Sennheiser HD 450BT review

Koptelefoon Sennheiser HD 450BT review

€138,47 €184,40

Beste deal op: bol.combol.com
Sennheiser HD 450BT review
Sennheiser HD 450BT review
€138,47 €184,40

Draagbare Over-Ears met Active Noise Cancelling en een lange levensduur

De HD 450BT draadloze Over-Ears van Sennheiser ondersteunen hoogwaardige audiocodecs met het AAC-formaat en aptX en bieden een lage latency voor films en computerspellen dankzij aptX LL. In het dagelijks leven en op reis kun je ook profiteren van de beste uithoudingswaarden qua batterijduur, zowel zonder als met actieve ruisonderdrukking.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 16/06/2024 23:33
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Sennheiser HD 450BT hoofdtelefoon

De Bluetooth oordopjes zijn voornamelijk van plastic, wat me een beetje verbaasde gezien de prijsklasse. De afwerking is echter onberispelijk en het systeem lijkt behoorlijk robuust. Dankzij het opvouwbare ontwerp kunnen de Over-Ears worden opgevouwen om ruimte te besparen en zijn ze gemakkelijk te vervoeren. Tegelijkertijd bieden de kantelbare en draaibare schelpen een flexibel aanpassingsvermogen, waarbij de zitting eerder strak dan los zit. Een nadeel is dat de oorkussens niet veel ruimte bieden. In het ideale geval passen ze goed om de oren, wat de afscherming van de buitenwereld bevordert en wordt geholpen door het feit dat de ovaalvormige schelpen in een lichte hoek staan. Als er echter niet genoeg ruimte is, rust de vulling op de oren, wat weinig comfort biedt gezien de nauwsluitende eigenschappen. Daarom zou ik de Over-Ears eerder aanbevelen voor kleinere tot middelgrote hoofdvormen en oren.

Net als hun zustermodel HD 350BT (link naar review) maken ook deze oortjes indruk met een immense batterijduur van meer dan 50 uur op een iets hoger niveau zonder actieve noise cancelling. Met Active Noise Cancelling werd daarentegen een goede 32 uur gehaald in de praktijktest, waardoor de Over-Ears dankzij hun uithoudingsvermogen ideaal zijn voor op reis. Het opladen van de lithium-polymeer batterij, die een capaciteit heeft van 600 mAh, duurt bijna precies twee uur en 15 minuten. Hiervoor wordt een bijbehorende USB-C naar USB-A oplaadkabel meegeleverd bij de accessoires. Je kunt de HD 450BT ook bedraad gebruiken, want aan de rechterkant zit een audio-ingang van 2,5 mm. Standaard 3,5 mm mini-jack kabels kunnen niet worden gebruikt, maar er wordt een speciale 2,5 mm naar 3,5 mm audiokabel meegeleverd, die een draaimechanisme heeft voor verankering zodat kabel en oortje stevig vastzitten.

Slimme besturingsapp

Op dit moment lijkt de bestaande app-verbinding van de hoofdtelefoon me nog voor verbetering vatbaar. De gratis Sennheiser Smart Control App biedt de mogelijkheid om firmware-updates uit te voeren en biedt een EQ. De opties voor individuele geluidsaanpassing zijn echter beperkt en vrij minimalistisch, vooral omdat de instellingen niet kunnen worden opgeslagen. Er zijn ook geen vooraf geconfigureerde presets. Verder is er toegang tot een functieoverzicht en de gebruiksaanwijzing.

Apparaatbesturing

Sennheiser HD 450BT bediening

De HD 450BT ondersteunt de Bluetooth 5.0 standaard en multipairing met twee apparaten tegelijk. In combinatie met verschillende Android- en iOS-apparaten konden geen verbindingsproblemen worden gedetecteerd en binnen een stedelijke bebouwing werd een bereik van een goede twaalf meter bereikt, waarbij de radioverbinding zich onderscheidde door een hoge mate van stabiliteit. Koppelen doe je door de aan/uit-knop langer ingedrukt te houden, waardoor het systeem wordt ingeschakeld en in de koppelmodus komt. Het centrale afstandsbedieningselement is een beweegbare knop waarmee je met één druk op de knop het afspelen regelt en telefoongesprekken kunt beantwoorden en beëindigen, wat met een uitstekende spraakverstaanbaarheid kan gebeuren. Een verticale druk op de knop helpt je bij het selecteren van nummers door deze heen en weer te laten springen. Er zijn ook aparte knoppen voor het oproepen van de stemassistent en voor volumeregeling, wat de bediening een beetje verwarrend maakt, althans in het begin, omdat alle knoppen op de afstandsbediening zich rechtsonder op de behuizing bevinden en dus vrij dicht bij elkaar liggen.

Geluid

De luisteraars hebben een krachtig basfundament dat beweeglijk en licht stuiterend is en diepte heeft, zodat bas-affine producties leuk zijn om naar te luisteren. Over het geheel genomen klinkt de bas goed gedefinieerd en energiek, maar geenszins opdringerig of overbelast. De middentonen worden ook gekenmerkt door precisie en hebben een geprofileerde helderheid die ten goede komt aan vocalen en stemmen, die natuurlijk en aantrekkelijk levendig klinken, in gesproken inhoud en films. Aan de andere kant lijken de hoge tonen, vooral op de radio, wat zachter en meer ingehouden van aard. Er is ook een lichte terugval in het hoge frequentiebereik waarneembaar, wat niet merkbaar was bij een meer aanwezige weergave van hoge tonen wanneer bedraad. Consequent zijn er echter geen pieken of neigingen tot hardheid, zelfs niet bij hoog volume. Ik zou de HD 450BT niet aanraden voor klassieke muziek vanwege het iets zwakkere bereik van de hoge tonen in Bluetooth modus. Voor de rest dekken de Over-Ears naar mijn mening een breed scala aan toepassingen.

Sennheiser HD 450BT koptelefoons review

Noise Cancelling

In de Active Noise Cancelling stand, die automatisch wordt ingeschakeld wanneer de hoofdtelefoon wordt gekoppeld, lijkt het virtuele podium dichterbij te komen. Tegelijkertijd neemt het waargenomen volume toe en wordt het basbereik versterkt. Er is ook een discreet achtergrondgeluid dat gepaard gaat met een zoem aan de linkerkant, wat niet het geval is met een kabel. In dit geval worden voornamelijk monotone, laagfrequente omgevingsgeluiden duidelijk verminderd en worden complexere geluidsbronnen merkbaar minder, ook al komen hogere tonen in afgezwakte vorm door. Hoewel de ruisonderdrukking via de aan/uit-knop kan worden uit- en weer ingeschakeld als er een draadloze verbinding tot stand is gebracht, moet je bij een bekabelde verbinding de knop eerst langere tijd ingedrukt houden om de Active Noise Cancelling te kunnen activeren. Met een kabel geeft een blauwe LED aan of ruisonderdrukking actief is, wat helaas niet gebeurt in de Bluetooth-modus, dus je moet het uitproberen. Wat wel goed geïmplementeerd is, is dat Active Noise Cancelling ook zonder afspelen gebruikt kan worden als “ruisbescherming” tijdens lange treinreizen of vluchten

8.5Expert Score
Awesome

De HD 450BT van Sennheiser biedt luisterplezier met bas-gedreven muziek en een rechttoe rechtaan, vrij natuurlijk geluid, dat ook scoort met een heldere, weinig vermoeiende presentatie van stemmen in films en audioboeken. Een lichte achtergrondruis en gezoem aan de linkerkant in Active Noise Cancelling via de radio kan worden bekritiseerd. Voor de rest overtuigen de draagbare Over-Ears met een opmerkelijke stabiliteit van de Bluetooth-verbinding, een zeer goede spraakverstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken en een uitstekende batterijlevensduur.

Geluid
9.1
Bediening
7.4
Prijs/Kwaliteit
8.2
Functies
9.2
Voordelen
 • Zeer goede spraakverstaanbaarheid tijdens telefoneren
 • Zeer lange levensduur van de batterij
 • Stabiliteit van de draadloze verbinding
 • ondersteunt AAC, aptX en aptX LL
 • Biedt multipairing
Minpunten
 • Vrij kleine, dicht op elkaar geplaatste bedieningselementen
 • Active Noise Cancelling met lichte achtergrondruis en zoemend geluid aan de linkerkant
 • Pasvorm slechts voorwaardelijk geschikt voor grotere oren

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 16/06/2024 23:33
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Koptelefoon Sennheiser HD 450BT review

Technische gegevens

 • Type: Over-ear
 • Bouw: gesloten
 • Transducerprincipe: dynamisch
 • Audio zendbereik (ontvanger): 18 – 22.000 Hz
 • Impedantie: 21 Ohm
 • Geluidsdrukniveau (SPL): 101,48 dB
 • Druk gemiddeld van grote en kleine kop: 616 g
 • Gewicht met kabel: 256 g
 • Gewicht zonder kabel: 243 g
 • Kabellengte: 140 cm

BluetoothKoptelefoon.com
Logo