Sony MDR-1RBT review

OPGELET!!
Deze koptelefoon is vervangen door de Sony MDR-10RBT (lees onze review hier)

 

Deze koptelefoon kunnen we je 100% aanbevelen. Hij is stijlvol en je kunt er muziek mee beluisteren zoals de muziek bedoeld was.

Sony MDR-1RBT review

klik om te vergroten

De Sony MDR-1RBT bluetooth koptelefoon straalt elegantie uit en boet ook niks in aan geluidskwaliteit. Dankzij het toegevoegde baseffect en de S-Master versterker heb je met deze koptelefoon perfecte geluidsreproductie. Deze koptelefoon krijgt een verdiende plaats in onze top 10. Er is een klein mankementje in het design, de binnenkant van de oorschelpen kan namelijk pijnlijk tegen je oren drukken, afhankelijk van hoe je de koptelefoon draagt en van hoe groot je oren zijn. De 40-mm diafragma’s zijn in een hoek geplaatst, zodat het geluid niet direct je oor in blaast. Als je op zoek bent naar een upgrade van je blikkerig klinkende koptelefoon, dan moet je zeker de MDR-1RBT koptelefoon overwegen.

  • De plussen: Het over-ear design en de zachte leren oorkussentjes werken met geluiddempende technologie zodat je helemaal in je muziek kunt opgaan.
  • De minnen: De binnenkant van de oorschelpen kan een beetje drukken op grotere oren en pijn veroorzaken.
  • De uitslag: 9.07/10

LEES OOK:

Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com, Coolblue & Bax-Shop (beste prijs) >>>

De geluidskwaliteit en -prestatie zijn de punten waarop de Sony MDR-1RBT schittert. Wat Sony met deze koptelefoon anders doet, is dat de 40-mm diafragma’s in een zodanige hoek geplaatst zijn dat het lijkt alsof het geluid van voren komt, in plaats dat het direct je oren in geblazen wordt. De liquid kristalpolymeer diafragma’s helpen om een uitzonderlijk brede frequentierespons van 4Hz tot 80kHz te bereiken. Dit is een groter bereik dan elke andere koptelefoon die we hebben beoordeeld. De MDR legt ook veel nadruk op de bas, waardoor deze koptelefoon erg geschikt is voor het kijken van films en het luisteren naar MP3’s.

Sony MDR-1RBT koptelefoon

klik om te vergroten

De koptelefoon wordt geleverd met een snoer, mocht je hem direct willen verbinden met je muziekspeler. Het zal je moeite kosten verschil in geluidskwaliteit te merken tussen de draadloze verbinding en de verbinding via het snoer. Dankzij de S-Master versterker is het geluid indrukwekkend. Dit maakt groot verschil voor de kwaliteit van het geluid. De versterker voegt diepte en volheid toe die vele draadloze koptelefoons missen. De helderheid en detail in de MDR zorgt ervoor dat je de verschillende instrumenten duidelijk uit elkaar kunt houden.

Het Bluetoothbereik werkt tot 9 meter van een verbonden apparaat. Na ongeveer 5 meter zul je wel wat issues met de geluidskwaliteit merken, maar dit valt te verwachten. Iedere Bluetooth koptelefoon levert aan geluidskwaliteit in naarmate hij verder verwijderd is van de audiobron. Deze koptelefoon heeft ook een geluiddempend feature om omgevingsgeluid te blokkeren.

 

Design

9.4/10

Sony MDR-1RBT koptelefoon review

klik om te vergroten

De MDR-1RBT koptelefoon is een full-sized koptelefoon en heeft een over-ear design dat je oren volledig bedekt. Het uiterlijk is strak en ziet er degelijk uit. Hoewel de koptelefoon eruit ziet alsof hij van metaal is, is hij in feite van plastic. Dit doet echter niets af aan het gevoel van kwaliteit dat deze koptelefoon uitstraalt. Alles aan de MDR wekt de indruk dat het tegen een stootje kan, meer dan andere koptelefoons die we beoordeeld hebben doen. De leren oorkussentjes zijn voor sommige gebruikers bijzonder comfortabel, voor mensen met grotere oren kunnen de kussentjes een beetje drukken en oncomfortabel worden na enkele uren muziek luisteren.

De MDR-1RBT koptelefoon gaat ongeveer 30 uur mee nadat je hem hebt opgeladen, wat erg handig is als je onderweg bent. De koptelefoon kun je opvouwen en gemakkelijk opbergen.

 

Features

9.4/10

De Bluetooth ondersteunt A2DP protocol, wat betekent dat je je muziek en telefoongesprekken vanaf de koptelefoon kunt bedienen. Op de rechter oorschelp bevinden zich alle knopjes zoals volume, forward/back, pause/play en een multifunction knop waarmee je telefoontjes kunt beantwoorden en de koptelefoon met andere Bluetooth apparaten kunt verbinden. Een ingebouwd microfoontje zorgt ervoor dat de persoon aan de andere kant van de lijn je goed kan horen.

 

Help & Support

6.3/10

Sony is een internationaal bedrijf, dus als je belt of mailt, moet je rekening houden met wat langere wachttijden. Een alternatieve route naar hulp is de website van Sony. Daar kun je handleidingen, specificaties en garantiegegevens downloaden. Er zijn video’s en tutorials die je kunnen helpen de MDR Bluetooth koptelefoon met apparaten te verbinden. Op de MDR heb je één jaar garantie.

 

Sony MDR-1RBT review samenvatting

9.1/10

Hoewel de Sony MDR-1RBT koptelefoon aan de prijzige kant is, is hij het geld zeker waard. Je zult merken dat deze koptelefoon geweldig geluid levert, of je nu naar muziek luistert of naar een film kijkt. De koptelefoon heeft een fraai en duurzaam design. Als je wat grotere oren hebt, kunnen de oorkussentjes tegen je oren drukken, wat na een paar uur oncomfortabel wordt. Ondanks dit kleine gebrek kunnen we deze Sony Bluetooth koptelefoon aan bijna iedereen aanraden.

Vergelijk goed de prijzen bij Bol.com, Coolblue & Bax-Shop (beste prijs) >>>

OPGELET!!
Deze koptelefoon is vervangen door de Sony MDR-10RBT (lees onze review)

Twijfel je nog? Lees dan onze tips voor je een  koptelefoon kopen gaat.

 

BluetoothKoptelefoon.com
Logo