Philips SHB9850NC review

Als je de naam van de Philips SHB9850NC vijf minuten nadat je hem voor het eerst gezien hebt herinnert, dan ben je beter in dit soort dingen dan ons. Maar ondanks dat de naam eentje is die je snel zal vergeten, springt het product zelf er uit en voor alle juiste redenen. De Philips SHB9850NC (zeg het genoeg keren en misschien herinner je het) kost maar €140, maar hij heeft specificaties die je over het algemeen terugvindt in koptelefoons die veel duurder zijn.

De sleutel van het succes van deze koptelefoon, is de toevoeging van zowel Bluetooth connectiviteit als actieve noise cancelling (ANC). Voor dit geld is de concurrentie van in ieder geval de grote namen minimaal. Er is de Sony MDR-ZX770BN, welke €125 kost en dat is het wel zo’n beetje. Elke andere koptelefoon die zowel draadloos als ANC biedt zal minimaal in de buurt van de €200 kosten. Als je het zo bekijkt is de koptelefoon van Philips een makkelijke keuze voor iemand die niet een enorm budget ter beschikking heeft, maar toch een koptelefoon met ruisonderdrukking wil hebben. In deze Philips SHB9850NC review zullen we uitgebreid kijken wat deze bluetooth koptelefoon zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Philips SHB9850NC review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

Negatief

  • Volledig plastic hoofdband
  • Iets te gevoelige touch besturing

 

Philips SHB9850NC review:

Design en features

Het goede nieuws is dat het design niet zo goedkoop aanvoelt als dat je zou verwachten. Ja, de aanpasbare hoofdband is gemaakt van plastic en ja, dat betekent dat hij snel zal breken wanneer je er per ongeluk op gaat zitten. Op de meeste gebieden is de SHB9850NC echter goed ontworpen.

Wat we fijn aan hem vinden, is dat hij lichtgewicht en erg comfortabel is. De zachte oorschelpen zitten goed om je oren, maar voelen niet te strak aan en toch voelt de koptelefoon veilig op je hoofd, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat hij verschuift bij de minste geringste beweging.

Beste Philips SHB9850NC Review

Er wordt geen zakje of case meegeleverd, wat een beetje teleurstellend is, maar je kan hem netjes opvouwen tot een compact pakket. Je kan luisteren met ruisonderdrukking aan of uit, wat je in een uit kan schakelen via een kleine knop op de linker oorschelp. Wanneer de accu leeg is (Philips geeft een accuduur van 16 uur aan), dan kan je via een 3,5mm aansluiting op de rechter oorschelp verder luisteren via een kabel.

AptX en AAC ondersteuning ronden de specificaties netjes af. Er is zelfs NFC koppelen toegevoegd aan de linker oorschelp en aanrakingsgevoelige besturingen op het oppervlakte van de rechter, alhoewel deze laatste niet zo goed uitgevoerd zijn. De touch besturing is namelijk jammer genoeg te gevoelig, waardoor je ze makkelijk kan activeren wanneer je de koptelefoon van je hoofd afhaalt of verstelt voor comfort.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit

Zodra je dit echter een beetje onder de knie krijgt, is het een probleem dat je makkelijk kan voorkomen en de geluidskwaliteit en ruisonderdrukking zijn ook redelijk.

Voor dit soort geld zal je nooit kunnen tippen aan wat Bose biedt met de uitstekende QuietComfort 35, maar we vinden de SHB9850NC erg fijn. De algehele presentatie is warm, knus en relaxt, een geluid dat niet teveel treble biedt, maar wel een hoop bas. Hij is zacht, als een traagschuim matras en niet hard en onvergeeflijk als een futon.

Goedkoopste Philips SHB9850NC Review

Het is onvermijdelijk dat niet iedereen gebruik kan maken van deze stijl, maar voor de meeste inhoud is het prima en de koptelefoon klinkt voornamelijk erg goed met radio en podcast uitzendingen.

De ruisonderdrukking is voor de rest redelijk effectief, maar niet briljant. Doe de koptelefoon op je oren en schakel ANC in en je kan de SHB9850NC lichtjes horen zoemen en daarnaast is de ruisonderdrukking niet de meest effectieve. Het helpt om omgevingsgeluid te onderdrukken, maar verwijdert het niet volledig zoals de beste ANC koptelefoons wel doen. Nu we dat gezegd hebben, helpen alle kleine beetjes en een klein beetje onderdrukking is zeker weten beter dan niks.

 

Conclusie van deze Philips SHB9850NC review

Al met al zijn we dus een grote fan van de Philips SHB9850NC. Hij zit vol met features, is erg comfortabel en je kan hem mooi en klein opvouwen.

De geluidskwaliteit kan niet tippen aan de beste bedrade koptelefoons voor deze prijs en de noise cancelling onderdrukt het omgevingsgeluid lichtjes, in plaats van het helemaal te verwijderen, maar voor prijs is dit een erg goede koptelefoon.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo