Is dit de beste sport koptelefoon?

Motorola S-305Op zoek naar een goede koptelefoon voor tijdens het sporten? De discussie over welke koptelefoon nu het beste is voor tijdens het sporten of lopen is altijd al aanwezig geweest op verschillende fora. Met de opkomst van bluetooth technologie heeft deze discussie zich verplaatst naar wie nu juist de beste Bluetooth koptelefoons maakt voor tijdens het sporten. Net zoals onze vergelijking van beste koptelefoons met noise-cancellation zal onze analyse van de beste draadloze koptelefoons voor tijdens het sporten ook onderworpen worden aan een lijst van criteria.

De criteria

We gaan een kijkje nemen op de kenmerken die bepalen welke de beste koptelefoon is voor tijdens het sporten. Zaken zoals batterijduur, geluidskwaliteit, waterresistentie (meestal zweet), grootte en comfort zijn van belang. Laten we er aan beginnen!

>>> Klik hier voor alle sporthoofdtelefoons >>>

Jaybird freedom bluetooth

Deze bluetooth oortjes zijn geweldig voor sporters. Het zijn simpele earbuds zonder een bevestiging achterlangs de oorschelp. Dit zorgt er voor dat dit product ongelooflijk licht aanvoelt in je oor, je voelt nauwelijks dat je iets in je oor hebt. De geluidskwaliteit is ook geweldig. De bas is misschien wel wat slapjes, maar toch kan je spreken van een goede geluidskwaliteit terwijl je sport. Dit model beschikt echter niet over een haakje om achterlangs het oor te plaatsen, dit resulteert misschien in wat verschuivingen en volumeveranderingen. De batterijduur is gemiddeld met een levensduur van zes uur. Deze koptelefoon belooft een goede waterresistentie en maakt deze belofte meer dan waar. Ik heb tijdens mijn tests nooit watergerelateerde problemen ervaren.

 

Jabra Sport bluetooth

klik om te vergroten

De volgende in onze rangschikking zijn de Jabra Sport oortjes. één van de eerste ontwerpkeuzes die opvalt is dat de Jabra wel over het haakje voor achter je oor beschikt, in tegenstelling tot de Jaybird oortjes. Dit zorgt er voor dat deze oortjes veel minder bewegen in je oor tijdens het sporten. De batterijduur van de Jabra Sport oortjes is vergelijkbaar met die van de Jaybird oortjes, ze gaan ook ongeveer 5 à 6 uur mee. Ook deze oortjes zijn redelijk waterresistent, al doen ze het niet zo goed als de Jaybird oortjes. De draadloze connectiviteit is ook niet bijster goed. Je iPod moet kort bij je lichaam hangen terwijl je sport.
Vergelijk goed bij Coolblue & Bol.com

 

Motorola SF-600

De Motorola SF-600 oortjes hebben een hoekig ontwerp met bevestiging achterlangs het oor dat niet zo oncomfortabel is als het er uitziet. Ze zijn gemaakt uit kevlar, wat ze heel duurzaam en ongelooflijk waterresistent maakt. Deze oortjes beschikken over enkele leuke eigenschappen: met deze oortjes beschik je over een ingebouwde microfoon en muziekcontrole. De bluetooth heeft echter wel al kritiek gekregen, met klachten dat deze geen heldere telefoongesprekken toelaat. De batterijduur doet iets beter dan het gemiddelde binnen de industrie met 7 à 8 uur voor één oplaadbeurt. Alles samengevat zijn de Motorola SF-600 oortjes een goede concurrent voor de titel van beste oortjes voor tijdens het sporten. Bij Coolblue is hij het goedkoopste.

 

Motorola S-305

Verder hebben we ook de S-305 getest, ook van Motorola. Dit model beschikt over de klassieke look van een koptelefoon: hier worden de oortjes vervangen door een stevige hoofdband met aan de twee uiteinden ervan twee speakers. Je kan de volume regelen op de koptelefoon zelf, en met een batterijduur van zes uur zit hij rond het gemiddelde. Deze koptelefoon zijn geweldig voor tijdens het sporten en bewegen nauwelijks. Je kan heel hard hellingen oplopen zonder dat je bang moet zijn dat je koptelefoon verschuift. Ze kunnen ook niet van je hoofd vallen (wat altijd kan voorkomen bij klassieke oortjes). één van de minpunten van de S-305 is echter zijn waterresistentie. Constante blootstelling aan vocht (of dit nu door zweet of regen is) zal snel lijden tot schade bij deze koptelefoon.

 

LG HBS-730

Bij de HBS vinden we hetzelfde ontwerp terug als bij de Motorola S-305, maar dan wel veel strakker afgewerkt. Door dit veel slankere design (en dus minder oppervlakte) loop je veel minder risico op waterschade dan bij de Motorola S-305. Nog een goede eigenschap is de batterijduur van de HBS-730, deze houdt het namelijk meer dan 10 uur uit, veel meer dan het gemiddelde dus.  De bas heeft bij dit model speciale aandacht gekregen, je merkt direct de kracht die er achter zit. Toch zal je zoals bij alle lichte koptelefoons voor sporters merken dat je niet diezelfde diepe bas krijgt als bij de koptelefoons van topniveau. Ook de eigenschappen zijn bij dit model goed afgewerkt. Oproepalarm met trilfunctie en tekst-naar-spraak zijn maar enkele van de leuke extra’s waarover deze koptelefoon beschikt. Voor €50 is dit één van de beste kopen die je kan doen.

 

Plantronics Backbeat GO 2

klik om te vergroten

Terug naar oortjes nu, de Backbeat GO 2 oortjes zijn hun geld meer dan waard. Ze hebben niet dat ooromvattende design als de HBS-730, maar toch blijven ze goed in je oor hangen en het heeft ook geen negatieve gevolgen voor de geluidskwaliteit tijdens zware sporttrainingen. Ze zijn behandeld met speciale zweet- en waterresistente coatings, en dit merk je. Je kan de Backbeat oortjes redelijk nat maken zonder dat je elektrische problemen krijgt.  De bluetooth heeft een groter bereik dan de meeste concurrenten, signaalverlies vormt eigenlijk nooit een probleem. Je moet hiervoor wel een compromis maken op vlak van batterijduur, deze gaat namelijk maar 4 uur mee. Vergelijk de prijzen goed bij Coolblue en Bol.com

 

GOgroove BlueVIBE F1T

We ronden onze lijst af met de Gogroove Bluevibe F1T oortjes. Deze oortjes beschikken over een opmerkelijk gevormd ontwerp dat alles goed op zijn plaats houdt. Dit ontwerp geven de oortjes een goede stabiliteit waardoor ze nooit bewegen tijdens het sporten. Er is een beschermende laag op de GoGroove oortjes aangebracht om waterschade te voorkomen, deze doet goed zijn werk. Spijtig genoeg staat hier wel iets tegenover, het ontwerp van de GoGroove oortjes is namelijk niet zo ergonomisch als dat van andere oortjes van deze soort. Ook de bluetooth valt soms weg. Hoewel dit niet echt vaker voorkomt als bij andere bluetooth oortjes, is het toch merkbaar en dat kan frustrerend worden.

 

Conclusie van de beste sport koptelefoon

Er is veel keuze op de markt op vlak van bluetooth koptelefoons/oortjes voor sport. Dankzij verbeterde technologieën zijn ze een ideale keuze geworden voor sporters. De keuze tussen oortjes of een koptelefoon is, net zoals bij bekabelde koptelefoons, vaak het moeilijkst. De voor -en nadelen van beiden zijn hierboven al genoeg beschreven, dus we gaan niet in herhaling vallen. Eigenlijk moet je gewoon letten op een ergonomisch design, waterresistentie, en goede bluetooth. Als je oortjes/koptelefoon aan al deze punten voldoet, zal je tevreden zijn met je aankoop.

 

Nog meer info nodig?

LEES OOK:

 

 

BluetoothKoptelefoon.com
Logo