Master & Dynamic MW50 review

Toen we voor het eerst de nieuwe MW50 koptelefoon van het relatief jonge merk Master & Dynamic zagen, wisten we dat we hem maar al te graag uit wilde proberen. Met glanzend aluminium en een hoop zacht leer is hij mogelijk wel een van de meest stijlvolle koptelefoons die we tot op heden hebben gezien. Maar alhoewel de MW50 de esthetische waarden van een premium koptelefoon heeft, is iets maken dat er zowel mooi uitziet en goed klinkt niet een makkelijke taak en al helemaal niet voor een starter. Gelukkig levert de MW50 alles, een prachtig geluid die gelijk is aan zijn prachtige uiterlijk, om een geweldige ervaring voor al je zintuigen te creëren. In deze Master & Dynamic MW50 review zal je er alles over lezen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Master & Dynamic MW50 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Prachtig, goed gebouwd design
  • Warm, krachtig en gedetailleerd geluid
  • Uitgebreid klankbereik
  • Extreem comfortabel
  • Verlengd Bluetooth bereik

Negatief

  • Accuduur had beter kunnen zijn
  • Premium design wordt gekoppeld met een premium prijs

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Master & Dynamic MW50 review:

Design en features

Master & Dynamic is nu zo’n drie jaar oud en hun hoofdkwartier is in New York, waar deze koptelefoon ook gefabriceerd is. Het bedrijf beweert dat de koptelefoon gemaakt is voor tientallen jaren gebruik en met een prijs van €499 mag je dat ook wel verwachten.

Beste Master & Dynamic MW50 Review

Alhoewel we zulke beweringen uiteraard niet kunnen bevestigen, is het wel direct duidelijk wanneer je deze koptelefoon uit de doos haalt, dat hij erg solide gebouwd is. De band voelt erg robuust aan doordat hij gemaakt is van roestvrij staal en aluminium. De verlengstukken schuiven soepel om de hoofdband aan te passen aan je hoofd, terwijl de oorschelpen zonder problemen roteren om ze goed passend te krijgen.

Zelfs de besturingen voelen goed gebouwd aan, waaronder een stevige aan/uit/koppel schakelaar op de rechter oorschelp en drie zilveren toetsen aan de rechterkant om af te spelen/pauzeren, volume aan te passen, liedjes over te slaan en inkomende gesprekken aan te nemen. Aan de rechterkant vindt je ook een Class C USB poort terug, welke vliegensvlug opladen mogelijk maakt wanneer de accu er naar 16 uur mee ophoudt.

Alhoewel snel opladen geweldig is, hadden we bij deze prijs eigenlijk wel een accuduur van 20+ uur verwacht, om de MW50 op gelijke hoogte met vlaggenschipmodellen van Sennheiser, Bose, Sony en andere te plaatsen. Een pluspunt is dat de MW50 wel een beter Bluetooth bereik heeft van 30 meter (drie keer meer dan de standaard 10 meter), wat hij te danken heeft aan een speciale aluminium antenne.

Goedkope Master & Dynamic MW50 Review

De oorschelpen hebben vergelijkbare designelementen van andere premium koptelefoon modellen (waaronder Bowers & Wilkins) met magnetisch verwijderbare pads. Verwijder eentje en je zal een glinsterende chrome bescherming vinden die doet denken aan een Dobro resonator, welke een 40mm beryllium driver bedekt.

Op het gebied van comfort straalt de premium rundleer op de hoofdband luxe uit, wat compleet gemaakt wordt door het super zachte lamsvel op de oorkussens, wat de MW50 een van de meest comfortabele on-ear koptelefoons maakt die we in onze handen hebben gehad (draadloos of niet). Iets meer vulling aan de bovenkant zou niet verkeerd geweest zijn, wat je na een paar uur luisteren een beetje begint te voelen, maar de mashmallow zachte oorkussens maken een hoop goed.

Accessoires die je in het pakket kan vinden zijn een paar beklede kabels voor het opladen en rechtstreeks te verbinden met een muziekbron, maar ook een draag zakje en zelfs een carrying case voor de kabels, alhoewel we wel een hard case voor de koptelefoon hadden verwacht voor deze prijs.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Het geluid

De onmiddellijke comfort die we ervoeren met de MW50, werd bijna perfect gespiegeld op het gebied van geluid. De hoge uiteinden zijn sprankelend en goed gedetailleerd, wat perfect past bij het glanzende uiterlijk van de buitenkant van de oorschelpen, terwijl een warme en rossige middenklank het mogelijk maakt om je in te leven in het geluid alsof je in een premium leren lounge stoel gaat zitten. Dit gebalanceerde geluid resulteert in een comfortabele, goed ondersteund geluidsbereik, met voldoende detail.

We vonden het geluid van de MW50 direct mooi, maar het was het verrassende uitgebreide geluidsbereik dat ons continu verraste terwijl we naar verschillende genres luisterde (vooral voor een on-ear koptelefoon, welke niet de luxe heeft om je oren te omringen met een akoestische kamer).

Instrumenten worden bijna hemisferisch uitgestrekt, naar de kanten gegooid tijdens minder volle momenten alsof het geluid uit de ruimte moet komen, maar ze glanzen nog steeds met nauwkeurigheid en helderheid. Dankzij de superieure precisie en uitgestrekte ruimte, werden we zelfs een aantal keer voor de gek gehouden toen liedjes samples toevoegde, wat af en toe klonk of iemand (of iets) ons van achteren benaderde, waardoor we het nummer terug moesten spoelen om er zeker van te zijn.

De mix van stereo ruimte en uitstekende precisie van de MW50 komen van pas wanneer het iets meer complex begint te worden. Hij heeft geen problemen om een mix van instrumenten allemaal een plaats te geven, zodat je volledig kan genieten van elke klank.

Goedkoopste Master & Dynamic MW50 Review

De bas reactie is ook indrukwekkend voor een on-ear koptelefoon, welke een donderende autoriteit bij de laagste klanken biedt en een boost van midden bas om hip-hop en rock tracks echte energie te geven. Die krachtige klank gaat subtiel over in de rijke middenklanken, welke weer soepel overgaat in de sprankelende treble, om een mix te creëren die tegelijkertijd gebalanceerd en aardig divers is. Heel af en toe kan de bas een beetje bonkend worden, maar dit gebeurde zo weinig dat we er zelfs over twijfelde om het te benoemen in deze Master & Dynamic MW50 review.

Om te kijken hoe de MW50 presteert vergeleken met volgens ons de beste on-ear koptelefoon (Audeze Sine), verbonden we hem met onze Antelope Zodiac DAC/amp. We waren blij om te ontdekken dat de MW50 goed stand kon houden, ook al kost de Sine iets meer zonder de draadloze verbinding. Alhoewel beide koptelefoons een gebalanceerd en toegankelijk geluid bieden, is de MW50 iets warmer en meer rijk aan bas, terwijl de Sine meer accuraat en gedetailleerd is. Het grootste verschil was bij de instrumentele scheiding, waarbij de MW50 niet net zo goed presteerde als de Sine en de instrumenten af en toe samenvoegde in vergelijking.

We waren echter nog steeds verrast dat de MW50 zo goed stand kon houden ten opzichte van zo’n sterke kandidaat, waardoor we hem zeker zien als een van de beste draadloze koptelefoons die we in onze handen hebben gehad.

 

Conclusie van deze Master & Dynamic MW50 review

Alhoewel Master & Dynamic nog een relatieve nieuwkomer is, heeft het bedrijf al met hun eerdere modellen bewezen dat ze thuishoren in de erg competitieve premium koptelefoon markt. De prijs is misschien hoog, maar de MW50 brengt stijl, kwaliteit, comfort en een uitstekend geluid in het draadloze segment en als een bonus krijg je daar nog een beter Bluetooth bereik bij. Als je op zoek bent naar een kwalitatieve draadloze ervaring op alle niveaus en het geld hebt, dan raden we zeker aan om de MW50 te kopen.

Vergelijk prijzen nu bij:

Hoe lang zal hij het uithouden?

De claim van Master & Dynamic dat deze koptelefoon het tientallen jaren uit zal houden is misschien gedurfd en een nieuw bedrijf probeert zich altijd hoorbaar te maken in de drukke markt. Dat kan echter ook betekenen dat het bedrijf dit maar al te graag wil bewijzen en zodoende een hoge kwaliteit biedt. Deze koptelefoon voelt ongetwijfeld zeer stevig en goed gebouwd aan en zal het zeker een hoop jaren zonder problemen volhouden.

Wat zijn de alternatieven?

Alternatieve draadloze opties in de premium markt zijn onder andere de Bowers & Wilkins P7 draadloze over-ear en ook de betaalbare P5 draadloze on-ear. Beide keuzes bieden vergelijkbare premium esthetica, maar B&W focust volgens ons de laatste tijd een beetje te veel op bas en we vinden het gebalanceerde geluid die de MW50 te bieden heeft mooier.

Moet je de Master & Dynamic MW50 kopen?

Ja zeker. Als je op zoek bent naar een premium draadloze ervaring op alle niveaus en je hebt geld hebt, dan raden we zeker aan om vandaag een MW50 te kopen.

We hopen dat je van deze Master & Dynamic MW50 review hebt genoten.

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo