Plantronics BackBeat PRO 2 review

Plantronics is een van de meest populaire en productieve elektronica bedrijven, met meer dan 50 jaar ervaring in de industrie. Als je nog niet van ze gehoord hebt, dan kunnen we je verzekeren dat je nog veel meer over ze gaat horen. Plantronics is vanaf het begin al een gerenommeerd merk geweest en bood niemand minder dan Neil Armstrong een headset tijdens de iconische maanlanding. Sindsdien hebben ze indrukwekkende stappen gemaakt met een grote verscheidenheid aan producten en dan voornamelijk hun audio apparatuur. In deze Plantronics BackBeat PRO 2 review gaan we het hebben over hun meest recente koptelefoon. Als deze maar een klein beetje in de buurt komt van de eerste BackBeat Pro, dan zal hij ongetwijfeld goed zijn. De originele BackBeat Pro ontving een hoop positieve reacties van websites & gebruikers die koptelefoons uittesten, waardoor deze koptelefoon goed zijn best zal moeten doen om dat te verbeteren.

Plantronics heeft het echter voor elkaar gekregen om features en populaire aspecten van het origineel te verbeteren, terwijl ze hun product ook nog eens uitgebreid hebben met nieuwe innovaties, waardoor deze koptelefoon er echt uitspringt (de normale versie is verkrijgbaar vanaf €241 en de Special Edition vanaf €265).

Als reacties van klanten een reflectie zijn van de kwaliteit van deze bluetooth koptelefoon, dan is dit een van de beste koptelefoons op de markt. Als je al lange tijd fan bent van Plantronics en dan voornamelijk de originele BackBeat Pro, dan zal je ongetwijfeld onder de indruk zijn van wat hij te bieden heeft. Laten we snel een kijkje nemen.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Plantronics BackBeat PRO 2 review:

Design

Het is direct duidelijk dan Plantronics niet de bedoeling heeft om simpelweg de originele BackBeat Pro een beetje op te poetsen. De stijl en structuur zijn veel meer geraffineerd en artistiek dan het origineel. Er zijn niet veel esthetische overeenkomsten tussen de twee modellen. Maar onze eerste indruk, is dat al deze veranderingen een verbetering zijn. De koptelefoon ziet er niet alleen nieuw en verbetert uit, maar hij voelt ook kwalitatief aan, wat de materialen en features ook suggereren.

Beste Plantronics BackBeat PRO 2 Review

Om te beginnen hebben ze de klassieke zwarte uitstraling vervangen door een meer luxueus zwart/bruin kleurenschema (ook verkrijgbaar in grijs/bruin met houten zijpanelen als Special Edition). De hele uitstraling resulteert in een erg stijlvolle, maar geavanceerde koptelefoon waar je zeker mee gezien wilt worden. Het is niet alleen een duidelijke verbetering ten opzichte van het origineel, maar hij is ook verfrissend vergeleken met de standaard zwarte, zilveren en chroom kleurencombinaties die je vaak bij koptelefoons in deze categorie terugvindt.

Hij heeft een aantal bruikbare functies en instellingen. Je hebt makkelijk rechtstreeks toegang tot al deze features op de oorschelpen, dus elke instelling is nooit verder dan een handgebaar weg. Naast de besturingen op de oorschelpen, heeft hij ook een handige 3,5mm aansluiting voor een bedrade connectie.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Bouwkwaliteit Plantronics BackBeat PRO 2

Er is niets meer teleurstellend dan een koptelefoon die er geweldig uitziet, maar vervolgens niet aan de verwachtingen kan voldoen. Gelukkig heeft Plantronics niet de bouwkwaliteit vergeten. Je kan door hem simpelweg vast te houden al voelen dat de BackBeat Pro 2 koptelefoon gemaakt is van kwalitatieve materialen, die meer dan standaard gebruik en slijtage zullen doorstaan.

De oorschelpen draaien in twee richtingen, met een beweging die zowel stevig als soepel is. De vulling op de oorschelpen en hoofdband is dik en goed geïsoleerd. Het zachte leer op de hoofdband en oorschelpen ziet er normaal, maar stijlvol uit en is dik genoeg om dagelijks gebruik te weerstaan.

Het design is compact wat het makkelijk maakt om hem met je mee te nemen. Hij is ontwikkelt voor onderweg, dus de materialen kunnen erg goed tegen regelmatig gebruikt terwijl je ergens naartoe gaat. Daarnaast wordt de koptelefoon geleverd met een stevige travel case die een uitstekende bescherming biedt wanneer je de BackBeat Pro 2 hierin bewaart. De twee draaiende oorschelpen passen perfect in de case voor makkelijke opslag, zonder risico dat je het mechanisme beschadigt. Van onder tot boven heeft de koptelefoon een geweldige structurele integriteit en een zeer goede bouwkwaliteit.

 

Geluidskwaliteit Plantronics BackBeat PRO 2 

De geluidskwaliteit is waarschijnlijk een van de belangrijkste features van een koptelefoon. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe koptelefoon, dan is het erg belangrijk om daar veel aandacht aan te besteden. Draadloze koptelefoons presteren over het algemeen minder goed dan bedrade modellen, wat deels komt door het verlies van het signaal via een draaloze transmissie. Draadloze audiotechnologie is de laatste jaren echter flink verbetert en Plantronics heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk te profiteren van deze nieuwe technologische verbeteringen.

Goedkoopste Plantronics BackBeat PRO 2 Review

Ze begonnen met enorme 40mm drivers in elke oorschelp om het meest uitgebreide, realistische geluidsbereik te bieden. De drivers leveren hi-res audio feedback die profiteren van elke frequentie. De treble is strak en helder, de mid-range is zacht en natuurlijk en de bas is donderend. Hij is geoptimaliseerd voor een immense audio ervaring die je volop in laat leven in je muziek.

Dit alles wordt alleen maar beter met actieve noise cancelling die geactiveerd kan worden met de druk op een knop. Terwijl passieve ruisonderdrukking simpelweg extern geluid blokkeert, produceert actieve noise cancelling golflengtes die rechtstreeks bepaalde golflengtes van geluid verwijderen. Actieve noise cancelling minimaliseert omgevingsgeluid van verkeer of kantoorruimtes, zodat je je volledig in kan leven in je afspeellijst. Als je op zoek bent naar geweldige kwaliteit en een volledig inlevende geluidservaring in een middenklasse product, dan hoef je niet meer verder te zoeken.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Comfort

Met zo’n kwalitatief geluid betekent het dat je uren wilt luisteren met deze koptelefoon. Dat betekent dat hij zowel functioneel als comfortabel moet zijn. Gelukkig neemt Plantronics hun geluidsuitrusting serieus op elk gebied.

Om te beginnen zijn de oorkussens veel dikker dan bij de originele BackBeat Pro. De oorschelpen zijn groot genoeg om rond oren van elke afmeting te passen en dik genoeg dat ze geen pijn zullen gaan doen, ongeacht van hoe lang je de koptelefoon gebruikt. Aangezien de koptelefoon gemaakt is voor gebruik onderweg, zijn de oorschelpen niet het enige onderdeel dat comfortabel moet zijn. De hoofdband is ook goed gevuld en erg zacht, zodat je hoofd niet pijn zal gaan doen na langdurig gebruik.

Met een gewicht van 272 gram is hij ook lichtgewicht. Dat maakt hem 15% lichter dan het originele model, wat een indrukwekkende prestatie is, aangezien hij zoveel meer te bieden heeft. Gecombineerd met de vulling van de oorschelpen en hoofdband, is de BackBeat Pro 2 comfortabel genoeg dat je hem zolang kan dragen als je wilt, zonder dat je echt doorhebt dat je hem op hebt. Dit niveau van comfort limiteert je ervaring tot wat het exact zou moeten zijn, jij en je muziek.

 

Functionaliteit Plantronics BackBeat PRO 2

Als je dacht dat de originele BackBeat Pro functioneel was, maak je dan gereed om weg geblazen te worden. Plantronics heeft de functionaliteit uitgebreid met een hoop features, welke de koptelefoon makkelijk en aangenaam om te gebruiken maken. We hebben de voordelen van de noise cancelling feature al besproken, maar iedereen die al eens een koptelefoon heeft gebruikt met deze feature, weet dat dit ook negatieve kanten kan hebben. Sommige koptelefoons hebben bijvoorbeeld automatisch noise cancelling altijd aan wanneer je ze gebruikt, wat vervelend kan zijn als je informatie van je omgeving op wilt vangen. Zoals wanneer je bijvoorbeeld wacht op je bestelling in een winkel of wanneer je rondloopt op het vliegveld, dan kan het erg handig zijn om omroepen en andere geluiden te horen. Om die reden biedt Plantronics de Open Listening modus, zodat je het meeste uit je muziek kan halen, terwijl je je nog steeds aan kan passen aan je drukke omgeving.

Goedkope Plantronics BackBeat PRO 2 Review

Daarnaast kan je makkelijk schakelen van muziek naar telefoongesprekken en weer terug, zodat er geen vertragingen zijn tussen je verplichtingen en je muziek. In plaats van te ontkoppelen en daarna weer te verbinden, kan je simpelweg heen en weer schakelen met de druk van een knop. Aangezien de koptelefoon ideaal is om met je mee te nemen, wil je ook een uitstekende accuduur. Met maar 3 uur oplaadtijd kan de BackBeat Pro een geweldige 24 uur accuduur bieden. Dat betekent dat je niet wanhopig op zoek hoeft te gaan naar een stopcontact tussen lange afstandsvluchten of vergaderingen, omdat hij het zolang uit kan houden als je wilt. De accuduur wordt nog meer verbetert door de Deep Sleep modus, welke je accuduur tot een week kan behouden. De handigheid van dit kan je echt niet te niet doen voor iemand die regelmatig een draadloze koptelefoon gebruikt voor het reizen.

De BackBeat Pro 2 heeft ook een indrukwekkende 100 meter Bluetooth verbinding en kan gekoppeld worden met niet een, maar twee apparaten. Dit alles zorgt ervoor dat hij het dichtste in de buurt komt van de perfecte koptelefoon. Hij is geoptimaliseerd voor lange termijn gebruik onderweg, met zo min mogelijk onderhoud.

 

Conclusie van deze Plantronics BackBeat PRO 2 review

We twijfelde nooit dat Plantronics een kwalitatief product voor een geweldige prijs zou bieden, maar we waren in het begin sceptisch of ze de originele BackBeat Pro genoeg konden verbeteren. Gelukkig overtreft de BackBeat Pro 2 niet alleen onze verwachtingen, maar hij legt ook de drempel erg hoog voor andere draadloze koptelefoons, die erg moeilijk om te overtreffen lijkt.

Van de inlevende geluidservaring tot de enorme lijst van features die hem zowel gebruiksvriendelijk als makkelijk vervoerbaar maken. De BackBeat Pro 2 biedt een volledig aanpasbare, alles omvattende geluidservaring, waar draadloze audio fans tot op heden alleen nog maar van konden dromen.

Vergelijk prijzen nu bij:

We hopen dat je van deze Plantronics BackBeat PRO 2 review hebt genoten.

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo