Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review

Draadloze gaming headsets hebben vaak een stevig prijskaartje. Zonder kabel betaal je al snel tegen de €200 of zelfs meer dan dat. Daarom is het altijd interessant wanneer er een headset zoals de Turtle Beach Ear Force Stealth 450 voorbijkomt die net iets meer dan €100 kost, vooral wanneer hier dan ook nog eens DTS Headphone X 7.1 channel geluid bijzit. Het belangrijkste is echter dat de Turtle Beach Ear Force Stealth 450 de basis goed doet. Hij klinkt geweldig, heeft een uitstekend draadloos bereik en een gezonde accuduur van 15 uur. Voor de geweldige vanaf prijs van €106 is de Ear Force Stealth 450 een draadloze PC gaming headset met de beste prijs-kwaliteit verhouding. In deze Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review zullen we uitgebreid bespreken wat hij zoal te bieden heeft.

Vergelijk prijzen nu bij:

 • Coolblue:
bekijk aanbieding

 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Wehkamp: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review:

  Plus- en minpunten in een oogopslag

  8.1Expert Score
  Klinkt geweldig

  De Turtle Beach Ear Force Stealth 450 klinkt geweldig, zit vol met features en ziet er zelfs goed uit. Het is een PC gaming headset met de beste prijs-kwaliteit verhouding die je momenteel kan krijgen.

  Positief
  • Geweldig draadloos bereik
  • Uitstekende microfoon
  • Aanpasbare geluidsopties
  Negatieven
  • Basis mobiele kabel
  • Mensen om je heen kunnen makkelijk met je meeluisteren

  Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review:

  Design

  De Ear Force Stealth 450 is wederom een geweldig voorbeeld van de plotselinge interesse van Turtle Beach om producten die maken die stijlvol zijn. Alhoewel de vorige headsets meestal goed klonken, was product design niet het sterkste punt van het bedrijf. Hun headsets waren allemaal knoppen, opvallende kleuren en flitsende lichten. De Ear Force Stealth 450 pakt dit probleem aan met een headset die subtiel en onopvallend is en iets wat je ook zonder problemen in publieke locaties zou dragen.

  Goedkope Turtle Beach Ear Force Stealth 450 Review

  De zwarte plastic constructie van de Ear Force Stealth 450 is erg simpel, maar licht en stevig, met knoppen en draaiwielen discreet aan de achterkant geplaatst, zodat je ze niet makkelijk ongewild indrukt. Hij ziet er meer uit als een levensstijl headset dan een gaming headset, alhoewel de rode randen dit laatste nog steeds duidelijk maken (Turtle Beach vindt het nog steeds nodig om hun headsets een kleurcode te geven, met rood voor PC, blauw voor PlayStation en groen voor Xbox).

  De Ear Force Stealth 450 instellen is eenvoudig. Je verbind de USB verzender in een vrije slot in je PC of Mac, vertelt je computer dat geluid naar de Ear Force Stealth 450 gestuurd moet worden en doet de headset aan. Dat is alles. Je hoeft geen drivers te installeren om hem werkend te krijgen, al is dit wel vereist als je gebruik wilt maken van de geavanceerde audio features op de PC. Als de verzender en koptelefoon niet gekoppeld zijn, dan doe je simpelweg een paperclip in de zijkant van de verzender en houd je de aan/uit knop op de headset ingedrukt.

  Alhoewel de koptelefoon werkt op een Mac, zal je gebruik moeten maken van een PC met Windows 7 of beter als je wilt kunnen profiteren van alle features die Turtle Beach op de doos aangeeft. Zodra je de Turtle Beach installatie tool hebt gedownload, kan je naar de Windows systeeminstellingen gaan en 7.1 surround geluid instellen, welke dan gemixt wordt voor de headset door gebruik te maken van de on-board DTS Headphone:X decoder.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding
 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Wehkamp: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Je kan de surround mix ook aanpassen op basis van de soort entertainment die je gebruikt, zoals Game, Movie of Music. Turtle Beach heeft een handige ‘Preset’ knop op de headset geplaatst, zodat je door deze modi kan schakelen zonder dat je steeds naar de systeeminstellingen hoeft te gaan om dit aan te passen. Je kan ook op elk moment teruggaan naar de stereo modus als je niet gebruikt wilt maken van de surround geluid verwerking.

  Wanneer je de Turtle Beach PC drivers geïnstalleerd hebt kan je ook Superhuman Hearing inschakelen, wat samenwerkt met de DTS technologie om geluidsdetails te versterken, zoals voetstappen, vallende granaten en wapens die herladen worden. Het helpt je om potentiële gevaren in games zoals Call of Duty en Battlefield te lokaliseren en je in theorie een voordeel geeft tijdens multiplayer matches. Het is gericht op pro of serieuze gamers, maar gelukkig kan je een sneltoets instellen om de Superhuman Hearing in en uit te schakelen in een game.

  Turtle Beach Ear Force Stealth 450

  Turtle Beach heeft ook een koptelefoon kabel meegeleverd, zodat je de Ear Force Stealth 450 met je mobiel of tablet kan verbinden. Jammer genoeg is dit waar het bedrijf kosten heeft moeten besparen om die lage prijs aan te kunnen bieden. Andere headsets met een vergelijkbare prijs bieden een in-line afstandsbediening en microfoon zodat je muziek kan besturen en telefoongesprekken aan kan nemen. Bij de Ear Force Stealth 450 kan je geen van beide doen en alleen maar naar je muziek in stereo luisteren. Gelukkig zijn er wel audio presets beschikbaar voor stereo gebruikers die specifiek gemaakt zijn voor de muziek waar je naar luistert, zoals Natural, Bass Boost, Bass en Treble Boost en Vocal Boost.

  Er zijn twee draaiwielen om het geluidsniveau van de audio en microfoon te besturen, een knop om de microfoon te dempen en de preset knop om door luister modi te schakelen. Met het Turtle Beach logo op de rechter oorschelp doe je de koptelefoon aan en uit en beide oorschelpen lichten wit op wanneer de headset aan is.

  Beste Turtle Beach Ear Force Stealth 450 Review

  Er zijn ook een aantal poorten op de headset. De eerste is voor de boom microfoon, welke je aan de linker oorschelp verbind wanneer je deze nodig hebt en kan verwijderd worden wanneer je hem niet nodig hebt. Dit is een slimme design keuze van het bedrijf, aangezien je de Stealth 450 makkelijk kan gebruiken als een normale koptelefoon als je niet met andere personen hoeft te communiceren. De boom microfoon is uitstekend. Hij blijft in elke gewenste positie staan en je hoort je stem door de speakers, zodat je kan horen hoe hard je spreekt. De tweede poort is een micro USB, welke je gebruikt met de meegeleverde kabel om de koptelefoon op te laden.

  Turtle Beach geeft een accuduur van 15 uur aan en we konden zelfs een paar uur meer dan dat krijgen met een volledig opgeladen accu (wat drie uur duurt). De headset moet jammer genoeg ingeschakeld worden door gebruik te maken van de accu, zelfs als je de draadloze ontvanger niet gebruikt. Maar de lange accuduur betekent dat je zelfs als je de koptelefoon de hele dag gebruikt niet een lege accu zal hebben. Dit is vooral goed vergeleken met de 10 uur accuduur van de Turtle Beach Elite 800X, maar dat model heeft wel actieve ruisonderdrukking, wat erg veel van de accu vraagt.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding

 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Wehkamp: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • Geluidskwaliteit

  Het ontwikkelteam van Turtle Beach heeft geweldig werk verricht met de 50mm drivers van de Ear Force Stealth 450, omdat de headset geweldig klinkt. Met de standaard stereo instelling klinkt muziek fantastisch, met een diepe bas en voldoende stemdetails, welke beide versterkt kunnen worden met de presets. De Stealth 450 kan je ook erg luid zetten zonder dat het geluid hierdoor verstoord wordt, wat vaak wel het geval is bij goedkopere headsets.

  Op een PC met DTS Headphone:X ingeschakeld klinkt alles nog beter. De surround geluid mix en presets werken briljant bij games, films en muziek. In tegenstelling tot sommige andere Turtle Beach producten zijn er maar een paar verschillende presets om het simpel te houden, terwijl de audio feedback via de headset het elke keer duidelijk maakt naar welke modus je luistert. Het nadeel van deze geweldige geluidskwaliteit is dat een hoop geluid uit de headset lekt. Als je het volume op 35% of hoger hebt gezet in een stille kamer, dan zullen de personen om je heen dit zeker horen.

  Goedkoopste Turtle Beach Ear Force Stealth 450 Review

  De microfoon verdiend ook lof. Sommige Turtle Beach headsets met aparte microfoons hebben problemen met stemmen, maar de Ear Force Stealth 450 heeft een boom microfoon, welke duidelijke online communicatie biedt. Het helpt ook dat de headset je eigen stem door de headset laat horen, zodat je weet hoe andere mensen je horen.

  Alhoewel de USB verzender dezelfde afmetingen als een USB stick heeft, is het bereik fantastisch. Het aangegeven bereik is 10 meter en Turtle Beach beweert dat de verzender van frequentie zal verspringen om storingen te vermijden. We kwamen er tijdens deze Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review echter achter dat de headset zelfs nog beter presteerde dan het aangegeven bereik. We konden naar een andere verdieping in een huis gaan en het signaal viel dan maar af en toe weg. Als je graag je koptelefoon draagt terwijl je het huis schoonmaakt (en welke gamer wil dat nu niet), dan maakt deze headset dit mogelijk.

  Moet je de Turtle Beach Ear Force Stealth 450 kopen?

  Het komt niet vaak voor dat je een koopje in de gaming headset markt vindt. Veel high-end headset voelen te prijzig aan, terwijl je bij de goedkopere modellen vaak maar een gemiddelde of nog mindere geluidservaring krijgt. De Turtle Beach Ear Force Stealth 450 is anders. Hij is goed gemaakt, volgestopt met features en klinkt briljant en dit alles voor een erg competitieve prijs.

  Het is alleen maar de meegeleverde mobiele kabel die echt teleursteld. Mobiele gebruikers zullen de in-line afstandsbediening en microfoon missen die standaard is bij duurdere Turtle Beach draadloze headsets. Afgezien van dat doet deze headset de basis dingen goed. Het draadloze bereik is uitstekend, accuduur is bovengemiddeld en het instelproces is snel en eenvoudig.

  Als je op zoek bent naar een draadloze PC gaming headset waarvoor je je bankrekening niet hoeft te plunderen, maar die nog steeds alle features heeft die je echt nodig hebt, dan is de Stealth 450 de headset die je moet kopen.

  Conclusie van deze Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review

  De Turtle Beach Ear Force Stealth 450 klinkt geweldig, zit vol met features en ziet er zelfs goed uit. Het is een PC gaming headset met de beste prijs-kwaliteit verhouding die je momenteel kan krijgen.

  We hopen dat je van deze Turtle Beach Ear Force Stealth 450 review hebt genoten.

  Vergelijk prijzen nu bij:

  • Coolblue:
  bekijk aanbieding

 • Bol.com: bekijk aanbieding
 • Wehkamp: bekijk aanbieding
 • Art & Craft: bekijk aanbieding
 • LEES OOK:

  BluetoothKoptelefoon.com
  Logo