Sennheiser HD 350BT review

Sennheiser HD 350BT koptelefoon review
8.6

€83,00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Sennheiser HD 350BT review
Sennheiser HD 350BT review
€83,00
Opvouwbaar, draagbaar ontwerp
Uitstekende basweergave
Zeer lange batterijlevensduur
USB-C aansluiting
Stabiliteit en bereik van de draadloze verbinding
Ondersteunt AAC, aptX en aptX LL
Zeer goede spraakverstaanbaarheid op de telefoon biedt multipairing

Zuivere Over-Ears met Bluetooth, lange batterijlevensduur en geweldig geluid

Door de kantelbare, draaibare en opvouwbare schelpen zijn de Bluetooth oordopjes makkelijk mee te nemen en passen ze zich flexibel aan de vorm van het hoofd aan, waarbij de zitting niet los maar vrij strak zit, zodat er zelfs onderweg een stabiele houvast is. Omdat de ovaalvormige cups schuin staan, sluit de weelderige kunstleren vulling zeer goed aan rond de oren, waardoor ze goed afgeschermd zijn van de buitenwereld.

Vergelijk nu prijzen bij:

Het ontwerp biedt echter niet veel ruimte, wat kan betekenen dat grotere oren niet worden omsloten door de vulling zoals bedoeld, omdat deze bovenop rust. Mede door de vrij strakke pasvorm zou ik de Over-Ears daarom vooral aanraden voor kleinere tot middelgrote hoofdvormen en oren.

Sennheiser HD 350BT koptelefoon review

Aan de energiekant biedt het handige formaat een aanzienlijke werkingsduur van 45 uur op een iets verhoogd niveau, zodat zelfs lange reisafstanden gemakkelijk te overbruggen zijn. Aan de andere kant duurt het volledig opladen van de lithium polymeer batterij via de USB-C poort ruim twee uur, waarbij een bijbehorende USB-C naar USB-A oplaadkabel bij de accessoires wordt geleverd. De optie van alternatief bedraad gebruik is echter weggelaten, omdat er geen audio-ingang beschikbaar is. De beschikbare app-verbinding van de hoofdtelefoon via de gratis Sennheiser Smart Control App lijkt op dit moment ook uitbreidbaar. Het is een voordeel dat er firmware-updates beschikbaar zijn en dat een EQ individuele geluidsaanpassingen mogelijk maakt. Deze zijn echter rudimentair en kunnen niet worden opgeslagen. Ook zijn er geen voorgeconfigureerde presets om uit te kiezen. Verder is er toegang tot een functieoverzicht en de gebruiksaanwijzing.

Apparaatbediening

Het koppelen van de HD 350BT, die de Bluetooth 5.0 standaard en multipoint verbindingen met twee apparaten tegelijk ondersteunt, gebeurt door de aan/uit-knop ingedrukt te houden, waardoor het systeem wordt ingeschakeld en in de koppelmodus komt. In combinatie met verschillende Android en iOS apparaten traden er geen verbindingsproblemen op en de draadloze verbinding bleek uiterst stabiel, vooral omdat een bereik tot 15 meter gemeten kon worden, zelfs binnen een stedelijke bebouwing. Topcijfers werden ook gegeven voor de spraakverstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken, waarbij gesprekken kunnen worden aangenomen en beëindigd via het centrale afstandsbedieningselement in de vorm van een beweegbare knop. Deze regelt ook het afspelen met een druk op de knop, terwijl een verticale druk wordt gebruikt om heen en weer te springen in de trackselectie. Er zijn aparte knoppen voor volumeregeling en het activeren van de stemassistent, maar dit heeft ook nadelen omdat alle knoppen en de USB-C poort aan de onderkant, rechts van de behuizing zitten. De knoppen zijn navenant klein en volgen elkaar vrij dicht op, wat de oriëntatie en bediening bemoeilijkt, althans in het begin.

Hoofdtelefoon Sennheiser HD 350BT review

Geluid

Er wordt geadverteerd dat de HD 350BT een diepe, dynamische bas heeft, en dat klopt. Het ronde, licht stuiterende basfundament heeft veel volheid en een indrukwekkende diepte, waardoor het luisteren naar muziek met bas een hoop plezier oplevert. Tegelijkertijd is het lage frequentiebereik niet overbelast, maar compact, goed gedefinieerd en heerlijk beweeglijk. Echt heel geslaagd! Het middenbereik is net zo precies en helder, waarbij vocalen aangenaam levendig en authentiek klinken – maar ook films en gesproken content profiteren hiervan. Naar mijn mening lijken de hoge tonen vrij zacht te zijn afgesteld, wat voor gevoelige oren het voordeel heeft dat er zelfs op hoge niveaus geen bijterigheid of hardheid merkbaar is. Desondanks is het bereik van de hoge tonen aanwezig, ook al is er een subtiele daling. Over het geheel genomen is de prijs-kwaliteitverhouding van de luisteraars extreem goed, vooral omdat er hoogwaardige audiocodecs beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android apparaten. Het podium lijkt ook erg opgeruimd en straalt geen bekrompenheid uit, maar een zekere ruimtelijkheid en openheid.

Sennheiser HD 350BT koptelefoons

Conclusie: moet je de Sennheiser HD-350bt kopen?

Vanuit het oogpunt van geluid zou de HD 350BT van Sennheiser niet alleen volwassenen moeten aanspreken, maar ook jongeren die de voorkeur geven aan een sterke basweergave. Tegelijkertijd is de Bluetooth hoofdtelefoon breed inzetbaar en wordt hij aanbevolen voor audioboeken en films dankzij de nauwkeurige, heldere weergave van stemmen. Degenen die afzien van de optie van bekabeld gebruik krijgen goede, draagbare allrounders met een zeer lange batterijlevensduur die ook een opmerkelijk stabiele draadloze verbinding met een groot bereik bieden.

8.6Expert Score
Zuivere Over-Ears met Bluetooth, lange batterijlevensduur en geweldig geluid

De HD 350BT draadloze Over-Ears van Sennheiser hebben een indrukwekkende batterijlevensduur en ondersteunen hoogwaardige audiocodecs met het AAC-formaat en aptX. Dankzij aptX Low Latency hoef je het niet te stellen zonder synchroniciteit en een hoogwaardige geluidservaring met uitstekende basweergave, zelfs bij gamen of films kijken.

Geluid
9
Bediening
7.1
Prijs/Kwaliteit
9.3
Functies
8.9
Positief
  • Opvouwbaar, draagbaar ontwerp
  • Uitstekende basweergave
  • Zeer lange batterijlevensduur
  • USB-C aansluiting
  • Stabiliteit en bereik van de draadloze verbinding
  • Ondersteunt AAC, aptX en aptX LL
  • Zeer goede spraakverstaanbaarheid op de telefoon biedt multipairing
Minpunten
  • Geen analoge audio-ingang
  • Vrij kleine, dicht op elkaar geplaatste bedieningselementen
  • Pasvorm slechts voorwaardelijk geschikt voor grotere oren

Vergelijk nu prijzen bij:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo