Apple AirPods review

We kunnen het niet ontkennen. Wanneer je jezelf voor de eerste keer in de spiegel ziet met de Apple AirPods, dan ziet dat er raar uit. Op het eerste gezicht lijkt het dat je plastic oorbellen in hebt proberen te doen en gemist hebt, waardoor ze vervolgens vastzitten in je gehoorkanaal. Dat ongemakkelijke gevoel zal echter voorbij gaan. Elke soort voorwerp voor op je hoofd zou er raar uitzien als niemand deze zou gebruiken, zelfs de minst opvallende koptelefoon, hoed of zonnebril. En wanneer men de AirPods uitprobeert, dan is de kans groot dat ze hem kopen voor naast hun nieuwe iPhone 7, zolang ze geen hartaanval hebben gekregen door de prijs. In deze Apple AirPods review zullen deze oordopjes uitgebreid onder de loep nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Apple AirPods review:

Features, batterijduur en geluidskwaliteit

Die prijs is €179. Dat is een hoop geld voor oordopjes die erg veel lijken op de Lighting poort bedrade oordopjes die in de doos zitten. Je hoeft je echter geen zorgen te maken, want alhoewel ze erg veel op elkaar lijken (de uiteinden zijn dikker en ze hebben ook een infrarood sensor), is de geluidskwaliteit veel beter, zoals je zou hopen.

Beste Apple AirPods Review

Apple heeft duidelijk aandacht besteedt aan de ongemakken die ervoor zorgen dat draadloze oordopjes nog niet echt populair zijn. Laten we een kijkje nemen naar de eerste: koppelen. De Apple AirPods zitten in een kleine plastic case, welke ongeveer net zo groot is als een doosje met flossdraad. Doe het deksel open, plaats hem naast een iPhone 7 en de iPhone zal vragen of je wilt koppelen. Bevestig en je bent klaar om gebruik te maken van de oordopjes.

Die case is ook het antwoordt op het volgende probleem met draadloze oordopjes: batterijduur. Wanneer je de AirPods constant gebruikt krijg je een maximale batterijduur van vijf uur, wat niet echt geweldig klinkt gezien het prijskaartje. Het trucje is echter dat de case ook fungeert als een oplaadstation, welke een maximum van 24 uur extra batterijduur biedt wanneer je deze volledig opgeladen hebt. Je kan de AirPods dus bijna vijf keer volledig opladen voordat de case niet meer op zal laden en het opladen van de case kan je makkelijk doen door een Lightning kabel te verbinden.

Je kan natuurlijk nog steeds zeggen dat vijf uur ongemakkelijk is, maar ongeacht van intercontinentale vluchten is de kans klein dat je ze langer dan dat gebruikt. En wanneer dat wel het geval is, dan zal je na snel 15 minuten opladen een batterijduur van drie uur hebben. Batterijduur zou dus nooit echt een probleem moeten zijn, tenzij je de case niet meeneemt.

Zoals we eerder al aangaven is de geluidskwaliteit erg goed en veel beter dan standaard Apple oordopjes. Sommige personen zullen misschien iets meer bas willen, maar de meeste gebruikers zullen aardig blij zijn met de output. Het maximale volume is daarnaast erg hoog. Op onze iPhone was het volume in het midden plaatsen precies goed. We probeerde wel het maximale volume uit en dit zorgde voor muziek dat bijna pijnlijk was. Tenzij je een ernstig gehoorprobleem hebt, zullen deze oordopjes meer dan genoeg volume bieden.

Maar hoe voelen ze aan? In onze oren verrassend comfortabel. Het harde plastic betekent jammer genoeg niet dat ze voor iedereen comfortabel zullen zijn, maar je kan een aardig goed idee krijgen door ze te vergelijken met de gebundelde bedrade Apple oordopjes. Het dragen van de AirPods is eigenlijk net zo als het dragen van goede bedrade oordopjes, maar zonder een kabel die steeds in de weg zit. Als je zorgen hebt dat je ze kwijtraakt, dan kunnen we je gerust stellen. We hebben veel moeite gedaan om ze uit onze oren te laten vallen tijdens het bewegen en dit lukte ons niet. Je bent mogelijk eerder een doel voor dieven, maar ze zijn niet zo overduidelijk als in de foto’s. We hebben niet geprobeerd om met ze te rennen, maar tijdens normale dagelijkse omstandigheden is de kans klein dat je ze kwijtraakt.

De sensors op de oordopjes betekenen ook dat wanneer je een oordopje uit je oor haalt, de muziek onmiddellijk zal stoppen. Dus zelfs als eentje uit je oor valt, dan zal je iPhone je hiervan op de hoogte stellen, zodat je direct kan zoeken waar het oordopje gevallen is.

 

Conclusie van deze Apple AirPods review

Dus er is zeker weten ruimte voor verbetering, maar dit is niet een waardeloos product wat iedereen na het onthullen van de eerste foto’s dacht. Apple heeft duidelijk aandacht besteedt aan de typische problemen met draadloze oordopjes en het resultaat zijn oordopjes die zeker weten duur zijn, maar ook indrukwekkend. Er zijn een paar problemen die aangepakt moeten worden en de volgende release zal ongetwijfeld beter zijn, maar het lijkt erop dat Apple een goed vervangingsproduct heeft voor personen die hun koptelefoon niet met een Lightning kabel willen verbinden. De eerste resultaten beloven een hoop goeds voor de toekomst. We hopen dat je genoten hebt van deze Apple AirPods review.

Vergelijk prijzen nu bij:

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo