Bang & Olufsen Beoplay H5 review

Goedkoopste Bang & Olufsen Beoplay H5 Review
6.3

€860,00 €905,00

Beste deal op: bol.combol.com
Bang & Olufsen Beoplay H5 review
Bang & Olufsen Beoplay H5 review
€860,00 €905,00

De Beoplay H5 is de eerste draadloze koptelefoon van het spin-off merk van de Deense geluidsexpert Bang & Olufsen. De koptelefoon wordt op de markt gebracht als een alles-in-een oplossing voor zowel alledaags gebruik als sporten. Op veel opzichten is dit een geweldige koptelefoon. De Beoplay H5 biedt namelijk op het gebied van draadloze standaarden een geweldige geluidskwaliteit, maar problemen met de accuduur en het goed passend krijgen, maken hem ongeschikt voor sport, wat hem daarom in zijn geheel minder interessant maakt. In deze Bang & Olufsen Beoplay H5 review zullen we het uitgebreid over deze voor- en nadelen gaan hebben.

Opgelet! Deze koptelefoon is niet meer leverbaar. Bekijk hier de opvolger: Bang & Olufsen Beoplay H95

Vergelijk nu prijzen bij:

Bang & Olufsen Beoplay H5 review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Geweldige draadloze geluidskwaliteit
  • Mooi design

Negatief

  • Verschrikkelijke accuduur
  • Onmogelijk om een goede sluiting te krijgen tijdens het sporten

Belangrijkste features

  • Vijf uur accuduur
  • 6,4mm dynamische driver
  • iOS en Android app ondersteuning
  • Spat waterbestendig design
  • Prijs tijdens deze Bang & Olufsen Beoplay H5 review:

Bang & Olufsen Beoplay H5 review:

Design

Veel koptelefoons die we uitgetest hebben en gericht zijn op actieve types hebben een redelijk bruikbaar design, welke meer gericht is op functie dan uitstraling. Over het algemeen is het eind resultaat een koptelefoon die een paar lelijke, maar bruikbare design elementen introduceert, zoals grote haakjes of wingtips, welke de oordopjes op hun plaats houden tijdens het hardlopen of fietsen.

De Beoplay H5 neemt de tegenovergestelde aanpak en er wordt zoveel mogelijk gedaan om de kwalitatieve, minimalistische look te behouden die bedrade Bang & Olufsen koptelefoons bieden.

LEES OOK: Bluetooth koptelefoon TOP 10

Het bedrijf claimt dat deze focus toegepast is bij elk onderdeel van de H5, waaronder de waterbestendige kabel, welke het bedrijf op de markt brengt als gemaakt van vezel dat geïnspireerd is door materialen die gebruikt worden bij het maken van sneakers. We weten niet zeker wat geïnspireerd door schoenen betekent, maar de getextureerde afwerking geeft de koptelefoon een robuust gevoel.

Beste Bang & Olufsen Beoplay H5 Review

De oordopjes en afstandsbediening met drie knoppen hebben dezelfde minimalistische aanpak ontvangen, welke beide in een zwarte behuizing zitten, die goed gebouwd voelt en de H5 een premium gevoel geeft die je vaak niet bij draadloze koptelefoons krijgt.

In de doos vind je drie verschillende traagschuim oordopjes en vier verschillende silicone oordopjes terug.

De redelijke selectie van oordopjes maakte het makkelijk om een goede sluiting te krijgen tijdens onze dagelijkse treinreis naar het werk, maar we ervoeren problemen toen we de koptelefoon probeerde te gebruiken tijdens het sporten.

De H5 is totaal niet gemaakt om gebruikt te worden als een sport koptelefoon. De zwarte behuizing ziet er goed uit, maar hij heeft een vreemde vorm. Zelfs wanneer je de juiste oordopjes gebruikt, kan een kleine stoot of snelle beweging er al voor zorgen dat de oordopjes uit je oren vallen.

Geluidskwaliteit en accuduur Bang & Olufsen Beoplay H5

Gelukkig presteert de H5 wel goed wanneer het aankomt op geluidskwaliteit. Als je op zoek bent naar de beste geluidskwaliteit, dan kan je draadloze koptelefoons over het algemeen beter vermijden om verscheidene redenen. Deze lopen uiteen van extra compressie van geluidsbestanden tot limieten met de signaalkwaliteit van Bluetooth verbindingen.

Bang & Olufsen heeft er echter alles aan gedaan om de audio van de H5 zo goed te maken als dat mogelijk is met een draadloze koptelefoon. Dit wordt bereikt door hem aptX en AAC codecs te geven. Het gebruik van een aptX codec verlaagt de hoeveelheid compressie en betekent dat de H5 zonder problemen cd kwaliteit geluid kan bieden.

Goedkoopste Bang & Olufsen Beoplay H5 Review

We zijn ook erg onder de indruk van hoe goed de koptelefoon gestemd is vergeleken met de meeste draadloze koptelefoons die we uittesten. Het komt veel te vaak voor dat bij draadloze modellen gefocust wordt op de lage uiteinden, terwijl de midden en hoge uiteinden genegeerd worden. Daarnaast zijn ze gevoelig voor sisklanken, een belangrijke reden waardoor rivalen zoals de Audio Technica ATH-ANC40BT niet volledig kunnen presteren.

De H5 maakt een einde aan deze trend en biedt een verrassend gebalanceerd geluid direct uit de doos. De 6,4mm dynamische driver van de koptelefoon gaat nooit te ver. Mids en highs zijn gebalanceerd en leveren een geluidsbereik dat verrassend goed werkt voor verschillende genres.

Wanneer je luistert naar klassieke jazz, dan klinken pianotoetsen authentiek en zijn aangenaam vrij van de scherpe klanken die je vaak hoort bij andere draadloze koptelefoons. De midden-zware gitaarlijnen blijven ook helder en duidelijk, zonder verdronken te worden door de dubbele bas, zoals dat wel het geval is bij de Audio Technica ATH-ANC40BT.

Klassieke punk tracks die een hoop energie hebben en over het algemeen focussen op de lage en hoge uiteinden, klinken gebalanceerd. De sterke gitaarklanken hadden geen enkele keer last van sisklanken.

Goedkope Bang & Olufsen Beoplay H5 Review

Sommige personen zullen het geluidsbereik een beetje te gedempt vinden, vooral wanneer je meer gewend bent aan koptelefoons met een flinke bas of als je een fan bent van muziekgenres waar de lage uiteinden meer aanwezig zijn, zoals bij dance of hip hop. In theorie zou de Beoplay app dit probleem echter op moeten lossen.

Hij is beschikbaar op iOS en Android en zou H5 gebruikers de mogelijkheid moeten geven om te kiezen uit verschillende presets die ontwikkeld zijn voor specifieke muziekgenres of ze zelfs hun eigen instellingen laten ontwikkelen met de EQ.

Bang & Olufsen Beoplay H5 Review

Ondanks dat we de feature uitprobeerde op drie verschillende telefoons (iPhone 6S, HTC 10 en Huawai P9), kregen we het niet voor elkaar dat de app onze demo H5 sample herkende. We hebben contact opgenomen met Bang & Olufsen voor een uitleg en we zullen deze review uitbreiden zodra we de app goed werkend hebben.

De geluidkwaliteit van de Beoplay H5 komt dicht in de buurt om het slecht passen van de oordopjes door de vingers te zien en zouden een geweldige keuze maken voor iemand die op zoek is naar een solide koptelefoon voor algemeen gebruik. Jammer genoeg gooien problemen met de accuduur roet in het eten.

De H5 heeft een beweerde accuduur van vijf uur, wat zelfs op papier beneden gemiddeld is. Maar het kwam te vaak voor dat de koptelefoon dit niet haalde. We gebruikte hem als onze primaire koptelefoon gedurende de week en geen enkele keer konden we hem een volle dag gebruiken zonder op te laden.

Wanneer we muziek afspeelde met het volume op hoog was de accu regelmatig binnen vier uur leeg, wat onacceptabel is voor een koptelefoon van ruim €200.

Het gebruik van een speciale oplaadkabel maakt de slechte accuduur nog vervelender. Je laad de koptelefoon namelijk op met een magnetische dock en niet een standaard microUSB kabel.

Moet je de Bang & Olufsen Beoplay H5 kopen?

Als je een grote fan bent van Bang & Olufsen geluidskwaliteit, maar een draadloos model wilt, dan is de Beoplay H5 het enige in-ear model waar je uit kan kiezen. Op het gebied van geluid is hij een van de beste, maar zijn algehele aantrekkelijk wordt beperkt door grote problemen.

De H5 biedt een zeer slechte accuduur en ondanks dat hij op de markt gebracht wordt als sport oordopjes, wordt hij niet geleverd met haakjes of wingtips om ervoor te zorgen dat hij goed in je oren blijft zitten. Met een prijs van €239 is hij ook erg duur.

Tenzij je een diehard Bang & Olufsen fan bent, raden we aan om naar iets anders te kijken. De Audio Technica ATH-ANC40BT biedt een betere accuduur, een verwaarloosbaar mindere geluidskwaliteit en kost ook ruim €50 minder. Als je daarnaast op zoek bent naar oordopjes specifiek voor het sporten, dan kan je beter een kijkje nemen naar de Jaybird X2 of de nieuwe X3.

Conclusie van deze Bang & Olufsen Beoplay H5 review

De Beoplay H5 biedt een geweldige draadloze geluidskwaliteit, maar stelt teleur door problemen met de accuduur en het design.

Vergelijk nu prijzen bij:

6.3Expert Score
Onze score

De Beoplay H5 biedt een geweldige draadloze geluidskwaliteit, maar stelt teleur door problemen met de accuduur en het design.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo