Bose SoundSport Wireless review

Voordat de Jaybird X2 de wereld overnam gebruikte we een bedrade Bose SoundSport koptelefoon voor onze trainingssessies. Dus toen Bose aangaf dat ze over gingen stappen op draadloos waren we erg enthousiast. Kan deze koptelefoon eindelijk de X2 van de troon stoten, wat zelfs de Freedom niet kon doen? Je leest het in deze Bose SoundSport Wireless review.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bose SoundSport Wireless review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Oordopjes passen erg goed
  • Verbinding
  • Redelijke prijs

Negatief

  • Korte accuduur
  • Groot en zwaar

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bose SoundSport Wireless review:

Wat zit in de doos?

In de doos vind je de koptelefoon, een kleine carrying case met een karabijnhaak in het design, een microUSB oplaadkabel, twee verschillende setjes StayHear+ oordopjes en het instructieboekje.

Goedkoopste Bose SoundSport Wireless Review

 

Constructie en design

Toen we deze uit de doos haalde dachten we dat de oordopjes nooit zouden werken. Alhoewel de oordopjes die in je oren gaan niet veranderd zijn, geldt dat wel voor de behuizing. De bedrade SoundSport was mooi en klein, maar deze is groot en zwaar. Dit is echter logisch, aangezien de Bluetooth ergens ingestopt moest worden en hetzelfde geldt voor de accu die alles aandrijft.

Beste Bose SoundSport Wireless Review

Wanneer je de oordopjes in je oren doet steken ze zo ver uit dat je denkt dat ze bij de minst geringste beweging uit je oren vallen. We hadden zelfs een reserve koptelefoon meegenomen, voor het geval deze niet zo werken, maar die hadden we niet nodig. Misschien zijn ze toch niet zo zwaar als ze lijken of misschien komt het door de StayHear+ oordopjes, maar ze vielen nooit uit de oren. Op het gebied van design zijn ze zeker weten groot en ze zullen niet de schoonheidsprijs winnen, maar ze werken en dat is wat het belangrijkste is. Bovenop het rechter oordopje zit een enkele knop die fungeert als een aan/uit knop en om de oordopjes te koppelen. Je moet nog steeds de inline afstandsbediening en microfoon gebruiken voor de andere besturingen. De besturingsmodule en draad zijn goed ontworpen en zwiepen niet rond tijdens het hardlopen. Dit was een van de redenen waarom de Jaybird Freedom steeds uit ons oor viel.

Qua materiaal zijn de oordopjes gemaakt van plastic, wat te verwachten is, aangezien ze water en zweetbestendig zijn. In het begin waren er mensen die zweetschade hadden tijdens het gebruik van deze in-ear koptelefoon, maar sinds augustus heeft Bose dit probleem opgelost. Als je de SoundSport hiervoor gekocht hebt en deze beschadigt raakt door zweet, dan zal Bose deze kosteloos vervangen. Onze persoonlijke ervaring was echter geweldig en we hadden geen probleem hiermee. We hebben deze oordopjes gedurende twee weken getest. Tijdens deze weken trainde we dagelijks en ze werken nog steeds perfect.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Connectie

De SoundSport Wireless verbind via Bluetooth met je telefoon en dit proces is erg eenvoudig. Als je een telefoon hebt die NFC ondersteund, dan kan je ook op die manier met de oordopjes verbinden. Het bereik is redelijk standaard met 10 meter en dit zou meer dan voldoende moeten zijn. We merkte tijdens het hardlopen wel dat de muziek af en toe oversloeg wanneer we onze telefoon aan onze linkerarm hadden verbonden. Dus als je het erg vervelend vindt als je muziek niet zonder haperingen draait, dan moet je ervoor zorgen dat je je telefoon aan je rechterarm verbonden hebt. Aan deze kant ervoeren we namelijk geen enkel probleem.

 

Accuduur Bose SoundSport Wireless

Bose beweert dat je een accuduur van ongeveer 6 uur continu gebruik krijgt, wat eerlijk gezegd een beetje aan de lage kant is. Gelukkig verraste de oordopjes ons met een gebruiksduur van 6 uur en 45 minuten. Als je non-stop gebruik maakt van de oordopjes, dan zal je er niet lang van kunnen genieten, maar wij konden een hele werkweek gebruik van ze maken. Aangezien volledig draadloze oordopjes een accuduur aanbieden die hier dichtbij in de buurt komt, presteert Bose niet geweldig op dit gebied.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit Bose SoundSport Wireless

Dit hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen, maar het testen van de geluidskwaliteit deden we tijdens het hardlopen en met de oordopjes verbonden met onze telefoon.

Bose SoundSport Wireless Review

Laag

Als je op zoek bent naar nauwkeurigheid, dan zijn Bluetooth sport koptelefoons niet hetgeen waar je naar op zoek moet gaan. Nu we dat gezegd hebben, moeten we toegeven dat Bose niet overdrijft met de bas. Er is zeker weten extra aandacht aan besteedt, maar volgens ons niet genoeg. Liedjes klinken geweldig, maar iets krachtigere lage klanken waren niet verkeerd geweest. Extra bas kan je motiveren tijdens een zware trainingssessie en die is hier niet voldoende aanwezig.

Midden

In tegenstelling tot veel andere Bose producten wordt er niet veel aandacht besteedt aan de middenklanken. Zoals we al aangeven, is al die aandacht in de lagere klanken gestoken. Hiermee willen we niet zeggen dat de middenklanken niet goed zijn, maar ze zijn zeker niet fantastisch. Voor een sport koptelefoon bieden ze echter voldoende en deze klanken zijn goed genoeg gebalanceerd.

Hoog

De hoge klanken waren niet schel en bij geen enkel liedje vonden we ze te doordringend.

 

Conclusie van deze Bose SoundSport Wireless review

Ondanks de kleine minpunten zijn dit erg goede oordopjes. Het geluid is beter dan de meeste fitness koptelefoons en ze blijven in je oren zitten, ongeacht je activiteit. Je moet echter voor jezelf overwegen of €179 een acceptabele prijs voor je is. Je krijgt geen fitness app, zoals bij de Jabra oordopjes, maar er wordt wel ondersteuning geboden voor apps van derden. Gezien de prijzen van andere fitness oordopjes, zijn deze redelijk geprijsd, maar er zijn zeker goedkopere opties beschikbaar die meer bieden. Bij Bose betaal je altijd een beetje voor de naam en dat is hier wederom het geval. Al met al vinden we deze oordopjes het overwegen waard en dan vooral als je iemand bent die een grote fan is van Bose.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo