Koptelefoon voor kind kopen gids

De beste koptelefoon (kind -model) uitkiezen is belangrijk, omdat de verkeerde uitkiezen het gehoor van je kind permanent kan beschadigen. In dit artikel zullen we je op weg helpen.

Koptelefoons voor kinderen zijn essentieel voor ouders, aangezien niemand langer dan 10 minuten naar Spongebob kan luisteren en mogelijk kan je naar iets anders luisteren terwijl je kinderen zich vermaken achter de computer, voor de televisie of met een tablet of telefoon.

Nog een goede reden om te investeren in een kinderkoptelefoon is voor lange vliegreizen. Je kind een paar films laten kijken tijdens een lange saaie vlucht is een grote bonus voor ouders. Het probleem is dat de koptelefoon die je van de vliegmaatschappij krijgt vaak niet ontworpen is voor de kleine hoofdjes van kinderen en dus vaak van hun hoofd afglijden. Met een koptelefoon kind zou je dat probleem niet moeten hebben.

draadloze koptelefoon kinderen

Dingen die je zou moeten overwegen zijn hoe de koptelefoon past, comfort en design, maar je zou ook de tijd dat een kind een koptelefoon gebruikt moeten limiteren, het maakt niet uit bij welk volume.

Het maximale geluidsniveau dat aangeraden wordt door veel gezondheidsorganisaties op het gebied van gehoor is 85 decibel (dB) en om onze aanbeveling te krijgen zou een koptelefoon voor kinderen niet luider moeten kunnen dan dat. Maxell en Sony verkopen bijvoorbeeld setjes die tot 90dB gaan, dus ga er niet direct vanuit dat het bij een gerenommeerd merk wel goed zit. Koptelefoons voor volwassenen hebben vaak een piek van 115 decibel (vergelijkbaar met een luide trein) en experts waarschuwen dat je hevig gehoorverlies kan ervaren als je hier elke dag maar 15 minuten naar luistert.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Koptelefoon kind gids:

Zijn koptelefoons veilig voor kinderen?

Experts suggereren ook dat de tijd dat jij of je kinderen met een koptelefoon luisteren gelimiteerd zou moeten worden tot twee uur per dag, zelfs als het volume gelimiteerd is tot 85dB.beste draadloze bluetooth koptelefoon kind

Het volume limiteren van de koptelefoon die je aan je kinderen geeft is uiteraard een goed idee als je wilt helpen om hun gehoor te beschermen, maar sommige experts waarschuwen dat het beter is om kinderen helemaal geen koptelefoon te laten gebruiken.

Alhoewel de World Health Organization (WHO) en EU aangeven dat 85dB een effectief veilig limiet is, raden de US Environmental Protection Agency en US Centers for Disease Control and Prevention 70dB aan als het gemiddelde dagelijkse geluidsniveau. Het 85dB niveau is gebaseerd op onderzoeken op het gebied van geluidsblootstelling en gehoorverlies bij ouderen en niet kinderen.

bluetooth draadloze kinderkoptelefoonHet probleem is dat 70dB erg stil is en niet al het geluid van buitenaf zal blokkeren, dus 85dB wordt de norm, ondanks dat het potentieel schadelijk is voor het gehoor van een jong iemand.

Er zijn andere reden waarom zelfs 85dB onveilig voor kinderen is, vooral wanneer koptelefoons of oordopjes gebruikt worden. De oren van kinderen zijn gevoeliger voor geluidsbeschadiging, wat mogelijk komt door de groei en ontwikkeling van zenuwvezels en andere cellen. Daarnaast zit de trommelvlies ook dichter in de buurt van de geluidsbron, omdat hun gehoorkanalen kleiner zijn.

Nog een overweging over het gebruik van een koptelefoon, is dat wanneer een kind naar een apparaat of televisie luistert zonder een koptelefoon, de ouder goed vast kan stellen of het geluidsniveau te hoog is. Wanneer een kind hiernaar luistert met een koptelefoon, dan wordt dit veel moeilijker.

Een verstandige compromis is investeren in een goede koptelefoon voor kinderen die het mogelijk maakt om het volume te limiteren, maar daarnaast ook de gebruikstijd limiteren.

 

Welke zijn de beste koptelefoons voor kinderen

beste bluetooth kinderkoptelefoonWaar we naar kijken bij een geweldige koptelefoon voor kinderen, is een effectief volume limiet om die gevoelige oren te beschermen, iets dat goed en comfortabel past op kleinere hoofdjes, minimaal lekkage van geluid heeft (het geluid dat anderen uit de koptelefoon horen komen) en een kindervriendelijk en leuk ontwerp.

Koop geen oordopjes of in-ear modellen voor kinderen, want hoe dichter de geluidsbron bij het gevoelige onderdelen van het binnenoor zit, hoe meer schade luid geluid kan doen.

En omdat je een koptelefoon gekozen hebt waarmee je het volume kan limiteren, betekent dit niet dat je kinderen er uren achter elkaar naar zouden moeten luisteren. Zelfs bij 85dB wordt lang gebruik van een koptelefoon afgeraden.

Koptelefoon Kind kopen

Onthoud altijd dat een bedrade koptelefoon een wurg risico vormt voor jonge kinderen en daarom wordt bij de meeste van deze afgeraden dat kinderen onder de drie jaar hier gebruik van maken zonder toezicht. Een oplossing is een draadloze koptelefoon, alhoewel deze wel meer kosten en je regelmatig de batterij moet vervangen of opladen. Als het binnen je budget past, dan zijn Bluetooth koptelefoons voor kinderen zeker een aanrader.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Koptelefoon kind soorten:

Je hebt als koper de keuze uit verschillende soorten koptelefoons. Sommige stijlen zijn beter geschikt voor bepaalde doeleinden, maar je zou voornamelijk aan je eigen wensen en behoeften moeten denken. De beschikbare opties zijn circumaural, supra-aural, semi-open en gesloten koptelefoons.

beste koptelefoon kind draadloos

#1 Circumaural koptelefoons

Een circumaural koptelefoon is een model die rond de oren zit. Deze soort biedt een geweldige geluidskwaliteit, maar weinig tot geen bescherming tegen achtergrond geluid. Ze zijn ook geen goede keuze op het gebied van draagbaarheid en daarom niet ideaal om mee te nemen voor activiteiten, zoals sporten.

#2 Supra-aural koptelefoons

Deze soort koptelefoon is vergelijkbaar met het circumaural model, maar ze rusten op het hoofd van de gebruiker. Een supra-aural koptelefoon is vaak ook lichter dan de meeste circumaural koptelefoons. Ze bieden echter een geweldige geluidskwaliteit.

#3 Semi-open koptelefoons

Een semi-open koptelefoon maakt gebruikt van een design dat niet volledig gesloten is. Deze koptelefoons bieden een goede geluidskwaliteit en worden vaak gebruikt voor opnemen. Ze zijn mogelijk echter niet de beste keuze voor kinderen.

#4 Gesloten koptelefoons

Dit is de meest isolerende soort koptelefoon die beschikbaar is. De achterkant van de dit model is afgesloten, zodat geluid niet kan ontsnappen. Dit ontwerp is ideaal voor erg luidruchtige omgevingen.

#5 Open-air koptelefoons

Open-air koptelefoons maken gebruik van de supra-aural of circumaural stijl, maar de achterkant van deze koptelefoon is open, zodat geluid kan ontsnappen. Deze stijl koptelefoon creëert een luchtig geluid die de gebruiker niet moe maakt na uren geluisterd te hebben.

#6 Oordopjes

Deze stijl koptelefoon is zeer draagbaar en lichtgewicht. Oordopjes passen in de oren van de gebruiker en vormen een sluiting. Sommige modellen bieden een uitstekende geluidskwaliteit. Mogelijk zijn ze beschikbaar in verschillende afmetingen, zodat ze ook in de oren van kinderen passen.

 

Koptelefoons ontworpen voor kinderen

Beste Koptelefoon Kind kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een koptelefoon kind, dan is het belangrijk om een model uit te kiezen die ook voor kinderen ontworpen is. Koptelefoons die speciaal voor kinderen zijn gemaakt hebben niet alleen heldere kleuren of tekenfilm figuurtjes aan de buitenkant. Ze hebben specifieke features die het veilig maken voor kinderen om te gebruiken. Wanneer je een koptelefoon voor kinderen koopt, dan is het belangrijk om de verschillende features te overwegen die aangeboden worden. Sommige van deze features zijn noise cancellation, draadloze mogelijkheden, het gewicht van de koptelefoon en mogelijkheden om het volume te limiteren.

#1 Volume limiterende mogelijkheden

Waarschijnlijk een van de belangrijkste factor wanneer je een koptelefoon voor een kind uitkiest, is dat je eentje uitkiest waarmee je het volume kan beperken. Deze feature beschermt de gebruiker tegen gehoorverlies. Het is erg makkelijk om geluidscontrole te vinden op koptelefoons die gemaakt zijn voor kinderen.

#2 Noise cancelling

Noise cancellation technologie is bruikbaar in verschillende situaties, zoals vliegreizen bijvoorbeeld. Bij een koptelefoon met deze feature heb je de mogelijkheid om een schakelaar over te halen. Zodra je deze schakelaar overhaalt worden een hoop achtergrond geluiden geblokkeerd, zodat je de audio duidelijker kan horen.

#3 Draadloos

Goedkoopste Koptelefoon Kind

Vandaag de dag hebben veel koptelefoons draadloze technologie. Dit maakt het mogelijk om naar apparaten te luisteren zonder dat draden in de weg zitten. Dit kan een geweldige optie voor kinderen zijn, omdat ze een film kunnen kijken zonder dat de ouders gek worden van het geluid. Het is ook een goede optie voor het kijken van shows in een auto. Draadloze koptelefoons hebben vaak een gelimiteerd bereik, dus ze kunnen alleen gebruikt worden wanneer ze relatief dicht in de buurt van het apparaat zijn.

#4 Gewicht

Wanneer je een koptelefoon voor kinderen gaat kopen, dan is het een goed idee om over het gewicht naar te denken. Veel koptelefoons voor kinderen zijn een stuk lichter dan hun tegenhangers voor volwassenen en deze lichtgewicht modellen passen perfect bij de actieve levensstijlen van kinderen.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

Kwaliteit van koptelefoons voor kinderen

Goedkoopste Koptelefoon Kind kopenNaast de features van een koptelefoon zijn er andere factoren die helpen om de algehele kwaliteit van een koptelefoon te bepalen. Zo zou je moeten kijken naar duurzaamheid, comfort en uitstraling. Het is belangrijk om eerst uitgebreid onderzoek te doen over de verschillende koptelefoons die beschikbaar zijn, voordat je overgaat tot een aanschaf.

#1 Duurzaamheid

Op het gebied van koptelefoons voor kinderen, is het belangrijk dat je eentje uitzoekt die veel slijtage kan verdragen. Deze informatie kan je krijgen door recensies van andere gebruikers te lezen, zodat je de goede van de slechte modellen kan scheiden.

 

#2 Comfort en afmetingen

Beste Koptelefoon KindHet is belangrijk dat een koptelefoon voor kinderen comfortabel is en dit betekent voor een deel dat je eentje uit moet kiezen die goed past. Een koptelefoon voor kinderen heeft vaak een leeftijdsmarkering voor welke leeftijden dat specifieke model geschikt is. Het is belangrijk dat een model goed past en je hebt hierbij de keuze uit een hoofdband en oordopjes.

  • Hoofdband – Iets dat verschoven kan worden en voldoende gevuld is
  • Oordopjes – Verscheidene afmetingen, voornamelijk voor jongere kinderen

Hoofdbanden en oordopjes zijn de twee meest voorkomende ontwerpen die ervoor zorgen dat een model goed past. Er zijn echter ook andere opties beschikbaar op de markt. Mogelijk wil je ook een koptelefoon overwegen die met je kind meegroeit.

 

#3 Esthetica

Je zou ook over de esthetica na moeten denken wanneer je een koptelefoon voor kinderen koopt. Dit is een makkelijke keuze, omdat de meeste modellen voor kinderen gemaakt zijn met heldere en kleurrijke designs. Het is zelfs makkelijk om modellen te vinden die de favoriete tekenfilm karakters van je kinderen hebben. Alhoewel dit niet een beslissende factor zou moeten zijn, is het ongetwijfeld een belangrijke beslissing wanneer je een koptelefoon voor kinderen koopt.

 

Zo kies je de beste Bluetooth kinderkoptelefoon voor je kind uit

Een Bluetooth kinderkoptelefoon kopen hoeft niet een hele moeilijke taak te zijn. Hieronder zullen we de meest belangrijke factoren bespreken die je zou moeten overwegen wanneer je een kijkje neemt naar de oneindige hoeveelheid modellen op het internet of in je lokale winkel.

bluetooth draadloze kinder hoofdtelefoon

  • Wat is je budget? Houd in gedachten hoeveel je wilt spenderen, maar denk ook aan het feit dat kinderen vaak niet erg voorzichtig zijn met hun spullen en de koptelefoon dus mogelijk snel stuk gaat. Misschien is het beter om te investeren in een goedkoper model voor het geval je kind hem laat vallen, buigt of breekt.
  • Zorg ervoor dat de koptelefoon die je overweegt een technologie heeft om het volume te limiteren. Voor een mensenoor wordt aangeraden om niet hoger dan 80dB te gaan en kinderoren zijn nog veel gevoeliger dan die van volwassenen.
  • Wil je een bedraad of draadloos model? We raden draadloos aan voor gebruiksgemak, maar als het audio apparaat van je kind geen Bluetooth ondersteunt, dan moet je voor een bedrade kiezen.
  • Houdt je ogen open voor recensies van andere gebruikers over comfort. Niemand vindt het dat zijn/haar oren pijn doen na een paar uur gebruik. Experts geven echter aan dat kinderen niet langer dan twee uur per dag een koptelefoon zouden moeten gebruiken, dus houdt de tijd in de gaten.
  • Welke kleur of stijl wil je kind graag hebben? We weten allemaal dat kinderen erg kieskeurig kunnen zijn. Gelukkig worden er een hoop verschillende designs aangeboden, zodat ieder kind iets zou moeten kunnen vinden dat hij/zij mooi vindt.

 

Conclusie koptelefoon kind gids?

Koptelefoons zijn accessoires die je makkelijk kan vinden in de wereld van vandaag en modellen die speciaal ontworpen zijn voor kinderen zijn ook beschikbaar. Als je op zoek bent naar een koptelefoon voor kinderen, dan zou je bekend moeten zijn met de types die beschikbaar zijn. Volume controle is een van de meest belangrijke overwegingen en andere features zoals draadloze mogelijkheden en gewicht zouden ook overwogen moeten worden. Daarnaast zou je moeten bepalen hoe comfortabel een model zit, hoe duurzaam deze is en of je kind hem aantrekkelijk vindt.

Bekijk hier de TOP 10 bestverkochte modellen volgens:

 

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo