgens Beats krijg je met een “quick-charge” van 15 minuten een uur non-stop speeltijd. Helaas gaat de koptelefoon niet automatisch uit wanneer hij de verbinding verliest met je telefoon. Ik vind dat dat wel zou moeten, vooral voor deze prijs.

Vergelijk prijzen bij:

Beats Powerbeats 2 Wireless bluetooth koptelefoon

Je kunt de lengte van de kabel aanpassen.

 

Prestaties

Wat betreft het geluid, zoals ik al zei, vond ik de prestaties voor een Bluetooth-hoofdtelefoon goed – ondanks de imperfecte sluiting.

Hij speelt luid en heeft redelijk schoon, agressief geluid dat gevuld is met rijke bas die gelukkig niet overdrijft. Dat lijkt het nieuwe motto van Beats te zijn: de bas terugschroeven, en meer detail in de hoge tonen brengen. Net zoals bij de Studio Wireless en Solo 2 zou ik dit geen gebalanceerde hoofdtelefoon noemen, maar hij is beter gebalanceerd dan de laatste generatie koptelefoons van Beats.

koptelefoon Beats Powerbeats2 WirelessIk heb wat tijd besteed in de sportschool met deze koptelefoon, en ben er ook een paar keer mee gaan rennen. Daarbij vergeleek ik hem met Plantronics’ BackBeat Fit Bluetooth sporthoofdtelefoon, die €70 minder kost. De BackBeat Fit is iets lichter en mogelijk iets comfortabeler, maar ze blijven allebei stevig op je oren zitten en zijn vergelijkbaar “open” (ze laten allebei wat omgevingsgeluid binnen).

Ik vind het geluid van de Plantronics goed, maar de Beats is iets luider en heeft iets meer kracht achter de bas. Natuurlijk zijn er idealere plekken te bedenken om te luisteren dan rennend tussen een hoop omgevingsgeluid, en ik zoek dan ook gewoon een koptelefoon die goed zit en redelijk klinkt.

Voor fans van de Jaybirds X-koptelefoon: ook die vind ik goed, maar dat model is bedoeld om strak te sluiten en diep in je oren geramd te zitten (het kan lastig zijn om de sluiting goed te houden). Ik vind de Jaybirds dan ook niet zo comfortabel als de Plantronics of de Beats.

De oorhaken zijn buigbaar, waardoor je de pasvorm kunt aanpassen.

 

Conclusie Beats Powerbeats2 Wireless review

In-ear draadloze sportkoptelefoons zijn lastig goed te krijgen, en Beats heeft het met de Powerbeats2 Wireless grotendeels voor elkaar. Het model combineert sterk geluid (behalve in rumoerige omgevingen) met een ontwerp dat voor de meeste mensen comfortabel zal passen. Daardoor is het een behoorlijk veilige keuze in een categorie (draadloze oortelefoons in het bijzonder) met weinig veilige keuzes.

Het enige probleem is, natuurlijk, dat hij duur is. Voor €200 zou een automatische uitschakelfunctie welkom zijn, net zoals misschien volledige waterdichtheid in plaats van zweetbestendigheid. Aan de andere kant is de firmware te upgraden, waardoor hij relevant zou moeten blijven met de opkomst van nieuwe smartphones en Bluetoothchips (de koptelefoon lijkt aardig stevig, maar ik heb hem maar een paar weken getest, dus ik kan je niet vertellen of ze het jaren uit zullen houden of niet).

Al met al vind ik het geen probleem om de Beats Powerbeats2 Wireless aan te raden, vooral als je op zoek bent naar een sportmodel. Je moet alleen wel bereid zijn om iets extra te betalen voor het Beatsmerk – of, zoals ik het graag noem, de LeBrontax.

Het is een prima Bluetooth-koptelefoon; hij zou alleen iets van €50 minder moeten kosten.

Vergelijk prijzen bij:

Beats Powerbeats 2 Wireless in ear headphones

BluetoothKoptelefoon.com
Logo