Sennheiser HD 800 S review

Sennheiser HD 800 S Review
9.3

€1.740,00

Beste deal op: amazon.nlAmazon.nl
Sennheiser HD 800 S review
Sennheiser HD 800 S review
€1.740,00

De Sennheiser HD 800 S is de duurste koptelefoon van het bedrijf die je in de winkel kan vinden. Nee we zijn de Orpheus 2 HE-1 van €50.000 niet vergeten, maar deze zal je niet in een lokale winkel vinden. Dus de €1.599 van de HD 800 S klinkt bijna redelijk als je deze twee modellen vergelijkt en voor een erg select publiek is dat ook zo. De Sennheiser HD 800 S neemt de klassieke HD 800 en versoepelt de treble een klein beetje. Het is de precieze maar scherpe treble die het oudere vlaggenschipmodel zo’n uitdagende, maar wereldklasse koptelefoon maakt. Zodoende zorgt de nieuwe versie voor veel meer relaxt, maar ook minder ogen openend luisteren. In deze Sennheiser HD 800 S review zullen we dit nieuwe model uitgebreid bespreken.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 05:14
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Sennheiser HD 800 S review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • Enorm geluid
  • HD 800 treble getemd
  • Erg comfortabel

Negatief

  • Minder ‘micro detail’ dan bij de HD 800

Belangrijkste features

  • 56mm dynamische driver
  • Verwijderbare kabel
  • Gebalanceerde kabel meegeleverd
  • Open-back ontwerp
  • Prijs tijdens review: 

Sennheiser HD 800 S review

Design en comfort

Vijf jaar geleden luisterde we voor het eerst naar de originele Sennheiser HD 800. Het geluid dat we toen hoorde was het beste op dat moment. Qua uitstraling was het echter duidelijk dat het niet een model voor iedereen zou zijn.

Met de HD 800 S behoudt Sennheiser de look van het origineel, maar het zilveren frame van de HD 800 wordt omgewisseld voor een zwarte. De koptelefoon is niet bang om het ongewone frame te dragen en er is een hint van futuristische geometrie dat totaal anders is dan bijvoorbeeld de soepele houten Audio Technica ATH-W1000Z.

De Sennheiser HD 800 S wijst de geruststellende traditionele bijna op elk punt af. Met handgemaakte Alcantara (een soort zijde materiaal) wordt gebruikt voor de opvulling, een ongebruikelijk stalen weefsel wordt gebruikt om de binnenkant van de koptelefoon te beschermen tegen vingers en het frame is gemaakt van geavanceerd polymeer dat simpele classificatie tart.

Voor het overgrote deel heeft dit alleen maar een effect op de uitstraling. Het heeft echter ook lichtjes invloed op de comfort. De vulling is redelijk conservatief voor een grote koptelefoon voor thuis, zodat de zijkant van je hoofd er niet door gepenetreerd wordt zoals bij de Grado PS1000. De koptelefoon is erg comfortabel, vooral voor lange luistersessies.

Goedkoopste Sennheiser HD 800 S Review

De oppervlakte van de vulling is groot en de druk wordt redelijk gelijkmatig verdeeld over de zijkanten en de bovenkant van je hoofd (iets meer aan de bovenkant). Dit is een volledig open koptelefoon, dus er is bijna geen geluidsisolatie met het design.

Iedereen die met je in de kamer zit kan met je meeluisteren en al het geluid van buitenaf is waarschijnlijk afleidend. We hebben de Sennheiser HD 800 S gebruikt tijdens het werk en het geluid van ons mechanische toetsenbord is duidelijk te horen.

Zorg ervoor dat je huis stil genoeg om hem eer aan te doen, alhoewel hetzelfde geldt voor elke open-back koptelefoon. Hij is niet geschikt voor het kantoor en de lange, dikke 3m kabel is nog een teken dat hij in een huis thuis hoort.

De HD 800 S wordt geleverd met een gebalanceerde XLR kabel, welke gemaakt is voor amps met gebalanceerde connectors. Deze kabel alleen al kost zo’n €300, waardoor het prijsverschil tussen de HD 800 en HD 800 S gerechtvaardigd is (alhoewel het fijn was geweest om een goedkopere optie zonder kabel te hebben.

Geluidskwaliteit Sennheiser HD 800 S

Het grootste voordeel van het open design van de Sennheiser HD 800 S, is dat hij uiteraard erg open klinkt. Er is erg weinig gevoel dat het geluid geconcentreerd zit in je hoofd, het zweeft rond.

Dit is niet iets wat alle open koptelefoons aanbieden. De Sennheiser HD 800 S heeft een enorm wijde, uitgebreide en gedetailleerde geluidsstadium, wat een 3D geluid biedt dat beter is dan wat de meeste surround-sound headsets kunnen creëren.

Het effect is erg inlevend en maakte het lastig om op ons werk te focussen wanneer het volume luid genoeg was om het tikken van het toetsenbord te dempen.

Beste Sennheiser HD 800 S Review

Vergeleken met de meeste concurrenten in dezelfde prijsklasse (zoals de Oppo PM-1 en Audeze LCD-3), klinkt de Sennheiser HD 800 S enorm groot en episch.

Dit lijkt het resultaat te zijn van de positieve bijwerkingen van de obsessie van Sennheiser met dynamische drivers, welke in zo’n beetje elke in-ear en volledige koptelefoon van het bedrijf gebruikt wordt. Bij deze prijs vind je meerdere vlakke magnetische en in minder mate elektrostatische sets, wat vaak wat kleiner klinkt. De schaal van de HD 800 S is gelijk aan een setje dominerende kamer speakers.

We willen echter niet suggereren dat dit een bas koptelefoon is. De diepte en de kracht van de bas is uitstekend, maar als je een dominantie van bas wilt hebben, dan moet je dat met de EQ bereiken. Zoals je zou hopen is deze koptelefoon gericht op balans en een trouw geluid.

De Sennheiser Orpheus heeft een zwaardere bass, maar deze bevindt zich in een totaal andere prijsklasse en kan je dus niet vergelijken met de HD 800 S.

De grote van deze koptelefoon vinden we de meest aantrekkelijke karakteristiek in deze klasse, dus de belangrijkste vraag is: welke is beter, de HD 800 of HD 800 S?

Sennheiser heeft de HD 800 S duidelijk gemaakt om een groot kritiekpunt van het origineel aan te pakken, namelijk dat de treble een beetje hard kan klinken. Dit is het lastige onderdeel, omdat de HD 800 effectief de enorme presentatie een turbo boost met kristalhelder micro detail in de hogere treble waarden geeft. Het is net als je oren uitwassen met menthol, maar het is veel fijner dan dat dat klinkt.

Sommige mensen vinden dit effect een beetje onaangenaam en de HD 800 S lost dit probleem op door de treble normaal te maken. Het is veel kalmer, waarbij een beetje van de extensie verloren gaat zoals bij de soort frequenties die een privilege voor jongere oren zijn.

Het resultaat is een koptelefoon die volgens ons niemand onaangenaam kan vinden. De geluidskwaliteit is uitstekend, waarbij de presentatie van de mids het enige probleem is. Deze zorgen er namelijk voor dat centrale channel stemmen ietwat wegzinken in het geluidsstadium, in plaats van dat ze naar je oren bijten.

Moet je de Sennheiser HD 800 S kopen?

€1599 voor een koptelefoon? De Sennheiser HD 800 S is uiteraard niet voor iedereen bedoeld. In deze prijsklasse zijn er geen slechte koptelefoons, dus het belangrijke is eentje uitkiezen met karakteristieken die je op prijs stelt.

De forte van de HD 800 S is enorm. De canvas is groot en deze koptelefoon weet hoe deze gevuld moet worden.

Hij is niet direct beter dat de HD 800. Dit is simpelweg een broertje met een andere persoonlijkheid. Als de HD 800 een compromisloze genie is, briljant maar raar, dan is de HD 800 S net zo slim, maar hij weet wanneer het niet een goed idee is om over uitgebreide schaak theorieën te praten.

Je kan niet in de fout gaan met beide, maar de Sennheiser HD 800 S is veel meer toegankelijk en uiteindelijk ook iets meer gewoon.

Conclusie Sennheiser HD 800 S review

Met de HD 800 S heeft Sennheiser de HD 800 getemd om een van de beste koptelefoon modellen ooit te creëren.

Vergelijk nu prijzen bij:

Laatste Amazon prijsupdate was: 13/07/2024 05:14
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
9.3Expert Score
Onze score

Met de HD 800 S heeft Sennheiser de HD 800 getemd om een van de beste koptelefoon modellen ooit te creëren.

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo