Bowers & Wilkins Px8 review

koptelefoon Bowers & Wilkins Px8 review
9.4

€479,00 €499,00

Beste deal op: bol.combol.com
Bowers & Wilkins Px8 review
Bowers & Wilkins Px8 review
€479,00 €499,00
Fantastisch geluid
Active Noise Cancelling op hetzelfde niveau als de concurrentie
Zeer comfortabel om te dragen
Fijn vakmanschap

Geweldig klinkende over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling

Bowers & Wilkins wil met de Px8 een nieuw niveau bereiken op het gebied van Noise Cancelling en geluid. Ontdek wat de Active Noise Cancelling hoofdtelefoon kan in onze test.

Bowers & Wilkins is een van de gevestigde namen in de hifi-wereld. Naast hifi- en high-end luidsprekers kan de Britse audiospecialist ook hoofdtelefoons bouwen. Na het succes van de Px7 S2 komt nu de Bowers & Wilkins Px8 op de markt. B&W vraagt een dikke 700 euro voor het nieuwe paradepaardje van de hoofdtelefoon met Noise Cancelling. Is dit bedrag te rechtvaardigen? Kom erachter in onze test.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 10:01
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
hoofdtelefoon Bowers & Wilkins Px8 review

In detail

De Bowers & Wilkins Px7 S2 stond meteen al bovenaan onze lijst van beste Active Noise Cancelling hoofdtelefoons. Fantastisch geluid, krachtige Noise Cancelling, eenvoudige bediening en hoogwaardige afwerking zijn het recept voor succes. De Bowers & Wilkins Px8 zal dat naar verwachting nog verbeteren op het gebied van geluid, comfort en bouwkwaliteit.

De cellulose conussen van de Px7 S2 maken plaats voor carbon conussen. Dit lichte en stijve materiaal heeft zijn waarde al bewezen in de Bowers & Wilkins 703 S3 vloerstaande luidsprekers. De drivers van de Px8 zijn ook onder een hoek in de oorschelpen geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de afstand tussen het membraan en het oor op elk punt gelijk is en dat het geluid bijzonder precies klinkt. Nappaleer over traagschuim zorgt voor een comfortabele en strakke pasvorm van de hoofdtelefoon, een metalen behuizing zorgt voor de nodige stabiliteit.

Bowers & Wilkins Px8 oorschelpen

Sterke Noise Cancelling met valkuilen

Het kleine broertje, de Px7 S2, heeft al actieve noise cancelling die in de buurt komt van die van de Sony WH-1000XM5. De Px8 maakt zijn belofte ook waar en laat je zelfs in de lawaaiige stress van alledag in je muziek opgaan. Hij dempt ook hardere geluiden, zoals het gekletter van een toetsenbord. Je zult geen gesprekken meer kunnen horen, op zijn laatst met zachte muziek.

Bowers & Wilkins Px8 Noise Cancelling

Ons testmodel leek echter nog wat kinderziektes te hebben – ondanks de nieuwste software. Als de Px8 niet helemaal vlak op je oren zit – naar eigen inzicht – kan er ruis ontstaan. In de test merkten we een vaag fluitend geluid op aan de rechterkant. Gelukkig was dit snel te verhelpen door de hoofdtelefoon iets harder in te drukken, maar zulke problemen hadden we niet met andere Active Noise Cancelling hoofdtelefoons zoals het goedkopere broertje Px7 S2.

Geluid

Bowers & Wilkins heeft zijn stempel gedrukt op het high-end segment met de 800 Series luidsprekergiganten. We hebben dit zelf al gezien met de B&W 802 D4. Nu is er een nieuw topmodel toegevoegd aan onze lijst van beste Active Noise Cancelling hoofdtelefoons: de Bowers & Wilkins Px8 degradeert zijn goedkopere broer en voormalige topper naar de tweede plaats als het gaat om geluidskwaliteit.

Het geluid dat uit de twee oorschelpen komt is gewoonweg geweldige cinema. Het begint met een absoluut droog, goed geproportioneerd basfundament, dat ons wordt onthuld door Kae Tempest. Nothing to Prove gaat niet alleen extreem laag, maar barst van de fijne details. Hier laat Bowers & Wilkins horen dat ze weten hoe ze een deel van de muziek niet moeten overbelichten. Ondanks de vette beats kun je stemmen en instrumenten nog steeds heel goed horen.

Bowers & Wilkins Px8 Geluid

Pink Floyd is even geschikt voor hifi-tests als afgezaagd. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van High Hopes. Gilmour’s akoestische gitaar klinkt in de solo zo metalig en smerig als je je maar kunt wensen, terwijl zijn stem levendig voor je zweeft.

De Px7 S2 deed dit allemaal erg goed, maar de Bowers & Wilkins Px8 met zijn carbon drivers doet er nog een schepje bovenop. Zonder ooit te veel nadruk te leggen, wordt schijnbaar elk akkoord in perspectief geplaatst. Of je nu in de trein zit of op je werk, je hoofd begint vanzelf mee te knikken op de maat.

Hoe de Px8 in de praktijk presteert

De Px8 kan zowel op het apparaat als via een app worden bediend. In plaats van een touchpad gebruikt Bowers & Wilkins vier knoppen en een schuifregelaar. De drie knoppen aan de rechterkant regelen het afspelen van muziek en het volume en laten je telefoongesprekken aannemen. Met de knop op de linkeroorschelp schakel je over naar de verschillende Active Noise Cancelling standen. Je kunt kiezen tussen klassieke actieve ruisonderdrukking, een transparantiemodus en geen van beide.

Bowers & Wilkins Px8 koptelefoon case

De functie van de schuifregelaar kennen we in deze vorm al van hoofdtelefoons zoals de Dali iO6 of de Bose QuietComfort 45. Als je hem in het midden schuift, wordt de hoofdtelefoon wakker. Als je hem verder in de richting van het Bluetooth-symbool schuift en daar een paar seconden vasthoudt, springt hij in de koppelstand. Het koppelen werkte probleemloos op zowel de Mac als de Android smartphone. Zelfs tegelijkertijd, want de Bowers & Wilkins is in staat tot multipoint.

Dit wordt mogelijk gemaakt door Bluetooth versie 5.2, die de Bluetooth codecs aptX, aptX HD en aptX Adaptive ondersteunt. Natuurlijk zijn ook Apple’s standaard AAC en de kleinste gemene deler SBC aan boord.

Als Bluetooth nog niet genoeg is, belooft Bowers & Wilkins je ook audio van hoge kwaliteit via de geïntegreerde en open DAC. Je kunt je muziek ook digitaal naar de hoofdtelefoon sturen via een USB-C kabel. Er wordt ook gezegd dat de D/A converter 24-bits bestanden kan verwerken. Voor het geval je mobiele telefoon geen jack aansluiting meer heeft, wordt de Px8 ook geleverd met een USB-C naar 3,5 mm jack kabel. Een conventionele aansluitkabel voor gebruik met een mp3-speler of hoofdtelefoonversterker ontbreekt echter.

30 uur gebruikstijd

Bowers & Wilkins belooft met de Px8 dertig uur met Active Noise Cancelling aan en Bluetooth verbinding. Het kan niet concurreren met de 60 uur van onze runtime winnaar, de Sennheiser Momentum 4 Wireless, maar het is zeker genoeg voor woon-werkverkeer of zelfs een overzeese vlucht. De Px8 deelt de batterij met de Px7 S2. Net als bij de Px7 S2 is 15 minuten stroom genoeg voor nog eens acht uur gebruik.

Bowers & Wilkins Px8 design

Bowers & Wilkins Muziek App: Nu met in-app streaming

Zoals veel Bluetooth hoofdtelefoons heeft de Bowers & Wilkins Px8 een app waarmee je verschillende instellingen kunt aanpassen. In dit geval is dat de Bowers & Wilkins Music App, die gratis verkrijgbaar is in de App Store en Google Play Store. Deze app is echter in meerdere opzichten bijzonder. Je kunt er niet alleen de B&W hoofdtelefoon mee bedienen, maar ook elke andere Bowers & Wilkins speaker die toegang heeft tot het internet. Je kunt dus dezelfde app gebruiken om de Bowers & Wilkins Zeppelin te bedienen.

Ook ongebruikelijk voor een koptelefoon-app is de integratie van verschillende streamingdiensten. Tidal, Deezer en Qobuz kunnen rechtstreeks vanuit de Muziek-app worden bediend, zonder dat je eerst naar de bijbehorende applicatie hoeft te gaan. Toen we de Px7 S2 testten, kon je deze functie alleen gebruiken met WLAN-speakers, maar je kon de gestreamde content niet via Bluetooth naar je hoofdtelefoon sturen. Hiervoor was nog steeds de app van je streamingdienst nodig. Inmiddels is dit probleem opgelost. Je afspeellijsten en favoriete artiesten verschijnen direct op de startpagina van de Bowers & Wilkins Muziek app.

Natuurlijk kun je ook de gebruikelijke instellingen op je Px8 maken via de Muziek App. De equalizer bestaat uit de bekende twee schuifregelaars waarmee je de hoge en lage frequenties onafhankelijk van elkaar kunt instellen. Dankzij de multipoint verbinding kun je het geluid ook aanpassen via de app op je mobiele telefoon als de hoofdtelefoon muziek afspeelt vanaf je laptop. Een handige functie om de verschillen in realtime bij te houden.

De Active Noise Cancelling knop kun je via de app ook toewijzen aan je spraakassistent. Zo kun je Alexa of Google Assistant opdrachten geven via de microfoons van de Px8.

Draagsensoren met valkuilen

De Bowers & Wilkins Px8 is uitgerust met draagsensoren. Deze sensoren registreren wanneer je de hoofdtelefoon afzet, of zelfs maar één oortje optilt om een aankondiging in de trein te horen. In dat geval wordt de muziek onderbroken en gaat pas weer verder als je de hoofdtelefoon weer op hebt. Als je de hoofdtelefoon langer dan 15 minuten afzet, schakelt hij automatisch over op stand-by.

In onze test werkte pauzeren perfect, ook al duurde het een seconde of twee voordat de Px8 doorhad dat je hem niet meer op je hoofd had. Soms werkte de pauzefunctie echter te goed. Het gebeurde dat de muziek werd gepauzeerd ook al hadden we de koptelefoon op. De app biedt je de mogelijkheid om de gevoeligheid van de sensor aan te passen, maar dit had maar beperkt succes: op de laagste en middelste stand stopte de muziek, op de hoogste stand herkende de Px8 niet meer dat hij was neergezet en ging hij door met spelen.

Bij de volgende update zal deze bug er wel uit zijn. Tot die tijd kun je, als je dezelfde problemen ervaart, gewoon de slijtage sensor uitschakelen in de app.

Design: luxe hoofdtelefoon met veel comfort

Alles aan de Bowers & Wilkins Px8 straalt kwaliteit uit. Hoewel het ontwerp erg lijkt op dat van zijn goedkopere broer, de Px7 S2, is B&W een stap verder gegaan op het gebied van materialen en afwerking. Het traagschuim op de oorschelpen en hoofdband is bedekt met extreem zacht nappaleer. De achterkant van de oorschelpen is gemaakt van licht geborsteld aluminium en een leren ovaal. Zelfs de kabel, die van het ene oor naar het andere loopt via een open kanaal in de hoofdband, zit in een chique stoffen buis.

Bowers & Wilkins Px8 hoofdband

Ons proefexemplaar wordt geleverd in twee zandtinten, die prachtig samengaan met de zilverachtige glans van het aluminium en een heel relaxte uitstraling hebben. Je kunt de Bowers & Wilkins Px8 ook in volledig zwart bestellen.

Conclusie: Moet je de Bowers & Wilkins Px8 kopen?

Bowers & Wilkins zijn erin geslaagd om de Px7 S2 van de eerste plaats in onze lijst van beste hoofdtelefoons te stoten. De Px8 is de beste Active Noise Cancelling hoofdtelefoon die we tot nu toe hebben getest. Hoewel de Noise Cancelling niet helemaal kan tippen aan die van de Sony WH-1000XM5, verslaat het fenomenale geluid zo ongeveer alles wat we tot nu toe hebben gehoord in Bluetooth hoofdtelefoons. Daarnaast is er een absoluut luxe afwerking en eenvoudige bediening via een app.

Maar je betaalt er ook veel geld voor, de adviesprijs is 699 euro. Als je de laatste fijne nuances van je muziek kunt missen, biedt de Px7 S2 een “goedkoper” alternatief voor 430 euro. Hij zou ook in vrijwel elke categorie kunnen overtuigen. Maar als je een hifi-fan bent en je oren wilt verwennen met absolute luxe, dan is de Bowers & Wilkins Px8 een echte aanrader.

9.4Expert Score
Fantastisch geluid, veel comfort en zeer goede Active Noise Cancelling

Na de triomf van de Px7 S2 verslaat Bowers & Wilkins zichzelf met de Px8. Fantastisch geluid, veel comfort en zeer goede Active Noise Cancelling katapulteren de hoofdtelefoon naar de top.

Geluid
9.5
Bediening
9.1
Prijs/Kwaliteit
9.2
Functies
9.6
Voordelen
  • Fantastisch geluid
  • Active Noise Cancelling op hetzelfde niveau als de concurrentie
  • Zeer comfortabel om te dragen
  • Fijn vakmanschap
Minpunten
  • Hoge prijs voor Active Noise Cancelling

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 10:01
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
koptelefoon Bowers & Wilkins Px8 review

Technische details:

Technische gegevens
Prijs699 euro
Type hoofdtelefoonRond het oor
Levensduur batterij30 uur.
Laadtijd batterij2 uur.
Snellaadfunctie15 min. oplaadtijd voor 7 uur gebruikstijd
Bluetooth-standaardBluetooth 5.2
Audio-codecsaptX, aptX HD, aptX Adaptive, AAC, SBC
Gelijktijdige verbindingen2
Controle appJa
Transducer40 mm
OpvouwbaarGeen
NFCGeen
Accessoires inbegrepenUSB-C naar 3,5 mm aansluitkabel, USB-C kabel, hoesje
Gewicht320 g

BluetoothKoptelefoon.com
Logo