Marshall Major IV review

Koptelefoon Marshall Major IV review
8.2

€96,69

Beste deal op: bol.combol.com
Marshall Major IV review
Marshall Major IV review
€96,69
Lange levensduur van de batterij met snellaadfunctie
Stijlvol Marshall-ontwerp
Klein, flexibel en comfortabel

Legendarische Bluetooth-hoofdtelefoon technisch vernieuwd

Marshall’s populaire Major oortjes Bluetooth hoofdtelefoon triomferen in hun vierde generatie met 80 uur speeltijd, draadloos opladen en een verbeterd ergonomisch ontwerp.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 10/04/2024 14:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ooit stond de modelnaam Major voor Marshalls legendarische gitaarversterker uit 1967. Sinds de marktintroductie in 2011 is de tegenhanger van deze hoofdtelefoon succesvol in zijn voetsporen getreden en onlangs heeft hij een technische make-over ondergaan in zijn vierde generatie. De hoofdtelefoon blijft daarentegen trouw aan zijn zwarte ontwerp met gesloten capsules van getextureerd vinyl, waarvan de rechthoekige vorm en de typische letters doen denken aan een Marshall versterker. De zeer zacht gevoerde capsules hangen in metalen klemmen die rond de x-as zijn gearticuleerd en worden vastgeklemd in een intrekbare vouwclip als een traploos en niet-vergrendelend verlengstuk. De extreem flexibele beugel is voelbaar gemaakt uit twee lagen, over de hele lengte volledig omhuld met gewatteerd kunstleer.

Marshall Major IV Koptelefoon review

De rechter capsule komt overeen met het hart van de Major IV. Deze zorgt immers voor het opladen van de batterij via de meegeleverde kabel die is aangesloten op de USB-C aansluiting of door de schaal op een draadloos oplaadoppervlak (Qi) te plaatsen. Voor dit doel heeft de behuizing een opvallende gouden multi-directionele bedieningsknop die niet alleen kan worden ingedrukt, maar ook in alle richtingen kan worden gekanteld. Een LED visualiseert de oplaadstatus in drie niveaus of de Bluetooth-gereedheid en het apparaat zoeken van een compatibele smartphone. Voor bedrade bediening wordt de audiokabel, die ook deel uitmaakt van het leveringspakket, aangesloten op de aansluiting.

Draagcomfort en functionaliteit

Het gewicht van 165 gram en het compacte formaat bevelen hem aan als handige metgezel voor onderweg. De zeer flexibele hoofdband past niet alleen op zeer kleine maar ook op grote hoofden zonder op te vallen als hij uitgerekt is, dankzij de goed gedoseerde gewatteerde hoofdband. Om ervoor te zorgen dat de cups ook na meerdere uren niet oncomfortabel drukken en zich aan het oor aanpassen, heeft Marshall de verwisselbare oorkussens nog zachter gemaakt. Hoewel de Major IV geen vergrendelende extensies heeft, houdt hij met vertrouwen zijn positie vast, zelfs bij sterkere hoofdbewegingen. Daarnaast is hij ook erg scharnierend, wat spreekt voor een optimale afstemming op de oren.

Marshall Major IV gesloten Koptelefoon

Een van de innovaties zijn de twee opvouwbare clips die de schelpen vastzetten voor transport en opvouwen in de beugel om ruimte te besparen. In tegenstelling tot de conventionele draaikoppelingen van andere hoofdtelefoons blijven deze clips stijf tot een bepaalde hoek en kantelen ze alleen als er weerstand wordt ondervonden. De vouwclips dienen dus alleen voor mobiel gebruik en niet voor het scharnieren van de capsules om de positie aan te passen.

De specificaties

Marshall heeft zich niet beziggehouden met de geluidsrelevante parameters van de nieuwe editie om het legendarische geluid te garanderen. De 40 millimeter dynamische drivers bestrijken dan ook een frequentiebereik van 20 tot 20.000 Hertz. De gevoeligheid van de driver is 93,01 decibel en de gemiddelde impedantie is een lage 50,2 ohm.

