Bowers & Wilkins P7 Wireless review

Sommige zouden zeggen dat Bowers & Wilkins een beetje laat was om Bluetooth technologie te integreren. Het is nog niet zo lang geleden dat de T7 Bluetooth speaker uitgebracht werd, welke gevolgd werd door P5 Wireless koptelefoon, welke beide zeer capabel waren. Het volgende product is de P7 Wireless koptelefoon, welke gebaseerd is op het beroemde P7 model van het bedrijf, maar nu zonder kabel. Deze grotere over-ear koptelefoon kost hetzelfde als de on-ear P5 wireless tijdens release de laatste is nu in prijs gedaald gezien deze nieuwe release. In deze Bowers & Wilkins P7 Wireless review zullen we uitgebreid bespreken wat deze Bluetooth koptelefoon zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bowers & Wilkins P7 Wireless review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

 • Stijlvol design
 • Rijk, energiek geluid
 • Betrouwbare Bluetooth

Negatief

 • Knoppen voelen goedkoop aan
 • Duur

 

Belangrijkste features

 • 40mm drivers
 • 17 uur batterijduur
 • Verwijderbare kabel
 • Bluetooth aptX
 • Afstandsbediening met drie knoppen
 • Prijs tijdens deze Bowers & Wilkins P7 Wireless review:

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bowers & Wilkins P7 Wireless review:

Design en comfort

Als je de P7 in het verleden hebt gezien of zelfs de P5 in zijn bedrade of draadloze versie, dan weet je wat je kan verwachten bij de P7 Wireless. Er is een overvloed aan luxueus schaapleer, wat gepaard wordt met aluminium. Samen zorgen ze voor een pakket met een premium gevoel.

Aangezien de P7 Wireless een over-ear model is, is hij een stuk groter dan de P5 Wireless. Om dit op te lossen kan hij in elkaar geklapt worden, zodat je hem makkelijker met je mee kan nemen. Bowers & Wilkins zegt dat het traagschuim in de oorkussens anders is dan die van de originele P7. Ze zijn ontworpen om resonantie te verlagen, wat tot minder verstoring leidt.

Een van de belangrijkste dingen is uiteraard dat de koptelefoon comfortabel zit en aan het begin is hij redelijk comfortabel. De hoofdband is een beetje aan de strakke kant, maar als deze hetzelfde is als de P5, dan zou dit na verloop van tijd iets losser moeten gaan zitten. We vonden dat de on-ear P5 Wireless onze oren in het begin een beetje zouden irriteren na verloop van tijd, maar dit probleem werd minder toen we hem een tijdje droegen.

Het voordeel dat hij een beetje strak zit en het closed-back, over-ear design, is dat er een aardige hoeveelheid passieve isolatie is, aangezien de gulle hoeveelheid vulling helpt om de buitenwereld te blokkeren. De oorschelpen schuiven op en neer op een aluminium rails, zodat je altijd wel een positie kan vinden die comfortabel zit.

De buitenkant van elke oorschelp heeft de Bowers & Wilkins merknaam op een geborstelde metalen achtergrond. Contraststiksels kunnen gevonden worden op de goed gevulde hoofdband. Er is een goede hoeveelheid aandacht aan details besteedt en al met al straalt het zwart en zilveren design klasse en elegantie uit.

Vergelijk prijzen nu bij:

Gezien dit alles zijn we dan ook teleurgesteld dat de goedkoop voelende plastic media knoppen van de P5 Wireless ook te vinden zijn op de rechter oorschelp van de P7 Wireless. Deze knoppen kunnen niet ver ingedrukt worden en de actie van het indrukken voelt totaal niet bevredigend aan. Deze knoppen passen totaal niet bij het premium gevoel en uitstraling van de rest van de koptelefoon.

Ze functioneren echter naar behoren, zodat je liedjes af kunt spelen, pauzeren, overslaan en de volume op je met Bluetooth verbonden apparaat aan kan passen. Een schuivende aan/uit knop zit op de base van de rechterkant en deze kan ook ingedrukt worden om de Bluetooth koppel modus te activeren.

Goedkoopste Bowers & Wilkins P7 Wireless Review

De betrouwbaarheid van de Bluetooth was perfect. We ervoeren nooit het frustrerend en vervelend wegvallen en het bereik was fantastisch. De Bowers & Wilkins P7 Wireless zal echter alleen maar automatisch verbinden met het eerste gekoppelde apparaat, in plaats van een lijst aflopen, wat een beetje vervelend is. Zorg er dus voor dat je je primaire apparaat het eerst koppelt of maak het geheugen leeg en koppel deze.

Op de linker oorschelp zal je een 2,5mm aansluiting terugvinden, welke je kan gebruiken om de meegeleverde 2.5mm naar 3.5mm kabel te verbinden. Dit maakt het mogelijk om de koptelefoon zelfs te gebruiken wanneer de interne batterij leeg is en laat je ook luisteren naar apparaten die geen Bluetooth hebben.

Om de kabel te verbinden moet je het linker oorkussen verwijderen om de 2.5mm aansluiting te vinden. Het betekent dat de kabel meer naadloos ingebouwd is, waardoor de koptelefoon er meer uitziet als een conventionele bedrade koptelefoon. Dit houdt ook in dat de kans kleiner is dat je de kabel er per ongeluk uittrekt. Het is een simpele, maar elegante keuze die we erg op prijs stelden.

Je kan de koptelefoon opladen via een microUSB en een batterijduur van 17 uur verwachten. Aan het einde van de eerste week testen was de batterij nog meer dan voldoende opgeladen.

Een gestoffeerde case wordt meegeleverd, welke aantrekkelijk is en de koptelefoon mooi aanvult. We vonden echter dat de case een beetje aan de kleine kant was, dus we moesten de koptelefoon zo klein mogelijk maken om hem hier in te doen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Geluidskwaliteit Bowers & Wilkins P7 Wireless

Bowers & Wilkins heeft zeker een onderscheidend geluid en dat is wederom weer te merken bij deze koptelefoon. Er is dezelfde sterke bas die bij alle koptelefoons van het bedrijf terug gevonden kan worden, maar we kregen het idee dat deze nu zelfs nog sterker is.

Dit kan echter ook het effect zijn van het eerdergenoemde, verbeterde traagschuim. Maar of het nu het geluid van een basgitaar of een synth bas uit de jaren 80 is, er is een hoop aangename warmte en toonbereik met de 40mm drivers.

De treble is ook erg fijn. Deze is nooit te helder of hard. Het midden bereik voelt nooit zo druk als bij de P5 Wireless. Dit wordt geholpen door een uitstekende stereo imaging (geluiden hebben een duidelijke richting).

Het geluid van de P7 Wireless is niet geschikt voor kritisch luisteren (daar is het te warm voor), maar het is nog steeds een erg genietbare ervaring. Zoals je zou verwachten voor de prijs ondersteund de P7 Wireless de Bluetooth aptX codec, voor een beter draadloze geluidskwaliteit bij apparaten die dit ondersteunen.

Beste Bowers & Wilkins P7 Wireless Review

 

Moet je de Bowers & Wilkins P7 Wireless kopen?

Aangezien de P7 Wireless voor dezelfde prijs wordt aangeboden als de P5 Wireless tijdens de release, is hij een interessante optie om te overwegen. Tenzij je een kleiner on-ear design wilt hebben, klinkt de nieuwe koptelefoon beter en geniet hij makkelijk onze voorkeur.

€399 is echter wel een hoop geld voor een draadloze koptelefoon en hij heeft niet eens actieve noise cancelling. Alhoewel de Bose QuietComfort 35 niet zo goed is op het gebied van geluidskwaliteit (hij klinkt iets meer levenloos), biedt hij wel een uitstekende ANC en hij kost minder. De nieuwe Sony MDR-1000X klinkt daarnaast beter dan de Bose en heeft net zo’n goede ANC en deze wordt voor dezelfde prijs verkocht als de Bowers & Wilkins P7 Wireless.

 

Conclusie van deze Bowers & Wilkins P7 Wireless review

Drie keer is scheepsrecht voor Bowers & Wilkins en Bluetooth en de P7 Wireless ziet er goed uit en klinkt geweldig.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo