Sony MDR-10RBT review: beter dan de beats koptelefoon

Deze draadloze Bluetooth-koptelefoon is een betere keuze dan Beats

De voordelen

De Sony MDR-10RBT is een goed ontworpen koptelefoon met Bluetooth, die voor zijn prijs goed klinkt en comfortabel is om te dragen. De accuduur is met 17 uur behoorlijk, en je krijgt er een draagtas bij.

De nadelen

De knoppen zijn goed geplaatst en makkelijk te gebruiken, maar nogal vatbaar voor onbedoeld indrukken.

De Conclusie

De Sony MDR-10RBT levert ongeveer 75 procent van de kwaliteit van de Beats Studio Wireless, voor veel minder geld.

Vergelijk prijzen:

LEES OOK:

Sony MDR-10RBT review

Beats maakt op het moment één full-size draadloze koptelefoon, de Beats Studio Wireless. Sony, aan de andere kant, heeft een iets breder assortiment, waaronder de MDR-XB950BT en NWZ-WS613. Hier gaan we ons richten op de MDR-10RBT, een beter betaalbare over-the-ear draadloze koptelefoon met een adviesprijs van €200, maar die soms voor minder te koop is online (de prijs lijkt nogal te variëren).

Het eerste dat je op zal vallen als je deze koptelefoon opzet is dat hij behoorlijk licht en erg comfortabel is (de bouwkwaliteit is goed, maar niet bijzonder). Hij drukt niet te hard op je hoofd, en de oorkappen zijn goed bekleed. Hij is niet erg goed in het buitensluiten van geluid, maar ook niet slecht, en is prima geschikt voor kantoren.

Ik vind dat Sony de knoppen goed heeft gedaan. De volumeschakelaar en de verhoogde kantelschakelaar voor door- en terugspoelen zijn gemakkelijk te gebruiken op gevoel, en de aan/uitknop is duidelijk aangegeven en makkelijk te vinden op de linkerspeaker. Het is wel jammer dat de verhoogde schakelaar net té makkelijk te gebruiken is; een jas of ander kledingstuk kan al snel zorgen dat je per ongeluk van nummer wisselt.

Onder de extra’s tref je de mogelijkheid aan om met via NFC verbinding te maken met geschikte telefoons (veel Android-modellen), evenals ondersteuning voor Apt-X. De accuduur zou 17 uur bedragen, wat behoorlijk goed is, en een kabel wordt meegeleverd voor als de batterij het opgeeft of je de koptelefoon gewoon liever met draad gebruikt. De Bluetooth-techniek wordt geleverd in smaakje 3.0.

De koptelefoon kan worden opgeladen via Micro-USB en heeft, zoals alle hoofdtelefoons van dit type, een ingebouwde microfoon om te kunnen bellen (de gesprekskwaliteit was redelijk). Een goedkope, maar handige draagtas wordt meegeleverd. Gek genoeg sluit de flap de tas niet af, dus je moet hem een beetje instoppen om alles binnen te houden. Een kleine strip klitteband was een elegantere oplossing geweest.

Sony MDR-10RBT bluetooth koptelefoon

De Sony MDR-10RBT wordt geleverd met een simpele draagtas, USB-kabel, en een audiokabel om hem naar believen met draad te kunnen gebruiken.

 

Prestaties

Voor een koptelefoon met Bluetooth is het geluid behoorlijk. Het is echter niet zo vol, dynamisch, of natuurlijk als dat van de Beats Studio Wireless: het is een beetje te fel, met iets teveel hoge tonen en erg veel bas. Het klinkt dus behoorlijk direct, en niet erg warm, maar het werkt prima met een verscheidenheid aan muziek. Het geluid lijkt te zijn ontworpen om de gemiddelde gebruiker tegemoet te komen, die vaak wat “aggressiever” geluid wil hebben op zijn koptelefoon.

Over het algemeen is het moeilijk om een Bluetooth-koptelefoon te vinden die voor minder dan €100 goed klinkt. Om een hogere kwaliteit draadloze koptelefoon te vinden moet je normaal kijken naar een model van €200 of meer. Deze Sony is misschien niet even goed als die luxere Bluetoothsystemen, maar het is zeker een verbetering ten opzichte van die sub-€100 varianten die vaak niet helder genoeg klinken.

Sony MDR-10RBT close

De volumeknoppen en andere schakelaars van dichtbij.

 

Conclusie Sony MDR-10RBT review

Ik zou zeggen dat dit model ongeveer 75% van de kwaliteit van de Beats levert, voor veel minder geld. Nu dat ik dit schrijf is de prijs eerder in de buurt van €200 te vinden.

Voor minder dan €175 is het een geweldige deal, maar de betere MDR-1RBT van Sony is anders niet heel veel duurder, dus het is niet helemaal duidelijk hoeveel waar je voor je geld krijgt. Hoe dan ook is het een goede draadloze koptelefoon, en zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een goed presterende koptelefoon met Bluetooth die ook nog eens comfortabel is en stukken minder kost dan de Beats Studio Wireless.

>> Bekijk hier de beste aanbiedingen >>>

 

BluetoothKoptelefoon.com
Logo