JBL Tune 760NC review

koptelefoon JBL Tune 760NC review
7.3

€59,00 €129,99

Beste deal op: coolblue.nlcoolblue.nl
JBL Tune 760NC review
JBL Tune 760NC review
€59,00 €129,99
Goede geluidskwaliteit met een focus op bas
Comfortabele, grotere oorkussens
Opvouwbaar en draagbaar ontwerp
Indrukwekkende batterijduur van maximaal 50 uur
Redelijk geprijsd

JBL’s nieuwste creatie, de Tune 760NC, belooft hoogwaardige geluidskwaliteit en ruisonderdrukking zonder een gat in je portemonnee te branden. Maar zoals altijd rijst de vraag: wat is het addertje onder het gras? Is er een compromis gesloten om deze aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding te bereiken?

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 16/06/2024 23:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ontwerp en Functies

De Tune 760NC van JBL is duidelijk gericht op consumenten die op zoek zijn naar een middenweg tussen premium kwaliteit en betaalbaarheid. Het ontwerp is voornamelijk van kunststof, aangevuld met lederachtige oorkussens. Hoewel het ontwerp geen prijzen zal winnen, is het functioneel en ziet het er in het zwart best aantrekkelijk uit.

koptelefoon JBL Tune 760NC review

De koptelefoon is uitgerust met vijf knoppen aan de onderkant voor volume, afspelen, ruisonderdrukking en aan/uit-functies. Daarnaast is er een 2,5 mm-aansluiting, een kenmerk dat JBL al jaren in zijn modellen integreert.

Wat echt opvalt aan het ontwerp zijn de oorkussens. Ze zijn aanzienlijk groter dan wat je normaal gesproken in deze prijsklasse zou verwachten, en ze omsluiten je oren bijna volledig, wat bijdraagt aan een comfortabele luisterervaring.

Wij vonden het interessant om te zien hoe JBL een balans probeert te vinden tussen betaalbaarheid en kwaliteit, vooral als het gaat om materiaalkeuze en bedieningselementen. Het gebruik van kunststof en fysieke knoppen in plaats van aanraakgevoelige panelen is wellicht een kostenbesparende maatregel, maar het lijkt niet ten koste te gaan van de algehele functionaliteit en esthetiek van het apparaat.

Gebruikservaring

De Tune 760NC biedt een luisterervaring die het midden houdt tussen een groot en een compact formaat. De koptelefoon is opvouwbaar, wat bijdraagt aan de draagbaarheid, terwijl de oorkussens net iets groter zijn dan die van een standaard on-ear model. Dit resulteert in een losse, maar comfortabele pasvorm rond je oren.

Wat betreft de bediening, kiest JBL voor een traditionele aanpak met fysieke knoppen, in plaats van moderne aanraakpanelen die je bij andere merken ziet. Deze knoppen zijn weliswaar functioneel, maar voelen wat goedkoop en plasticachtig aan. Elke keer dat je een knop indrukt, is het geluid hoorbaar, en je moet mogelijk de koptelefoon afzetten om te controleren welke knop je precies indrukt.

Hoewel de bedieningselementen meer functies bieden dan bij sommige andere modellen, is het duidelijk dat er compromissen zijn gesloten op het gebied van materiaal en ontwerp. Dit is een klein ongemak, maar het lijkt een bewuste keuze van JBL om de kosten laag te houden.

JBL heeft geprobeerd een evenwicht te vinden tussen grootte en draagbaarheid, zonder in te boeten aan comfort. De keuze voor fysieke knoppen kan als ouderwets worden beschouwd, maar het is een functionele keuze die past bij het algemene prijs- en kwaliteitsniveau van de koptelefoon.

Geluidsprestaties

De echte test voor elke koptelefoon is natuurlijk de geluidskwaliteit, en de Tune 760NC van JBL stelt in dit opzicht niet teleur, vooral gezien de prijs. Tijdens uitgebreide geluidstests kwam de diepe bas van JBL’s “Pure Bass” technologie goed naar voren, vooral in elektronische tracks. De bas is prominent maar niet overweldigend, en voegt een warme ondertoon toe aan het algehele geluidsprofiel.

geluid JBL Tune 760NC

In popmuziek is de bas echter niet altijd even indrukwekkend. Hoewel de geluidskwaliteit over het algemeen goed is, kan de bas soms wat vlak aanvoelen. Dit is echter een klein minpuntje, want in andere genres zoals rock, presteert de koptelefoon uitstekend. De midden- en lage tonen zijn goed uitgebalanceerd, wat resulteert in een warm en rijk geluid.

Het valt op dat de Tune 760NC een goede poging doet om een gebalanceerd geluidsprofiel te bieden, maar het mist enigszins de veelzijdigheid die je bij duurdere modellen zou verwachten. De bas is prominent, maar niet altijd even consistent over verschillende muziekgenres. Desondanks is het een indrukwekkende prestatie voor een koptelefoon in deze prijsklasse.

Ruisonderdrukking

De ruisonderdrukking op de JBL Tune 760NC is vrij eenvoudig en rechttoe rechtaan. Hoewel actieve ruisonderdrukking (ANC) niet nieuw is in de wereld van koptelefoons, is de implementatie hier vrij basaal. Er is geen app-ondersteuning voor de Tune 760NC, wat betekent dat je geen verschillende niveaus van ruisonderdrukking kunt instellen. De knoppen bieden simpelweg de optie om ANC in of uit te schakelen, zonder verdere aanpassingsmogelijkheden.

We vinden dat de ruisonderdrukking op dit model duidelijk een basisfunctie is. Het doet wat het moet doen, maar zonder de verfijning of aanpassingsmogelijkheden die je bij duurdere modellen zou vinden. Het is een functionele, maar onopgesmukte aanpak van ruisonderdrukking, die past bij de algemene positionering van dit model als een betaalbare maar kwalitatieve optie.

Batterijduur

De JBL Tune 760NC biedt een indrukwekkende batterijduur van 35 uur met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Dit betekent dat je kunt genieten van een langdurige luisterervaring zonder je zorgen te maken over het regelmatig opladen van je koptelefoon. Het opladen gebeurt via een USB Type-C-kabel, die alleen toegankelijk is als de koptelefoon niet wordt gedragen vanwege het scharnierontwerp.

batterijduur JBL Tune 760NC

Als je besluit de ruisonderdrukking uit te schakelen, kun je zelfs tot 50 uur luisterplezier verwachten. Hoewel de ANC-functie zeker aantrekkelijk is, biedt de koptelefoon dus ook zonder deze functie een uitstekende batterijduur.

De batterijduur van de Tune 760NC zeker een van de sterke punten. Het biedt gebruikers de flexibiliteit om langdurig te luisteren, of je nu de ANC-functie gebruikt of niet. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen die vaak onderweg zijn en niet voortdurend willen worden gehinderd door de noodzaak om op te laden.

Prijs-Kwaliteitverhouding

Voor een prijskaartje van €199 biedt de JBL Tune 760NC een aantrekkelijk pakket dat zowel comfort als goede geluidskwaliteit combineert. De oorkussens zijn comfortabel en de geluidskwaliteit is over het algemeen goed, wat het een waardevolle investering maakt voor de prijs die je betaalt.

Echter, als het gaat om extra functies, laat de koptelefoon wat te wensen over. Het ontbreken van een app voor aanpassingen, de afwezigheid van een draagtas, en het minimalistische ontwerp kunnen sommige gebruikers teleurstellen die op zoek zijn naar meer dan alleen de basis.

We vinden dat de Tune 760NC een solide keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar een kwalitatieve, maar budgetvriendelijke koptelefoon. Het apparaat levert op de kernaspecten van geluid en comfort, maar mist de ‘extraatjes’ die je misschien vindt in duurdere modellen. Het is een koptelefoon die doet wat hij belooft, maar zonder de franje die sommige gebruikers wellicht verwachten.

Wat kan beter?

Hoewel de JBL Tune 760NC veel te bieden heeft, zijn er ook enkele gebieden waar verbetering mogelijk is. Een opvallende afwezigheid is de omgevingsmodus, een functie die vaak standaard is bij koptelefoons met ruisonderdrukking. Deze modus stelt je in staat om omgevingsgeluiden te horen zonder je muziek te pauzeren, en is vooral handig in openbare ruimtes.

Daarnaast is er geen app-ondersteuning, wat betekent dat je geen toegang hebt tot extra instellingen of equalizers. De koptelefoon is wat hij is; er zijn geen mogelijkheden voor verdere personalisatie. Ook ontbreekt een draagtas, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun koptelefoon graag meenemen onderweg.

Een ander punt van kritiek is de kabelkeuze. In plaats van een standaard 3,5 mm naar 3,5 mm kabel, kiest JBL voor een minder gangbare 2,5 mm naar 3,5 mm optie. Onze redactie vond dit een vreemde keuze, vooral omdat de 3,5 mm aansluiting de voorkeur geniet.

Het ontbreken van deze extra functies kan voor sommige gebruikers een dealbreaker zijn, vooral als ze op zoek zijn naar een meer gepersonaliseerde luisterervaring. Hoewel de basisfuncties solide zijn, zou de toevoeging van deze extra’s de JBL Tune 760NC een meer concurrerende optie maken in zijn prijsklasse.

Conclusie: Moet je de JBL Tune 760NC kopen?

De JBL Tune 760NC is een tweesnijdend zwaard. Aan de ene kant biedt het een comfortabele draagervaring en een geluidskwaliteit die 90% van de tijd uitstekend is. Aan de andere kant voelt het product enigszins beperkt aan door het ontbreken van bepaalde extra’s zoals een app, een draagtas, en een meer geavanceerd ontwerp.

Voor een prijs van €100 is het moeilijk om niet te vragen waarom JBL niet meer heeft geïnvesteerd in het verfijnen van dit model. Het lijkt erop dat het merk vasthoudt aan een formule die twee jaar geleden werkte, zonder veel aandacht te besteden aan de veranderende markt en consumentenverwachtingen.

We vinden dat de JBL Tune 760NC een goede koptelefoon is, maar niet de beste in zijn klasse. Het is een product dat goed presteert op kerngebieden, maar het mist de extra functies die het echt onderscheidend zouden maken. Als je bereid bent om enkele van deze extra’s op te offeren, biedt de Tune 760NC een degelijke luisterervaring. Maar als je op zoek bent naar een meer complete ervaring, zijn er betere opties beschikbaar, zelfs binnen het assortiment van JBL.

7.3Expert Score
Een degelijke keuze, met ruimte voor verbetering

De JBL Tune 760NC is een solide keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, maar kwalitatieve koptelefoon. Het apparaat scoort hoog op kerngebieden zoals geluidskwaliteit en comfort, maar mist enkele van de ‘extraatjes’ die je zou verwachten in een duurder model. Als audio-expert zou ik zeggen dat het een goede optie is voor de prijsbewuste luisteraar, maar er zijn meer complete opties beschikbaar voor wie bereid is iets meer te investeren.

Positief
  • Goede geluidskwaliteit met een focus op bas
  • Comfortabele, grotere oorkussens
  • Opvouwbaar en draagbaar ontwerp
  • Indrukwekkende batterijduur van maximaal 50 uur
  • Redelijk geprijsd
Minpunten
  • Basiskwaliteit ruisonderdrukking zonder aanpassingsmogelijkheden
  • Geen app-ondersteuning voor extra instellingen
  • Ontbreken van een omgevingsmodus en draagtas
  • Bedieningselementen voelen goedkoop aan

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 16/06/2024 23:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

BluetoothKoptelefoon.com
Logo