Bose QuietComfort 35 review

Bose QuietComfort 35 review
9.4

€175,00

Beste deal op: amazon.nlAmazon.nl
Bose QuietComfort 35 review
Bose QuietComfort 35 review
€175,00

De meeste draadloze koptelefoons met ruisonderdrukking die we in het verleden uitgeprobeerd hebben scoorden niet goed op onze test. Sommige modellen boden een geweldige geluidskwaliteit aan, maar slechts enkele exemplaren kwamen met goede ruisonderdrukking. Bose, marktleider op vlak van ruisonderdrukkende koptelefoons, had tot op vandaag nog geen draadloos model op de markt gebracht – het was misschien te duur om een kwalitatief paar te ontwikkelen dat ook nog eens draadloos goed kon presteren, ofwel woog het op de capaciteit van de batterij. Maar het nieuwste model van Bose doet waar de fans al zo lang om vragen: Bluetooth audio met geweldige ruisonderdrukking en kwalitatieve speakers: je leest er alles over in deze Bose QuietComfort 35 review.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bose QuietComfort 45

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 10:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bose QuietComfort 35 review:

Modern ontwerp met matte afwerking

We beginnen onze Bose QuietComfort 35 review door allereerst een kijkje te nemen naar het design. De QuietComfort 35 is beschikbaar in een zwarte en zilveren uitvoering, voelt goed aan en is erg gelijkaardig aan de SoundLink Around-Ear II. Dat betekent dus een matte afwerking en absoluut geen opvallende accenten. Zoals je al kon verwachten ligt de QC 35 erg comfortabel op je hoofd, met een luxueuze voering rond de oren en aan de onderkant van de hoofdband.

In de rechteroorschelp kan men alle knoppen terugvinden om de hoofdtelefoon te bedienen, waaronder een aan-|uitknop, multifunctionele knop (navigatie door je muziekfolders, telefoontjes opnemen en afspeelmodus), volumeknop en knop om je hoofdtelefoon te koppelen aan het apparaat waarvan je de audio wil ontvangen. Daarnaast werden er vernuftig ledlampjes in de behuizing verwerkt die de Bluetooth- en batterijstatus aangegeven, en ook een micro-USB poort om de QuietComfort 35 op te laden mag uiteraard niet ontbreken.

Bose QuietComfort 35 koptelefoon review

De inbegrepen audiokabel stelt je in staat om de draadloze QC 35 om te toveren tot een exemplaar met snoer. Dit kan door de kabel in te brengen in de opening van de linkeroorschelp, maar helaas ontbreekt er een inline bedieningsknopje & microfoon en kan je het apparaat dus niet via je snoer bedienen. Je mobiel opnemen kan dus enkel wanneer de draadloze koptelefoon via Bluetooth verbonden is met je toestel en je op de multifunctionele knop drukt. Bovendien komt de QuietComfort 35 niet met één, maar twee microfoons om de opnamekwaliteit een boost te geven (wind of ander achtergrondlawaai zijn quasi niet hoorbaar), wat toch wel een grote plus is.

QuietComfortDe bluetooth koptelefoon koppelen aan je apparaten is erg simpel: dat kan via het Bluetooth-menu van je apparaat, of door de twee simpelweg via NFC met elkaar te verbinden. Volgens de specificaties van de fabrikant is de batterij van de QC 35 bij draadloos gebruik goed voor zo’n 20 uur en kan je dat aantal verdubbelen wanneer je het snoer bovenhaalt. De resultaten kunnen echter verschillen naargelang het volume dat je instelt. Wanneer de batterij het uiteindelijk opgeeft kan je nog steeds luisteren naar muziek via de kabel, maar kan je geen gebruik maken van de actieve ruisonderdrukking en digitale signaalverwerking (DSP).

Bose QuietComfort 35 koptelefoon bluetooth

 

Aan extra features geen gebrek

Daarbovenop ontwikkelde Bose een gratis zogenaamde Connect-app voor Android en iOS-apparaten waardoor je eenvoudig kunt switchen tussen Bluetooth-apparaten. Met één druk op de knop schakel je over van je mobiele telefoon naar het geluid van je SMART-tv. Een erg handige functie die vooral van pas kan komen wanneer je bijvoorbeeld naar muziek aan het luisteren bent op je tablet en plots dringend een telefoontje moet opnemen.

En dat is nog niet alles, want een ingebouwde VI (virtual intelligence) laat je stond weten hoelang je batterij het nog zal rekken en met welk apparaat je verbonden bent nadat je de koptelefoon hebt aangeschakeld. Je kan deze functie uitschakelen in de Connect-app en automatische energie-instellingen wijzigen, maar we zien niet echt onmiddellijk een reden waarom je dit zou willen doen.

Naast het snoer dat we eerder vermeldden komt de QuietComfort ook met een uitstekende case waarin je je hoofdtelefoon eenvoudig kan opbergen en overal naartoe kan meenemen.

Hands-down beste ruisonderdrukking op de markt

Onze Bose QuietComfort 35 review zou niet compleet zijn zonder het te hebben over de actieve ruisonderdrukking. Zoals je misschien wel weet is Bose de pionier die voor het eerst met de geluidstechnologie op de proppen kwam en is de fabrikant haar concurrenten steeds een stapje voor, zelfs af was het maar met het kleinste verschil. De QC 35 is waarschijnlijk het beste exemplaar dat je op de markt kunt vinden wat betreft actieve ruisonderdrukking, maar dat betekent niet dat het apparaat geen grenzen heeft.

Zo kan de QuietComfort perfect overweg met constant lawaai zoals een laagvliegend vliegtuig, een trein of het gezoem van de airconditioning, maar zal onderbroken geluidsbronnen zoals een luide collega of schatergelach hoogstwaarschijnlijk grotendeels tot je oren doorsijpelen. Dat gezegd zijnde: de QuietComfort 35 is tegenover haar voorganger op dit vlak er sterk op vooruitgegaan. Je kan er in ieder geval van uitgaan dat de QC 35 de meeste storende geluiden zal elimineren. Ben je op naar superieure ruisonderdrukking? Met dit apparaat kan het niet fout gaan.

Audio-ervaring laatste jaren sterk op vooruitgegaan

Wie evenveel belang hecht aan de kwaliteit van de speakers wordt deze keer niet teleurgesteld door Bose: ook de geluidskwaliteit mag er best wezen. De QC 35 zal nog steeds geen enkele audiofiel kunnen bekoren, maar dat is dan ook geen hoofdtelefoon die stukken van mensen kost, eerder gericht op de alledaagse consument die van luxe houdt.

Dat gezegd zijnde: Bose heeft uitstekend werk geleverd om alles netjes te balanceren. Zo zal de actieve EQ-technologie (zoals de fabrikant het noemt) de bas geen stevige boost geven wanneer je een laag volume hebt ingesteld. Er zit dan ook logica achter: de bas neem je vaak beter waar wanneer het niveau omhoogklimt, dus op een laag volume merk je weinig van de basgitaar of het drumstel op de achtergrond. Bose adresseert dit probleem automatisch, en hoewel echte puristen en audiofielen hoogstwaarschijnlijk uren over deze feature zullen muggenziften, is het iets waar heel wat gebruikers van zullen genieten.

noise-cancelling Bose QuietComfort 35

Ideaal voor powerusers

Toen we zelf de proef op de som namen met ‘The Knife – Silent Shout’ merkten we al gauw dat de bas op een laag volume verbeterd is, maar nog steeds ietwat teleurstelt. Op een hoger geluidsniveau merken we hier echter niets meer van en is het zalig om naar de krachtige bas te luisteren. In ieder geval zijn de ideale volumeniveaus (gemiddeld tot hoog) vakkundig geadresseerd door Bose. Ook de mids, highs en lows klinken uitstekend in de oren.

Ook de passieve geluidservaring is om naar huis over te schrijven: een mooie afsluiter voor onze Bose QuietComfort 35 review. De hoofdtelefoon klinkt eerlijk gezegd quasi even goed wanneer de digitale signaalverwerking uitgeschakeld is en de ruisonderdrukking zijn werk niet kan doen. De geluidsisolerende oorschelpen dragen daar natuurlijk aan bij. We namen nog steeds een erg rijke bas waar en een krokante kwaliteit wanneer we het volume opkrikten. Op geen enkel punt stelde deze bluetooth koptelefoon ons teleur, alleen de passieve highs mochten misschien ietwat aangescherpt worden.

Conclusie Bose QuietComfort 35 review

Op zoek naar een draadloze hoofdtelefoon met uitstekende ruisonderdrukking? Overweeg je de QC 35? In deze Bose QuietComfort 35 review lees je dat het niet verkeerd gaan. Bovendien verkoopt Bose nog steeds haar voorganger (QC 25) en die kost momenteel 50 euro minder. In elk geval staat het vast dat je geen beter product kunt vinden wanneer je op zoek bent naar noise cancelling bluetooth koptelefoon. Bose staat al ettelijke jaren aan de top te blinken op dat vlak, en dat zal wel nog een eindje blijven duren.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 10:06
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9.4Expert Score
Onze score

Het staat vast dat je geen betere koptelefoon kunt vinden wanneer je op zoek bent naar een noise cancelling Bluetooth koptelefoon. Bose staat al ettelijke jaren aan de top te blinken op dat vlak, en dat zal wel nog een eindje blijven duren.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo