Bang & Olufsen Beoplay H9i review

Bang & Olufsen Beoplay H9i Review
9.1

€862,00

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
Bang & Olufsen Beoplay H9i review
Bang & Olufsen Beoplay H9i review
€862,00
Ziet er prachtig uit
Uitstekende bouwkwaliteit
Klinkt geweldig
Nabijheidssensoren werken
Verwijderbare accu

De Beoplay H9i is een luxe draadloze en ruisonderdrukkende hoofdtelefoon. Hij is het nieuwste vlaggenschip in het assortiment van B&O en vervangt en verbetert de H9. Zoals bij alle producten van B&O zijn het prachtige design en de buitengewone bouwkwaliteit een belangrijke reden voor het bovengemiddelde prijskaartje. Voeg hier de uitstekende geluidskwaliteit en de lange lijst van functies aan toe en dit is erg serieus verleidelijk aanbod. Dit zijn een van de beste draadloze hoofdtelefoons die je kan kopen. Natuurlijk zijn er goedkopere alternatieven. De Sony WH-1000XM3 is slimmer en biedt een betere ruisonderdrukking, de B&W PX klinkt iets gedetailleerder en de Bose QuietComfort 35 II biedt betere noise-cancelling. Ze zweven allemaal rond de €350-400, maar geen van deze biedt zo’n luxe gebruikerservaring. In deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review leggen we uit zoal geboden wordt en hoe hij presteert.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bang & Olufsen Beoplay H95

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 23/05/2024 00:39
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9.1Expert Score
Mooiste en meest luxe koptelefoon

De mooiste en meest luxe koptelefoon die je kan kopen.

Positief
 • Ziet er prachtig uit
 • Uitstekende bouwkwaliteit
 • Klinkt geweldig
 • Nabijheidssensoren werken
 • Verwijderbare accu
Minpunten
 • Touchbedieningen kunnen lastig zijn
 • Optionele app heeft veel bugs
 • Duur

Belangrijkste functies en eigenschappen

 • Bluetooth 4.2
 • Accuduur van 18-24 uur
 • Nabijheidssensoren
 • Actieve ruisonderdrukking (ANC)
 • Transparantiemodus

Ontwerp

Als er iets constant is in de technische wereld, dan is het wel dit. Bang & Olufsen (B&O) maakt enkele van de mooiste en meest luxueuze gadgets. Wat je ook denkt van het €420 prijskaartje, we kunnen je tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review verzekeren dat het gevoel en de uitstraling dit zullen rechtvaardigen. We hebben in het verleden hoofdtelefoons uitgeprobeerd die meer dan €1.000 kosten en de kwaliteit die B&O hier biedt is niet veel minder. Dit is werkelijk een prachtige hoofdtelefoon, een genot om te gebruiken of zelfs om je nek te dragen.

De constructie bestaat voornamelijk uit aluminium en leer, waardoor de Beoplay H9i zich direct onderscheidt van de meeste concurrenten. Je krijgt taai rundleer en gevuld textiel op de hoofdband, met superzacht lamsvel op de oorschelpen. Dankzij het zachte traagschuim in de oorschelpen sluit deze hoofdtelefoon als een kussen aan op de zijkanten van je hoofd. We konden hem uren achter elkaar dragen.

Gezien hoe mooi en comfortabel deze hoofdtelefoon is, is het fijn dat hij geruststellend sterk is. We hebben hem een paar weken in een rugzak laten stuiteren en hij ziet er nog steeds als nieuw uit. Draai en rek hem uit en je zal geen enkel krakend geluid horen.

We zijn niet verbaasd. Een paar jaar geleden konden we met onze eigen ogen zien waarom de kwaliteitscontrolelab in Struer, Denemarken de naam ‘de folterkamer’ heeft gekregen. Alles dat dit lab overleeft, kan dagelijks misbruik ook aan. Als je echter iemand bent die losgeld en sleutels in zijn rugzak bewaart, dan raden we aan om de meegeleverde hoes te gebruiken om krassen te voorkomen.

Beste Bang & Olufsen Beoplay H9i Review

De oorschelpen van de Beoplay H9i kunnen plat opgeborgen worden doordat de oorschelpen 90 graden gedraaid kunnen worden. Dit is een mechanisme dat ook gebruikt wordt bij de B&W PX. Sommige personen geven mogelijk echter het voorkeur aan de scharnieren en het opvouwen van de Sony WH-1000XM3. De Bose QuietComfort 35 II kan zowel plat gedraaid als opgevouwen worden.

Al met al heeft de Beoplay H9i een van de mooiste ontwerpen in de wereld van draagbare hoofdtelefoons, alleen geëvenaard door de prachtige Sennheiser Momentum 2.0 Wireless.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 23/05/2024 00:39
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Functies en eigenschappen

De B&O Beoplay H9i is niet alleen het bestaande H9-model met een facelift. Er zijn namelijk een paar noemenswaardige verbeteringen te vinden. Lage frequenties zijn volgens het bedrijf efficiënter dankzij een nieuwe baspoort. De accuduur is nu ongeveer 18 uur met bluetooth en ANC geactiveerd, of tot 24 uur met de 3,5 mm bedrade verbinding. De actieve ruisonderdrukking is verbeterd en de oude micro-USB-laadpoort is vervangen door een USB-C-uitgang.

Geheel nieuw is de toevoeging van nabijheidssensoren, welke verantwoordelijk zijn voor het automatisch onderbreken van je muziek wanneer je de hoofdtelefoon van je oren haalt en weer hervat wanneer je hem opzet. Dit werkte niet probleemloos tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review. Soms moesten we handmatig op pauzeren of afspelen drukken, maar het is minder gevoelig voor falen dan de vergelijkbare functie op de B&W PX. Deze laatste lijkt problemen te hebben wanneer je een bril draagt.

Er is ook een nieuwe Transparantiefunctie, welke je muziek dempt en omgevingsgeluiden doorlaat, zodat je de buitenwereld kunt horen. Het is een alles-of-niets benadering in tegenstelling tot de Sony WH-1000XM2 en de nieuwe 1000XM3, die variabele hoeveelheden van omgevingsbewustzijn bieden.

Het touchpad is weer terug. Je stuurt de hoofdtelefoon aan door op de rechter oorschelp te tikken en te vegen. Het volume wordt aangepast door cirkels te tekenen, net alsof je aan een knop draait. Omhoog vegen activeert transparantie en naar beneden de noise-cancelling. Met voor- en achterwaarts vegen kan je schakelen tussen nummers en een simpele tik is voor afspelen/pauzeren.

Deze bediening is een beetje ongewoon (en lastig), maar het duurde niet lang voordat we dit onder de knie kregen. Nu kunnen we de hoofdtelefoon met totale precisie bedienen, en niet per ongeluk nummers overslaan wanneer we proberen te pauzeren. Een paar fysieke knoppen op de linker oorschelp waren misschien fijn geweest, maar hier zit de verwijderbare accu en dus niet mogelijk. Dit begint daarnaast ook een beetje de trend te worden en geeft een erg schone uitstraling.

We vinden ontwerpen waarbij je accu’s kan verwisselen erg fijn. Ook al begint dit steeds schaarser te worden in de huidige markt. De accuduur wordt na jaren gebruik steeds minder, dus koptelefoons met ingebouwde accu’s hebben een element van slijtage. Als je meer dan €400 spendeert aan een koptelefoon, dan wil je dat die het jarenlang vol zal houden. Het is dus fijn om te weten dat je de accu kunt verversen wanneer dat nodig wordt. Een nieuwe accu kost ruim €40. Dit is niet goedkoop, maar nog altijd goedkoper dan een nieuwe koptelefoon.

Goedkoopste Bang & Olufsen Beoplay H9i Review

Tot slot werkt de hoofdtelefoon met de Beoplay app, welke je gratis voor de iPhone en Android kan downloaden. Hiermee kun je de EQ een beetje aanpassen, het meest cruciale is dat je nieuwe firmware kunt downloaden. De EQ aanpassing doet niet veel en de app had tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review aardig wat bugs. Dus tenzij dit aangepakt wordt, raden we hem alleen voor updates aan.

Zorg ervoor dat je dat direct voor het eerste gebruik doet, want de kans is groot dat gebruik gemaakt wordt van een oude firmware. We hadden tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review een dag problemen met een slechte touchreactie en willekeurig pauzeren, terwijl dit al opgelost was in een nieuwe firmware-versie. Voor het geld mag je echter verwachten dat dit soort problemen niet voorkomen.

Prestaties

We luisteren nu al een paar weken met deze hoofdtelefoon en elke keer zijn we weer onder de indruk van de kwaliteit.

Laten we beginnen met de ruisonderdrukking. De Beoplay H9i is niet zo effectief in deze afdeling als de Sony WH-1000XM2 en de Bose QuietComfort 35 II, maar hij presteert niet veel slechter. Lawaai op het kantoor, zoals airco, printers en gebrabbel komen niet bij je oren.

Tijdens een trip naar Londen hebben we hem uitgeprobeerd in de metro en ook dit geluid kon onze muziek niet overmeesteren. Iets wat te veel bleek te zijn voor de B&W PX. Zelfs op momenten dat de metro zoveel geluid maakte, zorgde de ANC ervoor dat alles stil genoeg bleef om van de muziek te genieten.

Dat is erg fijn, want de Beoplay H9i klinkt prachtig. Het is mooie en inlevende prestatie. Als je iemand bent die graag naar muziek luistert tijdens gefocust werken, dan is de ANC mogelijk te goed om dit te kunnen doen.

De Beoplay H9i blinkt uit op een paar belangrijke gebieden. Ten eerste krijg je een enorme, ruime voorstelling met een breed geluidsbeeld en een uitstekende stereoscheiding. Instrumenten en gezang krijgen deze prachtige bewegingsvrijheid, wat de voorstelling levendiger maakt.

Deze hoofdtelefoon vertelt je niet alleen waar de instrumenten zich bevinden, maar hij laat je ook niet twijfelen wat precies gedaan wordt. Het niveau van helderheid en inzicht dat wordt geboden is zodanig dat het gemakkelijk is om niet alleen de voorste en achterste randen van de noten op te merken, maar ook de texturen van de instrumenten. Luister naar iets akoestisch en het is een waar genot om de verschillende manieren waarop een gitaar wordt aangezet op te pakken.

Bang & Olufsen Beoplay H9i

De timing is ook goed. Alles begint en stopt waar het hoort, zelfs met meer chaotische tracks. Combineer dat met de nauwkeurige stereoscheiding en indrukwekkende helderheid, maar ook met een flinke dosis energie, en het is een optreden dat altijd de aandacht trekt.

De hoge tonen zijn sprankelend, maar het geluid heeft een karakteristieke zachtheid en klinkt nooit hard, zelfs niet als de hoge tonen van mindere kwaliteit zijn. Stemmen zouden wat opvallender kunnen zijn. Er is echter genoeg gewicht dat we tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review kunnen stellen dat er geen sprake is van een vervaagd midden bereik.

We houden persoonlijk niet van een hoop bas, maar wat B&O hier biedt vinden we fijn. Verlenging is opmerkelijk voor een koptelefoon van dit formaat. Je krijgt een heerlijk dreigend gerommel, mooi strak en onberispelijk gecontroleerd. Als we kritisch zijn, dan wordt er iets te veel nadruk gelegd op de lage tonen om het geluid als neutraal te kunnen beschrijven, maar we hebben van elk moment genoten tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review.

Voor deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review zouden we B&W PX de best klinkende noise-cancelling hoofdtelefoon hebben genoemd. Nu zijn we echter niet meer zo zeker. Hij klinkt voller in het middenbereik en er zit meer nuance in de details. Dit zal de audioliefhebbers meer voldoening geven. Maar de Beoplay H9i heeft een uitgebreider geluid en de nabijheidssensoren lijken beter te werken. Daarnaast beleefde we meer plezier met deze koptelefoon.

Is de Beoplay H9i het overwegen waard?

Op het eerste gezicht lijkt het lastig om deze koptelefoon aan te bevelen. Het prijskaartje is hoog en er zijn genoeg kwalitatieve en goedkopere concurrenten. De Sony WH-1000XM3 heeft een overvloed aan functies en de beste noise-cancelling, de Bose QC35 II heeft een betere noise-cancelling en de B&W PX klinkt iets meer gedetailleerd.

Maar geen van deze zijn zo mooi als de Beoplay H9i en ze kunnen ook niet tippen aan de bouwkwaliteit. Met deze koptelefoon beleef je een plezier tijdens het vasthouden en gebruiken dat je in mindere mate bij de anderen krijgt. Het geluid klinkt ook geweldig, de noise-cancelling is zeer degelijk en de nabijheidssensoren zijn een leuke extra. Hoe meer we hem gebruiken, hoe meer we het gevoel krijgen dat het prijskaartje gerechtvaardigd wordt.

Goedkope Bang & Olufsen Beoplay H9i Review

Conclusie van deze Bang & Olufsen Beoplay H9i review

De mooiste en meest luxe koptelefoon die je kan kopen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 23/05/2024 00:39
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
BluetoothKoptelefoon.com
Logo