Het geluid

Marshall’s Major IV levert naar verluidt een geluid met dreunende bassen, vloeiende middentonen en schitterende hoge tonen. Ik ben het eens met de fabrikant wat betreft de lage en middentonen, want vooral de lage frequenties leggen een tapijt met nauwkeurig in kaart gebrachte transiënten, waarop zowel middentonen als hoge tonen zich hoorbaar thuis voelen. Bij nummers als “Let In The Light” van Moderat of “Teardrop” van Massive Attack speelt hij zijn basnoot vakkundig uit. Zonder een andere hoofdtelefoon te raadplegen voor een objectievere beoordeling, is het geluid aangenaam. Alleen de directe A/B vergelijking in bedrade modus met een neutraler klinkende hoofdtelefoon, zoals de Sennheiser HD 25 (review), onthult kleine tekortkomingen in het hoge tonen bereik. Bij sibilante zang en hi-hats mist hij net dat beetje kers op de taart. Ik vind ook de stereobreedte smaller en het volume wat lager. De vrij kleine gesloten capsules zitten precies op de oren, zodat de drivers het signaal letterlijk direct inspuiten. Ruis uit de omgeving wordt desondanks gemakkelijk waargenomen.

Marshall Major IV hoofdtelefoon kussentjes

Bluetooth bediening

De Major IV komt pas echt tot zijn recht via Bluetooth. 80 uur speeltijd is echt een record en draadloos opladen is ook handig. Het geluid poetst sommige MP3’s op, zij het door het gebrek aan bas of overdreven hoge tonen. De hoofdtelefoon fungeert ook als afstandsbediening, want met de multifunctionele knop bedien je de muziek tijdens het skippen en het volume. Maar je kunt ook telefoongesprekken aannemen en voeren via de geïntegreerde microfoon. Als je je muziek wilt delen, kun je trouwens een tweede Marshall Major aansluiten via een kabel.

Conclusie: Moet je de Marshall Major IV kopen?

8.2Expert Score
Indrukwekkende batterijlevensduur

De Major IV gesloten hoofdtelefoon van Marshall maakt indruk met een batterijlevensduur van 80 uur en draadloos opladen. Nog zachtere pads zorgen voor een comfortabelere pasvorm, zelfs na urenlange sessies. Het geluid daarentegen blijft onveranderd. De geaccentueerde, maar goed afgemeten bas geeft zowel de midden- als hoge tonen genoeg ruimte om te ademen, hoewel de laatste in de bovenste nuances een beetje wegvalt, wat ook een beetje afbreuk doet aan de transparantie. Maar in interactie met de smartphone zijn zowel het geluid als de bediening via de multifunctionele bedieningsknop in Bluetooth modus overtuigend. Het is jammer dat Marshall geen draagtasje meelevert, maar met het praktische vouwmechanisme past de hoofdtelefoon compact, zelfs in een grotere jaszak.

Geluid
8.6
Bediening
7.8
Prijs/Kwaliteit
8.4
Functies
8.1
Positief
  • Lange levensduur van de batterij met snellaadfunctie
  • Stijlvol Marshall-ontwerp
  • Klein, flexibel en comfortabel
Minpunten
  • Ietwat ongebalanceerd geluid
  • Geen app, geen instellingsopties

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 10/04/2024 14:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Koptelefoon Marshall Major IV review

Technische details

Technische gegevens
Gewicht165 g
Levensduur batterijongeveer 80 uur.
SnellaadfunctieJa
Laadtijd batterij15 min. voor 15 uur afspelen
Bluetooth-standaardBluetooth 5.0
Controle app
Audio-codecsSBC
Type hoofdtelefoonOp-het-oor
Transducer40 mm
OpvouwbaarJa
NFC
Accessoires inbegrepenUSB-C oplaadkabel, 3,5 mm aansluitkabel
Prijs per paar (RRP/straatprijs)149,99 euro / ongeveer 130 euro

BluetoothKoptelefoon.com
Logo