Libratone Q Adapt On-Ear review

Het Deense bedrijf Libratone heeft een aantal geweldige audioproducten in de laatste jaren geproduceerd, maar tot op heden hebben ze zich alleen maar gefocust op speakers. Ze stappen nu echter de wereld van persoonlijke audio binnen en hun nieuwe Q Adapt On-Ear koptelefoon is de eerste die we uitgebreid getest hebben. In deze Libratone Q Adapt On-Ear review zullen we je uitgebreid vertellen wat hij zoal te bieden heeft.

Net als de speakers van het bedrijf is de Q Adapt On-Ear erg stijlvol. Hij is beschikbaar in wit en zwart en beide modellen zien er prachtig uit. De hoofdband is gehuld in textiel dat erg zacht aanvoelt, de blootgestelde cilindervormige scharnieren zijn afgewerkt in geanodiseerd aluminium en de oorschelpen zelf hebben traagschuim oorkussens die goed gevuld zijn en zacht op je oren zitten.

Als het belangrijk voor je is hoe een koptelefoon er uitziet en Scandi-chique je ding is, dan is het zeker waard om een kijkje te nemen naar deze koptelefoon.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Libratone Q Adapt On-Ear review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Effectieve ruisonderdrukking
  • Vol met features
  • Chique uitstraling

Negatief

  • Past niet geweldig
  • Auto pauzeren en hervatten niet erg betrouwbaar

 

Libratone Q Adapt On-Ear review:

Features

Maar zelfs als esthetica je helemaal niks uit maakt, dan zal de lijst van features die de Q Adapt aanbiedt je zeker weten interesseren. Het is een Bluetooth koptelefoon en compatibel met de kwalitatieve aptX audio codec. Hij heeft een 3.5mm aansluiting op de rechter oorschelp, zodat je kan blijven luisteren nadat de accu leeg is (alhoewel je met 20+ uur gebruikstijd hier waarschijnlijk niet al te vaak gebruik van hoeft te maken).

Beste Libratone Q Adapt On-Ear Review

Hij heeft actieve noise-cancelling, welke ongelofelijk goed werkt om het gezoem van de air-conditioning in een kantoor en het algemene lawaai van het dagelijkse leven te onderdrukken.. Deze ruisonderdrukking is zo goed, dat we vinden dat hij erg dicht in de buurt komt van de uitstekende QuietComfort 35 van Bose, wat momenteel onze favoriet is. Daarnaast kan je de hoeveelheid ruisonderdrukking aanpassen, voor het geval je op de hoogte moet zijn van wat er om je heen gebeurt.

Dan is er ook nog multitouch besturing (aan de buitenkant van de rechter oorschelp), automatisch pauzeren en hervatten wanneer je de koptelefoon van je hoofd afhaalt en weer opzet en Bluetooth audio stream delen tussen andere Libratone Bluetooth koptelefoons. De Libratone Q Adapt On-Ear slaat niks over tijdens de zoektocht naar de meest uitgebreide features. In onze ogen is hij het perfecte product voor muziekliefhebbers. Een draadloze koptelefoon die niet alleen geweldig klinkt, maar ook nog eens geen compromissen maakt.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Passen en geluidskwaliteit

Het is echter jammer om te vermelden dat de Libratone Q Adapt geplaagd wordt door een aantal fundamentele problemen. De eerste van deze is dat hij niet goed past. Dit is uiteraard een subjectief iets, aangezien ieder hoofd uniek is, maar wij vonden dat hij te snel van ons hoofd afviel. In slaap vallen op weg naar huis in de trein, niezen, naar voren buigen om je veters te strikken. Elke keer wanneer we voor over bogen gleed de koptelefoon van ons hoofd en op onze schoot of de vloer.

Dat is zeker niet ideaal en jammer genoeg niet het enige probleem. Wij vonden hem comfortabel op onze oren zitten, maar andere personen die hem uitprobeerde vonden dat hij oncomfortabel strak op hun hoofd zat.

Goedkoopste Libratone Q Adapt On-Ear Review

Meer zorgwekkend is echter dat de auto pauzeer functie af en toe zomaar inschakelt tijdens het wandelen. De hoofdtelefoon goed op onze oren zetten loste dit probleem soms op, maar soms ook niet. Het is in ieder geval frustrerend en niet iets waar een koptelefoon van €249 geen last van zou mogen hebben. Wederom moeten we toegeven dat personen met grotere hoofden dit probleem misschien niet hebben, want toen we de oorschelpen strakker tegen onze oren drukte was het probleem opgelost.

De geluidskwaliteit is echter goed. Het is niet zo goed als de N60 NC ruisonderdrukkende koptelefoon van AKG of de Bose QuietComfort 35, maar hij zit hier niet ver achter. Er wordt voldoende detail geboden en de 40mm drivers van de Q Adapt bieden een goede, stevige, gecontroleerde bas.

En als je het standaard profiel niet fijn vindt, dan is het ook mogelijk om bas of treble een boost te geven via de instellingen in de Libratone app. Deze kan je ook gebruiken om de hoeveelheid ruisonderdrukking aan te passen en de firmware bij te werken.

 

Conclusie van deze Libratone Q Adapt On-Ear review

De eerste Libratone koptelefoon biedt een hoop positieve dingen. Hij is draadloos, er is ruisonderdrukking (wat goed werkt), hij klinkt prima en hij zit boordevol features. Het enige wat mist is een luxueuze harde case om hem in op te bergen, maar we kunnen accepteren dat deze niet meegeleverd wordt (er wordt een zakje meegeleverd, maar wij geven de voorkeur aan iets dat steviger is).

Wat we minder snel kunnen vergeven is dat het zo problematisch is om hem goed passend te krijgen en dat de auto pauzeer functie inschakelt wanneer dat niet zou moeten. Een koptelefoon die ontwikkeld is om mee te reizen zou goed op je hoofd moeten blijven zitten en als je een auto pauzeer functie toevoegt, dan moet je 100% zeker zijn dat deze goed werkt.

Deze koptelefoon heeft een hoop potentie, maar een aantal onvergefelijke fouten voorkomen dat we hem vol overtuiging aan kunnen bevelen. Je ervaring kan anders zijn, aangezien de problemen die we ervoeren voornamelijk met de grootte van je hoofd te maken hebben, maar wees gewaarschuwd.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo