Top 3 Sennheiser koptelefoons

Sennheiser is zonder twijfel de beste als we het hebben over koptelefoons. Maar met zo veel verschillende modellen op de markt wordt het lastig om er een uit te kiezen. Hier vind je een overzichtje van de top 3 Sennheiser koptelefoons waar ik ervaring mee heb en waarvan ik de kwaliteit goed vond.

 

Top 3 Sennheiser koptelefoons

Sennheiser HD 558

klik om te vergroten

De kwaliteit van de bouw van de Sennheiser HD 558 koptelefoons kon bijna niet beter zijn. De plastic kabelgeleiding is solide en breed. De dragers in de oorschelpen zijn gemaakt van kwaliteitsplastic. Zowel de hoofdband als de oren kunnen worden versteld. Het tijdloze design is voor het overgrote deel uitgevoerd in zwart. Antracietkleurig en hebben een wit Sennheiser logo.

De Sennheiser HD 558 biedt de luisteraar met zijn interne surround reflector vergroot ruimtelijk geluid. Dankzij de EAR technologie stuurt de Sennheiser HD 558 audiosignalen rechtstreeks naar je oren. In het begint irriteert dit een beetje. Na een paar minuten verdwijnt die irritatie echter en kun je genieten van fantastisch geluid, dankzij het Duofol membraam. Dankzij de krachtige en geoptimaliseerde magneten levert de koptelefoon een uitstekend en dynamisch geluidseffect.

De fijne resolutie in het hogere frequentiebereik is te nauw, maar is tegelijkertijd niet te zacht. De bas is erg sterk, wat helaas wel tot gevolg heeft dat het geluid soms iets minder nauwkeurig is. Dit kun je gemakkelijk verhelpen met een equalizer, die in iedere moderne MP3-speler, iPod of PC zit. Het middenbereik is ruisloos en helder.

Dankzij de comfortabele oorkussens is deze koptelefoon zeer geschikt om langdurig te dragen. Zelfs na meer dan 8 uur dragen voel je geen pijn of vervelende druk. Nog een pluspunt voor deze koptelefoon is dat de hoofdband versteld kan worden, wat voor nog meer comfort zorgt.
Vergelijk zeker bij Bol.com & Coolblue

 

Sennheiser HD 449

 

klik om te vergroten

Met zijn opvallende design en uitstekende geluidsweergave steekt de Sennheiser HD 449 met kop en schouders boven de massa uit. Het innovatieve akoestische systeem garandeert glashelder en gedetailleerd stereogeluid. Of je de koptelefoon binnen of buiten draagt, dit model is zeer overtuigend. Het ooromvattende design zorgt voor een comfortabele pasvorm en dempt omgevingsgeluid effectief. Bij deze koptelefoon worden vergulde pluggen geleverd, een verlengsnoer en een adapter, zodat je flexibel bent in je verbindingsmogelijkheden.

De HD 449 kun je urenlang comfortabel dragen omdat de koptelefoon zich vormt naar de vorm van ieder hoofd. De druk is optimaal, waardoor omgevingsgeluid goed gedempt wordt. De koptelefoon is gemaakt van stevig en flexibel plastic. De Sennheiser oorkussens en hoofdband zijn afgewerkt met zwart imitatieleer dat zeer vakkundig in elkaar gezet is. Dit model is tot in de fijnste puntjes met zorg ontworpen.

Door de sterke bas is er soms enig verlies van nauwkeurigheid. Net zoals bij de HD 558 kan dit gemakkelijk worden hersteld door de equalizer in je MP3-speler/iPad of PC.
Vergelijk goed de prijzen bij Coolblue & Bol.com

 

Sennheiser PC 363D

klik om te vergroten

De Sennheiser PC 363d wordt geleverd in een nogal simpele doos. De hele koptelefoon is gemaakt van matzwart plastic met grijze zijkanten. Het hele design is zeer stevig. De hoofdband  is dan ook breed, massief en uitgerust voor maximaal comfort met brede oorkussens. De oorschelpen worden op hun plek gehouden door grote dragers. Tenslotte heeft deze koptelefoon het aangename gewicht van slechts 278 gram.

De speakers bevinden zich in een afgesloten behuizing die goed geïsoleerd is om geluid van buitenaf tot op grote hoogte te dempen. De koptelefoon is zo ontworpen datje omgeving er geen last van heeft, ook al heb je je muziek hard staan. Om muziek af te kunnen spelen op de hoogste kwaliteit, komt deze koptelefoon met twee neodymium magneten met een diameter van 38 mm. De koptelefoon omvat het bereik van het menselijk oor van 50 Hz tot 28 KHz (Microfoon – 50 Hz tot 16 KHz). De impedantie is 50 ohm.

De Sennheiser PC 363D biedt een zeer helder geluidsbeeld. Het had echter wel wat sterker kunnen zijn. De bijgeleverde 7.1 USB geluidskaart zorgt voor een respectabel surround geluid. Voor een optimale geluidsbeleving zou ik aanraden een externe geluidskaart van ASUS of Creative te kopen.

De oorschelpen zijn groot en hebben grote, zachte oorkussens van plastic. Aan de zijkant is het bovengedeelte ook van plastic. De PC 363D is ook geschikt voor brildragers en mensen met een groot hoofd.
Vergelijk de prijzen bij Coolblue & Bol.com

 

Ben je er nog niet uit?

LEES OOK:

Tags:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo