wireless headset kopen

Voor de opkomst van draadloze headsets moesten mensen dicht in de buurt van hun elektrische apparaten zitten wanneer ze een koptelefoon gebruikte. Vandaag de dag kiezen veel personen voor de vrijheid die gepaard gaat met het dragen van een wireless headset. Je kan hierdoor vrij rondlopen zonder gelimiteerd te worden door een draad terwijl je naar je elektronische apparaat luistert. Wireless headsets openen een wereld van mogelijkheden, het maakt niet uit of je een game console of media apparaten gebruikt.

Direct naar:

Onze headset TOP 5:

Een wireless headset uitkiezen kan verwarrend zijn en sommige personen kiezen mogelijk het eerste model uit die ze tegenkomen en zijn uiteindelijk mogelijk teleurgesteld. Draadloze headsets worden geleverd met veel features, maar de twee belangrijkste zijn comfort en kwaliteit. Wanneer je op zoek gaat naar een wireless headset, dan zou je een model uit moeten kiezen die de hoogste kwaliteit van deze twee features biedt, terwijl je binnen je vastgestelde budget blijft. Dit artikel is bedoeld voor iedereen die graag een wireless headset kopen wil.

 

De drie verschillende soorten draadloze technologie

Er zijn drie soorten draadloze technologieën die vandaag de dag gebruikt worden bij headsets, namelijk Bluetooth, infrarood en radiofrequentie. Bluetooth is de nieuwste van de drie, maar heeft al een groot deel van de draadloze markt overgenomen. Elke soort heeft zo zijn voor- en nadelen en wanneer je op zoek bent naar een wireless headset, zou je iedere uitgebreid moeten bekijken voordat je een keuze maakt.

  • Infrarood DECT draadloos – Gebruikt 1,92 tot 1,93 GHz radiofrequentie. Wordt vaak gebruikt bij draadloze telefoons. Biedt normaal gesproken alleen communicatie tussen de telefoon en de base en heeft maar een kort bereik.
  • Radiofrequentie (RF) 2,4 GHz draadloos – Gebruikt de 2,4 GHz radiofrequentie. Wordt ook gebruikt bij draadloze telefoons en is compatibel met meer soorten telefoons.
  • Bluetooth draadloos – Een apparaat dat weinig energie gebruikt en stemmen en data over een korte afstand kan versturen. Wordt gebruikt bij telefoons, computers en andere apparaten, maar het wordt meestal gebruikt voor transmissies van de headset naar een mobiele telefoon.

Wireless Headset kopen

LEES OOK: Bluetooth koptelefoon kopen TOP 10
LEES OOK: Bluetooth oordopjes TOP 10

 

Infrarood

Infrarood was de eerste draadloze technologie die beschikbaar was voor het algemene publiek. Het werkt door licht gebaseerde signalen van een base station naar een headphone set te sturen. In tegenstelling tot Bluetooth is het niet een draagbare technologie, maar het werkt goed voor thuisgebruik en de geluidskwaliteit is over het algemeen goed. Infrarood technologie is ook de goedkoopste draadloze technologie die momenteel beschikbaar is. Een infrarood base station kan signalen tot 10 meter versturen.

Jammer genoeg moeten luisteraars voorzichtiger zijn met infrarood dan bij andere draadloze technologie, omdat signalen geblokkeerd kunnen worden als iets tussen het base station en de ontvanger komt. Als bijvoorbeeld iemand tussen de luisteraar en het base station loopt, dan hoort de persoon die luistert alleen maar ruis totdat de persoon verder gelopen is.

 

Radiofrequentie (RF)

RF technologie werd populair nadat infrarood geïntroduceerd was. De betrouwbaarheid van RF signalen is hoger dan die van infrarood, maar sommige personen vinden dat de geluidskwaliteit niet net zo goed is.

Het is belangrijk om op te merken dat RF en Bluetooth dezelfde soort technologie delen. Daarmee bedoelen we het sturen van audiosignalen via radiofrequenties en het gebruik van radiokanalen. RF springt niet van frequentie naar frequentie zoals bij Bluetooth, maar de luisteraar kan handmatig verschillende kanalen instellen om degene te vinden met de minste storing. In tegenstelling tot Bluetooth blokkeert RF niet storing van andere apparaten die dezelfde kanalen gebruiken. Ondanks deze limieten heeft RF echter wel het grootste bereik en het is mogelijk om signalen van 30 tot 45 meter te versturen.

 

Bluetooth

Van deze drie technologieën is Bluetooth de nieuwste en duurste. Bij Bluetooth wireless headsets is het nodig dat een verzender in het apparaat geïnstalleerd wordt. De verzender stuurt een signaal naar de ontvanger in de headset, welke het signaal transformeert naar audiogolven. Bluetooth heeft daarnaast de mogelijkheid om van frequentie te verspringen, zodat storing door andere draadloze apparaten (zoals bijvoorbeeld een draadloze router) geminimaliseerd wordt en de gebruiker een duidelijk geluid hoort.

Bluetooth technologie heeft een kort bereik, dus de meeste headsets voor consumenten hebben een bereik van 10 meter. Dit classificeert ze als een klasse twee radio, maar er zijn ook klasse drie en klasse één radio’s die signalen tot 1 en 90 meter respectievelijk versturen.

Bluetooth technologie is vooral handig voor gebruikers die veel onderweg zijn. Of je nu van de ene kant van de kamer naar de andere kant of naar je auto loopt, een wireless headset is handig, omdat je niet vastzit aan een apparaat en je hebt geen onhandige draden. Een luisteraar kan de technologie overal mee naartoe nemen, omdat de verzender in het apparaat geplaatst wordt.

Beste Wireless Headset

 

Belangrijke features die je moet overwegen wanneer je een wireless headset kopen wilt

Wanneer je op zoek gaat naar wireless headsets, dan moet je geluidskwaliteit en comfort in de gaten houden. Nadat je besloten hebt of je Bluetooth, infrarood of RF wilt, moet je een kijkje nemen naar de individuele features om de perfecte koptelefoon te vinden. Overweeg waar je de koptelefoon voor gaat gebruiken en maak dan een weloverwogen beslissing over welke features het belangrijkste zijn. Zo hebben gamers bijvoorbeeld een erg kwalitatief stereogeluid nodig, terwijl mobiele telefoon gebruikers meer geïnteresseerd zijn in gebruiksgemak en draagbaarheid. Hieronder zullen we de geluidskwaliteit en comfort uitgebreider bespreken.

 

Geluidskwaliteit

De beste manier om de geluidskwaliteit van een wireless headset te controleren is ze uitproberen en naar audio luisteren. Deze optie is over het algemeen alleen maar beschikbaar in lokale winkels die voornamelijk apparatuur voor muziek verkopen. Als je een headset online koopt, dan heb je deze luxe niet en zou je dus goed een kijkje moeten nemen naar de features die aangeboden worden.

Alhoewel het belangrijk voor kopers is om een kijkje te nemen naar de specificaties, kan je uiteindelijk alleen maar de geluidskwaliteit beoordelen wanneer je zelf geluisterd hebt. Jammer genoeg heb je niet altijd de luxe om een headset eerst uit te proberen. Als dit het geval is, dan moet je wanneer mogelijk recensies van andere gebruikers vinden, zodat je redelijk goed kan besluiten of de kwaliteit goed of slecht is. Wanneer iets goed of slecht is laat men dit over het algemeen wel aardig snel weten en vooral wanneer veel personen hetzelfde zeggen, kan je er vanuit gaan dat dit klopt.

Overweeg ook een noise canceling feature als je de wireless headset in een luidruchtige omgeving gaat gebruiken. Deze technologie kan helpen om achtergrond geluid en andere geluiden van buitenaf tot een minimum te behouden, waardoor je je volledig kan focussen op het geluid waar je naar luistert. Dit is vooral een handige feature voor muziekliefhebbers.

 

Comfort

Als je van plan bent om een wireless headset een lange periode te gebruiken, dan zou je eentje uit moeten kiezen die veel comfort biedt. Verschillende personen vinden echter verschillende stijlen comfortabel, dus het is het waard om eerst te bepalen of je een kleinere koptelefoon wilt die op de oren rust of eentje die je hele oren omsluit. Je zou je eigen voorkeur moeten weten voordat je een headset koopt. Dit kan je doen door verschillende modellen uit te proberen in een winkel of bij een vriend of vriendin.

Goedkoopste Wireless Headset

 

Conclusie wireless headset kopen gids?

Het is niet heel lang geleden dat wireless headsets een nieuwigheid waren en alleen maar door managers en early adaptors gebruikt werden. Maar omdat de technologie nu een stuk goedkoper is geworden, zijn steeds meer personen geïnteresseerd in wireless headsets. De meeste personen vinden de flexibiliteit die deze koptelefoons bieden erg fijn (ongelimiteerd bewegen en privé audio). Bluetooth is de nieuwste soort draadloze technologie die beschikbaar is, maar de kans is groot dat in de toekomst andere vormen beschikbaar zullen komen. Het geweldige van draadloze technologie is uiteraard de mogelijkheid om vrij te zijn van draden, welke gebruikers voorheen limiteerde in hun bewegingsvrijheid en bewegingen van maar 1 tot 2 meter mogelijk maakte.

Comfort en geluidskwaliteit zijn de twee belangrijkste overwegingen wanneer je een kijkje neemt naar wireless headsets. Maar omdat er zoveel merken en modellen beschikbaar zijn, is het makkelijk om overweldigd te raken door de ervaring. Zolang je echter onthoud waarom je een wireless headset wilt, zou je snel uit moeten vinden welke technologie en features het beste bij je wensen en behoeften passen.

 

Direct naar:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here