Denon AH-GC20 review

Denon AH-GC20 Review
5.3

€203,56

Beste deal op: amazon.nlAmazon.nl
Denon AH-GC20 review
Denon AH-GC20 review
€203,56

De Denon AH-GC20 is een actieve noise-cancelling hoofdtelefoon met bluetooth. Normale koptelefoons houden het geluid tegen door een barrière tussen je oren en de omgeving te creëren, maar deze vallen het geluid aan met geluidsgolven. Deze technologie werkt uitstekend om het geluid van vliegtuigmotoren, treinen en auto’s te elimineren, maar de Denon AG-GC20 is lang niet zo effectief als de beste. Daarnaast zijn er ook een paar kleine geluidsproblemen. Voor zo’n €200 is deze hoofdtelefoon echter aardig wat goedkoper dan de beste modellen. Of dit volgens ons genoeg is om de problemen door te vingers te kijken zal je ontdekken in deze Denon AH-GC20 review.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Denon AH-GC30

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 12/04/2024 13:46
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Comfortabel
  • Lagere prijs dan de meeste concurrentie

Negatief

  • Beperkte ANC effectiviteit
  • Inconsistentie geluidskwaliteit
  • Last van draadloze problemen

Design en comfort

De Denon AH-GC20 is een hoofdtelefoon die uitziet als een model voor volwassenen. Hij is iets groter dan de Bose QC25, maar ss slank en stijlvol genoeg om zonder problemen ermee op straat te lopen.

Zoals de meeste kopttelefoons in deze prijsklasse gebruikt de Denon AH-GC20 metaal spaarzaam voor een high-end gevoel, terwijl plastic het materiaal van keuze blijft voor de onderdelen die uit het zicht zijn. Dit helpt om het gewicht laag te houden.

Vaak gebruiken hoofdtelefoon ontwikkelaars metalen oorschelpen, maar bij deze zijn ze van plastic. Ze hebben een zachte afwerking en voelen prettig aan, maar je zal plekken snel zien. De delen die de oorschelpen met de hoofdband verbinden zijn van metaal, maar hebben een bijna gelamineerde afwerking.

Het ontwerp is ook geweldig voor comfort. Grote oorschelpen bieden veel ruimte voor mensen met grotere oren en hoewel we vinden dat de hoofdband een beetje druk op de bovenkant van je hoofd uitoefent, is de vulling overal zacht en royaal. Je kunt deze hoofdtelefoon urenlang zonder ongemak dragen. Hij kan ook in elkaar gevouwen worden, zodat je hem makkelijk op kan bergen.

Terwijl de oorkussens zijn bedekt met synthetisch leer, is het binnenste deel van de hoofdband gemaakt van een meer ademende stoffering, wat goed nieuws is voor warme dagen.

Alhoewel het lijkt dat de Denon AH-GC20 moderne techformaten lijkt te bieden, maakt hij gebruik van een standaard kabel voor bedraad gebruik. Een 3,5 mm kabel doe je in de rechter oorschelp, waardoor je deze makkelijk kan vervangen mocht je hem kwijtraken.

Bluetooth hoofdtelefoon Denon AH-GC20 Review

Actieve noise-cancelling en bluetooth

Zoals gezegd is de Denon AH-GC20 voorzien van actieve ruisonderdrukking, waarbij microfoons worden gebruikt om ruis te monitoren en extra geluidsgolven door de luidsprekers worden gepompt om de frequenties van omgevingsgeluid te onderdrukken. Het is vooral een geweldige manier om de geluiden van de stad te verminderen.

De technologie is echter niet zo effectief als in de meeste ANC-hoofdtelefoons die we de afgelopen jaren in onze handen hebben gehad. De Bose en Sony koptelefoons implementeren de techniek veel beter.

Hier wordt een flinke hoeveelheid laagfrequent geluid geëlimineerd, maar hogere frequenties worden nauwelijks aangeraakt en in sommige omstandigheden veroorzaakt de ANC en geluid dat een beetje lijkt golven die op een strand neerslaan. Dat klinkt misschien ontspannend, maar dat is niet wat je wilt wanneer je naar je muziek probeert te luisteren.

Een van onze collega’s had de hoofdtelefoon meegenomen op vakantie voor deze Denon AH-GC20 review en hij gaf aan dat het geluid in de metro nog steeds erg storend was. Deze koptelefoon is veel beter dan de meeste passieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, maar die zijn over het algemeen veel goedkoper en andere ANC-modellen presteren simpelweg beter.

Draadloze prestaties zijn ook problematisch. De Denon AH-GC20 gebruikt bluetooth, zodat je hem met elk smart apparaat kan gebruiken. We ervoeren echter vaak digitale storingen, waardoor we de draadloze functie alleen wanneer nodig gebruikte. Een deel van de draadloze functieset is ook NFC en aptX, waarbij de laatste zorgt voor streaming met een hogere kwaliteit.

Bluetooth biedt je ook uitgebreide controle over het afspelen van media direct vanaf de oorschelpen. Er zijn volumebesturingen en een kleine schakelaar die je in staat stelt om van nummer te wisselen, af te spelen/pauzeren en de hoofdtelefoon opnieuw te synchroniseren met een gekoppelde telefoon.

Actieve ruisonderdrukking heeft een aparte aan/uit schakelaar, zodat je de twee functies onafhankelijk van elkaar kunt gebruiken. De Denon AH-GC20 heeft een geïntegreerde accu die wordt opgeladen via een micro USB-poort, welke verborgen is onder een klein rubberen klepje in de buurt van deze bedieningselementen. Je krijgt tot 20 uur gebruik uit een enkele lading, wat netjes is voor de prijs.

Denon AH-GC20 Review bluetooth koptelefoon

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Denon AH-GC20 is erg afhankelijk van de manier waarop je hem gebruikt. Als je de ruisonderdrukking uitschakelt en een kabel gebruikt, is het geluid slecht. Het is vaag en vertroebeld, alsof de luidsprekers maar half werken. Deze hoofdtelefoon kan zonder stroom worden gebruikt, maar je wilt dit alleen doen als het nodig is. Dit kan een beetje verrassend zijn gezien dit de zuiverste manier is om de Denon AH-GC20 te gebruiken.

De geluidskwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd als je ruisonderdrukking of draadloos gebruikt. De treble krijgt meer ‘voeding’ en de bas is niet meer zwak; de waas verdwijnt. Het is een dramatische verbetering, maar is het genoeg? Er zijn een aantal positieve elementen, maar de Denon AH-GC20 behoort tot de slechts klinkende hoofdtelefoon in deze prijsklasse.

De positieve punten zijn dat het geluid niet ruw is en het biedt een goed bereik. Dat laatste deel is het bewijs dat Denon niet heeft besloten om gebruik te maken van goedkope luidsprekers. Er zijn echter meer problemen dan hoogtepunten.

Soms is de basregeling en scheiding van de Denon AH-GC20 slecht. Wanneer ruisonderdrukking wordt gebruikt zijn de lage tonen enigszins dreunend en de extra middenbas hier fungeert meer als een ontstopper in beide gevallen. Dit wordt met name duidelijk bij muziek met opstellingen van ‘echte instrumenten’. Zelfs als een album perfect geproduceerd is, kan deze slecht klinken door de Denon AH-GC20. De resultaten zijn niet verschrikkelijk, maar is verre van wat je mag verwachten van een merk zoals Denon. En alhoewel de noise-cancelling het midden bereik ietwat verhoogt, klinkt dit ietwat gecomprimeerd, waardoor stemmen minder natuurlijk klinken.

We willen echter benadrukken dat we hier alleen tijdens deze Denon AH-GC20 review over vielen door nauwkeurig te luisteren (en het viel ons meer op door de ervaring die we hebben met andere hoofdtelefoons). Als je gewoon simpel luistert naar de AH-GC20, dan komt hij aardig vol en groot klinkend over. Het is een geluid waar je van kan genieten, maar verre van perfect. We vonden het geluid echter alleen maar fijn wanneer we gebruik maakte van bluetooth en de ANC uitschakelde. Al met al is de prestatie niet consistent genoeg.

Moet je de Denon AH-GC20 kopen?

De Denon AH-GC20 ziet er mooi uit, maar blinkt niet uit op het gebied van geluid of actieve ruisonderdrukking. Het is daardoor moeilijk om hem vol overtuiging aan te bevelen, ondanks dat de koptelefoon in prijs gedaald is ten opzichte van zijn oorspronkelijke prijs. Is die prijsdaling echter een gevolg van het feit dat de AH-GC20 worstelt om te concurreren? Iets duurdere modellen van Sony bieden een betere geluidsconsistentie, noise-cancelling en draadloze prestaties. En als je de beste ANC wilt, dan moet je zeker de Bose QC35 II proberen.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 12/04/2024 13:46
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Bluetooth hoofdtelefoon Denon AH-GC20 Review noise-cancelling

Conclusie van deze Denon AH-GC20 review

Een problematische geluidskwaliteit en zwakke noise-cancelling zorgen ervoor dat deze hoofdtelefoon niet aan onze verwachtingen voldoet.

5.3Expert Score
Onze score

Een problematische geluidskwaliteit en zwakke noise-cancelling zorgen ervoor dat deze hoofdtelefoon niet aan onze verwachtingen voldoet.

BluetoothKoptelefoon.com
Logo