Bose QuietComfort 35 II review

Bose QuietComfort 35 II Review
9.4

€254,00 €349,95

Beste deal op: amazon.nlAmazon.nl
Bose QuietComfort 35 II review
Bose QuietComfort 35 II review
€254,00 €349,95
Superieure actieve ruisonderdrukking
Geweldige geluidskwaliteit
Lichtgewicht en comfortabel design
20 uur geschatte accuduur
Aparte Google Assistant knop

Een goede koptelefoon hebben met actieve ruisonderdrukking (noise cancelling) kan het verschil maken tussen een rustige of chaotische reis met de trein/bus naar het werk of een vliegreis. Ontmoet de Bose QuietComfort 35 II hoofdtelefoon, welke het strakke design, beste ruisonderdrukking en kristalheldere geluidskwaliteit behoudt en een speciale knop toevoegt om de Google Assistant te activeren. Ik keek eerlijk gezegd uit naar het dagelijks forensen naar mijn kantoor en lange vliegreizen. Je zal mijn bevindingen lezen in deze Bose QuietComfort 35 II review.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bose QuietComfort 45

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bose QuietComfort 45 draadloze noise cancelling Bluetooth-hoofdtelefoon met microfoon voor oproepen – Zwart
Laatste updates:
 • €234,00 - 03/08/2023
 • €235,00 - 03/08/2023
 • €234,00 - 02/08/2023
 • €238,95 - 01/08/2023
Sinds: 01/08/2023
 • Hoogste prijs: €238,95 - 01/08/2023
 • Laagste prijs: €234,00 - 02/08/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 05:15
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bose QuietComfort 35 II review:

9.4Expert Score
Onze score

Bose blijft een superieure ruisonderdrukking, nauwkeurige geluidsweergave en een lichtgewicht design bieden met de QuietComfort 35 II. De toevoeging van de Google Assistant biedt een leuk om te hebben functie voor potentiële nieuwe Bose klanten.

Positief
 • Superieure actieve ruisonderdrukking
 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Lichtgewicht en comfortabel design
 • 20 uur geschatte accuduur
 • Aparte Google Assistant knop
Minpunten
 • Duur

Bose QuietComfort 35 II review:

Uitstekend design

De Bose QuietComfort 35 II is net zo indrukwekkend als de vorige QC 35. De hoofdtelefoon is beschikbaar in matte zwart, maar ik geeft de voorkeur aan de zilveren afwerking, aangezien deze een moderne uitstraling heeft waar ik de voorkeur aan geef.

Net als zijn voorganger is de QC 35 II gemaakt van met glas gevuld nylon met een leren gevulde hoofdband. Het ingebouwde draai design van de oorschelpen is met vergelijkbaar materiaal op de buitenkant van de oorschelpen gebouwd, welke de letters R en L hebben, zodat je altijd weet hoe je de hoofdtelefoon op moet doen.

Bose QuietComfort 35 II

De QC 35 II is bijna identiek aan zijn voorganger met een groot verschil: een aparte knop voor Google Assistant aan de linkerkant van de hoofdtelefoon. De volume en overslaan/pauzeren knoppen kan je in de buurt van de aan/uit/koppel schakelaar op de rechter oorschelp vinden, wat het makkelijk maakt om te navigeren zonder te veel gedoe. Ik vond het knoppendesign en het gemak waarmee ik de hoofdtelefoon kon besturen echt fijn.

Comfort en stabiliteit

Zodra ik de QC 35 II uit de comfortabele bescherming haalde, was het direct duidelijk dat deze hoofdtelefoon klaar was voor mijn lange en luidruchtige treinreizen naar en van het werk en ook voor de luide en drukke straten van Amsterdam.

Beste Bose QuietComfort 35 II Review

Hij voelde direct goed op mijn hoofd en zat strak (maar niet te strak) tegen mijn oren, om de afleiding van mensen die naar de weg vragen te blokkeren. Zonder de kabel had de QC 35 II afmetingen van 18 x 17 x 8,1 cm en hij woog maar 226 gram. Het lichtgewichte design en comfortabele bouw van deze hoofdtelefoon zorgde ervoor dat ik compleet vergat dat ik hem drie uur aan een stuk door gebruikte.

Instellen is erg eenvoudig

De QC 35 II koppelen aan een apparaat is erg eenvoudig. Mijn kindje van vijf jaar oud deed het zelfs twee keer zonder mijn help. Je kan de Bose Connect app downloaden, je smartphone tegen de NFC-chip in de rechter oorschelp plaatsen (als je een Android apparaat hebt) of je telefoon op de oude manier koppelen via Bluetooth.

Ik gaf de voorkeur aan het koppelen via de app, aangezien ik de hoofdtelefoon kon configureren, door hem bijvoorbeeld een naam te geven of de hoeveelheid ruisonderdrukking aan te passen aan mijn omgeving.

Koppelen via Bluetooth zorgt voor een vrolijke vrouwelijke stem, die me informeerde wanneer het proces afgerond was en kwam ook naar voren als ik buiten het bereik van de koppeling liep of wanneer de accu bijna leeg was. Het hele proces van de QC 35 II instellen nam minder dan 10 minuten in beslag en kon afgerond worden zonder mijn apparaat of de hoofdtelefoon opnieuw op te hoeven starten.

Bose Connect app

Bose ging terug naar het lab voor de Connect app en voegde een aantal handige dingen toe. De gratis app (Android, iOS) is goed ontworpen en makkelijk om te gebruiken, of je de hoofdtelefoon nu koppelt met je smartphone of een aangepaste luisterervaring creëert. De app is een soort van Zwitsers zakmes en geeft je de mogelijkheid om verscheidene taken uit te voeren om je luisterervaring te verbeteren.

Goedkoopste Bose QuietComfort 35 II Review

De functies waar ik het meeste van genoot, waren de mogelijkheden om mijn hoofdtelefoon een naam te geven, de ruisonderdrukkingsniveaus aan te passen en automatisch uitschakelen in te stellen, aangezien ik veel te vaak vergat om de hoofdtelefoon uit te schakelen.

Bose heeft ook een minder “gave” functie toegevoegd, maar het nog steeds waard is om te noemen: de mogelijkheid om de firmware van de hoofdtelefoon bij te werken. Dit geeft Bose de mogelijkheid om nieuwe updates of mogelijk zelfs nieuwe functies te leveren.

Google Assistant

Het was maar een kwestie van tijd voordat digitale assistenten de sprong maakte van huis en kantoor direct naar je oor. Bose voegde een speciale actieknop toe voor snelle toegang tot Google Assistant, wat geweldig is voor personen die momenteel Android telefoons hebben. Ik gebruikte de knop om de weersvoorspelling op te vragen, restaurants in de buurt te vinden en dagelijkse herinneringen in te stellen.

Beste Bose QuietComfort 35 II

De Google Assistant ervaring op de QuietComfort 35 II is vergelijkbaar met het gebruiken van de Alexa knop op de OnVocal OV intelligent hoofdtelefoon. Voordat je een van deze apparaten koopt, moet je je zelf vragen welke ecosysteem je het meeste gebruikt en of dit een functie is die je op je hoofdtelefoon moet hebben.

Sorry iPhone gebruikers, de actieknop werkt niet met Siri, maar je kan Siri activeren door de afspelen/pauzeren knop ingedrukt te houden. Mogelijk kan je beter de oude QC 35 gebruiken, welke iets goedkoper is dan de nieuwe QC 35 II (verkrijgbaar vanaf €323).

Beste actieve ruisonderdrukking

Bose heeft niet een hoop aangepast aan de actieve ruisonderdrukking (ANC) technologie van de vorige QC 35 en dat is een geweldig iets. Bose blijft de toonaangevende fabrikant voor deze technologie en gebruikt een setje van microfoons en gepatenteerde algoritmes om de wereld om de wereld om je heen te blokkeren. Dit helpt je om je eigen rustoord te creëren, zelfs in chaotische omgevingen. Zodra ik de schakelaar overhaalde op Amsterdam Centraal kon ik vrij weinig meer horen dan alleen mijn muziek. Ik kon vaag gemompel van gesprekken horen, maar dat was het ook.

In tegenstelling tot het vorige model, heeft Bose een manier gevonden om dat subtiele gesis dat soms de geluidskwaliteit verpeste te verwijderen. En ik ben een grote fan van de mogelijkheid om de hoeveelheid ANC aan te passen (Bose kon uiteraard niet achterblijven, aangezien verschillende concurrenten dit al veel langere tijd aanbieden). Ik kon genieten van het dagelijks forensen in relatieve stilte en op laag kon ik nog steeds het verkeer horen terwijl ik de straat overstak. De hoeveelheid controle is niet zo uitgebreid als de aanpasbare draaiknop en OpenMic knop bij de Plantronics BackBeat Pro 2, maar het is nog steeds een handige functie om te hebben.

Geluidsprestatie van de Bose QuietComfort 35 II

Ik heb alles afgespeeld van rock tot hiphop, solo-artiesten en ja, zelfs country muziek. In elk genre leverde de QC 35 II een extreem helder, scherp en wijd geluid voor mijn oren. De nummers die een zware bas hadden overheerste niet in de lage uiteinden, zelfs bij hogere volumes.

Tijdens liedjes met solo-artiesten kon ik duidelijk de stemmen horen zonder verstoringen. Het geluid was zelfs zo indrukwekkend dat ik duidelijk het krassende lp-geluid kon horen bij nummers die dit hadden.

Goedkope Bose QuietComfort 35 II Review

Mijn favoriete nummers kwamen tot leven terwijl ik de QC 35 II gebruikte. Het midden bereik was nauwkeurig en mengde erg goed, terwijl er genoeg ruimte over gelaten werd om de rest van een liedje te laten uitblinken.

Ik luisterde met de QC 35 II in zowel de bedrade als actieve modus. In de bedrade modus (uitgeschakeld, verbonden met de meegeleverde geluidskabel) leverde de QC 35 II een respectabele geluidskwaliteit en goede ruisonderdrukking. Ik wil benadrukken dat je deze modus alleen moet gebruiken als de accu leeg is, aangezien zowel de actieve ruisonderdrukking als de actieve EQ niet werken door het gebrek aan accuduur.

Toen ik overschakelde naar de actieve modus (ingeschakeld, draadloos verbonden via Bluetooth met mijn iPhone) gaf de hoofdtelefoon vol gas en produceerde een luider geluid, met merkbare ruisonderdrukkingseffecten. Ik raad ten zeerste aan om het apparaat in de actieve modus te gebruiken om volledig te profiteren van de geluidsdesign technologie waar Bose jaren aan heeft gewerkt om te perfectioneren.

Accuduur van de Bose QuietComfort 35 II

Vergelijkbaar met de accuprestaties van het vorige model, levert de bijgewerkte QC 35 II een accuduur van ruim 20 uur. Ik behaalde zelfs 22 uur voordat ik de hoofdtelefoon weer op moest laden. Het duurt maar twee uur voordat je hem weer volledig opgeladen hebt.

Ik had hem ingeschakeld met actieve ruisonderdrukking, streamde mijn muziek en nam tussendoor een hoop gesprekken aan. Als je de accuduur wilt besparen, dan kan je ervoor kiezen om de draad te gebruiken en te genieten van 40 uur luistertijd (zonder ruisonderdrukking en actieve EQ), maar wat is het nut daarvan?

Gesprekskwaliteit

Bose QuietComfort 35 II kopen

De geïntegreerde microfoons van de QuietComfort 35 II leverde een kristalheldere gesprekskwaliteit. Het was fijn om gesprekken te voeren zonder dat de persoon aan de andere klaagde dat ik in een soepblik zat. De meeste gesprekken voerde ik vanuit huis of het kantoor, maar ik was af en toe ook dapper genoeg om een gesprek te voeren op een winderige straat en was aangenaam verrast om dezelfde heldere geluidskwaliteit te horen.

Ik kon zo’n 10 meter bij mijn iPhone weglopen zonder de verbinding met het gesprek of mijn muziek kwijt te raken. Dit was een aangename functie, vooral wanneer ik thuis werkte en beneden iets op moest halen. Ik stuurde een hoop spraak-naar-tekst berichten en gebruikte de Google Assistant een hoop, omdat de ingebouwde technologie van de microfoon uitstekend was. Ik hoefde mijzelf niet vaak te herhalen tijdens het praten. Als ze deze technologie nou eens in kinderen bouwen …

Conclusie van deze Bose QuietComfort 35 II review

Bose blijft een superieure ruisonderdrukking, nauwkeurige geluidsweergave en een lichtgewicht design bieden met de QuietComfort 35 II. De toevoeging van de Google Assistant biedt een leuk om te hebben functie voor potentiële nieuwe Bose klanten. Huidige QC 35 eigenaars hoeven echter niet nog eens ruim €350 te betalen voor dit gemak; je hebt een smartphone die als hetzelfde kan doen.

Als je niet zo veel geld over hebt voor een ruisonderdrukkende / noise-cancelling hoofdtelefoon, neem dan een kijkje naar de Audio-Technica ATH-ANC70 hoofdtelefoon (verkrijgbaar vanaf €119). Al met al is de QC 35 II echter de beste hoofdtelefoon die ik in lange tijd getest heb en ik zou hem aan iedereen aanbevelen die in volledige rust naar zijn werk wil forensen in het openbaar vervoer.

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bose QuietComfort 45 draadloze noise cancelling Bluetooth-hoofdtelefoon met microfoon voor oproepen – Zwart
Laatste updates:
 • €234,00 - 03/08/2023
 • €235,00 - 03/08/2023
 • €234,00 - 02/08/2023
 • €238,95 - 01/08/2023
Sinds: 01/08/2023
 • Hoogste prijs: €238,95 - 01/08/2023
 • Laagste prijs: €234,00 - 02/08/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 05:15
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo