Sennheiser HD 4.50 BTNC review

Bose was voorheen de alleenheerser op de markt voor noise-cancelling koptelefoons met de QuietComfort 25. Maar vandaag de dag zijn ze niet het enige merk dat geweldige hoofdtelefoons met ruisonderdrukking maakt. Sennheiser is een van de namen die Bose het vuur aan de schenen legt en een geweldige geluidskwaliteit combineert met hun eigen noise-cancelling technologie. Naast modellen die vergelijkbare prijzen hebben als Bose, heeft het bedrijf nu ook een goedkoper model uitgebracht. Maak kennis met de Sennheiser HD 4.50 BTNC, een van de meest betaalbare hoofdtelefoons met ruisonderdrukking. Naast dat hij betaalbaar is, klinkt dit model ook geweldig met muziek en films. Met deze reisvriendelijke hoofdtelefoon wordt misschien gericht op mensen die veel reizen, maar met de zeer betaalbare prijs is hij in realiteit geschikt voor iedereen die op zoek is naar de middenklasse hoofdtelefoon met ANC (actieve noise-cancelling). Dus als je op zoek bent naar een koptelefoon waarmee je je van de buitenwereld af kan sluiten, maar ook een goede geluidskwaliteit biedt, dan moet je zeker dit model overwegen. In deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review nemen we hem onder de loep.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Geweldige ruisonderdrukking
  • 20 uur accuduur
  • Reisvriendelijk ontwerp
  • Verrassend betaalbaar

Negatief

  • NoiseGuard is lastig om te activeren
  • Hoofdband mist vulling
  • Oorschelpen ventileren niet goed

 

Ontwerp

Er is niks speciaals aan de uitstraling van de HD 4.50 BTNC. Onze eerste indruk tijdens deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review is zelfs dat deze zwarte hoofdtelefoon met geborstelde aluminium accenten er een beetje breekbaar uitziet. Daar is een reden voor. Alhoewel noise-cancelling hoofdtelefoons redelijk veel voorkomend zijn in de first class en business class van een vliegtuig, zijn de opties meestal bedoeld voor personen die met een hoop bagage reizen. Als je licht wilt reizen, dan zijn de opties tot op heden erg beperkt, dus Sennheiser heeft de HD 4.50 BTNC zowel lichtgewicht als flexibel gemaakt. Met een gewicht van 238 gram, maakt hij gebruik van een redelijk smalle, maar goed gevulde en gesloten oorschelpen.

Vanwege dat smalle oorschelp ontwerp voelt hij comfortabel aan wanneer je hem op de nek draagt, wat belangrijk is wanneer je in de rij wacht. Op de rechter oorschelp vind je knoppen voor het volume, schakelen tussen nummers en een micro-USB aansluiting voor het opladen van de accu. Alhoewel de HD 4.50 BTNC gebruik maakt van bluetooth, is er ook een 3,5 mm stereo-aansluiting en in de doos vind je daarvoor een audiokabel terug.

Tijdens deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review duurde het even voordat we erachter kwamen dat de volumeknop ook de NoiseGuard noise-cancelling inschakelt. Je moet de knop hiervoor drie seconden ingedrukt houden, wat een beetje lastig kan zijn.

Alhoewel de HD 4.50 BTNC op het gebied van bouwkwaliteit dus minder goed presteert dan de duurdere concurrenten, betekent lichter meestal beter voor reizigers. Hetzelfde geldt voor de reishoes, welke kleiner en zachter is dan de hard cases van Bose en Sony en gemaakt is van nylon dat er goedkoop uitziet. Maar dit kan je wederom als iets positiefs zien, aangezien die zware en grote cases niet echt handig zijn voor iemand die licht wil reizen. De hoes van Sennheiser verhoogt het gewicht van de koptelefoon maar met 47 gram.

Vergelijk prijzen nu bij:

Beste Sennheiser HD 4.50 BTNC Review

Prestaties

Om het maximale uit de HD 4.50 BTNC te halen, moet je hem in luidruchtige omgevingen gebruiken. Dus voor deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review droegen we hem in een drukke winkelstraat, in de trein naar het werk en tijdens een korte vlucht. De NoiseGuard ruisonderdrukking maakt gebruik van twee omnidirectionele microfoons om het omgevingsgeluid te monitoren, wat vervolgens elektronisch verwijderd wordt.

Op het gebied van geluidskwaliteit presteert dit model met aptX verrassend goed voor de prijs. Met een meer gedetailleerd, goed gebalanceerd stereogeluid wanneer je hem draadloos verbindt met je smartphone, biedt hij een meer gebalanceerd geluid dan de Bose QC35, maar misschien niet zo scherp als de Sony MDR-1000X.

Je krijgt geen dreunende bas en de muziek mist een beetje helderheid wanneer je de NoiseGuard-modus geactiveerd hebt, maar dit is niet ongewoon in het genre. De noise-cancelling is daarnaast effectief en we kunnen dit niet echt bekritiseren. Het is niet zo goed als op de hooftelefoons van Bose en Sony, maar de prijs-kwaliteit verhouding is veel beter bij Sennheiser; en het volume kan je erg hoog zetten zonder verstoring.

Betaalbaarheid gaat altijd gepaard met compromissen en we hadden verwacht dat we een terug zouden vinden bij de accuduur. Maar de HD 4.50 BTNC houdt het 20 uur uit, wat erg indrukwekkend is en vergelijkbaar met wat Bose en Sony bieden. Het enige echte probleem dat we ervoeren tijdens deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review, waren de krappe oorschelpen, welke ventilatie missen. Hete oren zijn zeker mogelijk in een warm(e) trein of vliegtuig.

 

Wat we positief vonden

Een goede noise-cancelling hoofdtelefoon is de heilige graal voor reizigers en het is lastig om het reisvriendelijke ontwerp van de Sennheiser HD 4.50 BTNC te bekritiseren. Hij is erg lichtgewicht en comfortabel om te dragen. Daarnaast houden de smalle gevulde oorschelpen een hoop omgevingsgeluid tegen zonder dat de NoiseGuard geactiveerd is. Schakel de technologie in en de stilte is zeker indrukwekkend voor de prijs.

 

Wat beter kan

Alhoewel hij op het gebied van ontwerp erg goed presteert ten opzichte van zijn concurrenten, mist de HD 4.50 BTNC een beetje verfijning. Zo is er geen draaiknop voor het volume maar een schuifknop en er is ook geen knop die de muziek tijdelijk stopt terwijl je nog wat drinken bestelt bij de steward(ess).

Je kan dus zeggen dat het bij de Sennheiser HD 4.50 BTNC om de belangrijkste functies gaat en niks geen luxe extra’s. Dit is grotendeels het geval, maar de knop voor de NoiseGuard is niet optimaal, de hoofdband kan wel wat extra vulling gebruiken en wat ventilatie voor de oren is zeker niet overbodig. Tijdens deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review was hete oren een probleem en kan voor slaapproblemen zorgen tijdens een warme vlucht.

Goedkope Sennheiser HD 4.50 BTNC Review

 

Conclusie van deze Sennheiser HD 4.50 BTNC review

Met noise-cancelling bijna net zo effectief als de modellen van Bose en Sony en een meer gebalanceerd geluid dan de eerste, is de Sennheiser HD 4.50 BTNC zeker een concurrent waar rekening mee gehouden moet worden. Deze lichtgewicht koptelefoon is meer betaalbaar en makkelijk om mee te reizen, wat hem een allrounder met een uitstekende waarde voor vluchten, openbaar vervoer of drukke kantoren maakt.

Op het gebied van ontwerp ziet de HD 4.50 BTNC er uit als een slankere, lichtere en meer gefocuste inspanning dan de zware en dure alternatieven van Bose en Sony. Of je nu op zoek bent naar noise-cancelling voor een lange vlucht, voor het forensen of om productief te blijven in een luidruchtig kantoor, de Sennheiser HD 4.50 BTNC is een model dat voor al deze gevallen overwogen moet worden.

Vergelijk prijzen nu bij:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo