Logitech G533 Wireless review

De nieuwste toevoeging van Logitech aan hun headset familie is de G533, welke misschien goedkoper en lichter is dan de G933, zijn broer, maar hij biedt een sublieme audio en microfoon prestatie voor zijn prijs en diepe aanpassingsmogelijkheden via de Logitech software. Als je op zoek bent naar een geweldige PC gaming headset voor onder de €150 (verkrijgbaar vanaf €136), dan moet de G533 zeker weten op je lijstje staan. In deze Logitech G533 Wireless review zullen we uitgebreid bespreken waarom.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Logitech G533 Wireless review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief

  • DTS Headphone:X presteert uitstekend
  • Flexibele EQ en surround instellingen
  • Strakke, onopvallende esthetica
  • Lange accuduur

Negatief

  • Vulling is ruwer vergeleken met de meeste headsets
  • Mist instellingen of presets voor muziek

 

Logitech G533 Wireless review:

Uit de doos

Goedkoopste Logitech G533 Wireless Review

De Logitech G533 maakt een uitstekende eerste indruk wanneer je hem uit de doos hebt gehaald en op je hoofd hebt gezet. Er is een merkbare druk in het begin, maar dit wordt snel minder tijdens het gebruik. Al met al is de headset comfortabel. Hij zit over je oren en weegt 354 gram, waardoor je zeker merkt dat hij op je oren en hoofd zit, maar het gewicht duid op een structurele integriteit. De headset bleef goed zitten tijdens natuurlijke bewegingen met het hoofd. Een ding waar we niet zo enthousiast over zijn is de textiel op de vulling van de oorschelpen. Logitech heeft gekozen voor een ademend mesh materiaal dat makkelijk verwijderd en gewassen kan worden (een feature die we erg op prijs stellen en het was fijn geweest als meerdere koptelefoons dit zouden implementeren), maar de textiel is ruwer dan het materiaal dat op de meeste andere headsets zit die we in onze handen hebben gehad. Het is niet zo zeer oncomfortabel, maar de G533 is wel minder zacht voor de oren dan bijvoorbeeld de Sennheiser PC 373D of PDP AG Afterglow 9+.

 

Instellen

Het installeren is standaard vergeleken met andere draadloze headsets. Doe simpelweg een meegeleverde USB dongle in een USB poort op je PC, zet de koptelefoon aan en zet hem op je hoofd. Alhoewel het niet nodig is voor basis gebruik, raden we aan om de Logitech software te downloaden, aangezien dit cruciale features mogelijk maakt, zoals het manipuleren van de equalizer en het schakelen tussen meerdere surround geluidsinstellingen.

Goedkope Logitech G533 Wireless Review

 

Features en design

De G533 is een simpele en functioneel uitziende headset. Op de linker oorschelp vind je de besturingen terug, welke bestaan uit een volume draaiknop, microfoon demp knop en aan/uit schakelaar. Een beweegbare, uitschuifbare mic boom doe je eenvoudig in de linker oorschelp, waar je hem nagenoeg niet opmerkt. De headset is gebouwd met matte zwart plastic op de hoofdband en de het grootste deel van de oorschelpen (afgezien van een paar glanzende accenten), terwijl metalen draaipunten en hoofdband extensies voor structurele integriteit zorgen en het breekbare gevoel opheffen waar sommige headsets in deze prijsklasse last van hebben.

Zo’n eenvoudig design geeft de G533 een volwassen en professionele uitstraling, waar we de voorkeur aangeven ten opzichte van de opzichtige headsets met gamer of futuristische esthetica. Het enige minpunt is dat de G533 geen aansluiting heeft om bedraad gebruik te maken van de koptelefoon, wat betekent dat personen die op zoek zijn naar een mobiel vriendelijke optie op zoek moeten gaan naar iets anders.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

Prestaties van de Logitech G533 Wireless

Wanneer je de headset op je hoofd zet en aan doet, dan zal je een zacht draadloos gezoem horen. Dit merkte we alleen maar op toen we niks afspeelde, want tijdens het gamen of het luisteren naar muziek hoorde we dit geen enkele keer. Wat wel merkbaar is, is hoe goed het DTS Headphone:X surround geluid van de G533 is, welke een 7.1 surround speaker opstelling nabootst in de headset. In een game zoals Battlefield 1, welke een speciaal afgestemd koptelefoon profiel heeft voor de G533, voelden de geluiden van gevechten in de verte ook echt ver weg, zonder weg te vallen tijdens de rest van de geluiden (een probleem dat we opmerkte bij andere headsets). Aan het andere uiteinde van het spectrum zijn geluiden van geweerschoten van dichtbij en dialogen duidelijk aanwezig, zonder overweldigend te zijn.

Het besturen en afstemmen van het afspelen en EQ instellingen op de G533 wordt gedaan via de Logitech software (die je moet downloaden). Er zijn verscheidene presets beschikbaar (waaronder MOBA en instellingen specifiek voor FPS games) en maakt het mogelijk om te schakelen tussen 7.1 en stereo geluid. We vonden dat de geluidskwaliteit consistent was tussen de verschillende surround geluidsinstellingen, waarbij stereo goed werkte bij games zoals Hearthstone of Diablo III, terwijl de 7.1 atmosferische games zoals Dark Souls III en DOOM nog meer inlevend maakte.

Afgezien van de software heeft de G533 ook fysieke feedback features. Wanneer je de volumeknop op de oorschelp gebruikt hoor je een piepje. Deze piepjes zijn een leuke toevoeging, maar geven niet aan hoe dicht je bij het maximale volume bent en daarnaast vonden we dat de veranderingen in de volume niet overeen kwamen met de piepjes. Een vergelijkbare piep functie geeft aan wanneer de microfoon aanstaat of gedempt is.

Beste Logitech G533 Wireless Review

Nu we het over de microfoon hebben, kunnen we direct aangeven dat we erg blij waren met de kwaliteit van deze. De ingebouwde pop filter en ruisonderdrukkende mogelijkheden konden we duidelijk merken tijdens het uittesten van de kwaliteit, maar we kwamen er wel achter dat afstand een probleem kan zijn. Bij wat wij als een normale microfoon-mond afstand noemen, was de spraakkwaliteit nog steeds duidelijk en hoorbaar, maar stiller dan normaal. Maar aangezien de boom het positioneren van de microfoon flexibel maakt, kan je dit probleem makkelijk oplossen. Plaats de microfoon gewoon dichter bij je mond dan je normaal zou doen en je zal hier geen last van hebben.

Gebruik naast gaming is gelimiteerd. Zoals we al eerder aangegeven hebben is de G533 volledig draadloos, waardoor je de headset niet kan gebruiken als je de voorkeur geeft aan een fysieke connectie tijdens het luisteren van muziek. De G533 is echter ook niet noodzakelijk een geweldige headset voor muziek. We willen zeker niet zeggen dat hij slecht is (we vonden dat alles van hip-hop en synthwave tot heavy metal geweldig klonk, vooral wanneer je het 7.1 surround geluid geactiveerd hebt), maar we kregen nooit de volheid die een koptelefoon die speciaal voor muziek gemaakt is kan bieden. In de software van Logitech vind je ook totaal geen instellingen of presets voor muziek terug, wat een duidelijke boodschap is dat dit apparaat voornamelijk voor gaming bedoeld is en die taak voert hij uitstekend uit.

 

Conclusie van deze Logitech G533 Wireless review

Met de G533 combineert Logitech een geweldige geluidsprestatie, aanpassingsmogelijkheden en een stevig design en dat voor een prijs die de meeste headsets in dezelfde prijsklasse wegvaagt.

Is er een beter alternatief?

Als een headset alleen voor gamen is de G533 het draadloze apparaat dat aan de top staat met een prijs van €136. Als je op zoek bent naar een apparaat die beter geschikt is voor muziek, dan kan je beter een kijkje nemen naar koptelefoons die hier specifiek voor gemaakt zijn. Vind je kabels daarnaast geen probleem, dan is de Razer Mano’War 7.1 goedkoper, mobiel vriendelijk en in staat om een geweldig geluid en 7.1 surround te bieden.

Hoe lang zal hij het uithouden?

De G533 is stevig gebouwd en zijn verwijderbare oorschelp vulling betekent dat je hem schoon en mooi kan houden. Gezien hoe goed hij presteert op het gebied van zowel game als microfoon audio, verwachten we dat dit een lange tijd de beste draadloze PC koptelefoon qua prijs-kwaliteit zal zijn.

Moet je de Logitech G533 wireless kopen?

Ja zeker. Als je op zoek bent naar een wireless gaming headset, dan zou de G533 bovenaan je lijstje moeten staan. Geweldig geluid, aanpassingsmogelijkheden en 7.1 surround maken hem al een sterke kandidaat in deze prijsklasse, terwijl een lange accuduur en draadloze connectiviteit de kers op de spreekwoordelijke taart is.

Vergelijk prijzen nu bij:

 

LEES OOK:

BluetoothKoptelefoon.com
Logo