Bose SoundSport Pulse Wireless review

De SoundSport Pulse is de draadloze hardloop koptelefoon van Bose die ook een in-ear hartslagmeter heeft, welke samenwerkt met de meeste hardloop apps en services. Dus ongeacht of je Strava of Runkeeper gebruikt kan je handige hartslaginformatie gebruiken om je hardloopsessies te verbeteren of ervoor zorgen dat je op de juiste manier traint. De oordopjes zitten comfortabel en goed in je oren en de SoundSport Pulse is het overwegen waard als je vrij wilt zijn van de tirannie van draden. Hij is echter wel erg duur, aangezien Bose niet zijn eigen trainingsplatform heeft ontwikkeld om te combineren met de koptelefoon. In deze Bose SoundSport Pulse Wireless review zullen we het uitgebreid gaan hebben over wat deze oordopjes zoal te bieden hebben.

Vergelijk prijzen nu bij:

 • Coolblue:
bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Bose SoundSport Pulse Wireless review:

  Plus- en minpunten in een oogopslag

  Positief

  • Super comfortabel
  • Goede geluidskwaliteit
  • Betrouwbare hartslagmeter

  Negatief

  • Geen speciale fitness app
  • Alternatieven bieden betere waarde

  Belangrijkste features

  • Bluetooth 4.0
  • Hartslagmeter
  • Ondersteuning voor apps van derden
  • Zweet en weerbestendig
  • 5 uur accuduur
  • Prijs tijdens deze Bose SoundSport Pulse Wireless review:

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Bose SoundSport Pulse Wireless review:

  Design en comfort

  De SoundSport Pulse gebruikt een standaard flexibel nekband design, met een kabel achter je hoofd langs die de twee oordopjes met elkaar verbindt. In tegenstelling tot de volledig draadloze oordopjes waar er steeds meer van komen, zorgt de kabel er in ieder geval voor dat je je koptelefoon niet kwijtraakt.

  Goedkope Bose SoundSport Pulse Wireless Review

  De bekende Bose wingtips worden ook voor deze oordopjes gebruikt, maar de StayHear+ Pulse wingtips zijn een verbetering ten opzichte van de oudere versies, door gebruik te maken van een meer soepel design. De wingtips die gebruikt worden voor de SoundSport Pulse zijn echter anders dan de standaard StayHear+ Pulse wingtips, aangezien ze ruimte hebben voor de hartslagmeter.

  De wingtips doe je in je oorschelp en de silicone tips gaan in je gehoorkanaal en samen zorgen deze ervoor dat de oordopjes goed blijven zitten. Een kleding clip wordt meegeleverd om de kabel achter je nek vast te maken.

  Op het gebied van comfort zijn de wingtips van Bose net zo goed als de beste. Tijdens zowel sprintjes als langere hardloopsessies maakten we ons nooit zorgen dat de oordopjes uit onze oren zouden vallen. Elk oordopje is redelijk groot en steekt ongeveer een centimeter uit, maar de wingtips helpen om het gewicht te compenseren en ze op hun plaats te houden. Verscheidene afmetingen worden meegeleverd in de doos, dus je zou geen problemen moeten hebben om de juiste afmetingen voor je oren te vinden.

  De SoundSport Pulse heeft voornamelijk een zwarte kleur met een paar rode accenten. Dit helpt om hem te onderscheiden van de standaard SoundSport Wireless oordopjes (€180), welke geen hartslagmeter hebben, maar beschikbaar zijn in groene, zwarte en blauwe opties.

  Het rechter oordopje heeft een kleine aan/uit knop en de kabel heeft een inline afstandsbediening en microfoon.

  Beste Bose SoundSport Pulse Wireless Review

  Zoals je zou verwachten van hardloop oordopjes zal de SoundSport Pulse zweet en regen overleven en er is een waterafstotende deklaag die helpt om opbouw van vocht te voorkomen. Na verscheidene sessies in de regen en een zware workout met een hoop zweet in de sportschool, kunnen we bevestigen dat de SoundSport Pulse hier inderdaad geen problemen mee heeft.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Hartslagmeter

  Alhoewel er een Bose Connect app is, welke ook gebruikt wordt voor andere draadloze Bose koptelefoons, zoals de Bose QuietControl 30 en QuietComfort 35, biedt hij niet veel op het gebied van functionaliteit voor de SoundSport Pulse. Je kan je hartslag live volgen, maar daar houdt het qua fitness functionaliteit ook op.

  In plaats daarvan wordt er van je verwacht dat je de hartslagmeter van de oordopjes gebruikt met andere speciale fitness app die de Bluetooth 4.0 hartslagservice ondersteunen. Je hebt de keuze uit een aantal grote namen, zoals Strava, Runkeeper, MapMyRun, Endomondo en zelfs HealthKit van Apple. Wij gebruikte voornamelijk Strava tijdens deze Bose SoundSport Pulse Wireless review en het instelproces was erg simpel.

  Goedkoopste Bose SoundSport Pulse Wireless Review

  De hartslagsensor zit in het linker oordopje, dus je moet ervoor zorgen dat deze goed in je oor zit. Het oordopje laat je via een geluidsnotificatie weten of hij succesvol je hartslag kan meten of loskomt en het signaal kwijtraakt. Er is geen manier om de hartslagmeter uit te zetten, maar hij verstuurt alleen maar hartslagdata als een relevante app geopend is.

  We hebben in het verleden de Jabra Sport Pulse gebruikt en we vonden dat de SoundSport Pulse beter in onze oren zat en meer consistente metingen gaf. De Jabra zou vaak vragen om de positie van het oordopje aan te passen, terwijl we hier nooit last van hadden bij de oordopjes van Bose.

  De hartslagmetingen waren goed en consistent vergeleken met een hartslagmeter die we tegelijkertijd op onze borst droegen, waarbij de gemiddelde slagen per minuut aan het einde van een sessie maar 2-3 slagen afweken, wat niet slecht is. Het is zeker weten beter dan de optische hartslagmeters die je om je pols doet.

  De hoeveelheid hartslag feedback die je krijgt zal afhankelijk zijn van de fitness app die je gebruikt. Bepaalde apps maken het mogelijk om doel hartslagzones en intervalsessies in te stellen.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Geluidskwaliteit

  De SoundSport Pulse heeft een veel warmer geluid dan de Bose QuietControl 30 actieve noise-cancelling koptelefoon die we toevallig tegelijkertijd aan het uittesten waren.

  Er is voldoende bas om je hartslag op gang te krijgen, terwijl de mids en trebles niet te veel afwijken naar te helder of ruw. Er is een goede hoeveelheid aanwezigheid en energie in de geluidsproductie, met een fijn en levendig geluid. De oordopjes bieden een redelijk goede sluiting, wat helpt met de bas.

  Bose SoundSport Pulse Wireless Review

  Accuduur en opladen

  Je kan ongeveer vijf uur accuduur verwachten van de SoundSport Pulse. We droegen hem tijdens twee korte hardloopsessies en twee sessies in de sportschool voordat hij ermee ophield, wat net iets minder dan vijf uur was.

  Het goede nieuws is dat 15 minuten opladen alweer een uur gebruik geeft, zodat je hem snel op kan laden voordat je naar buiten gaat. Opladen wordt gedaan met een Micro USB kabel.

  Moet je de Bose SoundSport Pulse Wireless kopen?

  De SoundSport Pulse heeft een hoop positieve punten, zoals het fantastisch passen, de goede hartslagmeting en het energieke geluid. Afgezien van een speciale fitness app biedt hij alles wat je nodig hebt in een sport koptelefoon, maar aangezien hij compatibel is met een hoop apps van derden, is dit niet echt een groot probleem.

  Er is echter een groot minpunt en dat is de prijs. Gezien het grote aanbod die we vandaag de dag hebben is €229 een beetje prijzig. De Jabra Sport Pulse Wireless was nog duurder toen hij eerst uitgebracht werd, maar die is nu €100 goedkoper dan de Bose. De Jabra biedt daarnaast een veel betere waarde, aangezien de speciale Jabra Sport Life app erg goed is en daarnaast krijg je ook nog ondersteuning voor apps van derden.

  De SoundSport Pulse is echter nog steeds een geweldige optie voor fitness enthousiastelingen en zijn iets comfortabeler. Of dit genoeg is om de extra €100 te betalen is een keuze die je zelf moet maken.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Conclusie van deze Bose SoundSport Pulse Wireless review

  De Bose SoundSport Pulse Wireless heeft voldoende features voor hardlopers, maar is een beetje prijzig vergeleken met de concurrentie.

  LEES OOK:

  BluetoothKoptelefoon.com
  Logo