Beats Studio 2013 by Dre review

OPGELET! Dit is géén bluetooth koptelefoon, lees hier de wireless review versie.

Voordelen

  • Sterke bas die de rest van de muziek niet verdringt;
  • Automatische uitschakelmodus;
  • Comfortabele oorkussens

Nadelen

  • Hoofdband is niet goed bekleed;
  • Audio stopt als de accu leeg is;
  • Matige ruisonderdrukking

Oordeel

De Studio-koptelefoon van Beats By Dre met actieve ruisonderdrukking biedt een paar welkome verbeteringen, waarmee het voor liefhebbers van bas een goede investering is geworden.

LEES OOK:

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

Beats Studio 2013 by Dre review

Beats by Dre bracht in 2013 een nieuwe editie van de ruisonderdrukkende Studio-koptelefoon uit, en de veranderingen zijn duidelijk positief. Hoewel een aanzienlijk deel van de prijs waarschijnlijk naar het uiterlijk en merk gaat, is deze koptelefoon ook qua geluidskwaliteit geen afknapper. Maar zijn ze het geld waard vergeleken met gevestigde merken als Bose, Sony en Logitech?

 

Ontwerp

Mooie lederen oorkussens, een glanzende afwerking, en de herkenbare “b” op iedere speaker zorgen dat de Beats Studio ontwerpmatig erg opvalt. Hij is beschikbaar in zwart, wit, rood en blauw, en weegt met 260 gram ongeveer een derde minder dan zijn voorganger (al is hij nog steeds zwaarder dan de 192 gram zware Bose QuietComfort 15). De oorkussens kunnen worden ingeklapt zodat de Studio netjes in zijn harde ovale koffer past, die net iets makkelijker een tas in gaat dan de platte varianten van Bose en Sony. Al met al lijkt de koptelefoon behoorlijk stevig, en hoewel de glanzende afwerking een magneet voor vingerafdrukken vormt is hij eenvoudig schoon te houden met het meegeleverde doekje.

Beats Studio 2013 by Dre close

Door de “b” op de linkerspeaker in te drukken activeert de koptelefoon een zuinige modus, waarin de ruisonderdrukking (en audio) uitgeschakeld wordt als je de kabel uit de koptelefoon haalt. We zouden dit een stuk nuttiger vinden als hij uit zou gaan als je de kabel uit de muziekspeler haalt, maar het idee blijft interessant.

Bij het pakket zit een gewone audiokabel en eentje met een microfoon/controller voor Apple-apparaten, die naar voorkeur uit te wisselen zijn. De audiokabel gaat de linkerspeaker in, de oplaadkabel gaat naar de microUSB-port in de rechter.

 

Opladen

De ingebouwde accu zou tot 20 uur mee moeten gaan, wat gemiddeld is voor actieve ruisonderdrukkers. Daarna zal je de meegeleverde stekker of een USB-port op de computer moeten gebruiken om op te laden en verder te kunnen luisteren – geen prettige ontwerpkeuze, en mogelijk een afknapper voor mogelijke klanten. (De Bose QuietComfort 15 heeft hetzelfde probleem, al loopt deze op gewone batterijen die uit te wisselen zijn als ze leeg zijn.) Gelukkig is er wel een LED onderaan de rechterspeaker die het batterijniveau aangeeft, dus je kunt er in ieder geval op vooruit plannen.

 

Comfort

De lederen oorkussens op de Beats Studio zijn erg comfortabel, zelfs op grotere oren, en bieden afdoende passieve isolatie, al zijn ze niet zo ruim als de Bose QuietComfort 15. Ons grootste probleem met het ontwerp is dat de onderkant van de hoofdband bedekt is met hard rubber in plaats van de zachte kussens die Bose, Sony en Logitech verkiezen. Tijdens onze langere luistersessies (meer dan ongeveer drie kwartier) werd de Beats Studio oncomfortabel.

Beats Studio 2013 review

Ruisonderdrukking

De ruisonderdrukking van de Studio werkt, maar is niet bijzonder indrukwekkend. We zijn blij dat Beats heeft geleerd van Sony’s MDR-10RNC, en de mogelijkheid heeft toegevoegd om de intensiteit van de functie aan te passen aan verschillende luistersituaties. Zodra een van de kabels in de linkerspeaker wordt gestoken gaat de ruisonderdrukking in de standaardmodus aan de slag, waarin het net iets meer lawaai onderdrukt dan de Logitech UE6000, maar minder dan de Sony MDR-10RNC en Bose QC15. Haal de kabel eruit en de ruisonderdrukking wordt iets sterker, maar nog steeds niet zo goed als de modellen van Sony en Bose.

 

Audio

Beats Studio by Dre reviewDe Beats Studio is veel luider dan de zachte Bose QuietComfort 15 tijdens onze tests met een iPad en MacBook Air. De digitale audioprocessor in de Beats Studio voert de bas agressief op, waardoor de koptelefoon bij uitstek geschikt is voor hip-hop en rocknummers zoals Jay-Z’s “Holy Grail” en “You and I Will Meat Again” van Tom Petty, waarbij de diepe bas indruk wekt zonder de stemmen te overstelpen.

In vergelijking heeft de opgeblazen bas van de Logitech UE6000 de neiging om de rest van de muziek te vertroebelen, en daarmee de helderheid van de stemmen te verminderen. Akoestische muziek zoals “Blue Train” van John Coltrane ontbraken helderheid en mid-range details die in gewone “studio”-koptelefoons als de Shure SRH-840 wel aanwezig zijn. Deze biedt weliswaar geen ruisonderdrukking, maar is wel goedkoper dan de Beats Studio.

 

Oordeel Beats Studio 2013 by Dre

Het strakke ontwerp en de agressieve bas van de Beats Studio maakt hem een uitstekende keuze voor fans van bas. De extra’s en accessoires, zoals de automatische uitschakelmodus en de pilvormige koffer, kunnen we ook waarderen. Een aantal tekortkomingen – zoals de ondermaatse hoofdband, de matige ruisonderukking, en de onmogelijkheid muziek af te spelen als de niet-verwijderbare accu leeg is – zorgen echter dat de Studio geen topkeuze zal worden. Als ruisonderdrukking en comfort van belang zijn kun je niet beter krijgen dan de Bose QuietComfort 15. Maar als je een betere balans tussen stijl en kwaliteit zoekt zullen de Beats Studio je niet teleurstellen.

Klik hier voor de beste online prijs & gebruikerreviews >>>

BluetoothKoptelefoon.com
Logo