Bang & Olufsen BeoPlay H9 review

Bang & Olufsen BeoPlay H9 Review
9.1

€419,95

Beste deal op: bol.combol.com
Bang & Olufsen BeoPlay H9 review
Bang & Olufsen BeoPlay H9 review
€419,95

Als je op zoek bent naar kwalitatieve audio uitrusting, dan is Bang & Olufsen een van de merken die altijd naar voren komt. Hun producten zijn altijd erg luxueus. Veel van hun audioproducten voor consumenten kosten al snel duizenden euro’s en dus zijn B&O producten niet altijd toegankelijk voor de gemiddelde gebruiker. Maar dat is wat het merk legendarisch heeft gemaakt. B&O is altijd al een merk geweest die geen kosten bespaard om de volgende legendarische audio ervaring te bieden. Neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje naar hun bekende Beolab 90 speakers. Wat er uitziet als een abstract kunstproject, is eigenlijk een goed doordacht ontwikkelde speaker, welke een geluidservaring biedt die je nog nooit eerder heb gehoord. Maar B&O Play is de laatste jaren een beetje veranderd. Hiermee bedoelen we niet dat ze besloten hebben om hun merk goedkoper te maken, maar dat de technologie zo ver gekomen is, dat ze nu audio apparatuur kunnen ontwikkelen die voldoet aan hun hoge standaarden, maar dit voor een lagere prijs. Hun BeoPlay H9 Wireless koptelefoon is een van de nieuwste producten voor consumenten en we konden niet wachten om er een kijkje naar te nemen in deze Bang & Olufsen BeoPlay H9 review.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bang & Olufsen Beoplay H95

Vergelijk nu prijzen bij:

Bang & Olufsen BeoPlay H9 review:

Design

Het is onmogelijk om het prachtige design te negeren van de BeoPlay H9 Wireless. Het is niet schreeuwerig en je zou bijna denken dat ze hem ontworpen hebben om niet op te vallen. De gedempte zwarte kleur (of lichtbruin) springt er totaal niet uit. Maar wanneer je de koptelefoon van dichtbij bekijkt, dan zal je zien dat hij totaal anders is dan de meeste koptelefoons op de markt. De oorschelpen zijn gemaakt van een solide stuk aluminium en zo precies gesneden dat je denkt dat je iets van NASA in je handen hebt. De beweging van de oorschelpen is ongelofelijk precies en we zouden bijna kunnen zeggen dat ze een nucleaire explosie kunnen overleven.

Beste Bang & Olufsen BeoPlay H9 Review

We overdrijven natuurlijk erg hier, maar we proberen het gevoel te omschrijven dat je krijgt wanneer je deze koptelefoon vasthoudt. Deze ervaring is echter niks vergeleken met wat je krijgt wanneer je hem op je hoofd zet.

Geluidskwaliteit Bang & Olufsen BeoPlay H9

De geluidskwaliteit is de belangrijkste feature van elke koptelefoon. Over het algemeen moeten consumenten bereidt zijn om een aantal opofferingen te maken op dit gebied. Geluid kan niet beoordeeld worden op een standaard schaal van goed tot slecht. Het is een zeer subjectieve en persoonlijke beslissing. Maar de BeoPlay H9 koptelefoon probeert erg goed om iedereen blij te maken.

De beste manier om het geluid te omschrijven, is dat het aanwezig is. Het is niet een platte representatie van je liedje, maar meer een artistiek portret. Het ligt ergens in het midden van het haarscherpe geluid dat je bij studio koptelefoons krijgt en de kracht van impactvolle modellen die ontworpen zijn voor bas. De koptelefoon heeft een hoop impact, waarbij je elke bas goed voelt, maar hij behoudt nog steeds precisie. Hij klinkt als een gecontroleerde explosie, met audio die verder gaat dan de mentale barrières die we gewend zijn, maar net voor het limiet stopt.

Goedkoopste Bang & Olufsen BeoPlay H9 Review

We nemen op het gebied van geluid altijd een kijkje naar de bas, midden bereik en treble, dus dat zullen we nu ook doen. De bas is uiteraard krachtig en gecontroleerd. Het midden bereik is soepel en zacht, wat het mogelijk maakt om tonen op zo’n manier te mengen dat artistiek en tonisch is. De treble is volgens ons het onderdeel die het meeste genegeerd wordt bij Bluetooth koptelefoons. De BeoPlay H9 negeert echter zelfs de kleinste en meest delicate tonen niet. Die voegt textuur aan je muziek toe, wat elementen naar buiten brengt die je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Volgens ons is het echter niet eerlijk om apart naar deze frequenties te kijken. De echte prestatie van deze koptelefoon is volgens ons hoe deze individuele onderdelen samenwerken om een hoorbaar landschap te maken die bijna artistiek is in zijn eigen uniekheid.

Alhoewel dit niet de soort koptelefoon is die je voor muziekproductie gebruikt, is het fijn om met hem te luisteren. Hij is luid, maar voorzichtig en nauwkeurig. Het maakte niet uit of we naar ontspannen jazz luisterde of ons klaarmaakte voor werk met de nieuwste hits, de B&O Play koptelefoon kreeg het voor elkaar om onze muziek leuk, boeiend en bevredigend te maken.

Geluidsisolatie

Wanneer je een mobiele koptelefoon koopt, dan koop je iets dat je direct mee kan nemen naar een andere wereld. Als je in de trein of bus zit, dan wil je soms niet te veel meekrijgen van de wereld om je heen. Deze koptelefoon zit een beetje strak op je hoofd en de zachte oorkussens verrichten uitstekend werk om passief het omgevingsgeluid te blokkeren. Daarnaast houden ze ook goed de muziek binnen, zodat de mensen om je heen niet van je muziek hoeven te genieten. Het is belangrijk om op te merken dat deze koptelefoon actieve ruisonderdrukking heeft. Als je volledige stilte wilt hebben in luide omgevingen, dan is dit mogelijk de beste optie.

Comfort

Goedkope Bang & Olufsen BeoPlay H9 Review

Een volledig metalen chassis zou normaal gesproken inhouden dat de koptelefoon aan de zware kant is, maar gezien zijn afmetingen is hij perfect ontworpen. Hij voelt een beetje zwaar in de hand, maar zodra je hem op je hoofd zet wordt hij super licht. Er zijn twee redenen voor dit. De eerste is hoe hij past. De hoofdband is een beetje strakker dan bij de meeste koptelefoons. Dit maakt het mogelijk om meer druk op de zijkanten van je hoofd toe te passen. Dankzij de grote zachte oorkussens wordt de druk gelijkmatig verdeeld, zodat je dit nagenoeg niet opmerkt. De vulling van de hoofdband is iets steviger, maar biedt nog steeds voldoende steun om de koptelefoon comfortabel en lichtgewicht te houden.

Het duurde wel een paar minuten voordat we gewend waren aan de druk, maar de extra isolatie die je krijgt maakt het het echt waard.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid geeft de BeoPlay H9 ons een gemengd gevoel. Hij is alleen maar gemaakt van kwalitatief materiaal, dus hij zal zeker alle misbruik op je hoofd weerstaan. Dit betekent echter niet dat dit een product is waar je niet voorzichtig mee om hoeft te gaan. Je kan hem niet in elkaar vouwen, zoals bij sommige andere mobiele koptelefoons, dus je moet zeker oppassen hoe je hem met je meeneemt. Zolang je hem opbergt in een goede rugzak of tas zonder te veel andere dingen, dan zal deze koptelefoon het lang volhouden.

Bang & Olufsen BeoPlay H9 Review

We raden deze koptelefoon aan voor iedereen die op zoek is naar een koptelefoon voor de dagelijkse ritjes naar het werk/school. Ben je meer op zoek naar een koptelefoon voor je actieve bezigheden, dan zijn de Panasonic Wings oordopjes mogelijk een betere keuze.

Nadelen Bang & Olufsen BeoPlay H9

Voor de meeste personen zal de prijs van de H9 koptelefoon het grootste nadeel zijn (verkrijgbaar vanaf €499). Is dit de beste koptelefoon op de markt? Waarschijnlijk niet. Je betaald een beetje extra voor het design en natuurlijk het merk. Voor sommige personen is dit geen probleem, maar andere besparen misschien liever wat geld. Als waarde je doel is, dan kan je misschien beter de Libratone Q Adapt On-Ear koptelefoon uitproberen. Deze is een stuk goedkoper en biedt nog steeds een redelijk geluid voor het geld.

Conclusie van deze Bang & Olufsen BeoPlay H9 review

Ben je op zoek naar het bekende Bang & Olufsen geluid voor een betaalbare prijs? De BeoPlay H9 Wireless koptelefoon is een uitstekende manier om dit te bereiken. Er zijn echter wel een aantal dingen die je moet begrijpen. Alhoewel deze koptelefoon B&O kwaliteit biedt, is het uiteraard gekkenwerk om te verwachten dat hij hetzelfde kan bieden als de premium producten van het bedrijf. Dit is meer vergelijkbaar met de prosumer producten van B&O en je kan verwachten dat je iets meer betaald voor het merk.

Maar als je bereidt bent om dit bedrag te betalen, dan zal je een koptelefoon krijgen die veel verder gaat dan je zou verwachten voor deze prijs. Hij is werkelijk waar fantastisch en hij kan je meenemen op een muzikale reis die erg verslavend is.

Vergelijk nu prijzen bij:

Wil je iets hebben dat iets meer analytisch is, dan zou je de Bowers & Wilkins P9 kunnen proberen. Hij is een stuk duurder dan de H9, maar je krijgt een vergelijkbaar premium merk en de kwaliteit van je muziek is analytisch, zodat zelfs de grootste muziekliefhebber blij wordt.

Persoonlijk is de BeoPlay H9 een van de favoriete koptelefoons in deze prijsklasse die we in onze handen hebben gehad. Voor ons heeft hij alles wat we zoeken in een kwalitatieve koptelefoon. Hij is duurzaam, ziet er mooi uit en klinkt uiteraard geweldig. Als dit in jou straatje past, dan raden we zeker aan om hem uit te proberen.

9.1Expert Score
Onze score

De BeoPlay H9 is één van de favoriete koptelefoons in deze prijsklasse die we in onze handen hebben gehad. Voor ons heeft hij alles wat we zoeken in een kwalitatieve koptelefoon. Hij is duurzaam, ziet er mooi uit en klinkt uiteraard geweldig.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo