Bang & Olufsen BeoPlay H8 review

Bang & Olufsen BeoPlay H8 review
7.6

€864,00

Beste deal op: amazon.nlAmazon.nl
Bang & Olufsen BeoPlay H8 review
Bang & Olufsen BeoPlay H8 review
€864,00
Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bang & Olufsen Beoplay H95
  • Voordelen: De Bang & Olufsen BeoPlay H8 heeft een strak, stevig ontwerp, met een metalen/lederen hoofdband en zachte oorkappen, en erg goed geluid voor Bluetooth. Hij beschikt ook over actieve ruisonderdrukking, aanrakingsgevoelige knoppen op de rechterspeaker, en een vervangbare oplaadbare accu die zorgt voor een behoorlijke 14 uur aan accuduur met Bluetooth en ruisonderdrukking ingeschakeld.
  • Nadelen: Hij is duur, het on-ear-ontwerp is minder comfortabel dan sommige over-ear-varianten, en het geluid is niet zo open als we hadden gehoopt.
  • Conclusie: De Bang & Olufsen BeoPlay H8 van €500 is een draadloze koptelefoon die er geweldig uitziet, erg goed klinkt, en vol zit met functies zoals ruisonderdrukking. Een aantal kleine problemen maakt ons echter minder enthousiast.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 14/07/2024 03:07
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Het model dat we bekijken in deze Bang & Olufsen BeoPlay H8 review is een draadloze koptelefoon met Bluetooth die voorzien is van ruisonderdrukking. Zoals je zou verwachten van een product door B&O is de H8 prachtig ontworpen, met een stevige hoofdband van metaal en leer, en zachte schapenlederen oorkappen die zijn gevuld met traagschuim. Met zijn prijs van €500 is hij ook duur, en bevindt hij zich zonder twijfel aan de premiumkant van het koptelefoonspectrum – vooral voor een model dat op de oren rust.

Er zijn veel voordelen aan de H8, maar er zijn ook een paar kleine problemen die de pracht en praal aanzienlijk verminderen.

Ontwerp

De Bang & Olufsen BeoPlay H8

Laten we beginnen met het goede nieuws. Hij is relatief compact, weegt 255 gram, ziet er goed uit op je hoofd, en is voor een on-ear-model ook comfortabel. Ik kon ook de accu waarderen, die 14 uur lang muziek hoort te kunnen afspelen over Bluetooth met ruisonderdrukking, en die verwijderbaar en vervangbaar is.

De oorkappen zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium met een extreem zacht schapenlederen oorkussen (dat je oren in warme omgevingen echter snel zal veranderen in saunaatjes). De buitenkant van de rechterspeaker is voorzien van aanraakbesturing, en maakt gebruik van simpele bewegingen om telefoongesprekken op te nemen, het volume aan te passen, en van nummer te wisselen. De aanraakbesturing werkt goed, al kun je per ongeluk de muziek pauzeren of hervatten als je de koptelefoon afzet.

Onder de verdere functies tref je AptX aan, een technologie die bepaalde smartphones ondersteunen (bijvoorbeeld Samsung Galaxies wel, maar iPhones niet), en die ontworpen is om de geluidskwaliteit van Bluetoothaudio te verbeteren. Niet iedereen is het er over eens dat het werkt, maar sommige mensen zweren erbij.

Met betrekking tot accessoires krijg je een dikke stoffen draagtas (hij is goed genoeg, maar je zou bij een koptelefoon van €500 verwachten dat je een echt draagkoffertje krijgt) en een kabel om bedraad te luisteren. Die kabel kan van pas komen als een stewardess je vraagt om je Bluetoothkoptelefoon in het vliegtuig uit te zetten. Het is interessant om te weten dat je de ruisonderdrukking altijd in en uit kunt schakelen, of je nu over Bluetooth of een kabel luistert.

De accuduur neemt dramatisch toe als je Bluetooth uitschakelt (met ruisonderdrukking over de kabel kun je het tot 35 uur volhouden). Bluetooth zonder ruisonderdrukking verlengt de accuduur tot 16 uur.

De koptelefoon maakt gebruik van Bluetooth 4.0. Je mobiel zou de koptelefoon na de eerste keer moeten onthouden (en vervolgend automatisch verbinding moeten maken). Af en toe maakte de koptelefoon voor mij geen automatische verbinding, maar dan kan komen doordat ik me bevond in een kantoor met veel Bluetoothapparaten in de omgeving.

Het ontwerp is voorzien van veel aluminium en leer

Prestaties Bang & Olufsen BeoPlay H8

Met betrekking tot geluidskwaliteit is dit een spannende koptelefoon met veel bas – hij gaat zeker diep – een behoorlijk warm middenbereik, en goede helderheid, al is hij enigszins overenthousiast bij de hoge tonen. Dat valt vooral op als je over een kabel luistert (voor het grootste gedeelte verdwijnt die hoge scherpte als je de ruisonderdrukking aanzet, omdat die alles iets doffer maakt). En ja, over een kabel klinkt hij beter, maar dat is geen verrassing. Je geeft bij de keuze voor Bluetooth altijd wat geluidskwaliteit op.

Meestal ga je ook wat achteruit als je kiest voor on-ear. Deze koptelefoon klinkt niet even ruimtelijk als we hadden gehoopt, vooral in de Bluetoothmodus, en hij is uiteindelijk niet beter dan goedkopere concurrenten zoals de Bose SoundLink On-Ear Bluetooth (€250) – die ook iets comfortabeler te dragen is, al is hij minder stevig gebouwd.

In de Bluetoothmodus klinkt de Bose iets natuurlijker en ruimtelijker, met iets warmer geluid. Natuurlijk kan je individuele audiosmaak afwijken van die van ons, maar gezien vanuit een puur geluidsperspectief is het lastig te verantwoorden dat de BeoPlay twee keer zo duur is.

Bang & Olufsen BeoPlay H8 koptelefoon draadloos

Die Bose is niet voorzien van ruisonderdrukking, een functie die behoorlijk goed werkt bij de BeoPlay. Hij kan zich echter niet meten met de sterke ruisonderdrukking van de Bose QuietComfort 25. In dat opzicht lijkt de ruisonderdrukking meer op de mildere variant die je aantreft in Bluetoothkoptelefoons zoals de Beats Studio Wireless, Sony MDR-ZX770BN, Parrot Zik 2.0, en Sennheiser Momentum Wireless. (Als ik €500 had om uit te geven aan een Bluetooth koptelefoon met ruisonderdrukking ging ik voor de Sennheiser, al heeft het bedrijf de verkoop even moeten staken vanwege verbindingsproblemen met Macs).

Ik kwam wel een paar Bluetoothproblemen tegen met deze koptelefoon. Dit gebeurde meestal als ik mijn telefoon in mijn linkerbroekzak besloot te steken tijdens het wandelen over de straat (ik heb de koptelefoon getest met een iPhone 5S, Samsung Galaxy S5, en Sony Walkman NWZA17). Bluetooth dringt niet goed door als er een lichaam in de weg zit, dus het is verstandig om het apparaat rechts op je lichaam te houden – de ontvanger van de BeoPlay H8 lijkt zich in de rechteroorkap te bevinden.

Ik merkte ook op dat er, tijdens het lopen, iedere keer dat mijn hiel de stoep raakte een zacht klopgeluid klonk in de koptelefoon. Je kunt je hiel soms horen bij andere koptelefoons, maar het effect leek meer aanwezig te zijn bij deze koptelefoon. Ik weet niet zeker waarom.

Conclusie Bang & Olufsen BeoPlay H8 review

De BeoPlay H8 heeft veel voordelen. Het is een indrukwekkend ontworpen on-ear koptelefoon die prima geluid levert voor een Bluetoothmodel, en die ook nog ruisonderdrukking biedt aan degenen die hun omgeving willen buitensluiten. Hij heeft echter ook een paar kleine minpunten, die sterk worden uitvergroot door de hoge prijs van het product.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 14/07/2024 03:07
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
7.6Expert Score
Onze score

De Bang & Olufsen BeoPlay H8 van €500 is een draadloze koptelefoon die er geweldig uitziet, erg goed klinkt, en vol zit met functies zoals ruisonderdrukking. Een aantal kleine problemen maakt ons echter minder enthousiast.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo