Bose SoundLink Around-Ear 2 review

Bose SoundLink Around-Ear 2 review
9.1

€281,09

Beste deal op: bol.combol.com
Bose SoundLink Around-Ear 2 review
Bose SoundLink Around-Ear 2 review
€281,09
 • Voordelen: Stevige audioprestaties met rijke bas en heldere hoge tonen. Ongelofelijk comfortabel. Inbegrepen kabel voor passief gebruik over draad. Je kunt twee apparaten tegelijk aansluiten.
 • Nadelen: DPS boetseert het geluid – niet voor puristen. De kabel heeft geen ingebouwde afstandsbediening.
 • Conclusie: De Bose SoundLink Around-Ear 2 is een lichtgewicht, uitzonderlijk comfortabele koptelefoon met Bluetooth, kwaliteitsgeluid, en een bijbehorende prijs.
Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bose QuietComfort 45

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bose QuietComfort 45 - Koptelefoon - Draadloos - Zwart
Laatste updates:
 • €239,00 - 03/08/2023
 • €235,00 - 02/08/2023
 • €239,00 - 01/08/2023
Sinds: 01/08/2023
 • Hoogste prijs: €239,00 - 01/08/2023
 • Laagste prijs: €235,00 - 02/08/2023

Bose SoundLink Around-Ear 2 review

Bose is misschien heer en meester op het gebied van ruisonderdrukkende koptelefoons, maar het bedrijf is er nog niet in geslaagd om het dominante succes van de QuietComfort-serie over te zetten naar het rijk der draadloze koptelefoons. De Bose SoundLink Around-Ear 2 is de opvolger van de Soundlink On-Ear van vorig jaar, en met een prijs van €279,95 is het een flinke investering. Zoals gewoonlijk slaat Bose de spijker op zijn kop qua gebruiksgemak, en de pasvorm is even comfortabel als het gewicht laag is. En de SoundLink AE 2, zoals we hem vanaf nu zullen noemen, wordt geleverd met een kabel voor passief gebruik – meer waar voor je flinke hoeveelheid geld. De audioprestaties zijn ook prima, al zullen puristen het geluid iets te bewerkt vinden.

Het uiterlijk van de AE 2 is onopvallend

Ontwerp

Het ontwerp van de SoundLink AE 2 is typisch voor Bose – matte oppervlakken, geen overdreven details, en het logo van Bose op iedere speaker. Zoals altijd gaat het ontwerp van Bose meer om functie dan uiterlijk – de koptelefoon is uitzonderlijk comfortabel, met zachte lederen oorkussens en een met schuim bedekte hoofdband. Het vederlichte gevoel draagt flink bij aan het draaggemak, en op de een of andere manier sluiten de lichte oorkappen behoorlijk wat omgevingsgeluid uit.

De stoffen grilles aan de binnenkant van iedere oorkap hebben een geborduurde ‘L’ en ‘R’ in grote, lastig te missen letters, zodat je niet langer hoeft te zoeken naar piepkleine lettertjes op de twee speakers. De hoofdband is nauwkeurig af te stellen om perfect te passen, en het apparaat is makkelijk in te klappen voor transport – hij is voorzien van een erg dunne draagtas met rits. De koptelefoon is te krijgen in het zwart of wit.

Op de rechteroorkap vind je de knoppen voor het volume (die samenwerken met het volume van je mobiele apparaat), en een centrale multifunctionele knop die nummers pauzeert en hervat, doorspoelt, en telefoongesprekken beheert – afhankelijk van het aantal keren dat je hem indrukt. Je kunt hem aan- en uitzetten met een schakelaar aan de buitenkant van de speaker. Met dubbele microfoons op beide speakers zijn gesprekken een stuk helderder.

Het is makkelijk om de SoundLink AE 2 te koppelen, en de koptelefoon maakt automatisch opnieuw verbinding als je hem aanzet binnen het bereik van je Bluetoothapparaat. Je kunt NFC gebruiken (als je apparaat dat ondersteunt) om nog sneller te koppelen. De koptelefoon heeft ook een multipoint-functionaliteit, zodat je verbinding kunt maken met zowel een tablet als een smartphone – om bijvoorbeeld muziek van de een te luisteren, en gesprekken te voeren via de ander.

Bose Soundlink Around-Ear II

Bose levert ook een USB-kabel mee om op te laden (die aansluit op de rechterspeaker), en een audiokabel om passief te luisteren (die aansluit aan de linkerkant).

De koptelefoon gaat in een zogenaamde “winterslaap” na 20 minuten zonder activiteit (als hij is gekoppeld), of 5 minuten als hij met geen apparaat verbonden is. Het wordt aangeraden om de koptelefoon wakker te maken door een knop in te drukken (behalve de aan/uitknop, die je een keer heen en weer moet halen). In dit geval was een aan/uitknop die je indrukt in plaats van overhaalt was hier misschien een betere keuze geweest.

Bose zegt dat een oplaadperiode van 15 minuten genoeg is voor ongeveer twee uur accuduur, een geweldige prestatie. Een lege accu is in ongeveer 2 uur volledig op te laden, en houdt het vervolgens 15 uur lang vol, maar je resultaten zijn afhankelijk van het volumeniveau waarop je luistert.

Het is waar dat je naar de koptelefoon kunt luisteren in een passieve ‘bekabelde’ modus, maar de audioprestaties zijn niet hetzelfde – je krijgt dan niet de digitale signaalverwerking (DSP) die de koptelefoon in actieve modus gebruikt. Sommige gebruikers zullen dit meer kunnen waarderen, omdat “active equalization” en “volume dependent equalization” – twee termen die Bose gebruikt om het nut van zijn DSP te beschrijven – niet worden toegepast, en het geluidsbeeld puurder is. Maar puur of niet, zo heeft Bose de koptelefoons ontworpen, en het bedrijf ziet de kabel ook meer als back-up voor wanneer de accu het begeeft. De kabel heeft ook geen afstandsbediening, dus je zult de koptelefoon handmatig moeten bedienen terwijl je hem gebruikt. Gelukkig zorgt de kabel wel dat de koptelefoon de draadloze verbinding automatisch uitschakelt.

Deze problemen zijn allemaal geen afknappers, maar het is jammer om te zien in deze prijscategorie.

LEES OOK: Beste Bluetooth Koptelefoon TOP 10

Prestaties en Conclusies

Tijdens nummers met krachtige basinhoud, zoals “Silent Shout” van The Knife, levert de SoundLink AE 2 prestaties die liefhebbers van bas zouden moeten bevallen. Het basgeluid is niet zo ver opgevoerd dat het andere geluiden verdrijft, maar het gebruik van DSP bij vooral het lage bereik zal geen puristen aantrekken. Bij de hogere, onverstandige luistervolumes vervormt de bas niet, en bij gemiddelde volumes weet de DSP het basniveau zo aan te passen dat de lage tonen altijd vrij krachtig klinken.

Bill Callahan’s “Drover,” een nummer met erg weinig diepe bastonen, wordt geleverd met een natuurlijke balans – de baritonstem heeft een prettige aanwezigheid in het lage middenbereik, maar genoeg hoge tonen om een beetje knarsend te klinken. De drums in dit nummer, die vaak overdreven klinken door koptelefoons die de bas te ver opdrijven, klinken natuurlijk in de SoundLink AE2 – niet te zwak of te aanwezig. Vooral de stemmen en gitaar vallen op, en geen van beiden hoeft met de drums te strijden om de aandacht – en dat is lang niet altijd het geval.

De kick drum in Jay-Z en Kanye West’s “No Church in the Wild” is voldoende aanwezig in het middelhoge gebied om scherp te blijven door alle lagen van de mix, maar een beetje meer hoge tonen zou hier geen kwaad kunnen. De loop is voorzien van genoeg laag en middellaag om krachtig te klinken, terwijl de beats van de synthesizer diep doordringen – ze dreunen niet zo sterk als koptelefoons met meer basgeluid, maar je kunt ze lastig missen. De stemmen in dit nummer drijven boven de hele mix, met opvallende helderheid zonder overdreven te klinken

Orchestrale stukken, zoals de openingsscène in The Gospel According to the Other Mary van John Adams, leggen de nadruk op de hogere snaarinstrumenten, blazers, en stemmen. Lagere instrumenten worden wel gehoord, maar niet nadrukkelijk opgevoerd – deze geluiden zijn prettig rijk als je ze hoort, maar het middelhoge bereik domineert in de SoundLink AE 2 als het om orkesten gaat.

Even voor de duidelijkheid – de koptelefoon klinkt prima in de passieve modus met kabel. Het volume is iets lager, en de basrespons is bij lagere volumes iets minder levendig, maar de ontbrekende DSP is misschien voor sommige luisteraars prettiger.

Weet het onderwerp van deze Bose Soundlink Around-Ear 2 review zijn prijskaartje van €280 dus eer aan te doen? De audioprestaties zijn prima, met een gematigde benadering van Bose tegenover de bas. De DSP wordt nooit de vrije loop gelaten. We zijn niet verliefd op de bedieningsloze kabel, en de DSP zal puristen dwarszitten, maar dit zijn kleine puntjes die je opvallend vaak ziet bij duurdere draadloze modellen. Onze huidige favoriete Bluetooth koptelefoon kost nog meer dan de SoundLink AE 2 – de Bowers & Wilkins P5 Wireless is een luxueus, prima klinkend model, maar om eerlijk te zijn heeft die ook geen ingebouwde afstandsbediening in de kabel. Voor iets minder geld vinden we ook de AKG K845 BT en de Harman Kardon Soho Wireless goed. Móet je echt die afstandsbediening in je kabel hebben, kijk dan naar de betaalbaardere Skullcandy Hesh 2 Wireless.

Vergelijk nu prijzen bij:

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Bose QuietComfort 45 - Koptelefoon - Draadloos - Zwart
Laatste updates:
 • €239,00 - 03/08/2023
 • €235,00 - 02/08/2023
 • €239,00 - 01/08/2023
Sinds: 01/08/2023
 • Hoogste prijs: €239,00 - 01/08/2023
 • Laagste prijs: €235,00 - 02/08/2023
9.1Expert Score
Onze score

De Bose SoundLink Around-Ear 2 is een lichtgewicht, uitzonderlijk comfortabele koptelefoon met Bluetooth, kwaliteitsgeluid, en een bijbehorende prijs.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo