Marshall Major II Bluetooth review

Het komt niet vaak voor dat een bedrijf die een merknaam gebruikt voor naamsbekendheid en stijlpunten om de verwachtingen te overtreffen, maar dat is precies wat Marshall Headphones heeft gedaan sinds de lancering een paar jaar geleden. Met design kenmerken van een de grootste namen in rock als inspiratie, heeft Marshall Headphones zijn eigen identiteit gevormd door solide koptelefoons en Bluetooth speakers te ontwerpen. Deze producten hebben niet alleen de iconische stijl van Marshall, maar bieden ook een goed geluid en slimme design elementen. Zoals vandaag de dag normaal is, voegt het nieuwste product van Marshall Headphones het gemak van Bluetooth aan een uitstekende on-ear koptelefoon toe, de Marshall Major II. De Bluetooth versie is gebaseerd op hetzelfde slimme design als de voorganger, met getextureerde oorschelpen en een bijna onverwoestbare hoofdhand met intuïtieve on-board besturing, moeiteloos draadloos afspelen en een batterijduur die het dagen volhoudt. Het is een briljante set van een bedrijf die al speakers met Bluetooth aanbiedt. Alhoewel deze koptelefoon zeker niet zonder eigenaardigheden is, kan je hem met een prijs vanaf €109 zeker niet ongestoord voorbij laten gaan. In deze Marshall Major II Bluetooth review zullen we alles bespreken wat deze koptelefoon te bieden heeft.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Marshall Major IV Bluetooth

Vergelijk nu prijzen bij:

Marshall Major II Bluetooth review

8.2Expert Score
Solide Bluetooth prestatie en batterijduur

De bas is soms iets te zwaar voor ons, maar met een solide Bluetooth prestatie en een batterijduur om dagenlang van deze koptelefoon te genieten, zijn er voor deze prijs weinig koptelefoons die beter presteren.

Postief
  • Vol en gedetailleerd geluid voor de prijs
  • Solide draadloos signaal met een goed bereik
  • Intuïtieve onboard besturing
  • Stijlvol, comfortabel design
  • Uitstekende batterijduur
Minpunten
  • Zware mid bas zit soms in de weg
  • Bluetooth verbinding is een beetje luidruchtig

Marshall Major II Bluetooth review

Features en design

Fans van de originele Major II zullen zich direct thuis voelen met de Bluetooth versie, aangezien Marshall zo slim is geweest om de belangrijkste design elementen te behouden. Voor degene die echter nog niet bekend zijn met het merk zullen we omschrijven hoe ze er uit zien. Je krijgt het bekende logo van Marshall gehuld in wit, gouden versieringen aan de binnenkant van de band en de uiteinden van de gitaar stijl kabel (voor die keren dat je moet verbinden) en ingedeukte textuur langs het exterieur, wat bedoeld is om de iconische speakerkasten van Marshall te emuleren.

Beste Marshall Major II Bluetooth Review

Op het gebied van constructie-elementen heeft de koptelefoon een flexibele hoofdband die je zonder problemen alle kanten op kan draaien en oorschelpen met scharnieren die naar binnen gevouwen kunnen worden voor makkelijkere opslag. Gezien de toevoeging van Bluetooth zijn er uiteraard ook een hoop onboard besturingen meegeleverd.

Aan de onderkant van de rechter oorschelp zit een microUSB oplaadpoort, een 3.5mm input om de koptelefoon met een kabel te verbinden en een aan/uit en koppel knop, welke je ingedrukt kan houden om de bluetooth koptelefoon aan/uit te zetten of een dubbelklik om te koppelen. Aan de onderkant van de linker oorschelp zit een glanzende gouden controle knop, wat ons favoriete design element is. Het kan een beetje lastig zijn om de knop te vinden wanneer je de koptelefoon op hebt, maar zodra je dit onder de knie hebt is het een briljant controle punt. Je kan er uiteraard opdrukken om gesprekken te beantwoorden en muziek af te spelen of pauzeren, maar je kan hem omhoog en omlaag drukken om het volume aan te passen of links en rechts om een ander liedje uit te kiezen. Het is erg eenvoudig en efficiënt voor volledige controle over je muziek zonder dat je een hoop knoppen combinaties in hoeft te drukken.

Onder de zachte vulling van elk oorkussen zit een 40mm driver, welke een geclaimde frequentie reactie van 10Hz – 20kHz heeft. Ze lijken precies hetzelfde als bij de originele Major II, maar hebben nog iets extra te bieden, waar we verderop meer over zullen vertellen.

Alhoewel de Bluetooth connectie een beetje luidruchtig is wanneer deze ingeschakeld wordt, is hij ook extreem solide. De verbinding hield zelfs stand tot na de standaard 10 meter tijdens onze Marshall Major II Bluetooth review en zelfs met deuren en muren tussen ons. De toevoeging van aptX maakt ook een CD geluidskwaliteit op ondersteunende apparaten en minimale sync problemen mogelijk. Waarschijnlijk het meest indrukwekkende is de batterijduur van 30 uur, wat deze koptelefoon aan de top van zijn klasse plaatst (een belangrijke onderscheiding die je wel in gedachten moet houden).

Comfort

Comfort was een van de belangrijkste features van het origineel en dit is niet veranderd bij de Bluetooth versie. De zachte kussens bieden voldoende ondersteuning en alhoewel iets meer vulling in de hoofdband fijn was geweest, is het geen probleem om deze koptelefoon de hele dag te gebruiken.

Vergelijk nu prijzen bij:

Prestaties Marshall Major II Bluetooth

Zoals je waarschijnlijk wel zou verwachten biedt de Major II Bluetooth een vergelijkbare ervaring als de bedrade voorganger. Dus een warm en levendig geluid, met een goede aanwezigheid van middenklasse instrumenten, volle en sterke bas en voldoende instrumentonderscheiding wat voor een indrukwekkend detail zorgt.

Marshall Major II Bluetooth Review

Net als bij de voorganger klinkt de koptelefoon snel zwaarder zodra je naar de hogere frequenties gaat, wat de vonkeling van flitsende instrumenten iets verlaagd en dit is vooral merkbaar bij bekken en snelle snaarinstrumenten. Alhoewel sommige luisteraars meer extensie en nauwkeurigheid zullen willen, zorgt het ook voor een comfortabele rit, wat de scherpere momenten van je nummers versoepeld.

Het enige probleem met de Major II Bluetooth vergeleken met de bedrade versie, is eentje die we vaker opgemerkt hebben bij koptelefoons die overstappen naar draadloos, namelijk een scherpe verhoging van de mid bas. Het fenomeen lijkt te ontstaan door de versterking en hetzelfde probleem zagen we bij andere draadloze modellen, zoals de V-Moda M100 en Sennheiser Momentum Wireless.

Die extra bas is vooral merkbaar bij nummers met een zware bas of drums. Dit effect kan ervoor zorgen dat deze instrumenten op de voorgrond treden, wat uiteraard per genre zal verschillen. Deze extra bas was echter meer een aanmerking en niet zo zeer een klacht, vooral gezien de prijs. In het huidige tijdperk is bas echter vaak een positief iets en veel personen zullen deze extra kracht zelfs op prijs kunnen stellen.

Conclusie van deze Marshall Major II Bluetooth review

Met de klassieke rock stijl prestatie en stijl neemt de Major II Bluetooth de fakkel over van de succesvolle voorganger. Hij biedt een warm en sterk draadloos geluid in een comfortabel design waarvoor je je bankrekening niet hoeft te plunderen. De bas is soms iets te zwaar voor ons, maar met een solide Bluetooth prestatie en een batterijduur om dagenlang van deze koptelefoon te genieten, zijn er voor deze prijs weinig koptelefoons die beter presteren.

Vergelijk nu prijzen bij:

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo