Beats Studio Wireless by Dre review koptelefoon

beats by dre studio wireless review
9.1

€187,00 €189,00

Beste deal op: bol.combol.com
Beats Studio Wireless by Dre review koptelefoon
Beats Studio Wireless by Dre review koptelefoon
€187,00 €189,00

Een prijzige Bluetooth-koptelefoon met uitstekend geluid

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Beats Studio3 Wireless

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 09/06/2024 00:02
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Voordelen

De Beats Studio Wireless is een erg comfortabele draadloze koptelefoon die voor een Bluetoothset uitstekend geluid biedt en beschikt over actieve ruisonderdrukking. De koptelefoon kan worden ingeklapt en met 12 uur draadloze audio is de batterijduur voldoende. Ze werken ook goed als draadloze headset voor telefoongesprekken.

  • Bluetooth tempert de hoge noten wat
  • Afdoende ruisonderdrukking
  • Lange accuduur
  • Strak ontwerp

Nadelen 

Duur; als de ingebouwde batterij leeg raakt is de muziek voorbij.

  • Gebrek aan dynamica
  • Gesis tijdens stilte
  • eluidspatroon afhankelijk van volume
  • ls de accu eindigt stopt de muziek

Conclusie

Het kost je weliswaar een flinke prijs, maar de Beats Studio Wireless is een uitstekende draadloze koptelefoon.

LEES OOK:

Beats Studio Wireless

Het is makkelijk om de Beats Studio (2013) hoofdtelefoon te verwarren met de Studio Wireless koptelefoon van hetzelfde merk. Dit komt door het vrijwel identieke uiterlijk van de twee sets. Het grote verschil zit hem in de Bluetooth-technologie die naast de actieve ruisonderdrukking in de tweede koptelefoon is ingebouwd, waarmee een draadloze verbinding kan worden gelegd met ieder apparaat dat met Bluetooth overweg kan. Oh, en de Studio Wireless is duurder.

Allebei deze koptelefoons zijn gebaseerd op een nieuwe, herontworpen variant van de originele, ultra-populaire Studio, die audiofans niet wist te imponeren en een aantal andere problemen had. Deze nieuwe modellen zijn lichter en steviger gebouwd. Ze bieden ook zachtere oorkussens en lijken erg comfortabel te zijn (ik ken mensen die met ze hardlopen). Ze bieden een prettige pasvorm en een redelijke sluiting zonder te strak aan te voelen.

Ik heb de Studio Wireless een aantal weken getest en ben er echt van gaan houden. Qua geluid kan hij zich meten met vele van de beste Bluetooth-koptelefoons, en het is in ieder opzicht een grote vooruitgang ten opzichte van de oude on-ear Wireless. De grote vraag is natuurlijk: Is hij zijn prijs waard?

Het antwoord hangt ervan af of je bereid bent extra te betalen voor het Beats-merk. Maar daarover zo meer.

Ontwerp en functies

De Studio Wireless is beschikbaar in zes kleuren – wit, blauw, rood, titanium, en mat of glanzend zwart – en is beter gebouwd dan de oorspronkelijke Beats Studio. Voor wat het waard is gaat mijn voorkeur uit naar de matte zwarte en blauwe variant (ik begon met een glanzend zwart reviewmodel, dat ik later uitwisselde voor de matte versie).

Hoewel deze koptelefoon erg duur is bestaat hij grotendeels uit plastic, maar de afwerking zorgt dat hij er iets beter uit ziet dan zijn voorganger. De glanzende modellen trekken wel vingerafdrukken aan, dus de koptelefoon wordt geleverd met een doekje om ze op te poetsen (dit wordt tegenwoordig een standaardaccessoire voor dit soort high-end plastic koptelefoons).

Beats Studio Wireless review
De Beats Studio Wireless kan worden ingeklapt tot een kleiner pakket.

Net zoals de standaard Studio (2013) heeft dit model geen “zichtbare” schroeven, wat een vooruitgang is. De piepkleine schroefjes op het origineel hadden de gewoonte om zichzelf los te schroeven en eruit te vallen. Als je de koptelefoon echter opvouwt – de speaker kunnen worden ingeklapt (helaas niet plat) op in de draagkoffer te passen – kun je Torxschroeven zien zitten op de scharnieren aan weerszijden. Die scharnieren hebben metalen onderdelen en klikken prettig op hun plaats als je de koptelefoon uitklapt.

Behalve de draagkoffer krijg je enkele andere accessoires, waaronder een audiokabel voor luisteren met draad en een kabel met een microfoon en bediening voor Apple-apparaten (de bediening werkt vaak niet op non-Apple systemen, maar de microfoon wel).

Helaas zijn de kabels rood voor alle modellen, zodat er een kleurenconflict ontstaat als je bijvoorbeeld het blauwe model hebt gekozen. Voor zijn prijs zou je kabels mogen verwachten die bij de koptelefoon passen. Maar goed, dit is een draadloze hoofdtelefoon, en veruit de meeste mensen zullen die kabels opbergen en nooit gebruiken (behalve misschien de USB-kabel), dus de kleur is niet van wereldbelang. Het moet wel gezegd worden dat de ingebouwde accu enige lading moet hebben, draadloos of niet, om naar audio te kunnen luisteren.

Beats Studio Wireless by Dre
Ook al is de koptelefoon draadloos, je krijgt toch een aantal extra kabels.

Aan de binnenkant bevindt zich een nieuwe, “verbeterde” DSP (digitale signaalverwerker) en software die Beats voor marketingdoeleinden de Beats Acoustic Engine heeft genoemd. Deze koptelefoon biedt actieve ruisonderdrukking, en is voorzien van twee modi voor “adaptieve” ruisonderdrukking. Volgens Beats is de ene modus voor muziek, en biedt die daarom “gebalanceerde” adaptieve ruisonderdrukking tussen jouw muziek en de omgeving, en is de andere voor wanneer je geen verbinding hebt en gewoon de wereld buiten wilt sluiten (in deze modus kun je geen muziek afspelen).

>> Bekijk hier de beste online aanbieding >>>

Om de Bluetooth en ruisonderdrukking aan te drijven is er een ingebouwd lithium-accu die via micro-USB wordt opgeladen (een kabel wordt meegeleverd – ook rood). De batterijduur is gesteld op 12 uur draadloos luisteren of 20 uur over de kabel. Een LED-indicator met vijf lampjes onder de aan/uitknop op de rechterspeaker geeft aan hoeveel lading over blijft en het niveau wordt, als je een iOS-apparaat hebt, ook nog getoond naast het Bluetoothicoon in the rechterbovenhoek van het scherm (zoals met alle Bluetooth audiosystemen).

Beats Studio Wireless by Dre review
Op de rechterspeaker zit een LED-indicator voor de resterende batterijlading.

Zoals veel andere Bluetooth-koptelefoons heeft dit model een ingebouwde microfoon, en naar mijn mening werkte de Beats Wireless prima als draadloze headset voor telefoongesprekken. Bellers gaven aan dat ze me redelijk goed konden verstaan, zelfs als ik over de drukke straten van Amsterdam liep tijdens flinke wind.

De ronde knop waarmee je telefoontjes opneemt en afsluit (met het Beatslogo erop) staat in het midden op de linkerspeaker en dient ook als besturing voor de muziek. Eén keer drukken pauzeert de muziek. Twee keer drukken spoelt door naar het volgende nummer. Drie keer drukken spoelt terug naar het vorige. De volumebesturing bevindt zich op dezelfde speaker, boven en onder de knop.

Ten slotte is er ook een automatische aan/uit-functie, waarmee hij automatisch uitschakelt als je de koptelefoon loskoppelt van de draad. Maar pas op dat je hem niet over Bluetooth aan je telefoon gekoppeld aan laat. Waarschijnlijk loopt hij dan ‘s nachts leeg.

Prestaties

De oorspronkelijke Studio was de aanleiding tot de opkomst van koptelefoons die de bas overdrijven en was daarom ontrouw aan zijn eigen naam (“studio”-koptelefoons horen accuraat te zijn). Net zoals het 2013 Studio model met draad heeft Beats ditmaal gekozen voor een beter gebalanceerd geluidsprofiel dat je niet met bas om de oren slaat.

Ik heb de nieuwe standaard Studio (2013) beschreven als “spannend,” met volop detail en energie in de bas. Die koptelefoon heeft zelfs wat overdreven hoge noten. Zulk geluid kan prettig zijn bij mobiel gebruik, waarbij omgevingsgeluid nog wel eens de muziek kan verdringen. (Let op: de koptelefoon lekt enig geluid bij hogere volumes.)

De Studio Wireless biedt ook wel wat spanning, maar hij is iets meer onderdrukt en legt minder nadruk op de hoge tonen, waardoor het geluid soepel en redelijk accuraat is. De bas is pittig zonder daarbij overdreven aan te voelen en de mid-range (zoals stemmen en akoestisch materiaal) is beter dan gemiddeld, al is het maar een beetje.

Beats Studio Wireless zijkant
Deze koptelefoon kan zich goed meten met andere high-end Bluetoothsets.

Het is een prettige koptelefoon om naar te luisteren, ook voor langere periodes, maar je gaat er niet snel nieuwe elementen van ontdekken in de muziek.

Voor mensen die niet met regelmaat zogenoemde premium koptelefoons gebruiken kan de ervaring natuurlijk flink verschillen. Maar ik heb behoorlijk wat ervaring met goede hoofdtelefoons, en dan klinkt de Beats Studio Wireless niet erg bijzonder – in ieder geval vergeleken met redelijke koptelefoons met draad in de regio van €200 tot €400.

Maar het punt is dat dit een Bluetooth-koptelefoon is, en er bestaan gewoon niet veel apparaten die over Bluetooth goed klinken. Voor zijn prijs vind ik de Harman Kardon BT prima, maar zijn metalen ontwerp en pasvorm zijn niet voor iedereen even prettig. Nog een vergelijkbaar model in dit prijsgebied is de Nokia Purity Pro van Monster, die uitstekend Bluetoothgeluid biedt. En dan is er nog de Bose AE2w, die je kunt zien als de meest comfortabele van allemaal, maar die er qua ontwerp wat gek uitziet. (Zie ook de lijst met beste draadloze koptelefoons voor de huidige ranglijst.)

Ik heb de meeste tijd besteed aan de vergelijking tussen de Studio Wireless en de Parrot Zik, die meer high-tech functies biedt, waaronder aanrakingsgevoelige besturing, automatische pauzering als je de koptelefoon afzet, en een app waarmee het geluidsprofiel aan te passen is. (Nog een vergelijkbaar model rond deze prijs is Nokia Purity Pro van Monster, die uitstekend Bluetoothgeluid biedt).

Ik vind het geluid van de Zik prima, maar de Beats Studio Wireless klinkt iets natuurlijker, met strakkere bas (alle koptelefoons in deze categorie lopen het risico de muziek digitaal “bewerkt” te laten klinken). Ik vond ook dat de lichtere Beats veel comfortabeler zijn om te dragen. Ondanks zijn relatief grote formaat is hij te gebruiken in de sportschool en een stuk stabieler op je hoofd dan de Zik, waardoor hij beter is voor actief gebruik (nee, hij is niet zweetbestendig, maar een beetje vocht lijkt geen probleem te zijn).

Beats Studio Wireless close

Mocht je je afvragen of deze koptelefoon beter klinkt in de bedrade modus, het antwoord is nee. Koptelefoons met actieve ruisonderdrukking en Bluetooth zijn meestal afgesteld op die situatie, en ik vond dat deze levendiger klonk in Bluetoothmodus.

Het moet gezegd worden dat de elektronica in de Studio Wireless, net zoals veel andere ruisonderdrukkende koptelefoons die we getest hebben, een klein beetje gesis genereren dat nauwelijks te horen is in stille ruimtes. Je hebt natuurlijk geen ruisonderdrukking nodig in stille ruimtes, maar zonder die functie krijg je geen geluid uit de speakers; hij moet aanstaan voordat ze werken.

Ik wil ook nog toevoegen dat de ruisonderdrukking niet zo effectief is als die in de Bose QuietComfort 15, die beter geschikt is voor gebruik in het vliegtuig. De onderdrukking in de Beats biedt meer bescheiden demping (als je naar muziek luistert). Het werkte prima voor mij in de drukke Amsterdamse straten, en bood een beetje extra onderdrukking bovenop de passieve bescherming van het nauwsluitende ontwerp van de oorkussens.

Conclusie Beats Studio Wireless by Dre review

Ik ken niet veel mensen die zouden beweren dat de Beats Wireless met zijn prijs  goedkoop is. Hij zou waarschijnlijk goedkoper kunnen zijn voor wat hij biedt, maar de markt is nu eenmaal zoals ze is, en veel mensen zijn bereid extra te betalen voor een koptelefoon met het merk van Beats (net zoals Bose, trouwens).

Positief is echter dat deze Beats stukken beter zijn dan het origineel en de oorspronkelijke Wireless on-ear. Dus hoewel je extra betaalt voor het merk denk ik dat de meerderheid van de mensen erg tevreden zal zijn met het geluid en de vorm van deze koptelefoon. En als ik zou moeten kiezen tussen deze en de standaard Studio (2013) zou ik de extra prijs betalen voor de draadloze functie. Je levert niets in qua prestaties, en het voordeel van een draad minder is het waard, zelfs voor deze prijs.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 09/06/2024 00:02
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9.1Expert Score
Onze score

Het kost je weliswaar een flinke prijs, maar de Beats Studio Wireless is een uitstekende draadloze koptelefoon.

BluetoothKoptelefoon.com
Logo