Beats Solo 3 review

Beats Solo 3 Review

€149,00 €162,00

Beste deal op: bol.combol.com
Beats Solo 3 review
Beats Solo 3 review
€149,00 €162,00

De Beats Solo 3 wordt op een cruciaal moment in de draadloze koptelefoon business uitgebracht. Apple heeft namelijk besloten om de conventionele 3.5mm koptelefoon aansluiting te dumpen voor hun iPhone 7 en ongeacht van wat je hiervan denkt, heeft deze draadloze technologie op de voorgrond geplaatst. De Apple Airpods zijn misschien ergonomisch het icoon van de draadloze revolutie, maar de echte krachtpatser is de W1 chip van Apple (de nieuwe draadloze communicatie processor). De W1 chip is mogelijk iets dat de draadloze koptelefoons een meer praktische keuze maakt en het is deze zelfde chip die de Beats Solo 3 een onderscheidende koptelefoon maakt. Je leest er alles over in deze Beats Solo 3 review.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 06:30
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Beats Solo 3 review

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • 40 uur batterijduur
  • Licht en comfortabel
  • Belachelijk eenvoudig koppelen

Negatief

  • Geluid niet geschikt voor iedereen
  • Aardig duur

Beats Solo 3 review:

Design

Op visueel gebied is er niks revolutionairs. Het is zelfs moeilijk om verschillen op te merken tussen de Solo 2 en Solo 3. Beats gebruikt nog steeds plastic in plaats van metaal, wat de Solo 3 niet een premium uitstraling geeft, maar hij ziet er stijlvol uit en de keuze voor plastic zorgt ervoor dat de koptelefoon licht is.

Het hoofdband is gevuld en hetzelfde geldt voor de oorschelpen, welke goed en strak op je hoofd zitten. Vouw de koptelefoon op en hij past precies in de meegeleverde compacte case en zodra je hem eruit haalt, klapt hij weer uit elkaar met een geruststellende stevigheid.

Op het gebied van simplistisch design heeft Beats een les geleerd van Apple en er zijn dus een minimale hoeveelheid knoppen en andere verbindingen. Er zit een kleine knop op de rechter oorschelp om de koptelefoon aan en uit te zetten. Hieronder zit een rij met vijf kleine LEDs, welke de batterijduur aangeven.

Op het linker oorschelp zit een grote centrale knop om audio af te spelen of pauzeren en knoppen hieronder en boven om het volume aan te passen. Dit zijn geen touch knoppen, maar fysieke die geïntegreerd zijn aan de buitenkant van de oorschelp.

Om bij de iPhone 7 te passen is de Solo 3 beschikbaar in zes kleuren, namelijk: glanzend zwart, glanzend wit, zilver, goud, rose goud en zwart. Het matte zwarte testmodel van ons had geen last van stukjes die loslieten, maar als je voor een glanzende afwerking kiest, dan moet je er aan gewend raken dat je je eigen vingerafdrukken constant zult zien.

Goedkoopste Beats Solo 3 Review

Batterijduur Beats Solo 3

De batterijduur van de Beats Solo 3 is uitstekend. Bij de Solo 2 kreeg je een batterijduur van 12 uur en duurdere koptelefoon modellen, zoals de Bowers & Wilkins P7 houdt het 17 uur uit. Dankzij de W1 chip van de Solo 3 komen deze vorige modellen in de verste verte niet in de buurt van de nieuwe Beats, aangezien deze een batterijduur van 40 uur heeft.

Dat is genoeg voor meerdere continentale vluchten met muziek, radio en podcasts of voor je hele werkweek van maandag tot vrijdag. Als je maar af en toe muziek luistert met je koptelefoon (bijvoorbeeld twee uur per dag), dan kan het drie weken duren voordat je de Solo 3 hoeft op te laden.

Als je graag je koptelefoon altijd 100% opgeladen wilt hebben voordat je de deur uitgaat, dan zal je ook niet teleurgesteld zijn bij deze koptelefoon. De Fast Fuel feature zorgt ervoor dat je na vijf minuten opladen de Solo 3 al drie uur kan gebruiken. Dit is erg handig als je koptelefoon bijna leeg is voordat je naar huis gaat. En als je niet vijf minuten kan wachten, dan is er altijd nog de koptelefoon aansluiting. Beats levert een 3.5mm kabel mee, alhoewel je deze moet verbinden met een Apple adapter als je telefoon geen 3.5mm aansluiting heeft.

Koppelen

Naast de batterijduur maakt het W1 chip het koppelen van je koptelefoon super eenvoudig. Alhoewel het koppelen van Bluetooth apparaten de laatste jaren een stuk beter is geworden, kan dit niet vergeleken worden met het gemak die de W1 chip biedt. Hij maakt gebruik van reguliere Bluetooth met de AAC codec om audio te versturen, maar biedt onmiddellijk koppelen met je iPhone, Apple Watch en Mac (met macOS Sierra).

Zolang je gebruik maakt van iOS 10 hoef je je telefoon alleen maar naast de koptelefoon te houden en een scherm zal naar voren komen met de vraag of je wilt verbinden. Je hoeft niet door Bluetooth instellingen of een lijst met apparaten die verbonden kunnen worden te zoeken, accepteer gewoon en je bent klaar om te beginnen.

Onze ervaring met het koppelen van de Solo 3 was naadloos. Na de koptelefoon een week gebruikt te hebben, hadden we totaal geen last van verbindingen die wegvielen of connecties die vergeten waren. Elke keer toen we de koptelefoon aandeden was hij binnen een paar seconden met onze iPhone en de verbinding viel nooit weg.

Het minpunt van dit alles, is dat je met iOS 9 of daarvoor of een Android apparaat niet zal profiteren van het makkelijk koppelen van de W1. In plaats daarvan moet je gebruik maken van de standaard manier. Dit werkte echter nog steeds prima toen we dit uitprobeerde met de Samsung Galaxy S7.

De Solo 3 heeft ook een ingebouwde microfoon voor het voeren van telefoongesprekken. Deze werkte prima, maar klinkt niet zo helder als wanneer je de telefoon bij je gezicht houdt. Het is echter een handige aanvulling en zorgt ervoor dat je je koptelefoon niet af hoeft te doen om inkomende gesprekken te beantwoorden.

Goedkope Beats Solo 3 Review

Geluidskwaliteit Beats Solo 3

De naam Beats wordt met verschillende dingen geassocieerd, wat afhangt van wie je er naar vraagt. Reclames met populaire muziek- en sportsterren hebben het merk snel erg populair gemaakt. Bij audioliefhebbers is de naam echter een synoniem voor een geluidsniveau met de nadruk op bas.

De Solo 3 mist niet dezelfde hoeveelheid midden bereik als de oudere Beats koptelefoons, maar de nadruk ligt nog steeds voornamelijk op zware lage en hoge klanken. Dit betekent dat de Solo 3 erg krachtig overkomt wanneer je hem voor het eerst gebruikt, maar subtiliteit mist wanneer je beter gaat luisteren. Voor de prijs zijn er zeker koptelefoons te vinden die een betere geluidskwaliteit bieden.

Of dit iets is wat je moet overwegen hangt grotendeels af van naar wat voor soort muziek je luistert. Hedendaagse pop en hip-hop klinkt geweldig, maar elektronica met een hoop detail en klassieke muziek kan een beetje dof klinken. Uiteraard richt Beats zich op personen die naar de popmuziek luisteren die je vandaag de dag op de radio hoort. Dus alhoewel de Solo 3 niet kan concurreren met headsets voor audioliefhebbers, is hij goed afgesteld voor moderne populaire muziek.

In tegenstelling tot de Bose QuietComfort 35 en AKG N60 NC heeft de Beats Solo 3 geen noise cancelling. De on-ear schelpen zitten echter strak op je hoofd en verrichten goed werk om een hoop omgevingsgeluid te blokkeren, zonder dat je je helemaal van de buitenwereld afzondert.

Beste Beats Solo 3 Review

Conclusie van deze Beats Solo 3 review

Als we alleen naar de geluidskwaliteit kijken, dan vragen we ons af of het prijskaartje van €330 gerechtvaardigd is. Maar bij Beats gaat het echter nooit om alleen geluid. Het argument dat voorheen altijd gebruikt werd, is dat je voor mode betaald, maar bij de Solo 3 betaal je voor veel meer dan alleen dat. Je krijgt ook een geweldige batterijduur en de exclusiviteit en gebruiksgemak van de nieuwe draadloze audio technologie van Apple.

Hij lijkt misschien erg op de Solo 2 en hij blijft prijzig, maar de W1 chip voegt een geweldige deal aan het Solo 3 pakket toe. Als je een audioliefhebber bent of noise cancelling wilt, dan moet je naar iets anders zoeken. Misschien de duurdere Bose QuietComfort 35 of Bowers & Wilkins P7. Maar als je een standaard draadloze koptelefoon wilt met een beetje stijl, dan is de Beats Solo 3 zeker eentje die op je lijst zou moeten staan.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 29/05/2024 06:30
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo