Marshall Mid Bluetooth review

Marshall bracht in het begin van 2016 hun eerste Bluetooth koptelefoon uit, welke de Marshall Major II heette. Deze waren geschikt om met je mee te nemen en boden een leuke luisterervaring welke ietwat teleurgesteld werd door een goedkope bouw en een onevenwichtig geluid. Marshall is nu terug met zijn nieuwe en meer compacte, maar nog steeds draadloze Mid Bluetooth koptelefoon. Het is een on-ear model met een geweldige accuduur en een aantal interessante features, maar jammer genoeg is het niet de best klinkende koptelefoon. Je leest er alles over in deze Marshall Mid Bluetooth review.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Marshall Major IV

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 03:56
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Marshall Mid Bluetooth review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Compact
  • Geweldige accuduur
  • Handige ingebouwde besturingen

Negatief

  • Slechte geluidsisolatie
  • Kan oncomfortabel worden wanneer je hem lange tijd draagt
  • Geluid heeft veel bas

Marshall Mid Bluetooth review:

Design

Een van de grootste aantrekkingskrachten van Marshall koptelefoons is het merk zelf. De naam is iconisch en het design dat geïnspireerd is door hun versterkers is uniek.

Je koopt geen Marshall koptelefoon als je niet wilt dat mensen weten dat je dat merk draagt. Dus daarom is de naam mooi in het midden geplaatst van beide oorschelpen. Daarnaast heeft de kabel die iconische goud en zwarte versterker stijl verbinding. Dus zelfs als je gebruik moet maken van de draad, zal je er nog steeds er cool uitzien.

Marshall Mid Bluetooth

Hij is matte zwart, klein en redelijk eenvoudig en daarom niet erg opvallend, maar dat hoeft ook niet. Het is een Marshall en het zwart, gouden en witte kleurenschema is genoeg om hem er uit te laten springen.

Naast de merk features voelt de Marshall koptelefoon aardig stevig aan. De plastic deklaag is verbeterd ten opzichte van vorige modellen en de metalen stang die de oorschelpen met de hoofdband verbind is een stuk beter geworden.

De hoofdband is zacht, gevuld en zit zelfs op kleinere hoofden aardig comfortabel. De oorschelpen zitten strak tegen je oren aangedrukt (je zal je op geen moment zorgen maken dat hij afvalt en je kan prima met hem joggen). Nu we dat gezegd hebben, moeten we toegeven dat de oorschelpen zo strak tegen je oren zitten, dat ze ondanks de goede hoeveelheid vulling ervoor zorgen dat je oren pijn beginnen te doen wanneer je de koptelefoon een lange tijd gebruikt.

Het voordeel van een on-ear model, is dat de koptelefoon handig compact is en je kan hem ook in elkaar vouwen, waardoor je hem makkelijk mee kan nemen in je rugzak.

Prestaties en features

Op het gebied van geluidsisolatie presteert de Marshall Mid niet goed. Alhoewel hij strak tegen je oren zit en goed gevuld is, wordt achtergrond geluid niet verminderd. De kans is daarom groot dat je tijdens het reizen naar werk of school in het openbaar vervoer het volume hoger moet zetten dan je zou willen, zodat je niet te veel opmerkt van het omgevingsgeluid.

Het probleem met dit is dat deze koptelefoon naast geluid binnenlaten, ook geluid lekt. Je moet dus opletten dat je in publieke locaties niet te luid luistert naar je muziek.

Marshall claimt uiteraard ook niet dat deze koptelefoon ruisonderdrukking biedt en het lekkende geluid komt voornamelijk doordat on-ear koptelefoons niet groot genoeg zijn om rond de oren te zitten zoals over-ear modellen en geluid te isoleren. Het voordeel is dat hij een stuk meer mobiel en betaalbaar is, maar het is zeker belangrijk om op te merken dat geluidsisolatie en comfort hier onder lijden.

Goedkoopste Marshall Mid Bluetooth Review

De Mid met je telefoon koppelen is simpel genoeg. Doe de koptelefoon aan, druk twee keer op de gouden aan/uit knop en klik koppel op je telefoon. Met de telefoon naast de koptelefoon hadden we totaal geen problemen om de apparaten voor de eerste keer te koppelen en het proces was elke keer daarna snel en makkelijk.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat voor verbinding je kan verwachten wanneer je apparaat verbonden is met je koptelefoon. Nou, we kunnen zeggen dat deze redelijk goed is, maar zeker niet perfect. Je kan je apparaat niet in een kamer laten liggen en de koptelefoon in een andere dragen en verwachten dat je muziek blijft spelen, maar je kan in ieder geval wel achter je bureau vandaan komen en iets aan de andere kant van de kamer oppakken. Het maximale draadloze bereik is tussen de 0 tot 10 meter, wat afhangt van je omgeving en de aanwezigheid van obstakels.

Toen we onze telefoon in de zak van onze jas droegen was de Bluetooth verbinding stabiel met minimale haperingen. Als geluid wegviel was dit niet frequent of lang genoeg om vervelend te worden.

Geluidskwaliteit Marshall Mid Bluetooth

Een mooie feature van de Mid koptelefoon, is dat aan/uit knop ook fungeert als een besturingsknop. Zorg er echter wel voor dat je de L/R indicators in de gaten houdt en de koptelefoon op de juiste manier draagt, want anders zal die knop niet doen wat je wilt.

Rechts bewegen zorgt ervoor dat je naar het volgende liedje gaat, links is een nummer teruggaan, omhoog en omlaag verhoogt en verlaagt het volume, terwijl je met drie keer klikken terugspoelt. Druk een keer om een nummer af te spelen of pauzeren en als iemand je belt, dan kan je met een keer klikken het gesprek aannemen en een dubbele klik beëindigt of weigert het gesprek.

Het is indrukwekkend dat al deze functies in een kleine onopvallende knop zijn gestopt en het werkt allemaal aardig goed, zolang je uiteraard onthoudt wat wat doet. Dit is uiteraard handig om een volledig draadloze ervaring te krijgen, aangezien tijdens het gebruik van de koptelefoon we geen een keer onze telefoon uit onze broekzak hoefde te halen.

Beste Marshall Mid Bluetooth Review

Bij het besturen van het volume zijn een aantal goed doordachte extra’s toegevoegd aan de knop, wat belangrijk is om op te merken. Als je meerdere keren omhoog of omlaag drukt, dan zal het volume veel sneller veranderen, terwijl de knop omhoog of omlaag houden het volume veel meer geleidelijk veranderd. Dit is een handige gevoeligheid die onverwachte sprongen in volume zou moeten voorkomen omdat je de knop net iets te lang omhoog of omlaag gedrukt houdt.

Op het gebied van geluidskwaliteit is de Mid goed, maar zeker niet exceptioneel. Tijdens het luisteren naar normale popmuziek kregen we goede, heldere stemmen en een uitstekende bas. Het geluid leunde echter veel meer naar bas tijdens het luisteren van muziek.

Als je van elektronische muziek, rap of alle andere muziek met zware bas houdt, dan zal je genieten van deze koptelefoon, aangezien dit onevenwichtige geluid bij dit soort genres een voordeel is.

Is klassieke muziek echter je favoriete genre, dan zal je niet zo blij zijn met het onevenwichtige geluid. De Marshall Mid haalt hoge noten uit liedjes en stampt ze plat, waardoor hun impact verpest wordt.

Het is teleurstellend voor het Marshall merk, maar dit zorgt er ook voor dat de Mid niet de beste koptelefoon voor rock muziek is, aangezien hij het geluid vertroebeld.

Als je op zoek bent naar een koptelefoon voor analytisch luisteren, dan moet je deze zeker weten niet uitkiezen. Als je echter op zoek bent naar een mobiele koptelefoon voor een redelijke prijs die er goed uitziet en goed genoeg klinkt voor af en toe luisteren, dan heb je geluk.

Goedkope Marshall Mid Bluetooth Review

Nog een handige feature is dat je telefoongesprekken draadloos aan kunt nemen, aangezien de koptelefoon een ingebouwde microfoon heeft. Omdat de microfoon naar buiten gericht is, is de kans echter groot dat je veel luider moet spreken dan normaal als je een telefoongesprek aanneemt in een gebied met een hoop omgevingsgeluid.

Voor langere gesprekken buiten zal je het mogelijk handiger vinden om gebruik te maken van de microfoon die in de 3,5mm kabel is gebouwd die meegeleverd wordt met de koptelefoon.

Je kan deze kabel ook gebruiken om muziek te blijven luisteren wanneer de accu leeg is. Met een uitstekende accuduur van 30 uur is dit echter iets waar je niet te vaak gebruik van zal hoeven te maken. We hebben de koptelefoon elke dag een hele week gebruikt voordat we hem op moesten laden.

Een feature die we erg fijn vinden, is dat wanneer je draadloos naar muziek luistert, je dit met een vriend kan delen door een andere koptelefoon met de vrije 3,5mm aansluiting te verbinden. Het is fijn dat je je muziek kan delen zonder dat je hiervoor een splitter nodig hebt en het is vooral handig wanneer je een film met iemand kijkt tijdens het reizen.

Positief

Alhoewel hij niet uitstekend is, presteert de Marshall Mid koptelefoon erg goed voor €179. Hij ziet er geweldig uit, is comfortabel en klinkt goed, alhoewel hij wel iets te veel op bas leunt. Daarnaast heeft hij een geweldige accuduur en een aantal extreem handige features, zoals handsfree telefoongesprekken en geluid delen.

Negatief

Door het onevenwichtige geluid klonken de instrumentele soundtracks die we mooi vonden niet goed met de Marshall Mid. Nog vervelender dan dit was echter de slechte geluidsisolatie, maar dit is eerder een probleem van on-ear koptelefoons en niet specifiek de Marshall koptelefoon.

Conclusie van deze Marshall Mid Bluetooth review

Hij is niet perfect, maar de Marshall Mid Bluetooth koptelefoon biedt een goede waarde voor je geld. Voor maar €179 krijg je een solide draadloze luisterervaring, waar een aantal handige extra features aan toegevoegd zijn die je zou verwachten in koptelefoons die duurder zijn.

Het compacte en aantrekkelijke design is een groot pluspunt, maar de lange accuduur maakt het voor ons echt af. Je koptelefoon elke avond opladen kan erg vervelend zijn en is weer iets waar je aan moet denken en bij de Marshall Mid heb je dit probleem niet.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 03:56
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo