JBL Everest Elite 700 review

De JBL Everest Elite 700 is de nieuwste koptelefoon van de populaire Everest serie en mogelijk het beste model om het merk te helpen bij het vieren van hun 70 jaar bestaan. Hij zit vol met features zoals draadloze Bluetooth verbinding, noise cancelling en een extreem aanpasbare geluidsinstellingen en de koptelefoon is een mooi, goed ontworpen over-ear model die duidelijk laat zien dat het bedrijf jaren gespendeerd heeft aan onderzoek en ontwikkeling.

Alhoewel de Everest Elite 700 niet zo goed is in noise cancelling als concurrenten die hier speciaal voor gemaakt zijn (voornamelijke Bose), maakt hij dat meer dan goed met de algehele functionaliteit en geluidskwaliteit. Alle individuele tools werken misschien niet zo goed als bij sommige concurrenten, maar bij elkaar bieden ze een extreem formidabel en bruikbaar eindproduct voor geweldige prestaties in alle omstandigheden. In deze JBL Everest Elite 700 review zullen we uitgebreid bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

JBL Everest Elite 700 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Helder, dynamisch geluid
  • Eenvoudig, maar mooi design
  • Audio aanpassingen via een app
  • Makkelijke Bluetooth connectiviteit

Negatief

  • Noise cancelling is niet zo goed als sommige concurrenten
  • Hoofdband kan na verloop van tijd een beetje oncomfortabel worden

 

JBL Everest Elite 700 review:

Uit de doos

De JBL Everest Elite 700 wordt geleverd in een glanzende zilveren doos met oranje JBL accenten. Onder deze zilveren schil zit een zwarte doos met een mooie afbeelding, logo en modelnummer. Wanneer je de deksel opent word je begroet door een donker compartiment met oranje accenten van waaruit de zilveren koptelefoon (ook beschikbaar in zwart en wit) naar je toe lijkt te springen en smeekt om hem op te pakken.

Beste JBL Everest Elite 700 Review

Naast de koptelefoon zit er in de doos een grijze 2,5m-3,5mm koptelefoon kabel met een enkele knop microfoon, een grijze microUSB oplaadkabel en gebruikershandleidingen voor zowel de koptelefoon als de My JBL Headphones App, welke ontwikkelt is om met de Everest serie te werken. In de doos vind je ook een soft case terug met oranje rits om de koptelefoon mee te nemen tijdens het reizen. Jammer genoeg is het niet een harde case, maar er is voldoende vulling aan de boven en onderkant, waardoor je zonder zorgen kan reizen wanneer je hem in je rugzak of koffer doet.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Features en design

Zelfs in het zilveren special edition kleurschema heeft de Everest Elite 700 een simpele elegantie voor een koptelefoon die gemaakt is van plastic. Het hele product (afgezien van de zwart leren oorschelpen) ziet er uit als een uniform model, met drie JBL logo’s op de oorschelpen en hoofdband. Links en rechts indicatoren vindt je terug op zwarte filters in de oorschelpen voor makkelijke oriëntatie.

Goedkope JBL Everest Elite 700 Review

De met leer bedekte oorschelpen zijn iets groter aan de bovenkant dan aan de onderkant, wat zorgt voor een extreem comfortabele sluiting die ook een goede hoeveelheid passieve ruisonderdrukking biedt. De oorschelpen zijn zacht en comfortabel, maar de hoofdband krijgt maar een klein beetje rubberen vulling, wat oncomfortabel kan worden na een lange tijd luisteren.

De afmetingen van de koptelefoon kan je makkelijk aanpassen met schuivende metalen banden aan beide kanten, welke extreem solide aanvoelen en goed op hun plaats blijven zitten. Zelfs toen we meerdere personen de Everest Elite 700 uit lieten proberen, kon de koptelefoon makkelijk aangepast worden aan de unieke vorm van ieders hoofd.

Zoals we eerder al aangegeven hebben is dit topmodel van JBL net een Zwitsers zakmes, die vol zit met handige features. Zo is er een aanpasbare actieve ruisonderdrukking (ANC), aanpasbaar geluid (via de My Headphones App), Bluetooth 4.0 verbinding, standaard 3,5mm afspeelmogelijkheden en een accuduur van 15 uur.

JBL Everest Elite 700

Je hebt toegang tot de verschillende functies van de koptelefoon via goed verborgen, maar makkelijk toegankelijke knoppen achter de linker en rechter oorschelpen. Aan/uit en noise cancellation knoppen vind je terug aan de rechterkant, naast oplaad en audio poorten en het volume en de multifunctionele besturingen (afspelen, pauzeren en liedjes overslaan) zitten aan de linkerkant.

De ANC van JBL komt met meerdere niveaus van sterkte, zodat je kan bepalen hoeveel omgevingsgeluid je wilt horen tijdens het luisteren naar je muziek. Dit maakt het mogelijk om omroepen te horen op een vliegveld of verkeer wanneer je aan het fietsen of hardlopen/wandelen bent. Tijdens onze testen gebruikte we echter constant de standaard instelling. Dit kwam omdat de noise cancelling wel goed is als een toegevoegde feature, maar we konden veel meer horen van onze omgeving dan bij koptelefoons die hier specifiek voor gemaakt zijn, zoals de Bose QuietComfort 35 en Sony MDR-1000X.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

De app

De My Headphone app is waarschijnlijk de gaafste feature, welke gratis is en je makkelijk kan installeren via de iOS en Google Play stores. De app laat zien hoeveel procent van de accu nog over is, maakt het mogelijk om de hoeveelheid ruisonderdrukking in te stellen en maakt het mogelijk om je geluidsprofiel aan te passen, wat mogelijk wel het belangrijkste van alles is. Je kan kiezen tussen jazz, zang en bas EQ instellingen en je kan ook je eigen EQ creëren om bij een favoriet genre of gemoedsrust te passen.

JBL Everest Elite 700 Review

De Everest Elite 700 biedt ook iets wat het bedrijf TruNote stemmen noemt. Wanneer je deze selecteert in de app wordt er een toon afgespeeld en de ingebouwde microfoons worden gebruikt om de koptelefoon aan te passen aan de vorm van je hoofd, alhoewel de resultaten van dit erg gevarieerd kunnen zijn (hier zullen we verderop meer over vertellen).

Alhoewel we de accuduur niet exact in de gaten hielden, leek het een beetje rond twee volle dagen testen te hangen, wat ongeveer de 15 uur is die het bedrijf belooft. Om ervoor te zorgen dat de accu niet te snel leeg raakt, schakelt de Elite 700 automatisch uit nadat je hem 10 minuten niet gebruikt hebt, wat een mooie feature is voor personen die vaak vergeten om hun koptelefoon uit te zetten.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Instellen van de JBL Everest Elite 700:

Voor het draadloos instellen hoef je alleen de aan/uit knop ingedrukt te houden en te wachten op een aangename stem die je vertelt dat de koppel modus geactiveerd is. Vervolgens hoef je de koptelefoon alleen maar te koppelen via je telefoon, laptop, tablet of ander Bluetooth apparaat, waarna je een bericht krijgt dat de koptelefoon verbonden is. Je kan de koptelefoon ook met een kabel gebruiken, met ruisonderdrukking aan of uit.

Goedkoopste JBL Everest Elite 700 Review

 

Geluidsprestatie

We luisterde met de JBL Everest Elite 700 op elke manier die we hierboven genoemd hebben (bedraad en draadloos) en dit thuis, in het openbaar vervoer en in ons kantoor en hij presteerde erg goed tijdens alle situaties.

Zelfs zonder alle luxe kalibraties die je met de app uit kan voeren of de EQ ingeschakeld biedt de Everest Elite een echt warm en helder geluidsbereik. Elke geluidslaag klinkt onderscheidend. De krachtige lage uiteinden maken drum en bas klanken levend, maar er is ook genoeg aandacht besteedt aan de bovenste klanken om gitaren er uit te laten springen.

Toen we gebruik maakte van alles wat de JBL app te bieden heeft, was er geen enkele muziekstijl waar de Everest Elite 700 niet mee om kon gaan.

We konden niet echt verschil horen tussen TruNote en zonder deze feature, maar misschien kwam dit door dat onze oren al goed in het midden van de oorschelpen zaten, wat komt door het slimme design.

 

Conclusie van deze JBL Everest Elite 700 review

Personen die op zoek zijn naar een solide Bluetooth koptelefoon die er goed uitziet en een hoop aanpassingsmogelijkheden heeft, zullen dat en meer vinden in de JBL Everest Elite 700.

Vergelijk prijzen nu bij:

Is er een beter alternatief?

Op het gebied van draadloze over-ear koptelefoons is waarschijnlijk een van de beste (en met de meeste features) de Parrot Zik 3, welke zelfs nog meer toeters en bellen biedt dan de Elite 700, maar ook zo’n €70 duurder is (€206 voor de Elite 700 en €275 voor de Zik 3). De Bose QuietComfort 35 of Sony MDR-1000X bieden beide een marktleidende noise cancelling en vergelijkbare (alleen niet zo aanpasbare) geluidsprestatie.

Hoe lang zal hij het uithouden?

De JBL Everest Elite 700 is goed gebouwd en wordt geleverd met een goed gevulde soft case. Als je er voorzichtig mee omgaat zou hij het jaren vol moeten kunnen houden.

Moet je de JBL Everest Elite 700 kopen?

Ja zeker. De Everest Elite 700 is een erg mooie en goed klinkende koptelefoon, met zo’n beetje alle functionaliteit die je maar nodig hebt.

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo