Sony H.ear On Wireless NC review

Het draadloze koptelefoon aanbod van Sony kon ons in het verleden niet echt overtuigen, maar de H.ear On Wireless NC (MDR-100ABN) (verkrijgbaar voor €300) is mogelijk de beste bluetooth koptelefoon die het bedrijf ooit aangeboden heeft. In deze Sony H.ear On Wireless NC review zullen we uitgebreid kijken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Sony H.ear On Wireless NC review:

Features

De koptelefoon, welke ook bekend is als de MDR-100ABN is erg comfortabel, alhoewel hij met 290 gram iets zwaarder is dan de Bose QuietComfort 35 en hij is niet zo comfortabel als dat model. Het is echter niet een verschil van dag en nacht en de meeste personen zouden geen problemen moeten hebben om deze koptelefoon lange tijd te dragen.

De Sony H.ear On Wireless NC vouw je op in een meegeleverd draag koffertje. Hij vouwt echter niet helemaal plat en het koffertje is daardoor een beetje groot. We vonden het ook niet de meest comfortabele koptelefoon om rond onze nek te dragen. Normaal gesproken besteden we geen aandacht aan hoe de koptelefoon voelt wanneer hij niet op de oren zit, maar dit is onderdeel geworden van hoe koptelefoons gedragen worden, aangezien het mode accessoires zijn geworden.

De koptelefoon is beschikbaar in vijf verschillende kleuren, waarvan sommige erg aantrekkelijk zijn, waaronder de blauwe versie die wij in onze handen hebben gehad (alhoewel het er meer blauwgroen uitziet voor ons). De afwerking ziet er geweldig uit, maar we weten niet zeker hoe hij het over een langere periode uithoudt. Een stootje hier of daar kan het uiterlijk al snel verpesten. Wij zijn erg voorzichtig met review modellen, maar sommige personen zijn minder voorzichtig met hun koptelefoon.

Volume en controle over de liedjes vind je op de rechter oorschelp terug en je kan ervoor kiezen om de noise cancelling aan/uit te zetten of een draad te verbinden als je hem wilt gebruiken als een bedrade koptelefoon. Sony zegt dat hun Automatic AI Noise Cancelling functie continu de geluiden van de omgeving analyseert en automatisch de meest effectieve noise cancelling modus selecteert.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Noise cancelling

Wij vonden de noise cancelling uitstekend, al was het niet zo effectief als die van Bose. We hebben de Sony H.ear On Wireless NC gebruikt in het openbaar vervoer, in een drukke winkelstraat en kantooromgeving. Net als bij de Bose QC35 elimineert hij de achtergrond geluiden niet volledig, maar dempt hij ze flink. Ook belangrijk om te vermelden is dat je niet een gesis hoort zoals bij goedkopere noise cancelling koptelefoons. Wanneer je geen muziek afspeelt kan je het lichtjes horen. Sommige personen zijn gevoelig voor de druk die noise cancelling koptelefoons van nature veroorzaken en kunnen ze daarom niet gebruiken.

Sony H.ear On Wireless NC review

De Sony H.ear On Wireless NC is ook een goede headset voor het voeren van telefoongesprekken en hij heeft twee ingebouwde microfoons (eentje aan de buitenkant en eentje aan de binnenkant van de behuizing). De Bose QC35 en Sennheiser PXC550 leggen meer nadruk op dit onderdeel van de koptelefoon prestatie en ze hebben iets meer een business gevoel. Sony ligt echter niet ver achter.

De geclaimde batterijduur is 20 uur met Bluetooth en noise cancelling aan. Uiteraard kan je dit verlengen door het volume te verlagen en de noise cancelling uit te zetten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit

Wij vinden dat de Sony H.ear On Wireless NC iets beter klinkt als de Bose QC35. Het is goed gebalanceerd, met een goede helderheid en strakke bas die niet te overweldigend is. We vonden ook dat hij aardig natuurlijk klonk voor een Bluetooth koptelefoon. Daarmee bedoelen we dat hij bedrade koptelefoons aardig goed imiteert en dat is lastig om te bereiken.

Bij de vorige premium Bluetooth koptelefoon van Sony (de MDR-1ABT) klonk de bas te modderig en hij miste de definitie en helderheid van de bedrade MDR-1A. Ze leken twee compleet andere koptelefoons, ook al hadden ze een vergelijkbaar design en model nummers (de MDR-1A is een van onze favoriete over-ear koptelefoon modellen).

Het goede nieuws is dat de Sony H.ear On Wireless NC veel meer vergelijkbaar is met het geluidsprofiel van de oudere MDR-1R en eerdergenoemde MDR-1A. En alhoewel dit model niet zo comfortabel is als die koptelefoons, voelt het dat hij uit hetzelfde hout gesneden is. Dat kunnen we niet zeggen van de bedrade H.ear On, welke als een goede, maar niet geweldige koptelefoon aanvoelde.

Nu we tot bezig zijn met vergelijkingen, willen we duidelijk maken dat het geluid van dit model niet zo goed is als de Sennheiser Momentum II Wireless koptelefoon. Die koptelefoon biedt iets meer detail en textuur en hij klinkt iets meer opwindend (de Sony H.ear On Wireless NC is soepel en verspringt niet). Zoals normaal is bij audio hoeft onze luisterervaring niet hetzelfde te zijn als die van jou en misschien geef je wel de voorkeur aan het geluid van de Sony of Bose. De Sennheiser PXC 550 is nog een uitstekende draadloze NC koptelefoon die zeker de moeite waard is om te overwegen. Het geluid is niet zo goed als de Sony, maar hij heeft een hoop andere features.

Beste Sony H.ear On Wireless NC

 

Conclusie Sony H.ear On Wireless NC review

Dus na al dit gezegd te hebben, is natuurlijk de grote vraag ‘Welke koptelefoon is beter, de Bose of Sony?’ Nou de Bose wint op het gebied van comfort, design en noise cancelling, maar volgens ons wint Sony op het gebied van geluidskwaliteit. Dat is waarschijnlijk niet genoeg om Bose van de troon te stoten, maar desalniettemin is het een uitstekende draadloze koptelefoon.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo